Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

VOLT: Telt ház, hatalmas siker

Sopron- Minden eddiginél többen, közel hetvenezren szórakoztak az idei VOLT Fesztiválon. Pénteken a Prodigy-koncert alatt kikerült a „Telt ház" tábla. A négy nap alatt közel 200 ezer korsó sör fogyott.

A szervezők minden várakozását felülmúlta a 15. VOLT Fesztivál Sopronban. A szerdai hivatalos megnyitó előtti este már fiatalok ezrei vették birtokba a soproni Lövér kempinget. A hatalmas érdeklődés miatt a szervezőknek már az első napon 4000 négyzetméteres területtel kellett bővíteniük a sátorteret.

A jubileumi VOLT Fesztivál rendkívül erős programot vonultatott fel, ami látogatói csúcsot ígért, azonban sokakat meglepett, hogy péntek este 10 után – a VOLT Fesztivál történetében először – kikerült a kapura a „Telt ház" tábla. Ez azt jelenti, hogy a brit Prodigy koncertje idején 20 ezer vendég volt jelen az eseményen.

– Hatvanhétezer résztvevővel zárult a fesztivál, ami minden korábbinál több látogatót jelent – tudtuk meg Vető Viktória sajtófőnöktől.

– A számadatok alapján kijelenthető, hogy a VOLT mára Magyarország második legjelentősebb kulturális eseményévé vált, amelyet már az európai színtéren is jegyeznek – tudtuk meg Vető Viktória sajtófőnöktől.
A vendégek az ország szinte minden pontjáról érkeztek Sopronba, a külföldiek száma meghaladta az ötezret, a legtávolabbi VOLT-os Kanadából érkezett Sopronba. Népszerű volt a fesztivál a politikusok körében is, sokan látogatták meg az eseményt, közöttük például Kóka János, Horváth Ágnes és Firtl Mátyás, Sopron országgyűlési képviselője. A fesztivál idejére a város valamennyi szálláshelye megtelt.

Beszédesek a fesztivál vendéglátásával kapcsolatos számadatok is, a VOLT vendégei közel 200 ezer korsó Soproni sört fogyasztottak el. A fellépők kivétel nélkül elégedetten távoztak a helyszínről. Az amerikai The Roots csapata szemtanúk szerint annyira jól érezte magát Sopronban, hogy még a harmadik napon is együtt bulizott a VOLT-osokkal. A szintén amerikai Fort Knox Five soproni származású frontembere, Jon Horvath a fellépése előtt a helyszínre hívta a városban élő rokonait, akikkel most találkozott először. Az egyetlen műsorváltozás Daddy G-hez kapcsolódik. A Massive Attack „dumagépe" nem érkezett meg a számára foglalt járattal a bécsi reptérre.

Miniszterek a fesztiválon

Kedves és kenyérlángos

A VOLT Fesztiválnak akadtak hivatalos és kevésbé hivatalos miniszteriális vendégei. Horváth Ágnes, az egészségügyi tárca vezetője ezen utóbbiak közé tartozott. A Kisalföld a nagy buli kellős közepén találta meg, bár kétségkívül igyekezett megnehezíteni az újságíró dolgát.
„Levágattam a hajam – mondja nevetve Horváth Ágnes –, így elég kevesen ismertek fel, bár az kétségtelen, nagyon sokan néznek furcsán rám: ismerjük valahonnan – ám a miniszter is csak ember, most kizárólag szórakozni érkezett Sopronba kedvesével. – Nagyon jó volt a program, ezért választottuk ezt a fesztivált. Tankcsapda, Prodigy, sör és kenyérlángos. Nagyszerű a VOLT-on minden. Először vagyunk itt a fesztiválon, és rosszat semmire nem tudok mondani. Profi szervezés, jó hangulat. Mi egyébként nagy Sziget-járók vagyunk, idén is ott leszünk, talán az még belefér a kormányzati munkába." Horváth Ágnes  kérdésünkre, hogy szerinte miért csak az SZDSZ politikusai vannak jelen a fesztiválon, annyit mondott, talán a koruk miatt, no meg azért, ők fel merik vállalni, hogy szórakozni is kell időnként még a politikusoknak is. Az egészségügyi miniszter szombaton délután kicsit kilógott a programokról, este nyolctól azonban már újra ott volt a fesztiválon.

Fodor és a bizalom

Fodor Gábor is ellátogatott a soproni VOLT Fesztiválra, a környezetvédelmi miniszter a heiligenkreutzi szemétégetővel kapcsolatban kedvező kilátásokban bízik.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium idén 11 nyári fesztiválon vezeti be a ZöldÖvezet- programot, melynek keretében szelektív hulladékgyűjtő szigeteket alakítanak ki. Fodor Gábor miniszter népszerűsítette a programot a tegnap zárult VOLT Fesztiválon. A miniszter a közelmúltban kedélyeket borzoló szemétügyről is beszélt.
– 4100 tonna hulladék került illegálisan Németországból hazánkba, ennek jelentős részét az utóbbi napokban szállították vissza – fogalmazott Fodor Gábor.

– Eddig 82 millió forintos bírságot róttak ki azokra, akik segédkeztek a hulladék elhelyezésében, de várható a további felelősségre vonás.
A miniszter elégedetten számolt be a Rába-habzás ügyében tartott osztrák–magyar miniszteri találkozóról. Mint mondta, Josef Pröll, Ausztria környezetvédelmi minisztere pozitív hozzáállást tanúsított a Heiligen-
kreutzra tervezett hulladékégető ügyében is. – Kértem, hogy az osztrák fél legyen partner ennek a kérdésnek a megoldásában is. Josef Pröll együttműködéséről biztosított, az üzem helyének meghatározásával kapcsolatban még tartanak a tárgyalások.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordot döntött a VOLT

Az első három napon már annyian szórakoztak a soproni VOLT fesztiválon, mint tavaly a négy nap alatt… Tovább olvasom