Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Wakachuka zenekar

A wakachuka zenéjében jól megférnek egymás mellett látszólag eltérő ritmusok, dallamok, hangulatok. A bossa nova-s kocsmakesergő után, jöhet egy dallamos blues-rock, majd egy baljóslatú jazz a temetőből, egy reménytelen walczer kíséretében.
A történetet ott kezdeném, hogy volt a végső stádiumában lévő bár jobb napokat is megért (és többre érdemesnek tartott) Vér és Arany zenekar, abban emberek, azokban zenekarosdi megannyi bosszúsága, kezdeti fásultság, motiváció hiány, melyeket az évek folyamán hatalmassá növekedett galacsinként, egyre nehezebben görgettek maguk előtt. Aztán kimondatlanul vége lett és mindenki ment a maga útján.

Képek a 'csuka-ról

Először az Albatrosz Söröző teraszán ülve, sörözés közben hangzott el a mondat: "Csináljuk egy új zenekart!" Így hát a dobos és gitáros poszt adott volt. Aztán újabb fél év szünet. A "fiókban" gyűltek a dalok, de 2 emberre még sajnos nehezen húzható rá a zenekar fogalma. Társakat kellett keríteni az ügy érdekében. Ebben nagy segítségünkre volt Kígyó. Vele sikerült felvenni néhány dalötletet, amelyeket eljuttatott Hofihoz, aki szerencsére mindjárt rá is bólintott. Végre elkezdődtek a próbák.
A kezdetektől jó hangulatú próbák gyümölcseként gyűltek a dalok szépen sorban. Közben Kígyó újabb embernek mutatta meg a demo-t Karesz személyében, aki szaxofonjával egy új színt hozott a zenekarba ezzel még jobban inspirálva a többieket. Próbákon néha feltűnt Kígyó is, eleinte csak szemlélődőként, majd lelkes egyszemélyes közönségként, mígnem egy óvatlan pillanatban bevackolva magát a próbaterembe a zenekar ütőseként.

Wakachuka: Mindenki hazamegy. / Rómer Ház 2007.


Wakachuka: Túl a rácsokon. / Rómer Ház 2007.


A wakachuka zenéjében jól megférnek egymás mellett látszólag eltérő ritmusok, dallamok, hangulatok. A bossa nova-s kocsmakesergő után, jöhet egy dallamos blues-rock, majd egy baljóslatú jazz a temetőből, egy reménytelen walczer kíséretében. Aztán rohanás keresztül az éjszakai városon néhány groove-os, dub-os beat kíséretében, végül megpihenhetünk egy könnyed swingben és mindezt csak félkomolyan. A koncepció, hogy nincs koncepció egy más és új útra terelte a különböző stílusú zenekarok zenészeiből összegyúrt wakachukát, ezért a tagok semmelyik aktív vagy inaktív zenekarához nem hasonlítható.

info@wakachuka.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Earth Wind And Fire tribute band

A csapat 2006 szeptemberében alakult győri és Győr környéki profi zenészekből. Repertoárjukat, a már… Tovább olvasom