Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

VOLT Fesztivál FAQ: a szervezők válaszoltak

Volt Fesztivál, Sopron - Az Önök kérdéseire válaszolt Magyarország egyik legnagyobb fesztiválja, a VOLT Fesztivál kulisszatitkairól a két főszervező, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán.
Dóri: Sziiasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy akiknek CIB ingyenjegyük van, azok bemehetnek- e, amint megváltották a jegyüket, vagy csak a hivatalos kapunyitáskor?
Üdv: Dóri
VOLT: Sziasztok!
Nem tudjuk, mi az a CIB-ingyenjegy, ezt valószínüleg a szponzorunk akciója. Sajnos előbb (holnap 6  óra előtt) nem lehet bejönni ezzel sem...
 

Lóbányai: Sziasztok!
Miért nem szerepelnek a programban olyan nagynevű magyar együttesek, mint például az LGT, Karhago, P. Mobil és Republic? Ti nem hívtátok őket, mert szerintetek nem férnek bele a programba, vagy ők nem vállalták valamiért?
Köszi
 
VOLT: Szia!
Sokan közülük nem koncerteznek, néhányan igen. A Republic pár éve járt nálunk, de ők csak nagyszínpadot vállalnák el, ott azonban az esti órákban nincsenek szabad helyek... Azért jó sok régi rockbanda fellépőp idén: pl. Bikini, Rice, Hobo, Pokolgép, Lord, Ossian, Moby Dick, ...
 

Jane: A CD-hez adott műsorban szerepel Gerendás Péter valamint Coyote. Ők fel is lépnek, vagy változás történt? 
VOLT: Szia!
Gerendás időközben sajna lemondta, Coyote helyett pedig Hot X játszik...
 

domroland: A múltkor nem volt Fülöp Zoltán, csak LN. Habár fogalmam sincs, hogy mi olyan kérdést lehet feltenni Neki, amit Lobenwein Norbertnek nem :) Én például ezt szeretném megtudni, hogy melyikük mit szervez.
Cs!
VOLT: Szia, köszönöm az érdeklődést :) (FZ) Igazából mindketten rálátunk az egész szervezési folyamatra, néhány témában egyikünk jobban elmélyül, mint a másik.  
 
Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán
Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán

Gigigi86: Milyen idő lesz a VOLT-on? Ugye most nem ázunk ronggyá? Én már néztem az időjárásjelentést, egész jó időt mond!!!! Peace!
VOLT: Úgy tűnik, hogy idén szerencsénk lesz, és elkerül minket az eső. (Ezt a tévedés kockázatával merjük kijelenteni :)
Mindenesetre az időjárási előrejelzések alapján optimisták vagyunk.
 

Essóes: Sziasztok Zoli és Norbi! Nagyon jó a fesztivál, legalább tízszer voltam ott, én mindegyiket imádtam... Én azt szeretném megtudni, hogy nektek személyesen melyik tetszett a legjobban? Melyik jelentett valamiért többet? Hajrá VOLT FESZTIVÁL!
VOLT:
Norbi: mindig az legutóbbi.
Zoli: eddig a 2006-os (A Cult miatt :)
 
Zsuzsapest: A négy nap alatt mennyit alszotok? És melyik fellépő az, amit mindenképp megnéztek?
VOLT:
Összesen, fejenként kb. 10 órát :)
Norbi: Nouvelle Vague, Quimby, Kaukázus, Frank Popp, Offspring
Zoli: Shantel, Roy Paci, Manu Chao, Péterfy Bori
 

XYZ: Én ott voltam az első Szigeten (Diáksziget) és már köszönőviszonyban sincs a mostanival. Nem tartotok attól hogy a VOLT is a Sziget sorsára jut? (Üzlet épül rá...) Ez most már egy kicsit a VOLT-on is érződik. Hogy lehet megcsinálni, hogy ne menjen el nagyon az üzlet irányába a dolog?
VOLT: Ezzel nem teljesen értünk egyet. Szerintünk a Sziget ma is rengeteg olyan programot, kulturális tartalmat felvonultat, ami az "üzletszerű" működésbe nem feltétlenül kellene hogy beleférjen. Tény, ami tény Magyarországon szponzori bevételek nélkül  lehetetlen ilyen volumenű fesztiválokat működtetni. Ezért sajnos néha úgy tűnhet, hogy a szponzorok jelenléte túlzott.
A VOLT esetében, mi minden évben arra törekszünk, hogy olyan fesztivált csináljunk, amin mi is jól éreznénk magunkat, ha vendégként vennénk részt rajta. Azt persze nem szeretnénk letagadni, hiszen ezt nem kell szégyelni: a fesztiválszervezés természetesen üzlet is, amely több ezer embernek munkát ad, a cégünk pedig gazdasági kockázatot vállal, természetesen abban a reményben, hogy pozitívan zár az év végén...


