Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Natascha Kampusch elrablója szűz lányt akart

Natascha Kampuscht azért választotta elrablója, mert érintetlen lányt akart magának, akit felnevelhet, és egy napon feleségül vehet.
A lányt évekig fogva tartó Wolfgang Priklopil már az esküvőt tervezte, amikor Natascha megszökött. A férfi azt hitte: boldogan élnek együtt életük végéig abban a házban, amelynek pincéjében fogva tartotta a nyolc és fél éves korában elrabolt kislányt.

Priklopil, aki Natascha szökését követően 2006 augusztusában a vonat kerekei alá vetette magát, egy cseh bevándorló nevére szóló iratokkal próbált menekülni – végül az öngyilkosság mellett döntött.

Priklopil halála előtt néhány órával találkozott barátjával és üzleti partnerével, Ernst Holzapfellel, akit azzal gyanúsítottak meg, hogy segítette Priklopilt a szökésben.

Wolfgang Priklopil.
Wolfgang Priklopil.

Holzapfel az egyik kihallgatáson elmondta: barátja valóban beszélt neki arról, hogy elrabol és feleségül vesz egy 8–10 éves kislányt, de ő nem vette komolyan ezt.

– Priklopil egész életében kisebbrendűségi érzéstől szenvedett. Főleg az orra zavarta, szerinte ezért nem foglalkoztak vele a nők. Gondolt arra, hogy plasztikai műtétre jelentkezik, de mint utóbb kiderült, inkább a gyerekrablás mellett döntött – mondta Holzapfel, aki nagyon szerencsétlen férfinak nevezte a barátját, mert nem talált olyan nőt, aki szerette és elfogadta volna.

Natascha Kampusch.
Natascha Kampusch.

A furcsa szerelem azonban még ma is tart: Natascha még mindig magával hordja a tárcájában a férfi fényképét. A fiatal nő megkapta kártérítésként Priklopil házát, és a közelmúltban aláírt egy szerződést egy német producerrel, történetéből film készül.

Ha Holzapfelt bűnösnek találják, akár két év letöltendő börtönbüntetésre is ítélhetik, mert letagadta 2006. augusztus 23-án, hogy tudna bármit is barátja, Priklopil hollétéről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pánik: halálos ellenség

Pánik okozta tömeges szerencsétlenség szinte minden évben történik, de a legtöbb koncerten, vallási és sportrendezvényeken fordul elő. Megelőzhető a tragédia? – erre kerestük a választ. Tovább olvasom