Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Szenzáció: megoldották Hasfelmetsző Jack rejtélyét!

Egy történész hosszas kutatás után megnevezte, ki volt Hasfelmetsző Jack.
Hasfelmetsző Jack az 1888-as évek Kelet-Londonjának réme volt, számlájára írják 5 brutálisan kivégzett és megcsonkított prostituált halálát. Dr. Mei Trow történész, a mai modern technológiákkal kezdte meg a kutatást, s úgy gondolja, ennek köszönhetően tudja, ki volt Hasfelmetsző: a helyi hullaházban dolgozó Robert Mann. Az is állítja továbbá, hogy az nem az eddig gondolt 5 nő kivégzése, hanem további 2 prostituált halála is a nevéhez köthető.

A történész gyanakvását egy régi rendőrségi jelentések keletették fel, amiben az áll: Mann segédkezett az áldozatok boncolásánál, de amiért felfigyelt a történész a férfire az az volt, hogy az egyik hullát levetkőztette a boncasztalon, annak ellenére, hogy a rendőrség utasította, ne nyúljon a tetemhez, amíg nem vizsgálják meg.

Megoldották Hasfelmetsző Jack rejtélyét.
Megoldották Hasfelmetsző Jack rejtélyét.

Trow szerint ez volt az a pillanat, amikor a gyilkos nem tudta megállni, hogy ne csodálja meg a művét. Ráadásul a férfira ráillik az FBI által készített jellemrajz is. Zaklatott családi háttérrel rendelkezett és munkája kapcsán jó anatómiai ismeretekkel rendelkezett.

Az elmúlt időszakban bőven akadt gyanúsított, így például hasfelmetsző Jackként megnevezték a labilis idegállapotú Albert Viktor koronaherceget, Viktória királynő unokáját, később a rendőrség egy sikertelen ügyvédet gyanúsított, aki öngyilkos lett, majd pedig egy festőt, aki pontosan megfestette a halott nők portréját. A legújabb kutatás szerint viszont Robert Mann a leginkább gyanúsítani személy azok közül, akik Hasfelmetsző Jackkel kapcsolatban valaha szóba kerültek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5 vérfagyasztó középkori kínzás

A vallomás kicsikarása érdekében sokféle módszert alkalmaztak a sötét középkor bírái. Bármelyiket is… Tovább olvasom