Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Az ittas Boris Jelcin Tony Blair háza körül kóválygott – pizzát akart rendelni

A 76 éves Jelcin csínytevései elég sok diplomatát kiborítottak annak idején, ugyanis a volt orosz elnök nem tudott megálljt parancsolni, ha vodkát látott.
A két éve, 76 éves korában elhunyt volt orosz elnök, Boris Jelcin egyik londoni látogatása alkalmával, amikor maga Tony Blair látta vendégül saját házában, igencsak a pohár fenekére nézett. Otthagyta vendéglátóit, és nem sokkal később a ház körül kóvályogva találtak rá, autókat próbált leinteni, hogy hozzanak neki pizzát.

A következő éjszakán is aggodalom töltötte el vendéglátóit: Jelcin újra eltűnt, és a Tony Blair házában szolgálatot adó titkos ügynökökkel bújócskázott. De csak azt követően, hogy az ügynökök rátaláltak: Jelcin egy szál alsónadrágra vetkőzve próbált taxit fogni.

Minderről elnöktársa, Bill Clinton korábbi amerikai elnök számolt be.

A 76 éves Jelcin csínytevései elég sok diplomatát kiborítottak annak idején, ugyanis a volt orosz elnök nem tudott megálljt parancsolni, ha vodkát látott – bár tény, hogy legjobban a vodkát szerette.

Az ittas Boris Jelcin a Fehér Ház körül kóválygott – pizzát akart rendelni. Fotó: Daily Mail

Borisz Jelcin az órájával bíbelődik egy Clintonnal közös sajtókonferencián
a Fehér Házban, 1994-ben. Fotó: Daily Mail


Clintonnak egyébként most készül el az életrajzát, illetve az elnökségét összefoglaló kötet, amelyet Taylor Branch Pulitzer-díjas író vet majd papírra. Az Egyesült Államok korábbi első embere leplezetlenül vall politikus társairól, bár úgy tűnik, a Jelcin leleplezésénél nagyobb diszkréciót nem enged meg magának.

A 707 oldalas könyvben, amely a jövő héten jelenik meg, Clinton állítólag őszintén vall Monica Lewinsky fehér házi gyakornokkal folytatott viszonyáról is, amely 1998-ban hatalmas botrányt kavart, és Clintonnak majdnem az elnökségébe került. Kemény kritikával illeti az idén januárban leköszönt Busht is. Róla azt mondta: nem volt elég képzett ahhoz, hogy elnök legyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt az Elza fedőnevű legendás szovjet hírszerző

Kilencvenhét éves korában elhunyt Jelizaveta Mukaszej hírszerző, aki "Elza" fedőnéven évtizedeken át… Tovább olvasom