Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Vona Gábor: Orbánia vagy Hungária

Amennyiben a választók nem Orbániában, hanem Hungáriában szeretnének élni, akkor éljenek jogukkal, és szavazzanak a Jobbikra, amely nincs a kétharmad ellen, ám az ellen igen, hogy az ne egy párt kezében legyen - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke miskolci sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, a kormányváltás lényegében eldőlt a választás első fordulójában, a második forduló tétje az, hogy lesz-e kétharmada a Fidesznek, vagy sem. Jó lenne, ha egyetlen párt sem tudná saját céljaira felhasználni a többséget - tette hozzá.

A Jobbik célja ennek megakadályozása, és az, hogy egyéni mandátumokat szerezzen, elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol a választás első fordulóját követően a párt jelöltjei erre jó eséllyel pályáznak. Leginkább az ózdi és a kazincbarcikai választókerületben, de másutt is - ismertette Vona Gábor.

A Jobbik elnöke azt is elmondta: kampányukat "úriemberként" folytatták, tényekről beszéltek, miközben ellenfeleik folyamatosan rágalmazták, hazugságokkal vádolták őket, próbálták lejáratni a Jobbikot.

Vona Gábor mindazoknak, akik az első fordulóban nem szavaztak, azt üzente: voksoljanak, ám ne az esélytelen MSZP-jelöltekre, mert "elveszett voksokra fölösleges pazarolni".

Az MSZP szimpatizánsaitól azt kérte, gondolkodjanak el azon, hogy pártjuk jelöltjeinek sehol nincs esélye az egyéni mandátum megszerzésére. Ezért döntsék el: vagy a Fidesz, vagy a Jobbik!

A Fideszes szavazóknak azt üzente: a második fordulóban voksoljanak a Jobbikra, hiszen a kormányváltás már megtörtént, most a kérdés az: a nemzeti oldalnak vagy a Fidesznek lesz-e kétharmada.

Vona Gábor kiemelte: megítélése szerint a Fidesz nem minden esetben dolgozott tiszta eszközökkel, kijózanító volt, amikor "cigány szavazatok befolyásolásával, (...) megvásárlásával szerzett szavazatokat".

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében vasárnap tíz választókerületben tartanak második fordulót. A Jobbik április 11-én 27,2 százalékos eredményt ért el, jelöltjei április 25-én is megmérettetik magukat.

Olvasóink írták

56 hozzászólás
 • 56. lótusz 2010. április 27. 19:17
  „Izraeli politikus: "Magyarországnak még hosszú utat kell megtennie, hogy elérje az izraeli rasszizmus szintjét"

  Gidon Spiro, az izraeli politikai élet fenegyereke keményvonalas baloldali, de a kommunistákat nem kedveli. A jelek szerint a Jobbikot sem. Évtizedek óta küzd a palesztin területek izraeli megszállása, az izraeli zsidó rasszizmus ellen, és Mordeháj Vaanunu barátjaként az izraeli atomarzenál fölszámolásáért. A Há-Gádá Há-Szmolit című baloldali portálon legutóbb közzétett írásában frappáns választ ad a magyarországi választások eredménye miatt hisztérikusan sipákoló izraeli újságíróknak és politikusoknak.

  Gidon Spiro (balról) és Mordeháj Vaanunu

  Íme az újságcikk:

  Minden hatodik ember

  Magyarországon legutóbb parlamenti választás volt, amelyen szép eredményt ért el a neofasiszta párt. Izraelben az újságok szalagcímekben hozták a hírt: ,,Minden hatodik ember" szavazott a zsidó- és cigánygyűlöletéről elhíresült szélsőjobboldali pártra. Úgy látszik, hogy a zsidók ezt a sértést már képtelenek elviselni. Mármint azt, hogy zsidót és cigányt egyszerre is lehet gyűlölni. A nagyvilágban vannak olyan zsidók, beleértve az izraelieket is, akik minden követ megmozgatnak azért, hogy jól megkülönböztessék őket a cigányoktól.

  Németországban például az ottani zsidó hitközség képes volt rávenni a német kormányt arra, hogy ne egy emlékművet állítsanak föl a zsidóknak és a cigányoknak, a népirtás áldozatainak, hanem külön-külön, nehogy a cigányok is odamenjenek a zsidók közelébe emlékezni.

  Amit a választás kapcsán az újságok nem írtak meg, az az, hogy Izraelben sokkal rosszabb a helyzet a magyarországinál. Ha valaki azt mondaná, hogy Izraelben minden hatodik ember rasszista, az a valós helyzetet tekintve hízelgő lenne Izraelre nézve. Ha összeadjuk a kneszetben (az izraeli parlament - H. J.) ülő képviselőkre nálunk leadott, rasszizmussal fertőzött összes szavazatot (a Sász, Águdát Jiszráél, Há-Bájit Há-Jehudi, Há-Ihud Há-Leumi, Jiszráél Béténu, valamint legalább három képviselő a Likudból és ugyanennyi a Kádimából), tehát az izraeli szavazópolgárokat képviselő politikusokat, akkor bizony megértjük, hogy itt sokkal súlyosabb a helyzet, mint Magyarországon.

