Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

A gyümölcs erősíti az idegeket

A gyümölcsök segíthetnek az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór kialakulásának megelőzésében – állítják a kutatók.

Az alma, a narancs és a banán kivonatát megvizsgálva a kutatók arra jöttek rá, hogy ezek csökkentik az ideg károsodását, valamint az agyban és a gerincvelőben található idegsejtekét.

A kutatások igazolták, hogy ezekben a gyümölcsökben nagy mennyiségben találhatók antioxidánsok. Az alma, a narancs és a banán egyébként a három leggyakoribb gyümölcs, amelyet az úgynevezett nyugati diéta során az emberek fogyasztanak.

Hámozatlan alma

– A legnagyobb arányban a hámozatlan alma tartalmaz antioxidánst, a második a rangsorban a banán, a harmadik pedig a narancs – mondta a kutatásvezető Chang Y. Lee professzor.

A gyümölcs erősíti az idegeket.

– Nagyon sok felkérést kaptunk arra vonatkozólag, hogy vizsgáljuk meg a leggyakrabban fogyasztott gyümölcsök szervezetre gyakorolt jótékony hatását. Ezek közül az almát, a banánt és a narancsot választottuk, hiszen ezeket fogyasztják a legnagyobb mennyiségben az emberek.

A stressz káros

Nagyon sok tanulmány utal arra, hogy az Alzheimer-kóros páciensek agya fokozott stressznek volt kitéve. A sejtek ennek eredményeképpen működési zavart produkáltak. Szerintünk ez a páciensek idegrendszerének válasza a hatalmas stresszre. A kutatásaink eredményei arra mutatnak rá, hogy a friss alma, banán és narancs naponta fogyasztva megvédheti az idegsejteket. Ezek a gyümölcsök nagy szerepet játszhatnak abban, hogy csökkentsék az idegrendszert megtámadó betegségek kialakulásának esélyét, így az Alzheimer-kórét is. A legnagyobb arányban a hámozatlan alma tartalmaz antioxidánsokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hormonkísérletek süketség ellen - az egereknek bejött

Svéd orvosok felfedezték, hogy piaci forgalomban lévő hormonkészítményekkel elejét lehet venni az… Tovább olvasom