Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

Tátrai keringője

Néhány zenész találkozik, kedvük támad együtt muzsikálni, az ötletek csak úgy sorjáznak - ebből szokott valami igazán érdekes és izgalmas kisülni. Az ország egyik legismertebb és legkedveltebb gitárosa, Tátrai Tibor többször volt részese hasonló kalandnak, amikor eleinte szinte még azt sem lehetett tudni, milyen zenét fog játszani új együttese, a végén mégis sportcsarnokok színpadán találta magát.
Hasonlóan indult a Latin Duó is, amely a nagy koncertekre kibővíti felállását, így zenélt együtt a két gitárossal pár éve a Művészetek Palotájában Glaser Péter (bőgő), Pintér Tibor (gitár) és Czibere József (ütőhangszerek). Tibusznak annyira megtetszett a velük való közös muzsikálás, hogy 2008 őszétől már ez a négyes alkotja a Tátrai Trend együttest.

Tátrai Tibor: - Folyton keresem az újat. Leginkább azért, mert az újban mindig rengeteg energia feszül, mindenki éhes arra, hogy valami jót csináljon. Remek partnerekre találtam, már a próbák során kiderült, hogy a srácok mindent el tudnak játszani, s képesek vagyunk együtt lélegezni a zenében.

A Tátrai Trend szinte első koncertjét rögzítette és meg is jelentette. A Primőr című lemez nevéhez méltóan friss és talán kicsit nyers is volt, hiszen akkor még nem állt igazán össze a csapat. Egy év alatt viszont nagyon egymásra érzett a négy muzsikus, fellépéseik élményszámba mennek, jazzfesztiválon éppúgy visszatapsolják őket, mint nagy rockrendezvényeken. Elérkezett az ideje az első stúdióalbum készítésének. A Kis-Duna keringő címet viselő, tíz remek dalt tartalmazó anyag 2009 novemberében jelent meg.

Tátrai Tibor: - Nincs agresszivitás az albumon, a ,,na, most megmutatom, mit tudok" attitűdöt teljes mértékben elvetve arra koncentráltunk, hogy a számokat - még a gyorsabbakat is - a könnyedség, a játékosság és az elegancia jellemezze. A zenéről? Sorolhatnám a stílusokat, de inkább nem teszem, egyrészt, mert annyi van, másrészt nem volna több felsorolásnál. Mindent rá lehet húzni - és semmit sem... Minden dalnak más hangulata van, mi ebben érezzük jól magunkat, s úgy vettem észre, hogy kimondottan szereti a közönség is a változatosságot.

Az új Tátrai Trend albumhoz természetesen lemezbemutató turné is dukál, Budapesten és több vidéki városban lép fel a zenekar. 2009. november 14-én, 19 órától Győrben a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MAnökken ProlEtarZ és Expired Passport

A két főváros összefog az alter zenéért? Ezt azért túlzás lenne állítani, mindenesetre a két főváros… Tovább olvasom