Babus: Zoli ritkábban szerepel, mindenhol Norbi nyilatkozik. (Ez persze nem baj, Norbi is aranyos.) De miért van? Zoli van csajod? Ti Sopronban vagy Pesten laktok?
VOLT: Zoli szerényebb :) :)
Van csajom. Pesten lakunk...
 

draxxter kérdései:tisztelt foszervezok!
 sikeres akkreditacio utan a holnapi napon (kedden) szeretnenk bekoltozni a kempingbe. a kerdesem az lenne, h mar a holnapi nap folyaman fel tudom e venni a pass-om a PASS/STAFF/CREW kocsibol, vagy ez kulon szervezest igenyel?
VOLT: igen!
valamint erdekelne meg az is, h mire hasznalhatom fel a sajtos igazolvanyt, milyen elonyoket elvezek ezaltal, ugyanis errol sehol semmilyen felvilagositast nem talaltam..? (lehetoseg van e: zsufolt rendezvenyek alatt a kijaratnal bejutni? nagyszinpadra felmenni fotozni? bejaratnal soron kivul bejuni?)
VOLT: sajtópass: a fotósok ezzel a pass-szal bizonyos színpadok elé bemehetnek fotózni az első 3 dal alatt. A színpadra sajnos nem...
tovabba lenyeges kerdes szamomra, h biztositotok e valamilyen lehetoseget az akkumulatorok ujratoltesere a fesztival ideje alatt, vagy a fahazakban lakoknal kell egy kis aramert kuncsorogni? :) valaszaitokat elore is koszonom!
VOLT: telefontöltő helyszín lesz a helyszínen.
 

sajtos: nehogy má azé´ kuncsorogsz mert a sajtós igazolványoddal ingyé´ bemehetsz, aztán még soron kívül is, mert rohadt nehéz kivárni a sorodat mi?
az ilyenektől herótom van! t. szervezők!
nagy nagy fesztiválozás idején miért nem egyenlő mindenki, miért vannak itt is egyenlőbbek?
:)
 VOLT: Amint a válaszunkból láthatod, a sajtópass túl sok előnyt nem biztosít, elsősorban azért vannak ilyen "megkülönböztető" passok, hogy a VOLT-on dolgozó sajtósok, technikusok könnyebben tudják végezni a munkájukat.
 

Sz.V.: Ákos is színvonalas előadást tud alkotni...
VOLT: Ez kérdés? :) Ha igen, akkor szerintünk is... :)

 
tavaly is meg tavaly elött is voltak beszélgetések. azokat nem találtam a programfüzetben régebben. most látom a prgoramfüzetben, a szokásos nagyszinpadon fellépő sztárral lesz beszélgetés. de voltak olyanok amiket emlékeim szerint Lévai Balázs vezetett és volt: környezetvédelmi téma, dalszövegírós, meg volt az is téma, hogy a VOLT fesztivál merre hova halad? idén lesznek ilyenek? - dsp
VOLT: Igen, a CIB BANK KLUBSZÍNPAD-on minden nap du. Vendégek: Vámos Miklós, Tari Annamária, Réz András, Sas István, illetve egy másik sávban Fiala János vendége lesz Hobo, Laár András, Kispál András, Für Anikó


Penelope Cruz: Szeretném kérdezni, hogy van-e esély arra, hogy jövőre a Depeche Mode is fellépjen a VOLTon?
VOLT: Idén is tárgyaltunk Dave Gahan ügynökével, de sajnos az új album kapcsán nem turnézik... Mi is szeretnénk... :)
 
