Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Vona Gábor az őszödi beszédhez hasonlított

Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje Gyurcsány Ferenc őszödi beszédéhez hasonlította a Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató előadásáról szerdán nyilvánosságra került hangfelvételt.

Kubatov Gábor "szárszói beszédében" a politikával foglalkozók által régóta sejtett törvénysértő adatgyűjtésekről ad cáfolhatatlan bizonyítékokat - közölte a Jobbik elnöke csütörtökön a Gyorskocsi utcai BRFK-épület előtt tartott sajtótájékoztatóján, utalva arra, hogy értesülése szerint Kubatov Gábornak a szárszói nyári szabadegyetemen tartott előadása hallható a szerdán nyilvánosságra került felvételen.

A felvétel szerinte így Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 2006-os, Balatonőszödön elmondott beszédének mintájára "szárszói beszédként" kerülhet a történelembe.

Vona Gábor a Fidesz-vezetés felelősségének hangsúlyozása mellett azt mondta, hogy az MSZP megnyilatkozásait is képmutatónak tartja, hiszen szerinte a nyolc éve kormányon lévő szocialistáknak a Fideszéhez hasonló, vagy akár még részletesebb adatbázisa lehet a magyar társadalomról.

A Jobbik a történtek minél szigorúbb és hamarabbi kivizsgálását követeli, mivel szerintük a Fidesz és az MSZP adatgyűjtése feltételezhetően lehetőséget teremt a választásokon való visszaélésre, az eredmények befolyásolására - fejtette ki Vona Gábor.

A Kubatov Gábor által említett törvénytelen adatgyűjtés feltételezően kimeríti a személyi adatokkal való visszaélést, ami két évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható - fűzte hozzá a Jobbik kormányfőjelöltje.

Kiemelte, hogy Kubatov Gábor stílusa is elszomorítja, mivel a Fidesz-pártigazgatója a felvételen egyszerű számoknak, a hatalom megszerzéséhez szükséges eszközöknek tartja a magyar választókat.

Vona Gábor szerint ugyanakkor ez nem meglepő, hiszen a "Fidesz holdudvara korábban panelprolinak minősítette a lakótelepen élőket, míg a jobbikosokat az egyik Fidesz-tag újságíró cickányoknak, és seggfejeknek nevezte".

A Jobbik elnöke szerint minden magyar választópolgárnak el kell gondolkodnia azon, hogy a szerdán történtek alapján a "Fidesz féle szép új világot, vagy pedig a szebb jövőt választja".

A YouTube internetes videomegosztóra felkerült egy olyan hangfelvétel, amelyet szerdán több portál Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának tulajdonított. Ezen egyebek között az hangzik el, hogy az ellenzéki párt a 2009-es pécsi időközi választásokon szinte mind a 38 ezer Fidesz-szavazót ismerte: nemcsak a nevüket, de korukat, telefonszámukat, mobilszámukat, e-mail címüket és még azt is, milyen erős támogatói a Fidesznek, valamint "komcsi" megjelöléssel listát vezettek a nem rájuk szavazó választópolgárokról is. A Fidesz lejáratási kísérletről beszélt és közölte, hogy a párt az adatvédelmi biztos által engedélyezett módon, a jogszabályok betartásával kezeli minden esetben az adatokat.

Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde 2006. szeptember 17-én került fel a Magyar Rádió internetes honlapjára. A rádió birtokába került hangfelvétel május 26-án Balatonőszödön tartott MSZP-frakcióülésen készült. Gyurcsány Ferenc a zárt körben elhangzott beszédében - helyenként durva szavakkal - a frakciót a változtatások szükségességére akarta rádöbbenteni, az államháztartás rendbetételéhez szükséges gazdasági kiigazítások és a reformok elindításához, végigviteléhez próbálta megnyerni, s önkritikusan beismerte: a kormány "végighazudta" az elmúlt másfél-két évet.

