Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Villáminterjú Borkai Zsolttal: `a munkahelyteremtés a legfontosabb Győrben´

Győr újraválasztott polgármestere vasárnap esti nyilatkozatában az újabb munkahelyekről és a szociális háló erősítéséről beszélt.
Győr újraválasztott polgármestere a választások utáni nyilatkozatában elsőként a szavazóknak köszönte meg a bizalmat, majd hozzátette: "ugyanolyan keményen folytatjuk a megkezdett munkát, s reményeim szerint még magasabbra tudjuk tenni a mércét".Videó: Cseh Róbert.


Arra az újságírói kérdésre, hogy mit szól az alacsony győri részvételi arányhoz, Borkai Zsolt úgy válaszolt: "jól látszik, hogy azokban a nagyvárosokban voksoltak többen, ahol erőteljes kampány zajlott, s nem volt lefutott a választás.

Győr érezhetően nem ezen nagyvárosok közé tartozott, ezért szavaztak viszonylag kevesen".

Arra a felvetésre, hogy az elkövetkező ciklusban milyen nagy beruházásokra számíthatnak a győriek, Borkai Zsolt úgy válaszolt: "véleményem szerint a legfontosabb teendők, hogy biztosítsuk a folyamatos munkahelyteremtést, hisz minden család számára ez a leglényegesebb kérdés.

A szociális háló erősítését szintén központi kérdésként kezeljük; kötelességünk segíteni az önhibájukon kívül bajba jutott embereken".

A győri Városháza a választások éjszakáján - fotók: H. Baranyai Edina, Cseh Róbert.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. szocdem 2010. október 05. 14:43
  „31. poorman 2010.10.04. 20:34
  Borkai egyedül nyilatkozott papír és a "magyarhangja" nélkül? :))
  Ajjaj ebből baj lesz!! :))

  Ne hidd!

  Majd ezt is "neokommunista provokáció"-nak minősíti Orbán, minta Kósa-Szíjjártó nyilatkozatot. Oszt kész is. Ez így megyen erre fele mostanába, meg a Viktor a Teremtő. (borkai meg a segédje, pontosabban vizesnyolcasa)”
 • 33. zsukov 2010. október 05. 03:26
  „Ha nem tecccik költözzé ???”
 • 32. piroskaésabarkasz 2010. október 04. 21:16
  „Na itt már megint a "golyót görgetik,a kockát guritják!"”
 • 31. poorman 2010. október 04. 20:34
  „Borkai egyedül nyilatkozott papír és a "magyarhangja" nélkül? :))
  Ajjaj ebből baj lesz!! :))

  Zsóttika ugye nem nyilatkozott a kampányban mert valszeg letiltotta VekkerViktor!
  Gondolom Szájjártató sem ért rá beszédet írni neki, Bolla meg hallgatott!

  Agent Te ugyi Ódis-mérnök vagy?”
 • 30. knifemaster 2010. október 04. 19:56
  „15. hozzászólás Agent 2010.10.04. 09:50
  Persze hogy magamra vettem ,hisz bármilyen hihetetlen az is egyfajta vélemény nyilvánítás volt,hogy távol maradtam.Nem számít sehol,tudom,de jelzés értékű.Olyannyira ,hogy most is megemlítették.
  De Te ugye...
  Kivándorlás? Majd csak utánad.

  19. hozzászólás AHA 2010.10.04. 11:07
  Olvasd már el még egyszer a 12. hozzászólást. Ne kapkodj!”
 • 29. szocdem 2010. október 04. 12:33
  „"A szociális háló erősítését szintén központi kérdésként kezeljük; kötelességünk segíteni az önhibájukon kívül bajba jutott embereken"."

  Ez úgy ahogy van egy orbitális néphülyítő HAZUGSÁG!

  Aki nem hiszi, olvassa el az önkori legutóbbi szoclakás pályázati kiírását! A bajban lévő, munkanélküli családok alapból nem kaphatnak lakást.
  Akik kaphatnak, azok meg többet fizetnek érte összesen, mintha bankhitelt vettek volna fel! (Na ja, legalább nem adósodnak el, ha már ez is valami ebben a világban) Viszont egyzserüen képtelenek életben maradni!

  Miről hadovál, kedves Polgármester Pártelnök, Országgyűlési épviselő (meg a jó ég tudja még mi) Úr????

  Ennyit a további idők szellemiségéről...”
 • 28. szocdem 2010. október 04. 12:20
  „JA és még annyi. épp a minap kapott a szocdemektől Orbán levelet hogy ne hüylítse a népet, hanem alkosson értelmezhető lakáskoncepciót a lakosság további eladósodásának, és a tömeges hajléktalanság kialakulásának elkerülésére.
  Az meg csak csak kummog... zászlólengetéssel meg "rencerváltósforradalmas" dumával ez ui. nem megoldható!”
 • 27. szocdem 2010. október 04. 12:15
  „26.

  Ez a legnagyobb hazugság, amit elhintettek a köztudatban... A társadalom legnagyobb része alkalmatlan arra, hogy tulajdonos legyen! ráadásul ésszerüségi szempontból hitelképtelen is!
  A hitel felvételének legalapvetőbb feltétele a működő vagyon, ami fedezi a törlesztést. A lákás NEM AZ!
  Európa szoc.államai (a valódi kapitalizmus) ezt szem előtt tartja, és tömegesen hozta létre a szoclakásokat - nálunk eladták ezeket, és nem is építettek szinte soha újat!

