Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Épül a Queen Elisabeth-széria legújabb darabja

A legmodernebb cirkálóhajók nemzedékének legújabb példánya, a Cunard új királynője, a Queen Elisabeth 3 jövő októberben indul első útjára. Ez az óceánjáró visszafordítja az idő kerekét a csíkos blézerek, napernyők és szalmakalapok, valamint az ötórai teák korába...
Ami a kivitelezést és a berendezést illeti: a Queen Elisabeth 3 tervezői elragadó belső tereket, fényűzést és csillogást ígérnek - nem véletlenül, hiszen a 365 millió angol fontból épülő hajó a boldog békeidők letűnt napjait hivatott felidézni.

Hamisítatlan darabja lesz ez a Queen Elizabeth-hajók szériájának, amelyek valaha a hullámokat szelték. Utasait visszaviszi abba a korba, amikor Nagy-Britannia még uralta a hajózást, amikor még fontos és arisztokratikus dolog volt utazni. A letűnt, ám annál dicsőségesebb korszak felidézése vélhetően nemcsak a tervezőket tölti el nosztalgiával, hanem leendő, multimilliomos utasait is.

Az új óceánjáróra – amelyet Olaszországban építenek, de brit zászló alatt hajózik majd – ezer fős legénységet toboroznak a világ minden országából. A 90 000 tonnás Queen Elizabeth 3-mal az érdeklődők most ismerkedhettek meg Londonban.

2 millió angol fontot költenek képzőművészeti alkotások vásárlására a hajó díszítéséhez.
Kétmillió angol fontot költenek képzőművészeti alkotások
vásárlására a hajó díszítéséhez.

A nemrég nyugalomba vonult Queen  Elizabeth 2 után ez a luxus óceánjáró nővérei, a Queen Victoria és a Queen Mary 2. mellett száll majd be a hajózási üzletágba.

Az új Queen Elizabeth ugyanannak a királyi standardnak felel majd meg, ami érvényes volt a régi Queen Elizabeth-re is. Ezt a standardot az anyakirálynő 1938-ban foglalta össze, azóta a hajók építői és tervezői ezeket az előírásokat kötelesek szem előtt tartani.

Habár a Queen Elizabeth-szériában ez lesz a harmadik hajó, nem fogják Queen Elizabeth 3-nak nevezni, mert szeretnék az eredeti emlékét megőrizni. Egyelőre azonban ezt a „munkanevet" viseli.

A legdrágább jegy ára 15 ezer 799 angol font lesz.
A legdrágább jegy ára 15 ezer 799 angol font lesz.

A Cunard elnöke, Carol Marlow azt mondta a hajó bemutatás alkalmával: az új hajó iránt minden eddiginél nagyobb érdeklődés mutatkozik.

– Nagyon sok felmérést végeztünk, és ezekből az derült ki, hogy az emberek a gazdasági válság ellenére is költenek a nyaralásra. Nagyon bízunk benne, hogy hajónk sikereket ér majd el. Egyre több olyan ember van, aki a hagyományosat és autentikust keresi, és nekünk ehhez egyedülálló termékünk van: az új hajónk.

Az új Queen Elizabeth-nek, amely 2 ezer 92 vendég befogadására alkalmas, a West End-ihez hasonló színháza lesz páholyokkal, 4000 négyzetláb bevásárlóközpontja, zöldterülete krikettjátékra alkalmas zöldterületet, valamint egy 10 000 négyzetlábnyi spa részlege. A hálóhelyek 85 százaléka tengerre néző, 71 százalékához erkélyeket is építenek.

Évente 954 ezer 681 teafiltert használnak majd fel az új hajón és 141 ezer 600 fogpiszkálóra lesz szükség a vendégek számára.
Évente 954 ezer 681 teafiltert használnak majd fel az új hajón
és 141 ezer 600 fogpiszkálóra lesz szükség a vendégek számára.

A Cunard nem titkolt szándéka, hogy egy olyan luxus óceánjárót építsen, amely az 1930-as, 40-es évekre emlékezteti az utasokat. A kornak megfelelő belső tereket alakítanak ki a megfelelő bútorokkal, esténként nagyzenekar szolgáltatja a zenét a tánchoz.

A belső teret art deco-stílusban rendezik be, emellett visszafogott, hagyományos anyagokkal építik meg: tölgyként, mahagóni, üveg és márvány. Ezek alapján szinte természetes, hogy a királyi család egy tagja együttműködik a tervezőkkel, és a királyi család avatja majd fel a hajót, amikor 2010 őszén első útjára indul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb vitát kavaró érseki nyilatkozat a holokausztról

Dadeus Grings, a brazíliai Porto Alegre érseke úgy nyilatkozott: a második világháború idején a katolikusok és a cigányok sokkal inkább ki voltak téve az üldöztetés veszélyének, mint a zsidók. Tovább olvasom