Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

A családi életet a nők az anyagiak elé helyezik

Csak látszat, hogy a lányok és asszonyok a fogyasztói társadalom legmegbízhatóbb tagjai, hogy hajszolják a márkás termékeket. Ugyanis a nők a boldog családi életet választanák inkább, mint a népszerű divattervezők kreálta ruhákat és táskákat.
Legalábbis egy brit közvélemény-kutatás alapján készült tanulmány szerint a Nagy-Britanniában megkérdezett nők kilencven százaléka azt mondta: életre szóló házasságot, illetve élettársi kapcsolatot szeretne, miközben az anyagiak kevéssé fontosak számára. A közvélemény-kutatásból az is kiderül, hogy a „gyengébbik nem" a 26 éves kort tartja a legmegfelelőbbnek a családalapításra, és szerintük 27 évesen a legjobb megszülni az első gyermeket.

A mai nők a családjukkal és a barátaikkal szeretik a legtöbb időt tölteni, emellett kényelmes otthont szeretnének – mutat rá a kutatás. A luxuscikkeket kevéssé részesítik előnyben. A megkérdezettek számára nagyon fontos, hogy ne legyenek adósságaik, hogy a jelenleginél több szabadidővel rendelkezzenek. Derek Draper brit pszichoterapeuta szerint a legtöbb nő számára adott az út a sikerhez, továbbá ahhoz, hogy vonzók legyenek, hogy vezetői pozíciót töltsenek be. Ennek ellenére sokuknak mégis hiányérzete van.

Kívülről úgy látszik: a nők a fogyasztói társadalom legmegbízhatóbb tagjai, hogy hajszolják a dizájnerek márkás termékeit, a szépségápolási termékeket, és a tűsarkú cipőket is számolatlanul vásárolják. Azonban a tanulmány rámutatott: ezeknél a külsőségeknél egyre több nő számára fontosabb a család, a család adta biztonság és a gyerekek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma adják át az idei Nobel-díjakat

Alfred Nobel halálának évfordulóján, azaz december 10-én adják át ünnepélyesen minden évben a… Tovább olvasom