A beszéd kiszivárgása után zavargásokba is torkolló utcai tüntetéssorozat kezdődött. Budapesten, szeptember 18-án a Magyar Televízió székháza előtt súlyos összecsapások voltak, a tüntetők gyújtogattak, romboltak. A tüntetéshullám a Kossuth téren folytatódott, s heteken át tartott.

Olvasóink írták

64 hozzászólás
 • 64. akinemfél 2010. április 09. 22:22
  „KI MAS LENNE ALKALMAS AZ ORSZAG IRANYITASARA MINT VONA GABOR ? A NEP NEVEBEN ! IMADOM A GIGANTIKUS MAGYAR HADSEREG PROGRAMJAT - OLVASD EREDETIBEN A WWW.JOBBIK.HU-N A HIVATALOS PROGRAM 70-72.OLDALAN. ELEG VOLT A NYUGALOMBOL ES A LAZASAGBOL - JOJJON A RADIKALIS VALTOZAS !
  SZAVAZZ A JOBBIKRA = A KOTELEZO SORKATONASAGRA SZAVAZOL ( A HIVATALOS PROGRAM 71.OLDALA) !
  SZAVAZZ A GIGANTIKUS MAGYAR HADSEREGRE,AMELY GRIPEN VADASZGEPEKKEL(71.OLDAL) TAMADNI IS KEPES LESZ !
  VERUNKET A HAZAERT - EZ MA MINDEN MAGYAR VAGYA ! JOJJON A JOBBIK TV MINDEN CSATORNABOL (WWW.JOBBIK.HU A HIVATALOS PROGRAM 54.OLDALAN) ! A NEP NEVEBEN - SZAVAZZ A JOBBIKRA ES A KATONAI ALLAMRA ! OLVASD A PROGRAMOT EREDETIBEN A WWW.JOBBIK.HU-N. KEZD A 70-72.OLDALON ! HURRA !
  GYOZUNK !”
 • 63. háté 2010. április 09. 21:23
  „A LEGFRISSEBB HÍR A VÁLASZTÁSOK KAPCSÁN!

  Egy ember van ma Magyarországon aki alkalmas a miniszterelnöki posztra, Ő Vona Gábor a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke.
  Gábor fiatalsága ellenére, elég tapasztalatot tudott megszerezni, hogy az Ország irányítását ellássa!
  Van olyan segítő csapat mellette, akik képesek a nemtelen támadások kivédésére, de ehhez az Szent Korona alkotmány bevezetése szükséges.
  A régi-új alkotmány megoldaná hazánk jogi rendezését, eltöröltetnének olyan mocskosságok amelyek a Magyar nép szólászsabadságát korlátozzák, amit persze a parlamenti pártok megszavaztak!
  Nem kel jönni azzal, hogy a fityesz tartózkodott, az annyi mintha igennel szavazott volna,--igaz is vajon miért nem szavazott nemmel?--a likud testvérük miatt!

  Egy párt van ma hazánkban, akiben lehet bízni, az a Jobbik!

  Vasárnap szavazz a jobbra, tégy két X-et a Jobbik mellé!”
 • 62. GYMS 2010. április 09. 20:49
  „Na jó...innen már minden értelmes ember eltűnt, csak a Jobbikosok győzködik még egy ideig egymást arról, hogy szavazzanak a Jobbikra. :)
  Igazán mulatságos fiúk vagytok, de akadt egy sokkal jobb esti programom! ;-)
  KIKAPCS! SZEVASZ!
  Találkozunk vasárnap este, immáron a TÉNYEK birtokában!
  Üdv mindenkinek:
  GYMS”
 • 61. xo17zy 2010. április 09. 20:48
  „53. akinemfél

