Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Nagy volt a meglepetés a Fenyő koncerten

Hazánkban hosszú évek óta a karácsony és szilveszter közötti időszak egyik legnagyobb koncertje a Fenyő Miklós nevéhez kötődő Fenyő Ünnep.
A legutóbbin a rock and roll rajongói egy érdekes és megható közjáték tanúi lehettek: Pedró, a szaxofonos a koncerten köszöntötte fel édesapját.

Pedró, azaz Kosztolicz Péter, a Pedrofon rock and roll zenekar frontembere, kiváló szaxofonos, akinek egész életét átjárja az imádott zenei stílusa szeretete. Számos formációban és koncerten bizonyított már: nem véletlenül kedvelik és ismerik el a hazai rock and roll zenészek legnagyobbjai is.Fenyő Miklóssal régóta ismerik és tisztelik egymást, közös zenélések és beszélgetések során alakult ki a jó kapcsolat. Pedrónak ennek tudatában is ugrott be az ötlet, hogy valahogy megszervezze, hogy édesapja 70. születésnapja igazán emlékezetes legyen. S ha már egy napra esik a Fenyő Ünneppel a jeles családi évforduló, Miki segítségét kéri tervének megvalósításához. Arra gondolt, hogy a koncert közben, a kivetítőn egy felirattal kíván boldog születésnapot a papának, Kosztolicz Istvánnak. A magyar rock and roll állócsillagának semmi kifogása nem volt az ötlet ellen, készségesen igent mondott Pedrónak.A tökéletes terv!

Azonban némi változás is történt, ugyanis egy ízben a Pedrofon Baby Gabival közösen koncertezett, ahol Miki is tiszteletét tette, mégpedig az első sorban hallgatta végig a műsort. A visszatapsolásnál megkérte a zenekart, hogy a Jó öreg rock and roll című dalukat nyomják el, amelyet már korábban hallott. A dal magyar szövegét egyébként a zenekarvezető szerezte. A magyar rock and roll örökzöld sztárja a koncert után megkérte Pedrót, hadd énekelje el saját bulijában a nótát.

Itt, a műsor utáni baráti beszélgetés során született meg a terv: a Fenyő-Ünnep alkalmával Miki elénekli a fent említett nótát, Pedró édesapjának ajánlva, míg a kisebbik Kosztolicz szaxofonszólóval is kedveskedhet a születésnaposnak.A próbák során kiderült, az, hogy minden részlet stimmeljen, komoly szervezést igényel. Mr. Rock and roll mindenben Pedró segítéségre volt, többek között névre szóló tiszteletjegyet adott át a Kosztolicz szülőknek. Ufó, Fenyő zenekarának a gitárosa is készségesen segített a szaxofonszóló megvalósulásában. Így szép sorban minden akadály elhárult, s a koncerten a Kosztolicz család is jól szórakozott.

S akkor Fenyő elkezdte bemutatni a zenészeit és táncosait…

Majd kitért arra, hogy van egy szaxofonos barátja, Pedró, aki a szakma kiválósága, s az ő apukája éppen ma 70 éves, név szerint Kosztolicz István. Aki ráadásul nem csupán a kedvelt szaxofonos papája, hanem neki is nagyon jó barátja. Megemlítette: egykor tervei voltak arra vonatkozóan, hogy egy Jampi Faterock nevű zenekart életre hívjon, amelyben a rock and roll zenészek édesapjai lettek volna a muzsikusok, természetesen István is. S bár ez nem sikerült, ám a Jó öreg rock and roll most nekik, de elsősorban Pedró édesapjának szól, hiszen a szövegét a fia írta. Hatalmas sikere volt a dalnak és a születésnapi meglepetésnek.Az ajándék tehát nagyon jól sikerült, Pedró könnyet csalt nem csak édesapja, hanem édesanyja szemébe is ezen az estén, mert az biztos: ennyire emlékezetes és személyes születésnapi ajándékban soha nem volt még részük. Ahogy az is biztos: nem álmodták, fiúk sikere és a meglepetés is valóságos volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új albummal támad Karel Gott

Elege van régi slágereiből Karel Gottnak: a 71 éves "prágai csalogány" új albummal jelentkezik. Tovább olvasom