Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

Vancouver 2010 - stúdióból közvetít a magyar tv

Összesen 227 órában – anyagi okok miatt a budapesti stúdióból – közvetít a pénteken kezdődő vancouveri téli olimpiáról a Magyar Televízió két csatornája.
Pénteken lobban fel a téli olimpia lángja Vancouverben. A több mint két hétig tartó eseményről a Magyar televízió közvetít, igaz, a tervezettnél kevesebb műsoridőt szán a tv a magyar érmeket nem igazán ígérő ötkarikás játékokra.

A Sport Főszerkesztőség stábja ennek ellenére minden sportágat figyelemmel kísér: a jégkorong és a műkorcsolya mellett láthatóak lesznek az alpesi sí, az északi sí, a bob és a gyorskorcsolya versenyei is. A fókuszban azok a számok lesznek, amelyekben van magyar induló. A közvetítéssorozat – az időeltolódás miatt – mindennap általában este 7 órakor kezdődik, és másnap reggel 6-ig vagy fél 9-ig tart. Azok a nézők sem maradnak le semmiről, akik nem tudnak, vagy nem akarnak éjszakázni: az m1-en két összefoglalóban is láthatják az előző nap közvetítéseit, hétköznap délelőtt 9 és 12, délután pedig 14.30 és 17.10 óra között. Ezekben az adásokban az izgalmasabb eseményeket akár teljes hosszban ismétlik, de a közvetítéseket kiegészítik azon sportágak összefoglalóival is, amelyeket nem tudtak élőben közvetíteni.
„Az élő közvetítések kiválasztásában leginkább a korábbi téli olimpiák nézettségi arányait vettük figyelembe. Ezekből ugyanis kitűnően látszik, mire van komolyabb igény, és melyek a kevésbé érdekes sportágak a magyar nézők számára – mondta Havas Judit, a Telesport főszerkesztő-helyettese. – Sajnos anyagiak is befolyásolták a döntéseinket, hiszen az MTV gazdasági helyzete miatt csökkentenünk kellett a műholdköltséget, vagyis az átvett közvetítések számát. Ettől függetlenül minden sportágról lesz hosszabb-rövidebb tudósítás, és igyekszünk minden aranyérmet megmutatni."

A legtöbb magyar versenyzőt felvonultató sportágak – mint a műkorcsolya vagy a rövidpályás gyorskorcsolya – eseményei szinte teljes terjedelemben láthatók lesznek a képernyőn. A sportszerkesztőség természetesen figyelembe veszi a nézői szokásokat is: a téli sportágak közül itthon is nagyon kedvelt jégkorong 30 mérkőzéséből 23-at teljes vagy majdnem teljes egészében közvetít, és láthatók lesznek az alpesi sí, a biatlon és az extrém sportok döntői is.

Az anyagi lehetőségek szűkössége miatt – ahogy arról Schulek Csaba sportfőszerkesztő már korábban beszámolt – a kommentátorcsapat nem utazhat Vancouverbe, így az olimpiák magyarországi történetében először stúdióból lesznek kénytelenek közvetíteni.

Olvasóink írták

  • 1. Csetneky 2010. február 12. 15:26
    „Jó, a jégkorongot biztosan figyelemmel kísérem. Annak azért jobban örülök, hogy a foci vb-t és ők adják a kölcsönökből élő digi tv helyett.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vancouver 2010 - százezer eurót ér egy olasz doppingeset

Százezer eurós pénzbüntetést kell fizetnie annak az olasz sportolónak, akit doppingoláson érnek a… Tovább olvasom