  HURRA ! GYOZNI FOGUNK ! MAR JON AZ UJ REND : A ZSIDRÁK ALLAM ! HURRA !
  CSAKIS A FIDESZRE ERDEMES SZAVAZNI - A NEP NEVEBEN ! SZAVAZZ A SÁBESZDEKLI ÉS A KAFTÁN KOTELEZO VISELÉSÉRE, A GIGANTIKUS ALDOZATOK ARAN LETREHOZOTT GIGANTIKUS ORBÁN-KIRÁLYSÁGRA !
  A FIATALOK ÉS IDŐSEK MA IS MIND A VERUKET AKARJAK ONTANI AZ ORBÁN CSALÁD ÉS SLEPPJE TOVÁBBI GAZDAGODÁSÁÉRT! ELEG A LAZASAGBOL ! JOJJON A TEL AVIVBÓL SZERKESZTETT ..IDESZ TV MINDEN CSATORNABOL! MOST SZEP LENNI CIGÁNYNAK - INGYEN KAJA-PIA-SZALLAS-RUHA = A MUNKANELKULISEG MEGOLDASA ! A NEP NEVEBEN CSAKIS A FIDESZRE FOG SZAVAZNI MINDENKI ! HURRA !!!”
 • 60. Phobos 2010. április 09. 20:39
  „Vasárnapra !!!

  http://www.youtube.com/watch?v=fU_ix6YHUL0&feature=player_embedded”
 • 59. Phobos 2010. április 09. 20:29
  „Jobbik TV - Morvai Krisztina üzenete: "április 11-én vegyük vissza a hazánkat!"

  http://www.youtube.com/watch?v=8mvNACVh7Qw&feature=player_embedded”
 • 58. Luighi 2010. április 09. 20:22
  „Szavazz a JOBBIKra!

  Mindenki, aki valódi, és TELJES ELSZÁMOLTATÁST akar egy új erőtől, mely nem érintett az elmúlt 20 év korrupciójában.
  Aki olyan kormányzó erőt akar, mely a MAGYARSÁG ÉRDEKEIT tekinti elsődlegesnek és nem a nemzetközi tőkéjét.
  Aki megvédi a magyar földet, és vízkincset, terheket csökkent és munkahelyeket teremt, újjáéleszti a vidék mezőgazdaságát és feldolgozóiparát.

  Hajrá JOBBIK! Magyarok, legyünk Európa sikernemzete!”
 • 57. Phobos 2010. április 09. 19:59
  „Friss: hírportálunk úgy értesült Novák Elődtől, hogy őt telefonon úgy tájékoztatta a BRFK korábban, hogy nyomozás indult az ügyben.
  Közben kiderült: egyelőre csak feljelentés-kiegészítést rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság a XII. kerületi Hegyvidék Bevásárlóközpont 2008-as eladása miatt, tehát nem indult nyomozás - írja többek között az Index is.
  Korábban írtuk: A BRFK ma elrendelte a nyomozást a XII. kerületi ingatlanpanama ügyében, miután Pokorni Zoltán polgármester cáfolat helyett egy rögtön leleplezett hazugsággal védekezett. Most már mindenki értheti, miért nyilatkozta a Magyar Hírlapnak 2009. május 30-án az álláshalmozó politikusbűnöző azt, hogy kétélű dolog az elszámoltatás. Úgy tűnik, Pokorni Zoltán Fidesz-alelnöknek nem elég az, amit országgyűlési és fővárosi közgyűlési képviselőként, valamint polgármesterként keres - hívja fel a figyelmet a feljelentő Novák Előd Jobbik-alelnök, s alább folytatja.
  Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármesternek Hunvald György erzsébetvárosi kollégája mellett a helye, mivel a még szabadlábon lévő politikusbűnöző által értékbecslés nélkül előterjesztett félmilliárdos eladásról a képviselőtestület úgy döntött, hogy a beépíthetőség jelentős növeléséről csak később, a szintén a polgármester által aláírt adásvételi szerződésben esett szó. A Hír TV szerint Pokorni azt mondta: ,,a beépíthető négyzetméter nagyságára az adásvételi szerződésben nem tettek ígéretet."
  A felvétel és a polgármestert leleplező adásvételi szerződés itt található:

