Tisztelet a szakdolgozóknak

2022.01.03. 11:14

Elismeréseket adott át a megyei orvosi kamara a mosonmagyaróvári régióban

Dr. Szíjjártó László, a megyei orvosi kamara elnöke a vezetőséggel, dr. Schmidt Péter alelnökkel és dr. Vasvári Gergely titkárral közösen döntött 2019-ben arról, hogy díjazzák az orvosi ellátásban dolgozók éves munkáját. Az elismeréseket a hagyományoknak megfelelően idén is a megye egyes régióiban adták át.

Kovács Viktor

A mosonmagyaróvári régióban december végén zajlott le a díjátadó ünnepség. A felterjesztéseket külön erre a célra létrehozott zsűri bírálta el, hogy végül kik kapják meg a neves elismerést. A díjakat Hegyeshalomban és Mosonmagyaróváron is dr. Porpáczy Krisztina adta át.

 

Díjat kapott Régner Jánosné Tünde, az Egészségért Bt. Mosonmagyaróvár orvosasszisztense Hegyeshalomban. Dr. Smodics Katalin hegyeshalmi gyermekgyógyász háziorvos, címzetes főorvos terjesztette fel díjra Régner Jánosné Tündét, aki 1985 óta dolgozik az egészségügyben. 

 

– Tünde nővér lelkiismeretesen végzett munkája mellett mindig tud kedves, mosolygós lenni a kis betegeinkkel, szüleikkel pedig megértő és együttérző. A felnőtt háziorvosi szolgálatának nővéreit helyettesíti, és szükség esetén önként segít az oltások szervezésében és lebonyolításában – olvasható az indoklásban. 

A Megyei Orvosi Kamara vezetősége: balról jobbra: Dr. Szíjjártó László elnök, Dr.Porpáczy Krisztina és Prof.dr.Schmidt Péter alelnökök, Dr. Vasvári Gergely titkár.

Süly Sándorné a halászi orvosi rendelőben dr. Kóta Erika asszisztensnője, felterjesztése dr. Porpáczy Krisztinától érkezett.

 

– A nővér 1961 óta, azaz hat évtizede szolgál az egészségügyben. Áldozatos munkájával és példamutató életével kiérdemelte kollégái elismerését. Hetvenkilenc éves kora ellenére még mindig aktívan dolgozik, biciklivel látogatja a betegeket és az ügyeleti munkában is részt vesz – indokolták a kitüntetést a felterjesztők. 

 

Czeber Szilvia, Horváth Lászlóné, Garai Csilla, Péter-Héderi Zoltánné, Szabó Anikó, a Karolina Kórház csecsemő- és gyermekosztályának nővérei a teammunka kitüntetettjei. A felterjesztők dr. Szíjjártó László osztályvezető főorvos, valamint dr. Sragner Angéla, az osztály szakorvosjelöltje voltak. 

A Csecsemő-gyermekosztály kitüntetettjei: Czaber Szilvia, Garai Csilla, Horváth Lászlóné, Péter-Héredi Zoltánné és Szabó Anikó, dr. Porpáczy Krisztina díjátadóval.

– A team öt osztályos nővére a Covid–19 járvány idején kiemelkedő és összetartó munkát végzett. A komoly pszichés és fizikai terhelés mellett, a lelki megrázkódtatások ellenére is mindig számíthattak egymásra. Az öt gyermekápoló a Covid-járvány alatt mindvégig kisgyermekek gyógyítását végezte, emellett pedig más osztályok munkájában is hősiesen helytálltak – szól az indoklás.

 

A kitüntetéseket mind Mosonmagyaróváron, mind Hegyeshalomban dr. Porpáczy Krisztina adta át, prof. dr. Schmidt Péter, a megyei orvosi kamara egyik alelnöke valamennyiüknek szívből gratulált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!