Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Állatvédelem helyett - vadászat

Az egészen kicsi kölyökoroszlánoktól az elefántcsont trófeákig a zebrát meglovagoló orvoson át számos felvétel került elő a közelmúltban. A Kenyában készült felvételek a brit gyarmatosítás különc báját örökítették meg.
A családi fotóalbumokban majd egy évszázada őrzött felvételeket bányászta elő és állította össze egy kötetté - mindez igazi, korhű lenyomata annak a korszaknak, amikor a britek szívesen utaztak a ködös Angliából Afrika szívébe.

Ha ma végig nézzük ezeket a fotókat, látható: a trófeáik előtt álló vadászokat majd szét veti a büszkeség. Láthatjuk az egykori brit birodalom polgárait elefántcsont agyarral és struccvadászat közben is.

Büszkeség és élvezet: 1913-ban egy két hónapos szafarin Datia maharadzsája (balról a harmadik) számos állatot lőtt, köztük 31 oroszlánt is.
Büszkeség és élvezet: 1913-ban egy két hónapos szafarin Datia maharadzsája
(balról a harmadik) számos állatot lőtt, köztük 31 oroszlánt is.

A brit vadászok szívesen mutatkoztak a bennszülött férfiak társaságában, lenyűgözte őket, hogy uralkodhatnak az egzotikus vadvilágon és a csábítóan veszélyes tájon.

Freddie Guest képviselő, Winston Churchil kuzinja is szívesen vadászott Kenyában.
Freddie Guest képviselő, Winston Churchil kuzinja is szívesen vadászott Kenyában.

A hagyományos teázás mellett soha nem mulasztották el, hogy hetente két-három alkalommal nagyszabású vadászatokat rendezzenek otthonról importált vadászkutyáikkal, , amelyen számolatlanul hullottak az afrikai vadak.

Osa Johnson fotóriporter egy bennszülött nővel az 1930-as évek elején. A brit nő férjével, Martinnal számos felvételt - fotót és filmet - készített Kenyáról és a maszájokról, hogy bemutassa a csodálatos, egzotikus Afrikát.
Osa Johnson fotóriporter egy bennszülött nővel az 1930-as évek elején.
A brit nő férjével, Martinnal számos felvételt - fotót és filmet - készített Kenyáról és a maszájokról, hogy bemutassa a csodálatos, egzotikus Afrikát.

1896 és 1901 között indiai munkások közreműködésével a britek megkezdték a birodalom történetének legimpozánsabb építkezését: vasutat építettek Mombasa és Uganda között. A Föld egyik legveszélyesebb és legnehezebb terepén, extrém körülmények között haladtak a sínépítő munkások. Ez igazi bravúr volt.

Dr. Rozendo Ribeiro volt az első orvos, aki a bubópestist diagnosztizálta Mombasában.
Dr. Rozendo Ribeiro volt az első orvos, aki a bubópestist diagnosztizálta Mombasában.

A vonal rekordidőn belül, öt év alatt készült el. A kenyai kolónia elitje nagyon keményen dolgozott a nagy brit álom megvalósításán.

Strucctojást gyűjtő farmer - Ernest Fey, álcába bújva.
Strucctojást gyűjtő farmer - Ernest Fey, álcába bújva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borotvapengével vágták ki belőle gyermekét

Egy megerőszakolt 14 éves afgán lányból saját családtagjai vágták ki törvénytelen gyermekét. Négy… Tovább olvasom