  A Jobbik szerdai sajtótájékoztatóján kiosztott ingatlan adásvételi szerződés 1.8.3-as pontjában az olvasható: ,,Eladó tájékoztatja Vevőt, hogy KSZT módosítás keretében a telken elhelyezhető kereskedelmi célú épület jelenleg legfeljebb 2000 m2 bruttó szintterületi mutatójának 5000 m2 bruttó szintterületre növelését, illetve a telek vonatkozásában a terepszint alatti beépíthetőség 75 százalékról 100 százalékra növelését tervezi. Amennyiben a fentieknek megfelelő KSZT módosítások 2008. december 31. napjáig nem valósulnak meg, ezen időponttól számított 40 napon belül Vevő elállhat a szerződéstől."
  Így a rendkívül rövid pályáztatás után ingatlanhoz jutó, MSZP-s érdekeltségű Wallis messze áron alul szerezte meg a telket. Pokorni Zoltánnak szembesülnie kell saját, idén március 26-án tett, merész kijelentésével: ,,aki belenyúl a pénztárba, annak le fogjuk vágni a kezét".

  Itt a bizonyíték Pokorni hazugságára!
  http://www.youtube.com/watch?v=VIDNtYIJGL0&feature=player_embedded#”
 • 56. pancser 2010. április 09. 19:52
  „Sötét tekintű Gábor, nagy bajban lesztek! Nem szeretném az utcámban a Gárda csattogó bakancsait hallgatni, ezt még a Munkásőrség sem tette meg.
  Megadóztatják és elzavarják a multikat, szól az ostoba szlogenjük. Hogy ne a levegőbe beszéljek: Mosonszolnok, szegény falu volt most az egyik leggazdagabb, ha akarnák a polgármesteri hivatalban a kilincsek aranyból lennének. Mindez a gaz multik által, akik kizsákmányolják a népet és kiviszik a hasznot. Nincs aJobbiknak olyan állítása amit ne lehetne megcáfolni. Azt kívánom minden falunak lepjék el úgy a multik mint ezt a falut.
  A Jobbik meg menjen a süllyesztőbe!”
 • 55. háté 2010. április 09. 18:48
  „Kilépett a Jobbikból Rocskár György, a párt szegedi szervezetének korábbi elnöke.

  Be akarsz kerülni a hírekbe?---lépj ki a jobbikből, a választások előtti napokban.
  Még azok is felmagasztalnak, akiknél a kilépésed előtti percekben is mocskos, szarrágó, nemzeti paprikajancsi voltát!
  Miért nem lépett ki a választások előtt?

  Szavazz a Jobbra,--szavazz a Jobbikra!”
 • 54. matezsu2 2010. április 09. 17:21
  „Szertném kérdezni, hogy Vonáék mit csináltak a választók nevét, címét, telefonszámát tartalmazó anyaggal, amit ők éppúgy megkaptak, mint az összes párt. Nyilvántartották e a kopogtatócédulákat, aminek alapján esetleg megköszönhetik azt. Talán adatbázis helyett spirálfüzetbe vezették azt? Egyébként amikor én a kampánygyűlésükön voltam, egy papírra kérték fölírni név cím telszám, emailcím. miért????”
 • 53. akinemfél 2010. április 09. 16:26
  „HURRA ! GYOZNI FOGUNK ! MAR JON AZ UJ REND : A KATONAI ALLAM ! HURRA !
  CSAKIS A JOBBIKRA ERDEMES SZAVAZNI - A NEP NEVEBEN ! SZAVAZZ A KOTELEZO SORKATONASAGRA (WWW.JOBBIK.HU A HIVATALOS PROGRAM 71,OLDALAN),A GARDA FELFEGYVERZESERE ES ALLAMI TAMOGATASARA (UGYANOTT), A GIGANTIKUS ALDOZATOK ARAN LETREHOZOTT GIGANTIKUS MAGYAR HADSEREGRE (MEGLEPO RESZLETESSEGGEL A 70-72.OLDALON - TAMADAS GRIPEN VADASZGEPEKKEL ?!!) !
  A FIATALOK MA IS MIND A VERUKET AKARJAK ONTANI A HAZAERT ! ELEG A LAZASAGBOL ! JOJJON A GARDISTAK ALTAL SZERKESZTETT JOBBIK TV MINDEN CSATORNABOL (OLVASD EREDETIBEN AZ 54.OLDALON!) ! MOST SZEP LENNI KATONANAK - INGYEN KAJA-PIA-SZALLAS-RUHA = A MUNKANELKULISEG MEGOLDASA ! A NEP NEVEBEN CSAKIS A JOBBIKRA FOG SZAVAZNI MINDENKI ! HURRA !!!”
 • 52. boby2 2010. április 09. 16:19
  „jörg A köznyugalmat nem a vona mellénye zavarlak megnyugtatlak.Ha már mindenki találgathat meg nyilatkozhat énis megkérdem menyit kaphatott ,hogy kilépett és a Rémhír tv be elmocskolta a volt pártját ez a hókuszpók”
 • 51. jörg 2010. április 09. 15:35
  „VONA GÁBORT FELJELENTETTE AZ IGAZSÁGÜGYI MINISZTER

  Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter pénteken a Legfőbb Ügyésznél feljelentette törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatás bűntettének gyanúja miatt Vona Gábort, a Jobbik elnökét és miniszterelnök-jelöltjét.

  Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium pénteki közleménye emlékeztet: Vona Gábor pártja csütörtöki kampányzáró rendezvényén kijelentette, hogy a Jobbik nem fogja megtagadni a Magyar Gárdát, és ő a Parlament első napján Gárda-mellényben fog megjelenni. A tárca szerint a Jobbik elnöke ezzel a nagy nyilvánosság előtt elhangzó kijelentésével a köznyugalom megzavarására alkalmas, általános engedetlenségre uszítás bűntettét követte el.”
 • 50. Phobos 2010. április 09. 15:20
  „különben Jörg még sok van a mai napból hátra, előre ígérem neked, hogy a fidesz média, lapok, tv-k stb, még a nap végéig adni fognak neked annyi jobbik "hírt" hogy magadhoz ny....... :)”
 • 49. jörg 2010. április 09. 14:59
  „Phobos

  BETELT A POHÁR

  2010-04-09 13:10
  Betelt a pohár: alapítója hagyja ott a Jobbikot (+videó)

  Kilépett a Jobbikból Rocskár György, a párt szegedi szervezetének korábbi elnöke. Döntését a Jobbik utóbbi időben megváltozott politikai irányvonalával indokolta. Elfogadhatatlannak tartja azt is, hogy olyan emberek kerültek a pártba, akiknek csak megélhetési politizálást jelent a Jobbik.

  http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=316712

  NESZTEK!!!!”
 • 48. Phobos 2010. április 09. 14:20
  „Egyik ismerősöm adott kopogtató cédulát fideszesnek, most meg írt neki az Orbán meg ment az hűtőmágnes :)
  hogy honnan tudhatták a címét :)

  Nagyon a hasznos egy ilyen adatbázis, ha tudod hogy mondjuk a hivatalokban melyik embernek milyen a párt szimpátiája, hiszen így tudhatod, hogy benne lesz a buliban vagy nem.
  Ha más párt szimpatizánsa egyszerűen kirúgják, és egy fideszeset tesznek e a helyre, és így sokkal olajozottban mennek majd a dolgok ! A mi szerencsénkre !”
 • 47. Phobos 2010. április 09. 14:02
  „Kapu-interjú Pörzse Sándorral, a Jobbik képviselőjelöltjével

  Pörzse Sándor újságíró, televíziós műsorvezető. Televíziós és rádiós munkái után a Hír TV, majd az ECHO Televízió műsorvezetője. Utóbbi csatornát tavaly decemberben hagyta ott, mert letiltották interjúját, amit a pátyi lakóparkot ellenző Telki polgármesterével készített. Ma a Barikád című hetilap főszerkesztője és a Jobbik képviselőjelöltje.

