Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Zárt a Révai gimnázium szavazókör

Győrben fél tíz után bezárt az utolsó szavazókör is. A megyében véget ért a szavazás.


22.20 - Győrben is véget ért a szavazás

Győrben vasárnap este fél tíz után véget ért a szavazás - közölte Csörgits Lajos, a városi választási iroda vezetőjének jogi helyettese. Itt - a lakóhelyüktől távol voksolóknak a Révai Miklós Gimnáziumban berendezett szavazókörben - este fél kilenckor még csaknem százan vártak arra, hogy élhessenek állampolgári jogukkal.

21.32 - Révai: az utolsó két ember most távozott a szavazókörből. A megyében véget ért a szavazás.

21.16 - Akár 22 óráig is eltarthat a győri szavazás

Győrben még vasárnap 22 óráig is eltarthat a szavazás, miután legalább százan vártak voksuk leadására este fél 9-kor abban a szavazókörben, amelyet a lakhelyüktől távol, igazolással választóknak jelöltek ki - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Az egyik, éppen távozó választó elmondta: két és fél órája, este hatkor állt be a sorba, amely közel száz méteren át kanyargott a gimnázium udvarán.

Most már csak a szavazóhelyiség előtti részen állnak várakozók, zömükben fiatalok; többük elmondása szerint Győrben tanulnak, s arra számítottak, hogy a hétvégi hazalátogatás után, urnazárás előtt még leadhatják voksukat.

Csörgits Lajos, a városi választási iroda vezetőjének jogi helyettese kilenc óra előtt pár perccel azt közölte az MTI-vel: még egy órába is telhet az urnazárás.

20.50 - Legfrissebb információink szerint még ötvenen várnak szavazásra Győrben. Lassan véget ér a szavazás.

20.47 - OVB: még 7 helyszínen tart a voksolás

Még hét helyszínen, Budapest négy szavazókörében, Szegeden, Debrecenben és Pécsett nem fejeződött be a szavazás - jelentette be Virág Rudolf, az Országos Választási Iroda (OVI) vezetője az Országos Választási Bizottság ülésén vasárnap este.

Virág Rudolf tájékoztatása szerint Győrben - ahol szintén elhúzódott a szavazás - már bezárták az igazolással voksolóknak kijelölt szavazókört. (Forrás: MTI)

20.36 - Információink szerint még mindig szavaznak a Révaiban. Úgy tudjuk, körülbelül 20 méteres sor áll még az urnák előtt.

19.45 - A Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Választási Iroda tájékoztatása szerint Sopronban utoljára 19.20-kor zárt egy szavazóhelyiség.

Kis esti szavazás: hosszú sorok a Révai Gimnáziumnál. Fotók: H. Baranyai Edina.


Győrben a 7-es szavazókörben (Révai gimnázium) még tart a szavazás, egyelőre nem tudni mikor zár a helyiség. 

Győrben sem zárt be vasárnap este hét órakor az igazolással voksolóknak kijelölt szavazókör - közölte a városi választási iroda vezetőjének jogi helyettese. Csörgits Lajos még körülbelüli számot sem tudott mondani arról, hogy hányan várakoznak a lakóhelyüktől távol voksolóknak a Révai Miklós Gimnáziumban berendezett szavazókörben, csak annyit tudott mondani, hogy "sokan" vannak ott.

Közlése szerint az sem kizárt, hogy még háromnegyed vagy egy órán át is eltart ebben a körzetben a voksolás.

Olvasóink írták

141 hozzászólás
 • 141. Bokk 2010. április 12. 21:35
  „Kedves Goldmund,
  egy sor volt, így azok a helyiek, akik a kijelölt szavazókörben szavaztak, szintén sorban álltak, az átjelentkezőkkel együtt, szóval csak akkor működik, ha mindenki tartja magát az önkorlátozáshoz”
 • 140. Simsa 2010. április 12. 20:35
  „Egyébként a diákokat is meg lehet érteni az előző héten volt Húsvét, és inkább akkor mentek haza... Pénz beszél, kutya ugat.”
 • 139. Simsa 2010. április 12. 16:52
  „Mármint a buszjegy és az ajánlott levél együttvéve jött ki egy ezresből. Még maradt egy gombóc fagyira is, kár, hogy esett és nem volt kedvem fagyizni. :)”
 • 138. Simsa 2010. április 12. 16:45
  „Tényleg azért jelentkeztem be oda, hogy könnyebb legyen átíratni. A férjem közben itt van bejelentkezve Győrbe állandóra, tehát itt is van valaki. Meg üresen is áll a lakás, és ha valaki beköltözik amíg nem lakunk ott könnyebb kitenni a szűrét, ha van valaki aki már birtokon belül van, tehát be van állandóra jelentkezve. Szóval bonyolult, az a lényeg, hogy sokkal drágább lett volna megoldani, hogy Kecskeméten szavazzak, mert oda el is kellett volna utazni, ami a mai árak mellet nem a olcsó. Az ajánlott levél durván 500 ft-volt - meg a két buszjegy amin beutaztam a Révaiba meg haza egy ezresből kijött. kecskeméti utat nem úsztam meg volna ennyivel, max, ha stoppal megyek. :)”
 • 137. Goldmund 2010. április 12. 14:07
  „Ha egész nap sorállás volt, akkor tényleg töketlen volt a szervezés, és ahogy Bokk írja, méltó lezárása az elmúlt éveket jellemző átgondolatlan politizálásnak.