  Magyarországnak még hosszú utat kell megtennie, hogy elérje az izraeli rasszizmus mértékét.

  Fordította: Hering József”
 • 55. dörmi 2010. április 27. 18:52
  „vonLichthofen tökéletesen igaz.a Fidesz és MSZP vagy egymást gyalázta,vagy a Jobbikot.a szemellenzős birkáknak nem tűnt fel.szelektív emlékezet és szűk látókör nem vezet jóra.a jövő fogja igazolni azokat,akik nem hódolnak be Viktornak.a hódolók szeme vajon felnyílik e valaha?vagy ők gyalázzák majd legjobban néhány év elmúltával?”
 • 54. vonLichthofen 2010. április 27. 15:39
  „meir, én végigkövettem a választásokat/aktív résztvételemről most ne essék szó/, de a Jobbik részéről SEHOL sem hallottam, láttam egyetlen pocskondiázó szót sem a Fidesz vagy a többi induló párt ellen. A tényekkel alátámasztott hivatkozásokat a Jobbikos politikusok rászáről nem számíthatod ide mert azok biza tények.
  Ha egyetlen /vagy több/ uriember volt ebben a választási hajcihőben akkor az kétségtelenül a Vona Gábor volt - akár tetszik ez neked akár nem - persze a többi jobbikossal együtt. Még a Morvai krisztina is igazi Úriemberként viselkedett Úrilány létére.”
 • 53. meir 2010. április 25. 20:17
  „mondhatom gyonyoruek vagytok!!!!!!
  -"Vona ; Orbania vagy Hungaria"-!!!?,
  meg meg sem alakult az uj kormany,es mar is megy a mocskolodas!!!!!!
  A Jobbik mint "Uriember" mi??? na ne rohogtess Vona Elvtars!!!!!!”
 • 52. HR_XAR 2010. április 25. 19:42
  „Sagi <moderálva>

  Ez már alapjaiban véve 1 párt rendszer. Ha van egy csöpp eszed - remélhetőleg - akkor felfogod, hogy az egypártrendszer nem azt jelenti, hogy hány párt van a parlamentben, hanem az, hogy milyen a pártok közötti megoszlás. 2/3-os abszolút többség, a birka nép szavazott arra, amiről azt se tudja mi, vagy mi lesz belőle, és 2/3-dal a fidesz azt csinál amit akar. Mi az első, amihez hozzányúl? A választási törvény! És miért? Hogy ne lehessen majd őket leváltani. Meg lehet nézni, hogy most sorra szólják el magukat a felső fideszesek, hogy köszönik a szavaztot, de le vannak szarva az emberek és semmi nem úgy lesz, ahogy remélik.

  2/3-dal szemben még ha összefog a többi 4 párt se tud semmit csinálni csak kirakati bábuk lesznek a gyűléseken. A fidesz kénye kedvére olyan törvényt fogad el amilyet csak akar, és senki nem fog megvédeni senkit, az embereket sem. És nem az állampolgárnak fog a vekker kedvezni, hanem a vállalkozóknak, akik megsarcolják a dolgozóikat, ugyanúgy, ahogy 98-2000 között.”
 • 51. Sagittarius 2010. április 23. 20:14
  „Továbbra sem értelek benneteket! Úgy érzem nem örültök annak, hogy demokrácia van. Tudtommal a nép nagyon nagy többsége adott bizalmat annak a pártnak aki kormányozni fog. Úgy tűnik, mint ha a szoci kissebségi kormányzást demokratikusabbnak tartanátok, mint a többségit. A fene sem ért már benneteket, de szerintem Ti saját magatok sem értitek magatokat!
  Azt Ti el is hiszitek magatoknak, hogy 1 párt rendszer lesz??? Tudtommal legalább 5 párt jutott a parlamentbe Fidesz, KDNP, Jobbik, MSZP, LMP. Akkor MIRŐL RIKÁCSOLTOK SZERENCSÉTLENEK????!!”
 • 50. matezsu2 2010. április 23. 19:48
  „Nem fogunk csalódni!!!!! Mert ilyen emberekkel, ilyen hozzáállású honfitársakkal, akik nem tenni akarnak a jobbításért, csak várni, hogy jobb legyen, és hőzöngeni, ha van rajta sapka azért, ha nincs rajta, akkor azért balhézni, még maga az Úristen sem tudna jobb világot TEREMTENI, nemhogy ember Jobbá tenni.”
 • 49. matezsu2 2010. április 23. 19:34
  „Nem eggyel több párt lesz a parlamentben, hanem 3-mal kevesebb!!!!!!!!!! Tehát a 2/3-os többség nem elfogadható, mert egy párt nem lehet egyeduralkodó. Sokkal jobb ha csak 1 párt van 100% és az a jobbik.”
 • 48. kolombela 2010. április 23. 18:36
  „27. hozzászólás valami89 2010.04.22. 23:12
  nem jól mondtad. Ami nekem 100 millió, az a zsidónak 1 milliárd. Van pénze fizesse meg.”
 • 47. kolombela 2010. április 23. 18:34
  „22. hozzászólás jörg 2010.04.22. 22:49
  Te beszedtél valamit, vagy csak a kései időpont hozta elő igazi énedet?”
 • 46. Sagittarius 2010. április 23. 18:16
  „43. tótbéla 2010.04.23. 14:10
  "Viktoriánusok! Ha majd elmúlt a szerelem, mi lesz véletek? Mindannyian csodavárók vagytok, fikarcnyi realitásérzék nélkül. Azt hiszem nemsokára csalódottak fogtok lenni. Már nem kell sokat várni."

