Bűnügy

2022.03.22. 15:51

Elítélte a bíróság mindkét vádlottat az Ördög ügyvédje-ügyben

A Fővárosi Főügyészség vádirata alapján a Veszprémi Járásbíróság marasztaló döntést hozott; büntetővégzéssel az ügy mindkét vádlottjával szemben pénzbüntetést szabott ki.

kisalfold.hu

A Fővárosi Főügyészség az „ördög ügyvédje”-ként ismert ügyben 2021. október 4-én nyújtott be vádiratot a bíróságra, és a Veszprémi Járásbíróság szerint az ügy egyszerű megítélésű, valamint a büntetővégzés meghozatalának egyéb törvényi feltételei is fennállnak, ezért az ügyet tárgyalás mellőzésével bírálta el – áll az ügyészség közleményében.

 

A bíróság a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján, váddal egyezően megállapította, hogy az ügyvéd vádlott és a bűnsegédlettel vádolt, többszörösen büntetett előéletű társa megvalósította a 9 rendbeli különleges személyes adattal visszaélés vétségét.

 

Ezért az ügyvéd foglalkozású vádlottal szemben a bíróság – halmazati büntetésül – összesen egymillió forint pénzbüntetést, társával szemben pedig összesen 500 ezer forint pénzbüntetést szabott ki. A bíróság rendelkezett arról is, hogy amennyiben a vádlottak a kiszabott pénzbüntetés megfizetését elmulasztják, a büntetést fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

 

A büntetővégzés ellen fellebbezésnek nincs helye, de az érdekeltek tárgyalás tartását kérhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!