Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Főnix rock band

Kezdetben a zenekar trió felállásban játszott, a doboknál : Farkas Attila.Többnyire feldolgozásokat (magyar és külföldi) játszottunk győri és Győr környéki rock kocsmákban.Későbbiekben dobosunk kilépett az együttesből, az Ő helyét Bors László vette át.
Az új dobossal kezdett kialakulni a zenekar saját stílusa, több külföldi feldolgozást játszottunk a 60-as, 70-es évekbeli zenékből.Sajnos Ő is kivált az együttesből, s felváltotta Őt Mokány Csaba Budapestről. A zenekar kibővült még egy taggal Szabó Zsolt Budapestről (orgona).

1996-ban alakult a győri Főnix zenekar. Alapítói: Hoffman Zsolt (gitár, ének) Füry Károly (basszusgitár)
Ebben a felállásban született meg első nagylemezünk Utazó zenekar címmel, 2001-ben.Lehetőségünk nyílt arra, hogy egyre több motoros találkozón és fesztiválon szerepelhettünk. Soós András, az Auróra egykori dobosa váltotta fel Mokány Csabát.2004-ben megjelent második albumunk, Négy hónap rock n roll címmel, de ezt már az új dobossal, Papp Dáviddal vettük fel.Úgy hozta a sors, hogy fellépéseinken több alkalommal a mikrofon mögött Tunyogi Péter állt, ez nagy megtiszteltetés volt a zenekar számára. 2007 év végén elfogadtuk Papp Dávid döntését és a dobok mögé egy régi, kedves barátunk ült, Kolonits Attila személyében.

A győri Főnix Rock Band

Időközben Szabó Zsolt egyéb elfoglaltságai miatt már nem állandó tag, de néhány fellépésünkre szívesen velünk tart. Sok kedves barátunknak és támogatónak köszönhetjük, hogy eljutottunk idáig. A zenekar fő célja továbbra is az igényes élő zene varázsának eljuttatása minél több emberhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

FateRock zenekar

A FateRock zenekar 2005-ben alakult, amely mára a mosonmagyaróvári zenei élet meghatározó zenekarává… Tovább olvasom