  - Miért hagyta ott a Fidesz-közeli ECHO tévét pár hónappal a választás előtt?

  - Mert úgy éreztem: mára az objektív újságírás megszűnt Magyarországon, mind a jobb-, mind a baloldalon. Újságíróként elfogyott körülöttem a levegő, mert olyan cenzúrával találkoztam a Széles Gábor tulajdonolta és Stefka István vezette médiumnál, amelyet nem lehetett felvállalni. Én nem erre szerződtem önmagammal. Ugyanakkor kötelességem folytatni az elkezdett harcot, és ezt ma kizárólag egy olyan új politikai erőnek a képviseletében és holdudvarában tehetem meg, amely tiszta, semmilyen korrupcióban és hazaárulásban nem érintett, és valódi változást akar, igazi rendszerváltást.

  - Mit ért a cenzúra alatt? A fideszes médium támogatja a pátyi óriás lakópark megvalósítását?

  - Beszéljenek helyettem a tények. Korábban is voltak furcsa történések az ECHO tévénél, de a pátyi ügy nálam már nem tartozott a ,,tűrhető és elviselhető" kategóriába. A pátyi lakópark megépítése ellen elképesztő mértékű lakossági tiltakozás indult tavaly év végén a térségben. Kibucszerűen akar egy kétes életű újgazdag vállalkozó több ezer embert telepíteni ,,Újpáty" néven a Zsámbéki-medencébe, főként a telkiek rovására. Telki elismert és sikeres polgármestere tiltakozott a beruházás ellen, és szerettem volna, ha érveit megismerik a tévénézők. A település vezetője egyebek mellett szólt róla, hogy a lakosságot nem tájékoztatták, nem tartották be a szabályozási tervet, és szót emelt a környezetkárosítás és a közlekedést érő majdani hátrányok ellen is. Azonban az adást letiltották.

  - Ön szerint miért?

  - Sokat gondolkodtam, vajon mi is történhetett. Két magyarázat lehetséges. Vagy a legnagyobb jobboldali sajtóorgánumok - mint a Hír TV, az Echo TV, a Magyar Hírlap, a Magyar Nemzet - úgynevezett ,,védelmi pénzt" kaptak az ügyben érintett vállalkozásoktól a hallgatásukért cserébe - például reklámok megrendelésével -, ahogy a Strabag esetében is történt. Vagy a másik elképzelhető verzió szerint a pátyi események mögött olyan politikai erő áll, amelyet az említett orgánumok lakáj módon kiszolgálnak. Miután a távozásom óta legalább egy tucat hasonló üggyel kerestek meg, jómagam biztos vagyok a válaszban, de bizonyítani egyelőre nem tudom. Mindenesetre a jobboldali szavazótábor is elgondolkodhat saját sajtójának a ,,szabadságán", ha egy televízió vállalja egyik vezető arcának elvesztését olyan ügy miatt, amelyről már több helyen olvasni lehetett. Mint tudjuk, az érintett településeken azóta még nagyobb a felháborodás és a tiltakozás, ám a jobboldali médiumok továbbra is mélyen hallgatnak, vagy épp a beruházást reklámozzák.

  - Ezt hogy érti?

  - Úgy, hogy a pátyiak népszavazáson döntöttek. Ugyan az alacsony részvétel miatt nem volt érvényes a voksolás, de a választók kétharmada a beruházás ellen szavazott. Ez várható volt, és épp ennek ellenére érdekes, hogy a Hír tévén az ellenzők nem mondhatták el érveiket, nem adhattak hangot a lakosság felháborodásának, a beruházónak viszont kitűnő rekláminterjút csináltak. Az ECHO tévében pedig a ,,mélymagyar" Bayer Zsolt működött közre mikrofonállványként a lakóparkot támogató pátyi alpolgármesternek és a befektető képviselőjének.

