Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Kispálfilm: több mint 4350-en látták a szerdai vetítést

Országszerte nagy érdeklődés kísérte a Kispál és Borz idei búcsúkoncertjéről szerdán este vetített filmet: a Napozz Holddalt 22 helyszínen összesen 4359 néző látta. A bemutató különleges volt, hiszen többször nem játsszák a mozik.

Budapesten hat helyen lehetett megnézni a Kispálfilmet, a 2297 fővárosi néző 100 százalékos kihasználtságot jelentett. A fő helyszín a West Balkán volt (ezer néző), ahol a másfél órás vetítés előtt pódiumbeszélgetést rendeztek a zenekar tagjaival, akik online élőben üdvözölték a közönséget - tájékoztatta a forgalmazó magyarhangya csütörtökön az MTI-t.

Budapesten még a Corvinban, a Művészben, a Toldiban, az Odeonban és a Csepel Plázában lehetett megnézni a Napozz Holddalt, vidéken Miskolc, Eger, Gyöngyös, Szolnok, Sárospatak, Székesfehérvár, Sátoraljaújhely, Sopron, Zalaszentgrót, Békéscsaba, Szeged, Cegléd, Pécs, Kecskemét, Szombathely és Győr kapcsolódott be az egyedülálló vetítésbe. Országos szinten 82 százalékos (a nagyobb városokban ennél nagyobb) volt a mozik kihasználtsága szerdán este, több helyen pótszékeket kellett beállítani.

"Alapvetően az art mozikkal fogtunk össze. A projekt különlegessége volt, hogy közösségi forgalmazással, vagyis weboldalt, facebookot, twittert használva értékesítettük a több ezer belépőjegyet. Minden vásárló a film dupla DVD-változatát is megkapta a jegyéhez" - mondta a forgalmazásért felelős Donáth Péter az MTI-nek.

A helyszíneken blue-ray kópiákról, illetve e-cinema technikával történt a vetítés, utóbbi lényege, hogy a mozik egy központi szerverről töltötték le a digitális kópiát.

Az árusítás a mozikban, illetve a www.napozzholddal.com honlapon keresztül történt, így a szervezők szerint a filmbemutató a szűk célközönségre összpontosító kampánnyal koncentráltan és hatékonyan országos eseménnyé lett. A forgalmazók folyamatosan kommunikáltak a Kispál és a Borz-rajongók táborával. A fővárosi vetítési helyekre már a múlt hét végére elfogytak a jegyek.

Donáth Péter elmondta, hogy a magyarhangya szeretné tovább építeni a közösségi forgalmazásra épülő, egyszeri vetítést; ennek keretében olyan külföldi fesztiválfilmeket, művészfilmeket mutatnának be, amelyek nem kerülnek magyarországi forgalmazásra.

A Napozz Holddalt az elsősorban fotósként és operatőrként ismert Merényi Dávid készítette a Kispál és a Borz búcsúkoncertjéről, amely idén augusztus 9-én volt a Sziget fesztiválon. A Napozz Holddal tükörreflexes fényképezőgéppel készült, a videorögzítő funkció használatával. A film elsősorban a rajongóknak szól: korrajz a Kispál és a Borzról, valamint a zenekart körülvevő emberekről. Az alkotás bemutatja a búcsút megelőző egy hónapot, az előkészületeket is. A Napozz Holddal operatőre Nagy Bálint és Szőke Dániel volt.

A dupla DVD karácsony előtt bolti forgalmazásba is kerül, akárcsak a búcsúkoncert hangzóanyaga CD-n.

A Kispál és a Borz, Magyarország egyik legnépszerűbb rockzenekara csaknem 23 évvel megalakulása után az idei Sziget fesztivál "mínusz egyedik" napján, augusztus 9-én adta búcsúkoncertjét. A pécsi csapatnak tíz stúdiólemeze, két koncertalbuma, egy válogatása, néhány maxija és két DVD-je jelent meg. Első hivatalos lemezük az 1990-ben kiadott Naphoz Holddal volt, melynek címe egy telefonos elhallás következménye, az eredeti verzió volt a filmhez használt Napozz Holddal. Utolsó stúdióalbumuk a 2004-ben megjelent Én, szeretlek, téged. Az alapító tagok közül a búcsúra Kispál András (gitár) és Lovasi András (ének, basszusgitár) maradt, mellettük 1996 óta Dióssy D. Ákos játszott billentyűs hangszereken, 2007 óta pedig Mihalik Ábel volt a dobos.

Olvasóink írták

 • 1. Primax 2010. november 25. 21:46
  „Zsákmányállat

  1. Úgyse hiszi senki el magának,
  Hogy amit lát, az tényleg van,
  Hanem várja, hogy a valódi látványt
  Jelző kürtszó felharsan.

  2. Szól a kürt, ellibben a függöny,
  Amit most látsz, az tényleg van.
  Kár, hogy mikor körbenéznél,
  A szélben a mécsesed ellobban.

  3. És támad akkor olyan sötét,
  Amiben az élők kezét
  Többet nem találod,
  És ami elér, azt ütöd-vágod.

  4. Zsákmányállat máját mosod
  Egy névtelen patakban,
  Körülötted olajfoltok
  Mézeskalácsszív alakban.

  5. És úgy nézed az arcod benne,
  Mint régen a céllövöldében
  Az a lány, akinek lőttél egyet
  Finom utalásféleképpen.

  6. Úgyse hiszi senki el magának,
  Hogy amit lát, az tényleg van,
  Hanem várja, hogy a valódi látványt
  Jelző kürtszó felharsan.

  7. És támad akkor olyan sötét,
  Amiben az élők kezét
  Többet nem találod,
  És ami elér, azt ütöd-vágod.

  8. Biztos helyről régről tudom,
  Hogy a Föld tányér és hogy azon
  Az emberek és a kövek
  Lesznek a mannához a köret.

  9. És támad akkor olyan sötét,
  Amiben az élők kezét
  Többet nem találod,
  És ami elér, azt ütöd-vágod.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Joe Satriani, a mester

Joseph ˝Joe˝ Satriani (1956) gitáros és gitároktató. 14 éves korában határozta el, hogy gitározni… Tovább olvasom