Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Colombre Band

Kissé újhullámos, sokat szövegelő zenekar vagyunk, eklektikus stílusjegyekkel. Hangszerek tekintetében, amolyan R.C.H.Pappers-esen értelmezzük a rockzenét, blues, funky, hip-hop-os csípésekkel szólalunk meg.
2007 májusában alakultunk, kihalt győri zenekarok romjain. Makri Tamás és Váray Laci a néhai Vér és Arany zenekarban, illetve Tomi és Kovács Gabi a Tranzit Rock Band-ben zenélt együtt.

Hamar összerázódtunk, Laci hozza többnyire a zenéket meg a szövegeket, mi meg magunkévá tesszük a dalokat és beletesszük a saját fűszereinket - a próbatermünk amolyan zenei boszorkány-konyhaként funkcionál. Van olyan dal, amit hetekig főzünk, rotyogtatunk, van ami meg csak szendvics maradt és ez pont így jó.

Rómeres bulik és a szilveszteri koncertünk -a PASO és KFT társaságában- után a januári PÁGISZ-os bulin már velünk volt Csordás Veronika, akit egy LK-Beat bulin hallottunk énekelni. Mivel neki is bejött a banda és viszont, most már mindkét zenekarban énekel.

Zabál a zenekar a próbaterem előtt.... Fotó: Varga Nóra

A zenekar neve egy Dino Buzatti novellából jött, de nincs missziós, irodalmi küldetéstudatunk, úgyhogy erről ennyit. Alakulásunkkor a nevünk nem mondott senkinek semmit, ez a mi szempontunkból a legjobb volt. Senki nem asszociált semmire, mi elkezdtük megtölteni tartalommal.

Még csak fél éve játszunk, de jópár buli van mögöttünk, az egyik legemlékezetesebb a mosonmagyaróvári Gazdász Klubban volt, ahol Ferenczi György barátunk vendégjátékával /hegedűn/ tisztelte meg a Colombre Band-et.

A Jörg Tibor barátunknál rögzített demóból három dalt le tudtok tölteni:

Marketinges duma

Ölj meg, baby!

A hang


A dalok alapjait már korábban rögzítettük, Veráék idén januárban énekelték fel.

Mivel saját dalokkal-repertoárral koncertezünk, nehezebb a dolgunk, mintha népszerű feldolgozásokat játszanánk, de mindenért kárpótol minket, hogy látjuk a koncertjeinken a dalok mennyire tetszenek az embereknek. Nem kényszerülünk kompromisszumra, pont olyan zenét csinálunk, amit szívesen hallgatnánk is - és ez a lényeg.

Elérhetőség: info@colombre.hu
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gibraltár Band

Együttesünk, mint annyi más banda, saját szórakoztatásunkra, lélekemelő együtt zenélgetések céljából… Tovább olvasom