 
Mr. McCornick: Sopronra mostanában időjárás ügyileg rájár a rúd. Ha ismét eső lenne nem lesz ráfizetéses a buli? Eddig mennyi jegy kelt el?
VOLT: Természetesen mindig benne van a kockázat, hogy veszteséges lesz egy-egy fesztiválunk. Különösen az olyan szabadtéri rendezvények esetében, ahol az időjárás befolyásolni tudja a részvételi kedvet, hajlandóságot. Szerencsére az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy a VOLTosok hozzászoktak a változékony időjáráshoz, és nehéz elvenni a kedvüket egy kis esővel :)
Viccen kívül tényleg az a jellemző, hogy rossz idő esetén sem esik vissza jelentősen a nézőszám.
A jegyeladásról nekünk sincsenek pontos adataink, mivel az utolsó néhány napon fogy el az elővételes jegyek több, mint 50 %-a...


Sz.V.: Vendéglátóipari egységek már nyitva lesznek holnap este? Vagy csak ismerkedünk egy pohár víz mellett?
VOLT: Kedden kapunyitás után már jónéhány vendéglátóegység, söröző, bár üzemelni fog, úgyhogy mindenki talál majd kedvére való italt, akár vizet is :) Sőt, a teraszon Ismerkedési Est - Enikő Party!!!
 
NoBo: A Republic volt korábban, de - személyesen láttam - elég parasztul viselkedtek. Megsértődtek azon, hogy nem a nagyszínpadon, hanem egy másik, kisebben léphetnek fel. Hiába... Ők már "sztárok"... Amúgy a szervezőktől kérdezem, mert azóta is érdekel: tényleg ezért sértődtek meg?!
VOLT: Cipővel hosszasan beszélgettünk a VOLT után. Sok olyan zenekar van, aki nem szeretne máshol fellépni, csak a Nagysíznpadon. Erre egyszerűen azért nincs lehetőség, mert a fő műsorsávban többnyire nemzetközi sztárok és a legnépszerűbb, "fesztiválos" magyarok lépnek fel. Ilyen helyünk van a 4 nap alatt 8....
Van, akit meg tudunk győzni azzal, hogy jobb késő este egy 5000 fős sátorban játszani, mint délután 5-kor a nagyszínpadon. Azzal, hogy ma már olyan nevek is játszanak sátorban, mint a Clawfinger, Exploited, stb., sokan belátják, hogy ezek is komoly presztizzsel bíró színpadok...

 
Mr. McConick: És mikor volt utoljára veszteséges a fesztivál? Csak hozzávetőlegesen ez mekkora bukta? Kösz a választ! :)
VOLT: Szerencsére még nem fordult elő, hogy veszteséggel zártunk, de az első 4-5 évben igazából nyereségről sem beszélhettünk...


Dóri: Hali! Én írtam a CIB-es jegyekkel kapcsolatosan, nem úgy gondoltam, hogy holnap 6 előtt, hanem as szerdai kapunyitás előtt, mert a jegyek 10 órától átvehetők.
VOLT:Ha jól értjük, akkor Te a CIB-től kaptál tiszteletjegyet. Ez esetben a hivatlos kapunyitáskor természetesen Te is be tudsz menni a fesztiválra.


draxxter: koszonom a valaszokat.
csak egyet pontositanek: a fenyekepzo akkumulatorat kellene valahol idokozonkent tolteni, nem a mobilom. ez valamilyen uton megoldhato? ha minden part szakad, a kis fahazak arammal ellatottak? max keresek vkit akihez belehet tenni...
VOLT: a faházakban elvileg van áram, ennél jobb ötletünk sajnos nincs. :) illetve a keresés jó ötletnek tűnik :)


petike: a baratom kapott egy nevreszolo voltjegyet, de o a fesztival ideje alatt a balatotnon fog nyaralni. ha nekemadja a jegyet, be tudok vele menni? jo lenne ha megtudnatok biztosra mondani, mert barkit kerdeztem senki nem tudta...koszi
udv: petike
VOLT:  sajnos a névre szóló jegy - nevében is benne van - névre szól, sajnos nem átruházható...
 
