Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Az ABBALITE zenekar

Az ABBA világa az érzelmes balladáktól a pörgős, bulizós számokig egy olyan értéket teremtett, mely a mai napig meghatározó eleme a könnyűzenének.


A zenekar kizárólag ABBA dalokat játszik, az eredeti hangzásvilág visszaadására törekedve mind vokálisan, mind zeneileg és hangszeres játékban. Akik szeretik és ismerik ezeket a dalokat, tudják, hogy ez nem egy egyszerű feladat.Célunk megszólítani mindenkit, aki nosztalgikusan gondol fiatalkorára, felidézi a diszkó gömb csillogását, vagy újra felfedezi e zenei világ hangulatát és hagyja magát ringatni a ritmussal és a harmóniákkal.Az ABBALITE zenekar 2009 januárjában alakult, és több változás után a jelenlegi felállás:

Kiss Andrea – ének, vokál
Vígh Réka – ének, vokál
Csányi László – gitár, ének, vokál
Gaál Szabolcs – billentyű, vokál
Edelmayer Márk – gitár
Fábián Tamás – dob
Nyul Balázs – basszusgitár
Varga Balázs – billentyű

Az ABBA zenekar mindig is saját életéből vett témákat dolgozott fel. Azokat az érzéseket és történeteket és zenésítették meg, melyeket átéltek, talán éppen emiatt volt olyan emberközeli, olyan kedvelt a zenéjük. Számunkra is sokat jelent ez, mert belebújni ezekbe a szerepekbe és ezeket az életérzéseket átadni mindenki számára kihívás a csapatunkon belül.

Zenekarunk megalakulása sem volt egyszerű. Mire a jelenlegi felállás kialakult, addigra mindenki rájött, hogy a sok-sok próba és gyakorlás alatt nem csak az ABBA dalokat tanultuk meg, nem csak a repertoár állt össze, de mi is csapattá kovácsolódtunk. Jelenleg egy egy órás koncertanyag készült el, de folyamatosan bővítjük a listát. A dalok válogatása során mindenki egyetértett azzal, hogy lehetőleg a legismertebb dalok kerüljenek a koncertlistába, ugyanakkor legyen egy-két esetleg kevésbé ismert vagy ritkábban hallható nóta is.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szenes Iván CD-je vezeti a lemezeladási listát

Hiába a népszerű zenekarok vagy szólóénekesek, egy igazi klasszikus, a néhai Szenes Iván vezeti a… Tovább olvasom