Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 29. szombat - Beatrix, Erna

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Zenekarok > Meghalt Pete Cosey dzsesszgitáros

Meghalt Pete Cosey dzsesszgitáros

Hatvannyolc esztendős korában elhunyt Pete Cosey amerikai dzsesszgitáros, aki elsősorban Miles Davis 1970-es évekbeli elektronikus zenei formációjában való közreműködésével vált ismertté.

mti - 2012.06.11. 13:50
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Lányának elmondása szerint a zenész egy chicagói kórházban hunyt el a közelmúltban: halálát műtét utáni komplikációk okozták.

Az 1960-as években Cosey a chicagói Chess Records kiadó stúdiózenészeként dolgozott, és olyan előadókkal zenélt együtt, mint Etta James, Howliní Wolf és Muddy Waters.

Miles Davist leginkább a dzsesszgitáros kreatív hangzásvilága fogta meg. Cosey szándékosan használt torzító pedált a számokba közbeiktatott zenei frázisoknál, amelyek Davis néhány legkísérletezőbb szellemű albumát, köztük az Agharta, a Pangaea, a Get Up With It és a Dark Magus című korongokat is gazdagították - olvasható a BBC brit közszolgálati tartalomszolgáltató internetes oldalán.

"Pete hangzása egészen egyedülálló volt - mondta Wendy Oxenhorn, a Jazz Foundation of America nevű non-profit szervezet munkatársa. - Egyszerűen fogta a bluest, a rappet, a dzsesszt, és teljesen új hangzásvilággá gyúrta össze őket."

Az elmúlt években a zenész súlyos egészségügyi problémáktól szenvedett, de ettől függetlenül fellépett gyermekkórházakban és iskolákban.

Közreműködött Martin Scorsese 2003-as The Blues: A Musical Journey (A blues: egy zenei utazás) című dokumentumfilmjének munkálataiban is.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...