Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 10°C Még több cikk.

Első gyermekét hozza világra az amerikai férfi

Scott Moore – aki a második ilyen férfi a világon – várhatóan februárban ad életet fiának. A szülésnél jelen lesz férje, Thomas is. A 30 éves Scott egyébként nőnemű, ezért köthetett házasságot legálisan Thomasszal.
Mindketten nagy örömmel várják a család új, legkisebb tagjának érkezését, és már azt is eldöntötték, hogy a kisfiút Milesnak fogják hívni. – Tudjuk, hogy nagyon sok ember fog bennünket kritizálni, de nagyon boldogok vagyunk, és úgy gondoljuk, nincs miért szégyenkeznünk – mondta Scott. A házaspár az Egyesült Államokban, Kaliforniában él, két gyermeket nevelnek Thomas előző házasságából: Gregg 12, Logan 10 éves. Thomas felesége meghalt.

Az eset hasonló a szintén amerikai, Oregon államban élő Thomas Beatie-éhez, aki 2008-ban került az újságok címlapjára, amikor férfi létére életet adott egy kislánynak.

Scott-ot egyébként Jessica névre anyakönyvezték születésekor. Akkor érezte úgy, hogy igazából férfiként szeretne élni, amikor 11 éves lett és a pubertás korba lépett.

Scott Moore – aki a második ilyen férfi a világon – várhatóan februárban ad életet fiának.
Scott Moore – aki a második ilyen férfi a világon – várhatóan februárban ad életet fiának.

– Amikor erről beszéltem a családomnak, őröltnek tartottak. De mára már mindannyian elfogadták, hogy komolyan gondoltam azt, amit akkor mondtam, és megengedték, hogy 16 éves koromban férfi hormonokat kezdjek szedni – mondta Scott. Azonban nemi szerveit nem műttette át, így lehetősége van arra, hogy teherbe essen, kihordjon és megszüljön egy gyermeket.

Scott és Thomas – aki szintén lánynak született, és Lauraként anyakönyvezték – 2005-ben találkozott egy olyan terápián, ahová transzszexuálisok jártak. Nem tartották a kapcsolatot, de 2007-ben újra felbukkantak egymás életében.

– Tudtuk, hogy együtt kell élnünk – mondta Scott. – Két hónappal később otthagytam a munkámat, és Thomashoz és a fiaihoz költöztem. A fiúk Apa II-nek hívnak.

Scott-ot Jessica névre anyakönyvezték születésekor.
Scott-ot Jessica névre anyakönyvezték születésekor.

A család egy négy hálószobás házban lakik. 2008 decemberében döntötték el: vállalnak még egy gyermeket. Mivel Thomas is női nemi szervekkel rendelkezik, Scott vállalta, hogy mesterséges megtermékenyítéssel esik teherbe. A spermát a házaspár egyik barátja ajánlotta fel. Így Scott 2009 júniusában terhes lett.

– Nagyon boldogok voltunk, és azt tettük, amit ilyenkor sokan: elmentünk bevásárolni a kisbabának – mondta Thomas. A pár egyelőre egyáltalán nem foglalkozik azzal, hogy a jövő hónapban megszülető Milest később majd csúfolni fogják azért, hogy egy transzszexuális hozta a világra.

Mivel Thomas is női nemi szervekkel rendelkezik, Scott vállalta, hogy mesterséges megtermékenyítéssel esik teherbe.
Mivel Thomas is női nemi szervekkel rendelkezik, Scott vállalta,
hogy mesterséges megtermékenyítéssel esik teherbe.

– Ezen már mindketten keresztülmentünk – mondta Thomas. – A fiam, Logan nagyos sokszor mesélte, hogy csúfolták. De mindig visszavág ezeknek a gyerekeknek, azt mondja: lehet, hogy őket zavarja, hogy neki két apja van, de ő egyáltalán nem bánja.

Scott nem akar császármetszést, természetes úton szeretné fiát világra hozni a helyi kórházban. – Elég nehéz volt olyan orvost és szülésznőt találni, aki vállalja, hogy egy férfi szülésénél segédkezik – mondta Scott. – Ugyanakkor nem tagadhatják meg tőlünk ezt az egészségügyi ellátást csak azért, mert lánynak születtem ugyan, de férfiként élek. Nagyon várom a szülést, és a gondolat, hogy Thomas mellettem lesz, biztonságot ad. Meg akarjuk mutatni a világnak, hogy a transzszexuális családok is lehetnek egészségesek, élhetnek szeretetben – tette hozzá a várandós kispapa.

Olvasóink írták

  • 2. knifemaster 2010. január 30. 23:39
    „.”
  • 1. SC 2010. január 26. 21:06
    „Kirázott a hideg a képek láttán...De tudjátok mit?Legyenek boldogok.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A majmok lenyűgöző tűztánca

Egy amerikai antropológus megfigyelte, ahogy csimpánzok tűztáncot jártak Szenegálban. Tovább olvasom