Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 32°C Még több cikk.

Érzéki masszázs ajándékba

Az érzéki masszázs megnyitja az utat az érzéki felfedezésekhez és élvezetekhez. Mi lenne erre alkalmasabb időpont, mint a Valentin-nap? Bár nagyon sokan összekeverik a kettőt, az érzéki masszázs nem azonos a szexmasszázzsal.

Az alapvető különbség, hogy míg a szexuális masszázs a nemi szervekre koncentrál, addig az érzéki masszázs érintheti a nemi szerveket is, de nem azokra fókuszál. Elsődleges célterülete a bőr, mely tele van idegvégződésekkel, épp ezért erőteljes reakciókra képes.

Hogyan kezdjünk hozzá?

Kérjük meg partnerünket, hogy feküdjön hasra, majd térdeljünk mellé. Először a hátát melegítsük fel. Összezárt ujjakkal, lefelé néző tenyérrel simítsuk végig a gerinc vonalát, a vállakat, a törzset. Ujjainkkal gyúrjuk át a hátizmokat, a nyaktól és vállaktól lefelé. Használjunk illatos testápolót vagy masszázsolajat!

Tippek a masszázshoz

- Váltogassuk az érintések típusát és intenzitását a lágy simítástól az erőteljesebb dögönyözésig. A masszázs 20-60 percig tartson, de türelmesen, lassan csináljuk végig, soha ne rohanjunk.

- Használjunk masszázsolajat (mandula-, avokádóolajat vagy speciális illatos masszázsolajat), így a bőr nem fog húzódni masszázs közben. Vigyázzunk, hogy az olaj ne csöppenjen le, de használjuk bőségesen, különösen száraz vagy szőrrel borított bőrfelületen.

- Az érintések legyenek folyamatosak. Még pozícióváltásnál vagy olajadagolásnál is próbáljuk tartani a megszakítások nélküli, folyamatos kontaktust. Legalább egyik kezünket mindig tartsuk a bőrön!

- Itt is érvényes: ismételés a tudás anyja! Ha partnerünk jelzi, hogy valamelyik érintéstípust, mozdulatot különösen élvezte, ismételjük bátran többször!

- Bármely testrészt érinthetjük, a fejtetőtől a lábujjakig. Mindig legyünk azonban szimmetrikusak - ha a bal combot megmasszíroztuk, masszírozzuk át a jobbat is. Ne ugráljunk véletlenszerűen, mert ez megtöri a hangulatot.

- Használjuk a kezünk minden részét: az ujjhegyeket, körmöket, tenyeret, öklöt, csuklót stb. A még erotikusabb masszázshoz használhatjuk nyelvünket, ajkainkat, vagy akár az egész testünket.

- Figyeljünk partnerünkre! Érzékeljük a jelzéseket, melyekkel felénk üzen, legyen az akár csak egy kis mosoly vagy sóhaj. Bátorítsuk, hogy nyíltan mondja el, mi esik igazán jól neki - ez nemcsak a masszázst teszi kellemesebbé, de az együttlét intimitását, a lelki közelséget is fokozza.

- Gondoskodjunk a megfelelő körülményekről. Hideg szobában például a masszázs nem lehet igazán hatásos és relaxáló, de segíthet az ellazulásban egy aromalámpa vagy füstölő is.

- Korlátozzuk a párbeszédet. Néhány szó az elején segíthet megteremteni a hangulatot, de a hosszas dialóg elvonja a figyelmet a történésekről. Hagyjuk, hogy párunk átadja magát mozdulatainknak, amelyek úgyis helyettünk is beszélnek.

Erogén zónák

A legkézenfekvőbb erogén zónákkal szinte mindenki tisztában van, vannak azonban olyan pontok a testen, melyeket méltatlanul elhanyagolunk a hétköznapok során. Itt az ideje, hogy egy kicsit több gondot fordítsunk rájuk!  

- Hónalj: a szőrzet gyökerénél lévő igen finom szálak jóformán azonnal továbbítják az izgalmat az agy vágyközpontjába. A keleti erotikus masszázsszalonokban ezért kötik le gyengéden a férfi karjait egy selyemsállal, mert így feltárul a legtöbb izgatható zóna.

- A felkar belső oldala: az erogén zóna a szexualitás meridiánján fekszik, amely a szív, a keringés és a nemi szervek működésére van hatással. Ezen a fő áramvezetéken folyik a szexuális energia.

- Fejbőr: a fejmasszázs ideális ellazító kezdete a masszázsnak; gyengéd simogatása oldja a feszültséget, a görcsös állapotot. A "hajmosó módszert", azaz az agyalaptól a homlok felé tartó körkörös masszázst érdemes alkalmazni.

- Nyak és tarkótájék: a japánok a nyaki vágypontot jin gel-nek hívják. Gyengéden kell simogatni, esetleg ütögetni, hogy fokozódjék a hormontermelés. A tarkótájék - a hátsó hajtő - a gerinc szexuális energiáinak legfontosabb járata, így fontos a simogatása.

- Fenék: a prosztata a férfit különleges vágyszerve. Mindenekelőtt az ázsiai szerelmi tanítás hívja föl rá a figyelmet: a kicsi és gyengéd női kéz vékony ujjai sokat tehetnek a még erotikusabb együttlétért. A farpofák erőteljesebb remegtetése, pacskolása aktus előtt és közben is heves vágyat válthat ki.

- A comb belső oldala és a térdhajlat: a combon belül különösen finom a bőr,  nagyon érzékeny az érintésre és a jeleket közvetlenül az agyba továbbítja. Ne hagyjuk ki a térdhajlatot sem: csiklandozzuk, akár sállal, akár csókkal, akár ujjunkkal és a hatás nem marad el. A legtöbb férfinek - és erről maga sem tud - a legerotikusabb érintés.

- Köldök: a köldök környéke igen intenzíven reagál; a hasról elfogyasztott gyümölcsdarabkák, méz, vagy tejszínhab maga a mennyország a legtöbb ember számára.

- Oldalvonal: a test két oldalán a hónalj közepétől a csípőcsontig vonuló rész. Alig-érintéssel, lágy simogatással igen erotikus a stimulálása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szerelem csodájáról

Szerelmesnek lenni nem csupán a legcsodálatosabb állapot, de egyben az egészséghez, jó közérzethez… Tovább olvasom