  - Az önök levelezését Bayerrel megdöbbenve olvashatta a publikum, ahogy a Vona Gábort lejáratni próbáló cikket is.

  - Ez őket minősíti. Az csak egy dolog, hogy Bayer levelének szinte minden sora megrendelt csúsztatás vagy hazugság, de feltenném a kérdést: ha kérdőjelekkel zsúfolta teli irományát, ugyan miért nem a saját műsorában tette ugyanezt? És ami szerintem a magyar sajtótörténetben is példátlan: a Magyar Hírlap nem adott válaszlehetőséget egy nyílt levélre, nem közölték le Vona Gábor válaszát...

  - Nyilván azt mondják, ,,kampány van".

  - A kampány sem lehet magyarázat a szakmai és főleg az erkölcsi minimum semmibevételére. A Vonát lejáratni szándékozó, totális hazugságokon és internetes aljasságokon alapuló cikk pedig végképp lenullázta Szélesék erkölcsi szintjét. Nem mintha az addig magasan lett volna. A Magyar Hírlapnál például gyakorlat, hogy egyes ,,nem megbízható" munkatársakat megfélemlítenek, az értekezletekről ,,tanár bácsisan" kiküldenek.

  - Miért vállalta el a képviselőjelöltséget a Jobbik színeiben?

  - A fentiekből következik, hogy a harcot nem fogom feladni. Nem akartam én politikus lenni, akart a fészkes fene... Normális tévéműsorokat szerettem volna készíteni, kultúrával, tudománnyal, nemzeti értékeinkkel foglalkozni. De ebben a helyzetben - főleg azok után, ami történt - folytatnom kell a küzdelmet, és ezt jelenleg az Országgyűlés keretei között tehetem. Az ECHO tévétől való eljövetelem után értelemszerűen minden kör bezárult előttem. Örömmel mondtam igent a képviselő-jelöltségre, és felkértek az akkor hetilappá alakuló Barikád című újság főszerkesztésére is.

  - Milyen ismertségű a Barikád?

  - Ahogy például az országjárás alkalmával is tapasztalom, az emberek szomjaznak az igaz hírekre, cikkekre, tényfeltáró írásokra, és adott esetben a jobbikosok véleményére, reakcióikra. Ezeket a többi lapból nem kaphatják meg, így egyre többen keresik a Barikádot. Ez egyértelműen kiderül példányszámunk rohamszerű emelkedéséből is. Alig három hónapja indult a lap, és máris bőven tízezer fölött van az eladott példányszám, ami hetilapok esetében kimondottan jónak számít. Számunkra a legfontosabb az őszinteség és a hitelesség.

  - A Jobbikot azzal vádolják jobboldalról, hogy ,,megosztja a szavazatokat", és megakadályozza a Fidesz kétharmados győzelmét.

  - Az MSZP-SZDSZ-MDF hármassal kapcsolatban nincs miről beszélnünk, mivel nemzetáruló pártok. A Fidesszel is csak egy közös célunk van, a fenti pártok kormányon maradásának vagy odakerülésének megakadályozása. Ez persze nem jelenti azt, hogy a tisztességes helyi Fidesz-tagokkal és -vezetőkkel ne próbálnánk szót érteni vagy akár együttműködni, de a Jobbik az egész jelenlegi parlamenti garnitúrától különbözik, mert míg azok mind liberális, globalista pártok, addig a Jobbik a magyar emberek nemzeti pártja. Nyilván a fideszesek sem gondolják komolyan, hogy ne szavaznánk meg az olyan kétharmadot igénylő törvényeket, mint például a kettős állampolgárság, vagy a sztálini oktrojált alkotmány módosítása. Az azonban nagyobb kérdés számomra, miért szavazta meg kétharmaddal a Fidesz a kormánnyal együtt a titkosításokat? A T/6147. számú kormányjavaslat bárkinek lehetőséget adott volna arra, hogy kérje egy titkosított adat minősítésének bírósági felülvizsgálatát, azonban Tóth Károly, az MSZP - parlamentből kieső - képviselőjének módosító javaslatára tovább korlátozták a közérdekű adatok megismeréséhez fűződő alapjogot. 2010. április 1-jétől minden irat titkos lesz, amire valaki ráüti a ,,nem nyilvános" pecsétet. A képviselők közül 332-en szavaztak igennel, és 17-en nemmel. Az MSZP és a teljes jelen lévő Fidesz-KDNP frakció kivételesen nagy egyetértésben bólintott rá a törvényre. Erről a fideszesek vajon miért nem tájékoztatták szavazóikat?

