Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Omar Bin Laden: Az én békeszerető apám

Osama Bin Laden fia azt állítja: apja semmit sem szeret jobban, mint grillezni a kertbe és focizni – mindezt legszívesebben négy feleségével műveli.
Osama Bin Laden fia elutasítja a terrort, és hátat fordítva családjának egy brit nőt vett feleségül. A 26 éves Omar Bin Laden 15 esztendős volt, amikor a fenti közös fotó készült róla és apjáról. A fiú gyengédnek és kedvesnek írja le apját, aki imádja a focit és nagyon jó humorérzékkel bír.

Omar részt vett az Al Kaida-vezetőket felkészítő tréningen Afganisztánban, de ragaszkodik ahhoz az állításához, hogy még a 2001. szeptember 11-i terrortámadások előtt szakított a szervezettel. Azt mondja, azóta nem is látta az apját, és arról sem tud, hogy hol tartózkodik.

Omar, aki tavaly szeptemberben vette feleségül az 52 éves Jane Felix-Browne-t, első interjújában hosszan beszélt az apjáról. Elmondta, hogy reméli, hamarosan újra Angliában élhet, és párbeszédet kezdeményezhet az iraki békéről Gordon Brown brit miniszterelnökkel.

Omar Bin Laden 15 éves korában az apjával Afganisztánban, 1996-ban.

– Nagyon szeretem az apámat és nagyon hiányzik – jelentette ki Omar. – Az emberek csak úgy ismerik őt, mint terroristát, de ő igazán jó apa és nagyon nagy szíve van. Csak jó emlékeket őrzök azokról az időkről, amiket együtt töltöttünk. Amikor három éves voltam, elvitt lovagolni, és hét éves koromra már tökéletesen ületem meg a lovakat. Apámmal csodálatos sivatagi túrákon vettünk részt. Nagyon szereti a grillezést, és megtanított arra, hogyan készítsem el a halat és a húst. Az apám szereti a virágokat és adott nekem egy darab földet, hogy ott virágokat neveljek. Boldoggá tett engem, mert mindig mosolygott, és nagyszerű humorérzéke volt. Mindig tréfás történeteket és vicceket mesélt.

Régebben fociztunk is. Apám szereti a focit és nagyszerű gólokat lőtt. És amikor elfáradtam a játék végén, a vállára ültetett. Mindig gyengéd és kedves volt velem, szép verseket olvasott fel nekem esténként megnyugtató hangján. Nagyon szeretném, ha újra együtt lehetnék vele. Az apám egy milliárdos, és luxusban élhetnénk bárhol a világon. De ehelyett ő a harcot választotta.

Omar, egyike a tucatnyi Bin Laden-fiúnak, folytatta: - Az apám talán a világ egyik legveszélyesebb, körözött személye, de én senkire sem vagyok fenyegető. Szeretnék a béke nagykövete lenni Nagy-Britanniában, mert mélyen hiszek abban, hogy én vagyok az, akire az apám hallgat. Szeretnék találkozni Brown miniszterelnökkel, hogy segítsek megállítani ezt a háborút.

Omar feleségével, Jane Felix-Browne-nal.

Omar azt mondta, azért hagyta el Afganisztánt, mert többé nem akar harcolni.

- Az apámnak igaza volt, azt mondta nekem: Isten veled lesz.

Omar többször is elmondta, hogy az apja szereti Nagy-Britanniát és a briteket, a véres 2005. júliusában történt londoni terrortámadás ellenére is.

- Apám diákként Londonban élt, és biztos vagyok benne, hogy abbahagyná a háborút, ha a britek és az amerikaiak kivonnák a katonáikat Afganisztánból és Irakból. Ezért szeretnék találkozni a brit miniszterelnökkel, hogy elmondhassam neki azt, amit az apám gondol. Ha a biztonságával kapcsolatban garanciákat adnak, biztos vagyok benne, hogy részt venne a tárgyalásokon. Azt hiszem, elege van már a háborúból, és véget akar vetni ennek az egésznek.

Omar felesége, Felix-Browne hat alkalommal ment férjhez, őt szintén meginterjúvolták, a BBC filmet is forgatott róluk. A felvételeken a pár kéz a kézben sétál egyiptomi házuk közelében, Sharm El Sheik-ben. Felix-Browne elmondta, nagyon reméli, hogy végre letelepedhetnek 550 ezer fontot érő Moulton-i otthonukban, Nagy-Britanniában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A számítógép, amely megnyerte a világháborút

Több mint 60 év telt el azóta, hogy a nácik ellen óriás harcot vívott a világ. De mos a Colossus, a… Tovább olvasom