Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Diák figyel diákra a kübekházi iskolában

Szeged - Iskolaszolgálat működik a kübekházi iskolában: a gyerekek felügyelik társaikat. Az igazgató szerint ez arra ösztönzi a gyerekeket, hogy jobban vigyázzanak környezetükre. Ráadásul a fegyelem is fontossá válik számukra.
A gyerekek is segítenek a kübekházi Reménysugár Katolikus Általános Iskolában a rendfenntartásban. Az iskolaszolgálat október első felében indult, a napokban pedig megérkezett a gyerekek öltözéke is. Láthatósági mellényt és baseballsapkát viselnek azok, akikre nem árt hallgatniuk a diáktársaknak.

– Kiküldünk a folyosóról és a vécéből mindenkit, segítünk a sorakozónál, ha pedig azt látjuk, hogy valaki rendetlenkedik, felszólítjuk, hogy hagyja abba. Ha ez nem hat, szólunk az ügyeletes tanárnak – mesélnek munkájukról azok a gyerekek, akik a múlt héten be voltak osztva szolgálatra. Azt mondják, nem a főnökösködés miatt élvezik ezt a munkát. – Jó figyelni a többiekre. Rendbe lehet rakni az iskolát – fogalmazott Zoli. – Volt már, hogy valakinek visszaszóltak, hogy te kicsi vagy, ne szólj bele a dolgainkba, de nekem már nem mondanak ilyet – húzta ki magát a hatodikos Dani.

A láthatósági mellényt viselő diákok a sorakozónál is segítenek rendet tartani. Fotó: Karnok Csaba
A láthatósági mellényt viselő diákok a sorakozónál is segítenek rendet tartani. Fotó: Karnok Csaba

Az iskolaszolgálatban minden felső tagozatos részt vehet. – A célunk az volt, hogy hatékonyabb legyen a rendfenntartás. Azt vettük ugyanis észre, hogy a diákok szigorúbbak, ráadásul könnyebben észre is veszik a hibákat – mondta el Bóna Judit igazgató. – A szolgálat arra ösztönzi a gyerekeket, hogy jobban vigyázzanak környezetükre. Ráadásul a fegyelem is fontossá válik számukra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom