Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 12°C Még több cikk.

Vona: ha a helyzet megkívánja, akkor vonulunk

A parlamentarizmus szabályait betartó, szókimondó párt lesz a Jobbik. Ha a helyzet úgy kívánja, tartunk felvonulását - mondta el a kisalfold.hu-nak adott nyilatkozatában Vona Gábor, a párt frakcióvezetője.


- 2009 januárjában Ivánban tartott „sétát" az akkori Magyar Gárda. A megmozdulás célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a településen lévő - roma - helyzetre. A jövőben lesznek hasonló felvonulások, akár Ivánban is? - kérdeztük Vona Gábortól, a párt Sopronban megválasztott frakcióvezetőjétől.

- Attól függ, hogy a helyzet megkívánja-e. Mi nem azért vonultunk fel Ivánban, mert szeretünk vonulgatni, hanem mert az élet ezt hozta. A jövőben, amennyiben úgy alakul a helyzet, akkor meg kell találnunk azokat a törvényes formákat, amelyekkel az adott problémára fel tudjuk hívni a figyelmet. Továbbá megoldást is találjunk rá.

- Budapestről nézve miként látja, mi változott Ivánban?

- A helybéliektől azt az információt kaptam, hogy a településen sokkal bátrabban és határozottabban állnak ki az érdekeikért. Ebben megerősítést kaptak a felvonulástól.

- Most, hogy parlamenti párt lett a Jobbik, törvényjavaslatot, vagy módosító indítványt is benyújthatnak. Felvonulás helyett a Országgyűlésben lehet keresni a megoldást egyebek mellett a romák helyzetére is.

- A Jobbik ellenzéki pártként is arra fog törekedni, hogy minél többet megvalósíthasson, és minél többet rákényszeríthessen a Fideszre, a Radikális változást című programunkból. Igen, lesznek olyan törvényjavaslataink, amelyekre a kormányzó párt nehezen fog majd nemet mondani. El kell érnünk, hogy az ezekről szóló vitát ne tudják megkerülni.

Vona Gábor. Fotó: Magasi
Vona Gábor. Fotó: Magasi


- Megyénkben a Jobbik az országos átlaghoz képest rosszabbul szerepelt. Mi lehet ennek az oka, illetve mit tesznek majd azért, hogy az őszi önkormányzati választásokon több szavazatot kapjon a párt, mint most áprilisban?

- Valóban, Kelet-Magyarországon értünk el kimagasló eredményeket, a Dunántúlt egy kalap alá lehet venni. Itt gyengébbek voltunk. Viszont nem Győr-Moson-Sopron megyében voltunk a legrosszabbak. Vallom, a Jobbiknak még komoly tartalékai vannak. Úgy látom, a leendő Fidesz kormány a két-harmados többsége ellenére sem tud megfelelni minden  elvárásnak. Azt hiszem, éppen ezért a Jobbiknak nagy esélye és lehetősége, feladata lesz az önkormányzati választások előtt.

- A Parlamentben változik majd a Jobbik hangvétele? Visszafogottabbak lesznek, vagy továbbra is éles, szókimondóak maradnak?

- Azt ígértem a választások éjszakáján, ugyanazok maradunk, amint amilyenek voltunk. Nyilvánvaló, ez nem jelenti azt, hogy figyelmen kívül hagynánk a Parlament játékszabályait, vagy azokat az emberi és udvariassági normákat, amelyeket be kell tartani. A jövőben sem teszünk lakatot a szánkra, és kimondjuk a véleményünket.

Olvasóink írták

168 hozzászólás
 • 168. vonLichthofen 2010. május 06. 14:58
  „983/167,
  miért vagy te megijedve 983?
  Van valami félnivalód?
  Van elszámolnivalód az utóbbi húsz év csibészségei okán?
  Valamelyik bűnözésből élő népcsoportba tartozol?

