Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

DERM zenekar: olyan Dermesztő!

A Hild iskola bandájaként játszanak. A kisalfold.hu interjújából kiderül ki ők, milyen zenét szeretnek, mitől különlegesek, hol találkozhatsz velük legközelebb.
Ideje, hogy mi is megismerjük a nevüket és a zenéjüket!

Mikor alapítottátok a zenekart és miben vagytok Ti különlegesek?

Két éve alapítottuk a zenekart. Iskolai zenekarként kezdtük, ez azt jelenti hogy saját kezdeményezésre, az iskola vezetőségi tagjainak támogatásával és engedélyével együtt zenélhettünk.
Öten kezdtük a dolgot. Összeraktuk a bandát az iskolába járó hangszeren játszókból és zenekart alakítottunk.                                                      

A tagok a suli ünnepélyeken már szerepeltek külön-külön így kézenfekvőnek tűnt összeállni.

Kaptunk egy kiesőbb termet és ott berendezkedve kezdődhettek a próbák.

Ígéretünk szerint, az iskolai ünnepélyeken játszunk, és az iskola életét színesítjük. Teljesen szabad kezet kaptunk, és jó szívű támogatást. Persze az alku tárgyát képezte az is, hogy a tagok továbbtanulása esetén a banda továbbműködik új Hildes zenészek betársulásával.
 
Hol tartotok most?

Mára a negyedik típusú felállás működik. A továbbtanuló társaink helyét új zenész diákok vették át. Saját próbatermet kaptunk, amit magunkra alakítottunk, eszközeink már elégségesek a haladáshoz. Kezdő, idegen hangszeresekből, mára a zene hatására barátok és zenésztársak lettünk. Egy igazi csapat. 

DERM? Honnan a név?

Rengeteg beteg ötletünk volt, de egy sem találó.
Ez is csak viccnek indult, de ránk ragadt. Szóval ez úgy működik mint az ABBA.  A keresztnevek kezdőbetűjéből kirakott mozaikszó.
Ugyanis a leges-legelső felállás így nézett ki-Dávid, Elemér, Réka, Roland, Máté, azaz DERRM. Persze a tagok cserélődtek, de a nevet nem akartuk megváltoztatni, mert már volt táblánk, matricánk, pólónk. És tényleg mindenkinek megfelelt. Egyébként bemagyarázásként, latin jelentése van, Derm vagyis bőr. Ami tudjuk az ember legfelső védelme, ami elsőként érzi tulajdonosa külső gondjait. Ezek melett a DERM szó olyan Dermesztő:)
 
Milyen stílust képviseltek?

A stílusunkat alternatív Pop-Rock, kifejezéssel definiálnám.
Saját számainkat a Quimby, vagy a Republic zenéjéhez hasonlítanám.

Már régóta játszunk együtt, a repertoár is elég nagy, de akármit megtudunk tanulni. Nem majomkodásból. A suli segítése miatt van nemzeti ünnepre, karácsonyra, vagy bármilyen eseményre odaillő dalunk.
Ahogy minden banda, mi is feldolgozásokkal kezdtük, és mivel a sok tagcsere miatt gyakran kellett az elejéről kezdeni, nehéz volt kiszakadni a „csalamádés" korszakból. (Ez egy daloskönyv, ebből választottunk számokat).
Az első dal amit együtt nyomtunk, a Republic szerzeménye: "Mennék veled".                                                                                             

Sok fellépésen vagyunk túl, vannak díjaink és elismeréseink, de sohasem ezért csináltuk. Manapság az élőzene és a kezdőzenekarok nagyon nehezen boldogulnak, tehát minden lehetőségét kihasználunk.
 

Gondolom akadnak saját dalaitok is. Ki vagy mi dönti el, mit játszotok?


Mára hat teljesen saját szerzeményünk van, amelyeket levédettük, és így csak mi játszhatjuk őket az egész világon, legalábbis sajátként.
Különbözőek vagyunk, mindannyian más zenét hallgatunk, mindannyian más stílust favorizálunk és csak a zene, ami igazán közel hozott minket. Majdnem mindannyian más idősek vagyunk, de mégis mikor együtt játszunk, megáll az idő és nincs nem, kor, probléma, csak a zene szeretete.


Jövőbeli célok? Hol léptek fel legközelebb?

Búcsúkoncertet fogunk adni, mert idén az  öttagból három elhagyja a suli kötelékét, és így mindenképp akartunk egy nagyobb volumenű koncertet. Ezt az utolsó hét csütrötökén, a hetedik óra után szeretnénk megrendezni. Tíz számot terveztünk be, öt feldolgozást (akkor és most, kezdeti és a legjobb feldolgozott dalok top 5 ), és öt saját darabot játszunk majd el. Itt tervezünk meglepetéseket és különlegességeket is.
Persze nem azért búcsú koncert mert feladjuk.
Az iskola zenekar, azaz a Hild-band tovább működik az ottmaradottakkal és az új tagokkal. Ezen felül megígértük egymásnak, hogy akár merre sodor is minket a felvételi rangsor, nem felejtjük el a közös célokat.
Ez annyiban minősül, hogy tervezünk év végére egy demó lemezt, az öt saját dallal, lesznek rajongó-trikóink, és még a búcsúkoncerttel szeretnénk méltó emléket hagyni a suliban. Ezen felül, ha minden jól alakul, szeretnénk folytatni, és tovább együtt örülni a zenének. Nem feltétlenül befutni, de mondjuk egy regionális hírnevet, és sok szerető rajongót szerezni! 


A jelenlegi DERM felállás:


Tilinger Réka : ének
Kiss Patrícia: ritmusgitár
Polgár László: basszusgitár
Nagy Elemér Bálint: Dob
Biró Máté: Szólógitár
 

Réka, Bálint, Laci, Patrícia és Máté
Réka, Bálint, Laci, Patrícia és Máté

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zanzibar: 10 év a díszdobozban

Különleges díszdobozt jelentet meg Vidékről indult címmel a Zanzibar április 24-én: az együttes 10… Tovább olvasom