Kisalföld logö

2018. 09. 21. péntek - Máté, Mirella 13°C | 27°C Még több cikk.

Magyar-szlovák falfirka- és névtáblaháború

"Gázba a hunokkal, Dunába a magyarokkal!" - ezt festették az érsekújvári magyar iskola falára. Dunaszerdahelyen a város szlovák névtábláját festették le. Az MKP szerint a szlovák kormány és rendőrség az oka a feszültségnek.
A festékszóróval a magyar iskola falára fújt fenyegetés miatt Novák Mónika igazgató feljelentést tett. Előző nap Nyitracsehiben és Nagycétényben fedeztek fel gyűlölködő falfirkákat, ezeken a településeken a magyar táblákat is olvashatatlanná tették. Nyitracsehi polgármestere is feljelentéssel reagált a történtekre.

Dunaszerdahelyen viszont a város szlovák névtábláját festették le, ám itt az ügy jogi útra terelése elmaradt. Pázmány Péter polgármester párhuzamot lát a szlovák politikusok magyarellenes kijelentései és a festékszórók sziszegése között. Elítélte mind a szlovák, mind a magyar bloggerek tevékenységét, akik névtelenségbe burkolózva szítják a feszültséget.

A Magyar Koalíció Pártja (MKP) pénteken sajtóközleményben emelte fel szavát a magyarellenes falfirkák ellen és "alapos kivizsgálást" követelt. A párt szerint nem a magyar és a szlovák embereknek van egymással bajuk, a feszültség forrása a szlovák kormány és rendőrség egy-egy konkrét cselekedete.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötezer év alatt nem volt ilyen hirtelen felmelegedés

Amióta emberi civilizáció létezik, vagyis az elmúlt 5 ezer év alatt sosem volt a Földön olyan… Tovább olvasom