  Ha nemmmel válaszolsz a fenti kérdésekre akkor nem igazán értem az aggodalmadat.”
 • 167. 983 2010. május 06. 14:17
  „Vonulnak!? Bejutottak a parlamentbe, politizálni tessék, ne egyenruhában embereket ijesztgetni! Vagy a vonulás jobban megy, mint a jogi szöveg fogalmazás meg az előterjesztés és szavazás? Ja bocsi, hogy ahhoz már IQ is kell(ene)?”
 • 166. lótusz 2010. május 05. 16:35
  „már lehetne kezdeni. a fidesz hazudott.
  ennyit a fideszről.
  A Jobbik felháborítónak tartja, hogy a Fidesz-kormány leendő belügyminisztere, Pintér Sándor máris a 2006. őszi rendőrterror fő felelőseinek mentegetésén dolgozik.

  Pintér Sándor egy újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy szerinte a tömegoszlatásokat irányító Gergényi Péter nem követett el semmilyen törvénytelenséget. Mint ismeretes, nemcsak a magyar, hanem a világsajtót is bejárták a véres erőszakba torkollott tömegoszlatás megrázó felvételei és Bencze József, a jelenleg is hivatalban levő országos rendőr-főkapitány maga is bocsánatot kért a nyilvánvalóvá vált súlyos jogsértések miatt. Ennek ismeretében különösen visszás, hogy az elszámoltatást ígérő Fidesz-kormány leendő belügyminisztere máris a szemkilövető főrendőrök mentegetésén fáradozik.

  Ez az eset is jól mutatja, mennyire csak szólamok voltak a Fidesz elszámoltatásra tett ígéretei. Nyilvánvaló, hogy sem az MSZP és a Fidesz gazdasági holdudvarainak közös mutyiügyleteiben, sem pedig a Pintér volt üzlettársát, Gergényit érintő vizsgálatok alkalmával nem számíthatunk a leendő Fidesz-kormány feltáró, elszámoltató munkájára. A jövő hét péntekén megalakuló új Országgyűlésben a Jobbik Magyarországért Mozgalom lesz az egyetlen olyan erő, amelynek nincs takargatnivalója, és minden erejével a rendszerváltás óta elmaradt számonkérés megvalósításán dolgozik majd.”
 • 165. sharapova2008 2010. május 03. 18:28
  „Jó lenne,ha nem vonulnátok be a Parlamentbe,mert akkor ki sem kéne vonulni...!”
 • 164. Sagittarius 2010. május 03. 16:43
  „158. pancser 2010.05.02. 21:00

  :-))))))))))))))))) Nem baj ám, én azért kedvellek!”
 • 163. muskátli 2010. május 03. 07:08
  „NEM TUDOM KI HOGYAN VAN VELE, DE SZERINTEM MÁR UNALMAS EZ A POFA LEGELSÖ CIKKÉNT! NEM TÖRTÉNT SEMMI ÉRDEKES 29- E ÓTA ???????????

  nem olvastam a hozzászólásokat, mert nem izgat a politika, de ez a hülye pofa már 4 napja nagyon az agyamra megy”
 • 162. Prés 2010. május 03. 06:45
  „Közben moderáltak párat!”
 • 161. Prés 2010. május 03. 06:43
  „161.Meledien! Ha kicsit is foglalkoztál volna ezzel a témával, akkor tudhatnád, hogy nincs sok közünk a finnugor nyelvcsaládhoz!!!

  162.Baradlay! Inkább ne szólj hozzá!”
 • 160. Meledien 2010. május 03. 00:03
  „Személy szerint nem örülök, hogy a Jobbik itt ülésezik Sopronban!
  Én fehérfűző, bomberdzseki, árpádsávos zsászló, vagy nagy magyarország zászló nélkül is tudom, hogy magyar vagyok. És ha felállna egy olyan helyzet, hogy csak a Jobbikra lehetne már szavazni, hát akkor én el se mennék szavazni.
  És hogy miért? Hát példának okáért, Vasárnapi Kisalföld, mélyen tisztelt Vona Gábor frakcióvezető úr kijelentette, hogy őstörténeti kutatóintézetet hozna létre, majd hozzáfűzte, hogy ő nem finnugor. Hát kérem szépen, akkor mégis mi? ..ez pedig csak egy a sok közül!”
 • 159. Nahááát 2010. május 02. 23:31
  „Az azért elég szomorú, hogy napok óta - a soproni oldalon - az idióta Vona pofáját kell nézni és az eszement szövege a legfontosabb hír...

