Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Eltávolították a 9/11-es kifestőt

Egyesült Államok - Eltávolították az amerikai kormány honlapjáról a kifestőt: szeptember 11-ről voltak képek benne. A kiadványt még a Bush-adminisztráció rendelte meg.
Az amerikai kormány honlapjáról most vették le azt a gyerekeknek szánt kifestőt, amelyben számos rajz volt a 2001. szeptember 11-i terrortámadásról, például a World Trade Center lángoló tornya is.

A kifestő, amelynek a címe: A Scary Thing Happened (Valami félelmetes történt) azért készült, hogy a pszichésen sérült gyerekek számára létrehozott terápia-csoportokban ennek segítségével tudják feldolgozni a történteket.

A kiadványt a Bush-adminisztráció rendelte meg és adatta ki.
A kiadványt a Bush-adminisztráció rendelte meg és adatta ki.

Az egyik gyermekrajz azt ábrázolja, hogy az ikertornyok egyike lángol, és az egyik eltérített repülőgép épp a tornyok felé tart.

A 25 oldalas kiadványt még annak idején a Bush-adminisztráció rendelte meg és adatta ki.

Internetes változatát most távolították el az amerikai kormány honlapjáról, méghozzá kifejezetten Barack Obama kérésére. Az indok az volt: azért vették le a terrortámadásra emlékeztető, kinyomtatható kifestőket, mert ezt még az előző amerikai elnök rakatta fel, és annak az időszaknak vége van.

Eltávolították a 9/11-es kifestőt.
Eltávolították a 9/11-es kifestőt.

A művészeti terápia egyébként elterjedt módszer arra, hogy a gyerekek kifejezhessék érzéseiket azt követően, hogy valami ijesztőnek, rettenetesnek voltak szemtanúi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Május elseje - plakátok és vonulások a múltból

Zászlóerdők és transzparensek alatt menetelő vidámnak látszó felvonulók, szónokok, mozgalmi indulók és jelmondatok. Tovább olvasom