Sz.V.: Nem, nem kérdés volt az Ákos, csak vélemény.. :) A kérdésem az volt, h tudunk-e enni-inni már holnap? Mert nyilván kihasználjuk a nulladik napot is. IMÁDOM A VOLTOT!!!! :D
VOLT: :) MI IS :)
Lehet, sok kocsma, söröző kinyit már kedd 6 órakor, sőt mint írtuk Ismerkedési Est, party is lesz a teraszon Enikővel...


Kutya53: Hello! Mennyi lesz egy sör?
VOLT: Hello! Soproni korsó: 300 Ft Soproni démon (dobozos): 350 Ft Heineken korsó: 520 Ft


VOLT: Most mennünk kell, a kempingben még sok teendő vár még ránk! Köszönjük az érdeklődést, találkozunk a fesztiválon!

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. fds 2008. június 30. 19:43
  „Az idén nem lesz elektronikus sátor, ahol korábban a Hyperspace is volt???”
 • 22. sheepee 2008. június 30. 16:11
  „Üdv!

  Egy olyan kérdésem lenne, hogy nagyjából (gondolom nem nagyon lehet az ilyen adatokat nyílvánosságra hozni) mennyibe kerül egy Offspring fellépés? (ha titkos akkor csak úgy nagyságrendileg)
  Köszi”
 • 21. kutya53 2008. június 30. 16:02
  „Hello!

  Mennyi lesz egy sör?”
 • 20. _petike 2008. június 30. 15:59
  „a baratom kapott egy nevreszolo voltjegyet, de o a fesztival ideje alatt a balatotnon fog nyaralni. ha nekemadja a jegyet, be tudok vele menni? jo lenne ha megtudnatok biztosra mondani, mert barkit kerdeztem senki nem tudta...koszi

  udv: petike”
 • 19. Sz.V. 2008. június 30. 15:59
  „Nem, nem kérdés volt az Ákos, csak vélemény.. :) A kérdésem az volt, h tudunk-e enni-inni már holnap? Mert nyilván kihasználjuk a nulladik napot is. IMÁDOM A VOLTOT!!!! :D”
 • 18. draxxter 2008. június 30. 15:57
  „koszonom a valaszokat.

  csak egyet pontositanek: a fenyekepzo akkumulatorat kellene valahol idokozonkent tolteni, nem a mobilom. ez valamilyen uton megoldhato? ha minden part szakad, a kis fahazak arammal ellatottak? max keresek vkit akihez belehet tenni...”
 • 17. Dóri 2008. június 30. 15:51
  „Hali! Én írtam a CIB-es jegyekkel kapcsolatosan, nem úgy gondoltam,hogy holnap 6 előtt,hanem a szerdaI kapunyitás előtt, mert a jegyek 10 órától átvehetők.”
 • 16. Sz.V. 2008. június 30. 15:35
  „Vendéglátóipari egységek már nyitva lesznek holnap este? Vagy csak ismerkedük egy pohár víz mellett? :D”
 • 15. NoBo 2008. június 30. 15:35
  „A Republic volt korábban, de -személyesen láttam- elég parasztul viselkedtek. Megsértődtek azon, hogy nem a nagyszínpadon, hanem egy másik, kisebben léphetnek fel. Hiába... Ők már "sztárok"... Amúgy a szervezőktől kérdezem, mert azóta is érdekel: tényleg ezért sértődtek meg?!”
 • 14. PenélopeCruz 2008. június 30. 15:08
  „Sziasztok!

  én azt szeretném kérdezni, hogy van arra esély, hogy jövőre a Depeche Mode fellépjen a VOLT-on? :-)”
 • 13. draxxter 2008. június 30. 15:02
  „koszonom Zsombor! vegre egy erdembeli valasz...”
 • 12. Tóth Zsombor 2008. június 30. 14:55
  „draxxter! A 99%, hogy nemlehet felmenni általában a zenekaroknak a saját emberei mehetnek csak fel (saját fotós, kamerás) a nagyobb zenekaroknál azelső 3számra szoktak beengedi a kordon és szinpad közé onnan lehet alkotni, vaku nélkül! Ha van kérdésed nyugodtan írhatsz.
  Zs.”
 • 11. dsp 2008. június 30. 14:51
  „még itt alább egymásnak esnek ilyen bugyutaságokon illetve a szokásos kérdés, hogy ez és az miért nem jön lejátszák és eljutunk oda, hogy jó ez így ahogy van. nekem kicsit közérdekübb kérdésem lenne, tehát:

