Kisalföld logö

2018. 09. 23. vasárnap - Tekla 11°C | 21°C Még több cikk.

Csaknem valóra vált egy színpadi halál Bécsben

Előadás közben elvágta a torkát Ausztriában egy színész, aki kezelőorvosa szerint kis híján belehalt az "alakításba". A BBC csütörtöki híradása szerint az eset a bécsi Burgtheaterben történt a múlt hétvégén.
Az incidensről az Österreich című napilap cikke alapján tudósító OE24 internetes hírportál információi szerint szombaton este a bécsi Burghteaterben, Fridrich Schiller: Stuart Mária című darabjábnak előadása közben történt, negyed tíz körül. Miután a német vendégtársulat színésze megvágta a torkát, a nézők eleinte azt hitték a szétfröccsenő vérről, hogy az csak a speciális effektusok része. Ezért állítólag tapssal reagáltak a történtekre. A híradások szerint az emberek csak akkor vették észre, hogy véresen valós a helyzet, amikor azt látták, hogy a Mortimer szerepét alakító német színész, Daniel Hoevels összerogy, majd letámolyog a színpadról. A színész a kelléként használt tompa műanyag helyett valódi, pengeéles kést kapott a szerepe szerinti öngyilkosság végrehajtásához.

Ezután a színészt azonnal kórházba szállították. Kezelőorvosa szerint: ha csak egy kicsit is mélyebbre nyomja a torkán a kést, vagy csak egy pár centit odébb, akkor akár el is vérezhetett volna a színpadon. Miután elláták a sebét, a színész még aznap éjszaka visszatérhetett abba bécsi szállodába, ahol a német Thalia színház társulatát elszállásolták.

Az ügyben az osztrák rendőrség büntetőeljárást kezdeményezett a kellékes ellen. A rendőrségi jegyzőköny szerint a német társulat rossz, az előadáshoz nem megfelelő késsel érkezett Bécsbe, ahol ezért új kést kellett beszerezni. A vásárolt bicskát a kellékesnek, a 37 éves Anika S.-nek kellett volna ártalmatlanná alakítania, vagyis a pengét teljesen életlené, tompává kellett volna csiszoltatnia. De a nő ezt elfelejtette, sőt a rendőrségi jegyzőkönyv szerint a késen még az árcédula is rajta volt amikor a színész csaknem elvágta vele a torkát.

Olvasóink írták

  • 1. kackac 2008. december 12. 08:42
    „Üzemi baleset.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A családi életet a nők az anyagiak elé helyezik

Csak látszat, hogy a lányok és asszonyok a fogyasztói társadalom legmegbízhatóbb tagjai, hogy… Tovább olvasom