  Mindenesetre ez csak megerősített abban, hogy ha élni kívánok választójogommal, nem célszerű bonyolítanom sem magam, sem mások életét, hanem legyek ott aznap, ahol állandóra be vagyok jelentkezve.

  Simsa 132.hsz-ában viszont ez biztosan tévedés:
  "Kecskemétre vagyok bejelentve állandóra, mert ott vettünk lakást, és az átíratások ( víz gáz stb) miatt, valakinek be kellett állandóra jelentkezni."
  Ez kizárt, mert ha mondjuk két lakás kizárólagos tulajdonosa volnék, csak az egyikbe lehetek bejelentkezve állandóra, míg a világ legtermészetesebb dolga, hogy a tulajdonomban levő összes ingatlan közüzemi számláit én fizetem.
  Szerintem semmi értelme bejelentkezni (pláne állandóra) olyan helyre, ahová nem is nagyon jár az ember. Ez nemcsak szavazásnál, hanem hivatalos levelek átvételénél, igazolványok megújításánál is mindenféle bonyadalmakat okozhat.”
 • 136. mecsoka 2010. április 12. 12:39
  „#135 Kösz a linket! :D”
 • 135. Bokk 2010. április 12. 12:17
  „Én sem értem ezt a szervezett átjelentkezős dumát, kb. ugyanannyian kérték az átjelentkezésüket, mint 2006-ban, és már délelőtt kinn volt a hír az internetes portálokon, hogy másfél-két óra a várakozás ezeknél a kijelölt körzeteknél. Persze volt, aki hazament, aztán visszament később, hogy akkor hátha. Szóval reggeltől nagy volt a sor, nem csak este, köszönhetően egy átgondolatlan jogszabálynak. Ráadásul mindez az egyetemi városokban okozott gondot, jórészt egyetemisták voltak, akik átkérték magukat. Inkább örülni kellene, hogy a felnövő értelmiség számára fontos annyira a választás, hogy megküzdjenek az átkéréssel. Ami ezután jött az szervezési töketlenség, egy újabb szituáció, ahol sikerült elburjánzania a felesleges adminisztrációnak, az elmúlt éveket jellemző átgondolatlanság méltó lezárása, valamint egy érdekes pszichológiai kísérlet, mely szerint, minél több a befektetett energia, annál kevésbé hajlandó az ember kiszállni, még ha közben az eredmény egyre kevésbé tűnik is értékesnek.

  Viszont nincs baj, amíg a humorérzék nem veszett el: http://www.kisalfold.hu/blog/csumpi/a_kampanycsend_megsertodott/121/1582/
  :)”
 • 134. Simsa 2010. április 12. 11:53
  „Még csak annyit tennék hozzá, ha még nem unjátok. Az igazolásomon az volt de előttem másokén is (sorban állás közben beszélgettünk) hogy a Révai Miklós Gimnázium Győr Moson Sopron 02-es választókerület. Az egészben az a röhej, hogy 02-es választókerület nem is volt. :( Ezért kellett a 07-es választókerületben szavazni, mert a 02-es nem is létezett.... Mi igazolással szavazók pedig nem jelentettük le a városházán, hogy itt akarunk szavazni, mert elég annyi hogy töröltetjük magunkat a névjegyzékből és amikor megjelenünk szavazni, akkor kell felvenni bennünket a névjegyzékbe. Gondolom Kecskemét sem szólt ide, hogy XY nálatok akar szavazni...
  Mivel ezt az igazolást bárki kikérhette pénteken 16.00 óráig, így valaki csak az utolsó pillanatban kapta meg az igazolást. Azzal pedig, aki messze lakik nem ért volna át ide, leadni az önkormányzatnál. Az egészben az volt a hülyeség, hogy igazolással csak 1 helyen lehetett szavazni...”
 • 133. Simsa 2010. április 12. 11:29
  „1998-ban számoltam szavazatokat, mint bizottsági tag. Egyértelmű a választási törvény, hogy aki 19.00 ig megérkezik a szavazás helyére, tehát egyértelműen jelzi hogy kíván élni választási jogával( pl beáll a sorba), az bármeddig is tart a szavazás be kell engedni és csak az utolsó ember után lehet megkezdeni a szavazatok összesítését. Mindenkinek meg kell engedni, hogy éljen a választási jogával, aki 19.00 ig odaér. Ez régen is így volt.Lehet valaki 18.30 ig dolgozott valamelyik bevásárló központban és és csak 18.50 re ért oda. Attól még odaért 19.00 előtt. Arról nem ő tehetett, hogy nagy volt a sor előtte.