  Na mindegy, gyorsan telnek az évek, nem kell sokat várni, hogy a jobbikos szemét eltűnjön az emésztőgödörben.”
 • 158. pancser 2010. május 02. 21:00
  „VLHFN kitűnően eligazodik áltudományos körökben. Igaz azért áltudomány az áltudomány, hogy összezagyváljon hetet-havat. Sagittárius már át is veszi a szóhasználatát, psychológia mi fán term például. Ez egy zagyva szó, magyarul nem így írják, ha meg latin, honnét a hosszú ó? A zagyva bárótól megkérdezem, ha olyan nagy magyar miért ír Israelt egy győri illetőségű öregember, Izrael helyett. Az egész Jobbik idelógiát áthatja valami szellemi angolkór. Nagyot állítanak, alatta nincsen test, fejnehezek. Sok tolvaj is állítja, hogy nem tolvaj, a jobbik állítja, hogy ők képviselik a népet, kérdezem én attól, hogy állítják akkor igaz is? Az is tolvaj aki mások bizalmát meglopja.”
 • 157. fortuna54 2010. május 02. 20:51
  „Ezt jó lenne,ha a 143-mas adalfold is végre megértené.”
 • 156. laccka 2010. május 02. 19:50
  „Tisztelt hozzászólók!

  Nem szeretek politikai kérdésekben nyilatkozni/hozzászólni, de az idiotizmus határát feszegetik sokan a jobbik mellett és ellen.
  Kedves lótusz:
  "szebb jövőt! viktornak igazodni kell. mert a jobbik elvárja hogy ne hazudjon. nem kellene bátortalanul beszélnie a kettős állampolgárságról.mert ugye ezt is csak a jobbik akarja őszintén.és a többi fidesz ígéret hol van. eü rendbetétel adócsökkentés közbiztonság. semmi ígéretbetartás nem látszik megvalósulni."
  Hol volt a jobbik amikor már a fidesz a kettős állampolgárságról beszélt? Milyen ígéreteket kérsz számon amikor még hivatalosan nincs is a fidesz az ország élén?

  Én nem vagyok fidesz aktivista és élből elutasítom a jobbikot főleg a V.G-t. Nézzétek milyen emberek vannak ebben a pártban. Ja... Arról nem is beszélve, hogy V.G mennyire megosztó személy párton belül is...
  Csak, hogy helyi példánál maradjak:
  Én a MobyDick zenéjén "nőttem" fel. Szerettem és ma is szeretem, de G.G-nek nem kellene politizálnia. Nagyon hiteltelen főleg, ha összevetem a korábbi és akár jelenlegi dalszövegeit a politikai megnyilvánulásaival. Igaz valamit mégis jól csinál. Anno apám megvert, ha az ő zenéjüket hallgattam ma meg véresszájú jobbikos és isteníti G.G-t. Nincs is és nem is volt soha jó kapcsolatunk és csak mélyítette az ellentéteket. (A jobbik a családok szétesésére törekszik?)