  - A Jobbikról a média fősodrában szinte csak azt hallani: fasiszta és náci, vagy épp a jobboldal szavazatainak megosztására törekszik.

  - A médiáról csak annyit: belegondoltak a kedves olvasók, mekkora siker a Jobbik jelenlegi szavazóbázisa, az EP-választási és időközi választási eredményei? A nemzeti párt úgy rendelkezik 15-20, vagy annál is több százalékos támogatottsággal, hogy minden médiumban agyon van hallgatva, cenzúrázva, tiltva. Sokan mondják, hogy a Hír TV vagy az Echo TV nem is a Fidesz adója, illetve, hogy a Jobbik támogatottságának megfelelő megjelenési lehetőséget kap a képernyőkön. Nos, mindezt totálisan cáfolja az ORTT Műsorfigyelő és Elemző Igazgatóságának összesítése. Ebből kiderül: a Jobbik statisztikájánál minden csatorna esetében a nulla (!) szerepel, azaz a pártot teljes mértékben elhallgatják a nagy nézettségű hírműsorokban. Ugyanez a helyzet a hírműsorok szóbeli szerepléseinek esetében is, ahogy a beszédidő megoszlásában is: nulla percet kaptak a jobbikos politikusok. A pártok vezetői közül Vona Gábor az egyetlen, aki az összes élőszóbeli szereplés tekintetében (hírműsorokban) az abszolút nullára végzett. Az ORTT kimutatását fölösleges elemezni: minden adat tanúsága szerint a Jobbikot, amely egyes felmérések szerint már a második erő a pártok között, teljesen elhallgatják. Így természetesen programunkat sem ismerhetik meg a médiából a választók.

  - Azt is hallani, nincs programjuk.

  - 88 oldalas programunkat a pártok közül elsőként alkottuk meg. A program több mint húsz szakpolitikai kabinet, több száz szakértő munkájának eredménye. A jobbik.hu internetes oldalról teljes egészében elérhető. Ahogy elsőként adta le a Jobbik minden párt közül az ajánlószelvényeit, mind a 176 választókerületben. Ezekről a média persze ,,elfelejt" beszámolni. De a pártok közül egyedüliként naponta több tucat lakossági fórumot tartunk országszerte, így az érdeklődők személyesen, testközelből ismerhetik meg az igazságot, ami a médiából nem jut el hozzájuk. Április 11. sordöntő nap lesz a magyarság életében, történelmi fordulópont lesz a választás napja. Húsz év szabadrablása, gyarmatosítása, tehetetlen és csak szavakban megnyilvánuló ellenzékisége után eljön az igazság pillanata.”
 • 46. laposibenö 2010. április 09. 13:39
  „Én csak mos kezdek rájöni hogy akinémfél az nem is jobikos. <moderálva>”
 • 45. boby2 2010. április 09. 13:28
  „AKINEMFÉL TE MITŐL FÉLSZ???? Hagyd abba ezt a sorkatonásdit”
64 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pécsi MSZP: igenis vannak listák a Fidesz birtokában

Tóth Bertalan, az MSZP baranyai országgyűlési képviselőjelöltje szerint "igenis vannak listák a… Tovább olvasom