Kékfény

2022.01.31. 20:40

Árokba csapódott a vétlen autós Sopron közelében - a balesetet okozó sofőr ittas volt - fotók

A soproni rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

kisalfold.hu

Fotók: Police.hu

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Völcsejen, a Fő utcában, 2021. április 17-én 18 óra 20 perckor. Egy 28 éves férfi közlekedett kisteherautóval Sopronhorpács irányából, Lövő felé. Haladása során nem tartott megfelelő követési távolságot, amelynek következtében fékezés nélkül nekiütközött az előtte – bekanyarodási szándéka miatt – lassító személygépkocsinak. A vétlen autó a menetiránya szerinti jobb oldali árokba csapódott és a bal oldalára borult. Mindkét jármű utasa megsérült, ezért őket a mentők kórházba vitték.

 

A balesetet okozó kisteherautó vezetőjével szemben a rendőrök alkoholtesztet alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavétel érdekében előállították, valamint vezetői engedélyét elvették. A rendőrök a férfivel szemben súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntette miatt eljárást indítottak, és őt 2021. június 3-án gyanúsítottként kihallgatták, aki a vallomásában elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.

 

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Soproni Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!