  tavaly is meg tavaly elött is voltak beszélgetések. azokat nem találtam a programfüzetben régebben. most látom a prgoramfüzetben, a szokásos nagyszinpadon fellépő sztárral lesz beszélgetés. de voltak olyanok amiket emlékeim szerint Lévai Balázs vezetett és volt: környezetvédelmi téma, dalszövegírós, meg volt az is téma, hogy a VOLT fesztivál merre hova halad? idén lesznek ilyenek?

  köszönettel, tisztelettel”
 • 10. draxxter 2008. június 30. 14:49
  „azert mert en DOLGOZNI megyek oda kedves hirtelenharagu herotos baratom, nem szorakozni. kicsit gondold at, milyen beallni egy tobbszaz meteres zsufolt sorba, 6-700 ezer forintos fotocuccal, allvannyal, hatizsakkal, satorral, mikozben 3 iranybol loknek es nyomnak. a felszerelesemert en felelek, nem pedig te. nem beszelve arrol, h ha vmit el kell ernem, mert azert fizetnek h arrol a koncertrol legyenek felvetelek, akkor nyilvan nincs ido kivarni egy feloras sort.

  nekem attol van herotom, h az olyan emberek mint te minden alkalmat megragadnak h amibe lehet, abba belekossenek, es az internet egy remek kozege lehet ennek. kicsit kevesebb gyulolet, kicsit tobb tolerancia, es talan gondolkozz kicsit mielott ilyen arrogansan valaszolsz valamire, ami nem is neked szol...

  peace”
 • 9. Sz.V. 2008. június 30. 14:47
  „Én fizetek, sztem nekem kéne soron kívül bejutni...”
 • 8. sajtos 2008. június 30. 14:41
  „nehogy má azé´ kuncsorogsz mert a sajtós igazolványoddal ingyé´ bemehetsz, aztán még soron kívül is, mert rohadt nehéz kivárni a sorodat mi?
  az ilyenektől herótom van

  t. szervezők!
  nagy nagy fesztiválozás idején miért nem egyenlő mindenki, miért vannak itt is egyenlőbbek?”
 • 7. draxxter 2008. június 30. 14:16
  „tisztelt foszervezok!

  sikeres akkreditacio utan a holnapi napon (kedden) szeretnenk bekoltozni a kempingbe. a kerdesem az lenne, h mar a holnapi nap folyaman fel tudom e venni a pass-om a PASS/STAFF/CREW kocsibol, vagy ez kulon szervezest igenyel?

  valamint erdekelne meg az is, h mire hasznalhatom fel a sajtos igazolvanyt, milyen elonyoket elvezek ezaltal, ugyanis errol sehol semmilyen felvilagositast nem talaltam..? (lehetoseg van e: zsufolt rendezvenyek alatt a kijaratnal bejutni? nagyszinpadra felmenni fotozni? bejaratnal soron kivul bejuni?)

  tovabba lenyeges kerdes szamomra, h biztositotok e valamilyen lehetoseget az akkumulatorok ujratoltesere a fesztival ideje alatt, vagy a fahazakban lakoknal kell egy kis aramert kuncsorogni? :)

  valaszaitokat elore is koszonom!”
 • 6. Sz.V. 2008. június 30. 14:00
  „Ákos is színvonalas előadást tud alkotni...”
 • 5. Lóbányai 2008. június 30. 09:45
  „Karthago. Bocs”
 • 4. Lóbányai 2008. június 30. 09:44
  „Sziasztok!

  Miért nem szerepelnek a programban olyan nagynevű magyar együttesek, mint például az LGT, Karhago, P. Mobil és Republic? Ti nem hívtátok őket, mert szerintetek nem férnek bele a programba, vagy ők nem vállalták valamiért?
  Köszi”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közös fotó a Hooliganssel

"A tavaly elötti VOLT-on sikerült megismerkednem Kis Edivel a Hooligans együttes dobosával" - írja… Tovább olvasom