  Addig nem is lehetett volna nyilvánosságra hozni adatokat, amíg az utolsó ember is le nem adta a szavazatát, itt szerintem hibáztak. 1 választó is választó( tehát az utolsó szavazó is szavazó) és rá is tekintettel kellett volna lenni, és amíg ő be nem dobta szavazatát az urnába, addig a kampánycsendnek állnia kellett volna.”
 • 132. Simsa 2010. április 12. 11:17
  „Sziasztok!

  Kecskemétre vagyok bejelentve állandóra, mert ott vettünk lakást, és az átíratások ( víz gáz stb) miatt, valakinek be kellett állandóra jelentkezni. Átkértem , (ajánlott levélben, mert olcsóbb volt, mint elutazni Kecskemétre) hogy itt Győrben szavazhassak reggel 9 óra körül értem a Révai gimnáziumba és megszámoltam előttem a sorban a 7-es választókerületben 36-an álltak. Az udvaron állt a sor, 50 percet vártam a hidegben, hogy leadhassam a szavazatomat. Persze az eső is elkezdett esni. Nem igaz, hogy csak este alakultak ki sorok. Már délelőtt 9-kor is sokan voltak.Voltak olyanok, akik kisgyermekkel álltak sorban....

  Már én is lehetetlen helyzetnek találtam, nem beszélve azokról akik több órákat várakoztak. 4 éve szintén igazolással szavaztam, mert nem vagyok született győri és akkor még a szülői házhoz voltam bejelentve állandóra akkor pár perc alatt leszavaztam, mert bármelyik szavazókörbe be lehetett menni igazolással és ott szavazott az ember ahol akart. Az igazolást amúgy is elvették. Tehát én sem mehettem kétszer szavazni. Nem értem ezen miért kellett változtatni.”
 • 131. Mankapunka 2010. április 12. 11:08
  „b.ildi

  Neki nem számít,ő itt a legnagyobb magyar közöttünk!!!!!”
 • 130. b.ildi57 2010. április 12. 10:51
  „Azért elnézést a piros fehér trendes ..... nem csak a jobbikosoké el ne felejtsd hogy az a régi magyar zászló és ha egy kicsi fáradságot vennél megnéznéd a címerünket láthatnád benne is. Árpád-házi királyok zászlaja
  volt és az nem a jobbik ugye ? de itt utána nézhetsz
  http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81rp%C3%A1d-h%C3%A1z”
 • 129. Goldmund 2010. április 12. 10:42
  „Mondjuk azt a logikát sosem fogom megérteni, hogy Gipsz Jakab egyetemista/főiskolás hazamegy hétvégére fatornyos falujába, vasárnap délután visszaindul iskolája városába, de ahelyett, hogy otthon a 150 falubelije között leszavazna reggel 6 és kora délután között, inkább átjelentkezik egy nagyvárosba, ahová 18 óra tájban meg is érkezik és van kb. egy órája szavazni.”
 • 128. ngomez 2010. április 12. 10:03
  „csak a tisztánlátás végett.
  Győrben a 8-as számú választókörben NEM!!! volt sorbanállás egész nap, ott minden rendben ment.

  Én is a 7-esben voltam szavazni a sok "átkérő-engedélyessel" együtt. Én csak 1,5 órát vártam déltől fél kettőig, de kicsit később már 2,5 órát kellett várni.

  Miért nem lehetett a 7-es szavazókörzetben 2 külön sort kialakítani, egyet a "rendes" 7-eseknek, egyet pedig az oda átrakott "ideigleneseknek"? Aztán az átkérősök - ha már nem akartak otthon szavazni - kivárhatták volna szépen a sorukat... Ez így lett volna korrekt. És miért kellett annyit dokumentálni az átkérősöknek? Nem az informatika világában élünk? Ébredj MO!”
 • 127. pancser 2010. április 12. 00:05
  „Jól kiporolták a Jobbikot a megyében, azért itt is akadnak olyanok. De most ami jön rájuk nézve, na az lesz mejd a fekete leves, hacsak meg nem változnak!”
 • 126. pancser 2010. április 12. 00:03
  „moderálva off”
 • 125. Mankapunka 2010. április 11. 23:41
  „Sólyom egy gyökér!!!!!!!!!!!!!!!!!4

  Beszédet inkább nem nézek,mert úgy érzem,mintha a lengyel elnök temetéséről beszélne”
 • 124. dr73 2010. április 11. 23:23
  „Hánynom kell az orbán beszédétől.”
 • 123. dr73 2010. április 11. 23:18
  „sólyom épp nyal.”
 • 122. Mankapunka 2010. április 11. 23:17
  „újabb 4 év szr következik!!!!!

  Magas üzemanyag árak,szra utak,növekvő élelmiszer árak,és még több lopás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Aki teheti, LOPJON!!!!!!!!!!!!!!”
141 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Salamon László által javasolt törvény okozott káoszt

A kormányszóvivő szerint Salamon László (KDNP) képviselő ragaszkodott ahhoz, hogy bekerüljön a… Tovább olvasom