Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Szuperkoncert: Leszállt a KFT Ufója - fotók

A harmincéves zenekar fennállásának legjobb koncertjét adta az Arénában
Földöntúli hangulat tombolt a KFT 30 éves jubileumi nagykoncertjén. Laár András, Bornai Tibor, II. Lengyelfi Miklós és Márton András a zenekar eddigi munkásságának esszenciáját adták át a nézőknek, megfűszerezve csinos lányokkal, futurisztikus show elemekkel és hazai zenekarnál sosem látott óriási kivetítővel.

Sokezer rajongó ünnepelt a KFT jubileumi nagykoncertjén. A tömeget Sárközy Fanni különleges produkciója hangolta rá az együttes show-jára, aki speciális, csak erre az alkalomra készített feldolgozásaival lepte meg a „Fantasztikus Négyest" és közönségét. Az énekesnő a zenekar jól ismert dallamait alakította át, amely zajos sikert aratott az egyébként is felfűtött hangulatú Arénában.

„145 dalt küldött át Bornai Tibor, és rám bízta a választást. Bizony nem volt könnyű dolgom" – árulta el Fanni, aki bár izgult kicsit, nagyon jól érezte magát az Ufóshow egyszemélyes előzenekaraként.

A fennállásának 30. évfordulóját ünneplő KFT eredeti felállásban lépett színpadra, a koncert gerincét természetesen legnagyobb slágereik alkották.A zenekar tagjai nem csak énekeltek, hanem a rájuk jellemző humorral átszőtt verseket szavaltak és a Bál az Operaházban című dalnál egy mini színdarabot is előadtak. Előkerült továbbá egy különleges hangszer, a lézerhárfa, amely látvány és hangzás szempontjából is az Ufóshow egyik csúcspontja volt. Az Éljen a szerelem című dal alatt szexi pomponlányok lepték el a színpadot, az Afrikánál fűszoknyás táncosok dobolták az ősi ritmusokat a színpadon.

Laár András a koncert után pár perccel igazi extázisban mesélt élményeiről.„Azt gondolom ez volt a KFT fennállásának legjobb koncertje. Minden tökéletesen szólt, a látvány beváltotta reményeinket, a közönség arcán tisztán látszott, mennyire élvezik, az előadást. Természetesen mi nem sokat láttunk a hatalmas kivetítő vásznakból a helyszínen, de azt pontosan tudtuk, varázslat történik a hátunk mögött" – nevetett Laár, aki a KFT zenekar jövőjét még nem látja pontosan.

„Arról, hogy a jövőben mi lesz, még nem gondolkodtunk. A visszajelzések nagyon pozitívak a koncertről, ezért talán a csúcson kéne abbahagyni, hogy így emlékezzenek ránk az emberek. De lehet, hogy pont ezen a sikeren felbuzdulva fogunk tovább dolgozni. Tényleg nem tudjuk mi lesz később, de ezt most még nem is kell eldöntenünk"- tette hozzá az énekes.


Olvasóink írták

  • 2. Hyppolit 2011. december 30. 16:51
    „A cikk alapján nem tudtam, hogy ki is ez a Sárközy Fanni. Utánanéztem: egy jazz-billentyűs, előadó, énekes. Több díjat megnyert már a zenekarával. Valószínüleg bennem van a hiba, hogy a tíz éve fennálló zenekaráról még sosem hallottam. Vagy talán a marketink? Igen, a jazz nem éppen a legdivatosabb zenei vonal, soem volt az, mégis művelői túllépnek az átlag zenei "műveltségén". Azt nem értem, hogy a KFT-dalait minek kellet ezen alőadó hölgynek átírnia? Abba is belehallgattam: elnézést, de tragédia. Mintha valaki a Hamletből fergeteges vígjátékot szeretne kihozni, vagy fordítva: Mr. Bab úr egyik filmjéből könnfakasztó melodrámát. A KFT úgy volt jó, ahogy volt. A dalaikat lehet szeretni, vagy sem, velünk nőttek fel.Az átiratok szerintem nevetségesek a hölgy tehetségétől függetlenül. Fanny akkor lehetne egészen egyszerűen népszerűbb, ha stílust váltana. Valahogy így volt ezzel az egykori Scatman´s World előadója is, aki 56 éves korára váltott, s adta fel "álmait". Egy csapásra világhírű is lett, szomorú, hogy második albuma után a szíve feladta a harcot... Szóval, kár volt bolygatni a KFT egyszerű, de nagyszerű slágereit...”
  • 1. Alerich 2011. december 30. 16:38
    „ISTENIEK A FOTÓK! MIND A 3!GRATULÁLOK!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tankcsapda évzáró: egy év kihagyás után újra a Főnix Csarnokban

A Debrecen főterén rendezett tavaly szilveszteri koncert után csütörtökön visszatér a Főnix… Tovább olvasom