Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 4°C

A VOLT-on Kispál örökös tag, Ákos harmadszor is tarolt

Szombaton zárul a jubileumi, 15. VOLT Fesztivál. Lovasi András az egyetlen, aki az indulás óta állandó fellépője a rendezvénynek.
Lovasi családdal érkezett

– Érzelmileg kötődöm ehhez a fesztiválhoz, hiszen már az elsőn is játszottunk, ami abszolút családias hangulatban telt, azóta pedig évről évre eljövünk – emlékezik vissza Lovasi, a húszéves fennállását ünneplő zenekar énekes-gitárosa, akit felesége és lánya kísért el Sopronba.

– Talán a szervezőkkel ápolt jó kapcsolat teszi kedvenccé, hiszen Norbit (Lobenwein – a szerz.) jól ismerem, jó ízlésű, lelkes fesztiválszervezőnek tartom. Arról nem is beszélve, hogy egy napon van a születésnapunk, nemcsak kettőnknek, de Fülöp Zoli barátunknak is, aki szintén szervező. Ők harminchárom, én pedig negyvenéves lettem a napokban.

Lovasi András elmondta, szívesen tölti ezt a pár napot a városban, mert családjának soproni kötődései vannak, így rokonlátogatással kötik össze az utazást. Most lövéreki kirándulást is terveztek, de lányával néhány koncertet is megnéztek. – A Rootsról sajnos lemaradtam, mert ő inkább Caramelre volt kíváncsi a Megasztárból, aztán pedig megunta és haza akart menni – tette hozzá Lovasi. A zenekar húszéves évfordulóját szülővárosukban, Pécsett koncerttel ünneplik majd, amikor is a Kispál valamennyi korszakából játszanak dalokat.

2005 óta Ákosrakíváncsiak a legtöbben

„Még közelebb" turnéjának első állomását tartja Sopronban Ákos, aki harmadszorra látogatott el a VOLT Fesztiválra. 2005-ig nyári fesztiválokon egyáltalán nem lehetett látni Ákost, de a tavalyelőtti VOLT olyannyira megtörte a jeget, hogy azóta évről évre rá kíváncsi a legtöbb fesztiválozó. Az ő neve garancia arra, hogy ezrek tomboljanak a nagyszínpad előtt. Mint mondja, produkciójának látvány- és hangzásvilága megfelelően érvényesül a lövéreki helyszínen, ezért döntött úgy, hogy ismét elfogadja a meghívást.

– Már kétszer jártunk a VOLT-on, mindkétszer a leglátogatottabb napon adtunk koncertet – mondja Ákos. A „Még közelebb" produkciót eddig csaknem ötvenezer ember látta már. – Csütörtöki koncertemen a nagy slágereken kívül egy zongorás, intimebb balladát is hallott a közönség, ami személyes kedvencem.

A nagyszabású, kétórás élő koncert során összesen húszan léptek színpadra: az Andante Strings vonóskar és a Vivat Bacchus Énekegyüttesen kívül zongorista is közreműködött. Ákos a nyolcállomásos turnéval egész nyáron utazik, a budapesti előadást pedig rögzítik, erről szeptemberben DVD-t adnak ki. A művész további meglepetéssel is készül rajongóinak, karácsonyra egy Krúdy-felolvasó CD-t állít össze. –

Hangoskönyvet készítek Krúdy novelláiból – tette hozzá Ákos. – Tizenöt-tizenhat éves lehettem, amikor Huszárik Zoltán Szindbád című filmjét láttam Latinovits főszereplésével. A film nagy hatással volt rám, Krúdy pedig kedvenc írómmá vált. Most a számomra kedves novellákat mutatom be a „hallgatóknak".

Az Emil.RuleZ! is nagy kedvenc

Szintén csütörtökön lépett fel a soproni nagyszínpadon az Emil.RuleZ!. Hajós András szerint a soproni nyári fellépésre mindig szakítanak időt. – Szeretjük a VOLT Fesztivált, a koncertnaptárunkban már minden évben jó előre beírjuk a dátumot – mondja a frontember. Az Emil.RuleZ! nagy slágereit, a Hello tourist!-ot és a Térerőt több százan kiabálták együtt Hajóssal, ami – mint mondta – most „a szekrény tetejéről előrángatta a Zazie az ágyban-t is". – A VOLT-koncertünk évek óta mágikusan összejön. Azóta jövünk, amikor a zenekar elkezdett befutni. Rossz vagyok számokból, talán ötször vagy hatszor is koncerteztünk, és mindegyikre szívesen emlékszem. Most ráadásul – az utóbbi hárommal ellentétben – nem esett az eső. Igaz, úgy tűnt, a közönséget az sem zavarta.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félidőnél dübörög a VOLT

Ákos „Még közelebb" élő koncertje koronázta meg csütörtökön a VOLT Fesztivál második napját… Tovább olvasom