  De nézzük csak a történelmet. Úgy látom jobbikos körökben itt nagy hiányosságok vannak.
  NSDAP ismerős?
  Csak nem az első világháború és az akkori világválság miatt erősödött meg? Milyen furcsa... A jobbik is valahogy így jelent meg csak az első világháborút most nálunk GY.F-nek hívják. Bumm... jobbik=NSDAP
  Eddig én úgy látom, hogy a harmincas évek Németországának politikája körvonalazódik Magyarországon. Ha most a fidesz nem tesz "csodát" tényleg jön a jobbik és az új magyar hitler. Ezt senkinek sem kívánom.
  Igaz a jobbik is bukásra kárhoztatott, ha csak nem történik köreikben csoda. Próbáljatok reálisak maradni és kicsit tanulmányozni az egyetemes és Magyar történelmet! Minden tiszteletem a rongyosgárdáé és pont a tisztelet miatt nem kellene majmolni az emléküket az antiszemita nézetekkel.”
 • 155. Sagittarius 2010. május 02. 19:26
  „152. lótusz 2010.05.02. 17:18
  "viktornak igazodni kell."
  153. lótusz 2010.05.02. 17:19
  "aki lop rabol a karját kéne levágni, aztán többet nem tenné."

  Ilyen hozzászólás igazából arra sem érdemes, hogy szót fecséreljek rá, de a fent idézett 2 marhaságra reflektálok.
  1. Ne röhögtesd ki magad, majd talán a farok csóválja a kutyát nem??!! A hegy sem ment Mohamedhez!
  2. Ha normális médiákból tájékozódnál, nem csak a "koszos bárány mosdatóedényét" (moderálva) olvasgatnád, tudhatnád, hogy Viktor az első menetben bevezeti a 3 csapás törvényt! Nézz utána, hogy ez mit is jelent!”
 • 154. Sagittarius 2010. május 02. 18:58
  „149. vonLichthofen 2010.05.02. 13:42

  :-))))))))))))))))))) Tetszett a hozzászólásod, ez a tömör, velős szociológiai-psychológiai elemzésed embertípusokra lebontva! Az már csak közhely lenne, hogy egyet értek! Ezzel csak további tiszteletemet vívtad ki irányodba!”
 • 153. lótusz 2010. május 02. 17:19
  „aki lop rabol a karját kéne levágni, aztán többet nem tenné.”
 • 152. lótusz 2010. május 02. 17:18
  „szebb jövőt! viktornak igazodni kell. mert a jobbik elvárja hogy ne hazudjon. nem kellene bátortalanul beszélnie a kettős állampolgárságról.mert ugye ezt is csak a jobbik akarja őszintén.és a többi fidesz ígéret hol van. eü rendbetétel adócsökkentés közbiztonság. semmi ígéretbetartás nem látszik megvalósulni.”
 • 151. fortuna54 2010. május 02. 14:44
  „149.Azért csak bizsereg kék véred,ha az öreg meir-töl irigyled a fiatal zsidólányokat. 143,nekem meg mi közöm van a mamádhoz?”
 • 150. pancser 2010. május 02. 14:09
  „148! Proletár szülők? Akkor bizonyosan szoc.dem szimpatizánsok, hisz Győrben nagyon erősek voltak. De sejtem, hogy nem így volt, ha meg így volt, most odafennt szörnyűlködnek hol és miben kotorászik, tudálékoskodik a gyermekük. El vagytok veszve, Vonával együtt. Konyec tezsvérek, nem lesz itt karlengetés, illetve lesz, nyújtsa a kezét és katt.”
 • 149. vonLichthofen 2010. május 02. 13:42
  „<moderálva sértő>
  meir barátom ezzel ellentétben félelmetesen eszes, riposztjai villámgyorsak és tudja, hogy miként kell egy tényre nem-ténnyel válaszolni. meir általános és konkrét tudása tiszteletreméltó/ezért is tisztelem/.
  Ráadásul irigylem is azért mert a tengerparton szépseggű bicajoslányokkal beszélgethet vagy akkor megy Cfed-be amikor akar.
  adalfold, itt egy könyv ami talán érdekel, Israelben jelent meg Héber nyelven de most olvashatod angolul is, a címe - The Invention of the Jewish People, Shlomo Sand irta, jó olvasmány.”
168 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az önkormányzati választásokra készülnek a civilek

Győr - A Civil Mozgalom megyei szervezete alakulásának napján Seres Mária elnök a parlamenti… Tovább olvasom