Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Elvis Győrbe jön

Nem kell már sokat várnia azoknak, akik igazi rock and roll kalandba szeretnének részt venni. Ugyanis november 28-án Győrbe látogat az Elvis Country Tour 2009 Hungary és az őrület elkezdődik. Minden a Királyról szól majd.

Az Első Magyar Rock & Roll Varieté Színház 2009-ben megalkotta az Európában is egyedülálló "Elvis Country Tour-t". A két felvonásos, humorral-színművészettel fűszerezett, minden korosztálynak és rétegnek élményt nyújtó zene-kultúrtörténeti feldolgozás, hol autentikusan, hol pedig kreatív újításokkal gördül végig a KIRÁLY karrierjének legfontosabb állomásain.

Az élőzenés nagyprodukcióban, a nagysikerű Made in Hungária című darabban, musical énekesből Rock and Roll zenésszé is avatott Miller Zoltán mellett, a Vocal Idiots társulat, Elvis by Fly és a Roll'skate Boogie nagyzenekar vezetik fel a tökéletes Elvis illúziót, a Skóciából hazánkba érkező Elvis Presley imitátor Európa Bajnokot, Rob Kingsley-t.

Fehér bőr, fekete hang?!

S bár Elvis már hosszú évek óta az égi színpadokon énekel, a rajongók nem engedik, hogy különleges alakja és zseniális dalai feledésbe merüljenek. Az egykor teherautó sofőrként tevékenykedő srác álmodozott, hogy az élet csak bejön neki is. S az álmok valóra váltak. Elvis Presley bálvány lett, a rock and roll örök királya, akiért őrjöngve sikoltoztak a lányok, asszonyok. Elvis pedig tette amihez a legjobban értett: énekelt és bedobta a csípőmozgást, amit azóta sem tudott senki sem tökéletesen leutánozni.

A tíz helyszínből álló turné feleleveníti mindazt, amely Elvishez köthető, amiért Király lett a Király. A közreműködő művészek egytől-egyig szakértői a rock and roll-nak, így borítékolható: Amerika egy estére beköltözik a Bartók Béla Megyei Művelődési Központba, s az Elvis Presley illúzió tökéletes lesz...

Érdemes tudni a csípőmozgás királyáról, hogy ő vezette be a rockzenét az élet szinte minden területére, a beszédbe, az öltözködésbe, a viselkedésbe, mondhatni: a ’60-as évek végén zajló forradalmi mozgalmak is benne gyökereznek.

Azt is tudják, mit szeretett

Az is önmagáért beszél, hogy az előadás producere Iváncsik József, aki talán a legtöbbet tudja hazánkban Elvis Presley-ről. Így az sem véletlen, hogy tőle kérdeztünk meg egy olyan érdekességet, hogy mi is volt az énekes kedvenc étele.

– Ez nem volt más, mint a mogyoróvajas, banános szendvics. Megkened mogyoróvajjal a toast kenyeret, beleteszed a banánt, s akkor ezt az egészet még meg kell forgatni tojásban, és olajban kisütni. Elvis így ette, főként amerikai focimeccsek közben. Volt, hogy 8-9 adagot is legyűrt belőle. Nem mellesleg ez is közrejátszott a jelentős súlygyarapodásában. – mesélte az Iván becenévre hallgató rock and roll és Elvis szakértő.

– Úgy is megcsinálhatjátok, hogy nem olajban sütitek ki, hanem csak a toast kenyeret teszitek bele toast sütőbe. Mindenhogy finom, nekem elhihetitek, mert kipróbáltam. Egyszerűen isteni, bár a királyi szó lehet, hogy találóbb lenne rá… – kacsintott, s ha valakinek, akkor neki hihetünk ebben a témában is.

Itt lesz mindenki, akinek valamit is számít Elvis!

A Vocal Idiots tagja Gencsi Attila, akit szintén számos, rock and roll-hoz köthető produkcióból ismerhetnek már.

– Velünk lesz az este folyamán a Roll' Skate Boogie, akik saját koncertjeiken kívül kísérték és kísérik többek között Fenyő Miklóst, Komár Lászlót és Rob Kingsley Elvis Imitátor Európa bajnokot is, aki ugye szintén résztvevője a produkciónak. Na meg mi, a Vocal Idiots és Miller Zoli is, akinek neve egyre inkább együtt cseng mindennel ami rock and roll. – avatott be minket a részletekbe Attila.

– Elvis by Fly-ról se felejtkezzünk el, aki az első hazai Elvis Presley verseny II. helyezettje. A civilben matektanár-imitátor a hazai fellépéseken túl idén részt vett az Elvis Európa Bajnokságon, az angliai Blackpoolban. Zenekarával a Roll Skate Boogi-eval szinte állandó vendége a Magyarországi Elvis klub rendezvényeinek. – csatlakozott Iván.

Elvis tehát nem halt meg, továbbra is él, mert a rock and roll örök és halhatatlan. S amíg vannak hangszerek, van hajlakk és van szív, ezek a fiúk tovább viszik az igét és hirdetik a Király hallhatatlanságát. November 28-án éppen Győrben…

Havassy Anna Katalin

Olvasóink írták

  • 3. kulica 2009. december 05. 14:44
    „Aki ott volt, egy szuper szinvonalas, igényesen megrendezett műsort látott. Semmi majmolás nem volt. Nagyon jó hangulatu, emlékező estének lehettünk részesei.”
  • 2. lebeke 2009. november 18. 13:15
    „majmolja a bánat...”
  • 1. elemér 2009. november 18. 12:41
    „Elvis persze a feketéket majmolta, ti és a világ pedig minket, amcsikat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tátrai keringője

Néhány zenész találkozik, kedvük támad együtt muzsikálni, az ötletek csak úgy sorjáznak - ebből… Tovább olvasom