  Magamra vettem! Mond miért kellett volna inkább Vonának hinnem, mint Viktornak?? Tudod, én mindennek örülök, és ezt örömködésnek hívom! Ezt még Te sem tudod elrontani a pesszimizmusoddal, az irígységeddel! Jelesül: Örülök, hogy a szocik a libcsik, és az Ibolyások leszerepeltek! Örülök, hogy a Jobbik bejutott a parlamentbe jó eredménnyel! Örülök, hogy a FIDESZ megnyerte a választást! Szóval, ezt is megértem hogy csak és kizárólag örömteli dolgok részese lehetek! - Akkor hát, nektek mi a fene bajotok van??? -citromba haraptatok??”
 • 45. vonLichthofen 2010. április 23. 15:12
  „A Fidesz 2/3-os többsége arra utal és azt is bizonyítja, hogy népünk, /az Istenadta nép/, még nem érett meg arra, hogy felelősen és a nemzet érdekeit elsőként kezelve döntsön.
  Egy olyan pártra szavaztunk,/na jó, én NEM/ amelyik az egész választási hadjárat alatt egyetlen programpontot sem publikált, nem ismertette a programját, nem volt hajlandó a nézeteit összeegyeztetni más pártok nézeteivel és csak a Jobbik teljes bemocskolásán dolgozott igaz Sztahanovistaként túlórában.
  Ez a nép - ahogy meir írta nemrég - hamar rá fog ébredni a valóságra, de nem önmagát fogja blamálni, hanem arra fog hivatkozni, hogy az Orbán Viktor mit mondott és mit igért.
  De hát ez a gond.
  Az, hogy az Orbán Viktor nem mondott semmi olyat aminek bármi értelme is volt volna az ország és nemzet tragikus helyzetét illetően.

  Valamelyik süketúr/még leírni sem akarom a nevét/ azt irta tegnap itt valahol, hogy nem akarja szégyellni magát Europa előtt /mindig Europáért aggódik/ a Jobbik miatt. Hogy miért nem érez szégyent és önutálatot az utóbbi húsz év miatt/Europa előtt/ azt nem tudom, de hogy mennyi szégyenben lesz része már a közeljövőben a 2/3 os többségű kormány miatt arról vannak szilárd elképzeléseim.”
 • 44. Phobos 2010. április 23. 15:03
  „te jörg itt nem lesz szavazás, visszavehetsz kicsit mert túlpörögsz...
  vagy az te is szívsz valamit, mint a jó fej fideszes polgármester ???”
 • 43. tótbéla 2010. április 23. 14:10
  „Viktoriánusok! Ha majd elmúlt a szerelem, mi lesz véletek? Mindannyian csodavárók vagytok, fikarcnyi realitásérzék nélkül. Azt hiszem nemsokára csalódottak fogtok lenni. Már nem kell sokat várni.”
 • 42. Eva- 2010. április 23. 13:56
  „18-hoz

  voltak egyáltalán valaha?!
  Azt az ócsárlást amelyet egyik-egyik kapott épeszű ember nem akarhatja.

  Jól meg is voltatok magatokban, mint most is!
  :))”
 • 41. miracle 2010. április 23. 13:16
  „Önbizalomban nincs hiány, úgy látom.”
 • 40. jánosi 2010. április 23. 13:02
  „Rájöttem : a mi 2/3 -unk JÓ ! A másé nem demokratikus ! fujj .........
  Egyébként jobb ha szokjátok a következő éveket, beállni a sorba ................”
 • 39. jánosi 2010. április 23. 12:56
  „Most mi van ? Nincs a jobbiknak 2/3 -a ? Pedig a Vona Gábor megmondta, akkor úgy kell lenni !
  Ja, hogy a 2/3 nem szép dolog ! azért nem is kell már .......................”
 • 38. Bokk 2010. április 23. 09:54
  „Mindjárt a bevezetőben:
  "...a Jobbikra, amely nincs a kétharmad ellen, ám az ellen igen, hogy az NE egy párt kezében legyen..."
  Tehát amellett van, hogy egy párt kezében legyen. ;)))”
 • 37. Árpád-házi 2010. április 23. 09:31
  „Az ilyen jörg meg pancser félék nagyot fognak csodálkozni!Én nem fogom sajnálni őket.”
56 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az OVB tagjainak nem tetszett az adatvédelmi biztos közleménye

Az OVB tagjai szerint Jóri "jogi alapok nélkül vádaskodik", sőt levele "színvonaltalan, helyenként dilettáns". Tovább olvasom