  Viszont a lakhatás - európában ALAPJOG amit a fityesz mellesleg nem is mer el!!!- emberi LÉTFELTÉTEL. Ezzel kényszerítették bele az embereket a végtelen hitel koncepcióba -ami csak a külföldi nagyoknak jó - meg a helyi vazallusaiknak (FIDSZ- MSZP)

  Hol van itt a "személyes belátás"?? Talán annak a kb 2 millió embernek, akinek a lakáshiele miatt nincs perspektívája, hajléktlannak kéne lenni gyerekestől együtt?? Vagy a gyerekeknek állami gondozásba kellene élni, hogy nyávogjatok a magas állami kiadások miatt, s végül a gyerekek is - mint a szüleik - utcára kerüljenek??? Nincs logikai rend a fityesz-mszp neolibsi gazdasági-társadalmi koncepcióban! Egyszerüen azért, mert egy állatság az egész úgy ahogy van! Aki e mellet áll, az tulképp a semmit, a nihilt ajnározza. :(((((”
 • 26. Agent 2010. október 04. 11:58
  „25, ne gyere már ezzel, senki nem kényszerített senkit, hogy hitelt vegyen fel, ki-ki döntött saját belátása és felfogóképessége szerint, sokan rosszul, ez van.”
 • 25. szocdem 2010. október 04. 11:45
  „23.

  Azt hiszem fogalom zavarban vagy. Nem rólunk van itten nagyban szó - nem is a felmenőinkről- szal ha kulturembernek, és vitaképesnek érzed magad- talán akkor maradj a tárgynál!

  24.
  300 ezer hiteles család van a kormány, meg a bankok szerint aki qva nagy bajban van! Plusz ma már több mint egymillió azoknak a létszáma, akik az un. "BAR" listára kerültek. Ez több mint egy hatalmi elit ostobasága - EZ BŰN A TÁRSADALOM KISZOLGÁLTATOTT TAGJAI ELLEN!!!! Szándékosan lökték oda a társadalom egy igen jelentős részét a saját céljaik, meg a gazdáik érdekeinek kiszolgálására. A honi "adósrabszolgaság" tudományos alapjai ui a neoliberális transznacik elképzeléseiben vannak lefektetve! Most, amikor a trendi elbukott, mindenki csak áll és néz, meg akkora ökörségeket beszél, (még nagyobb baj hogy tesz is) hogy már az EU jobb érzésű néppárti politikusai is csak csendben elosonnak, ha kérdezik róla őket.....

  Azt állítani pedig, hogy a hitelekbe kéynszeritett lakosság bűnös, és "ostoba" azért, mert a "nagyok" elkótyavetyélték a magyar nemzetgazdaság 60%-át, s hogy nem is akarják azt helyreállítani, az több mint tájékozatlanság!”
 • 24. Agent 2010. október 04. 11:35
  „21, még azt elmondanám, hogy az összes hiteles 90%ának semmi problémája nincsen, fizeti a törlesztőket aztán kész, a maradék 10% amelynek a többsége saját ostobaság miatt került kilátástalan helyzetbe viszont szépen telekürtöli a médiát, amelyből arra lehetne következtetni, hogy az összes hiteles marha nagy bajban van...”
 • 23. Agent 2010. október 04. 11:32
  „21, ha életképes alakulat lennétek életképes ötletekkel és programmal, akkor nem ezrelékben mérnék a "sikereiteket", éppen az előbb mondtad, hogy nem a nép a hülye, hát nem is szavaz rátok, vagy?”
 • 22. AHA 2010. október 04. 11:28
  „szocdem 2010.10.04. 11:01
  ....és kik a profik?
  Akik be sem jutnak a Parlamentbe?
  Mint pl.a szocdemek?
  Jussatok már be könyörgök!
  Addig amíg csak itt osszátok az észt , nem tudunk szavazni rátok!
  :-):):)”
 • 21. szocdem 2010. október 04. 11:27
  „20.

  Valóban nem érdemes......

  Csak hogy akinek nincs takarója, az kénytelen venni - HITELRE - mert különben megdöglik. A barátaid ui. nem adnának nekik - a saját tiszetelet díjuk, meg a haverok "támogatásának" terhére:)))))) Ugyiii?

  A templomban, mecsetben, zsinagógában stb. ücsörgő, transzcendes állapotban lévő bármiylen hívő állapota épp olyan mint a Fidesz szavazóké: fogalmuk sincs róla hogy a világ valójában hogy működik (aki megmondja azt vagy megverik, vagy kiközösítik) és vakon hisznek benne hogy a megváltó (pl. Orbán) majd "teremt" valami szépet és jót, csak imádkozni kell. Ez a legegyszerűbb, nem kell tornáztatni az agyat...(azért találta ki magának az emberiség a vallásokat!!!)”
 • 20. Agent 2010. október 04. 11:11
  „18."Hinni persze lehet bennük - akár a templomban"
  Muha, ez horngyuszi bumája volt, felvilágosítalak, a keresztények nem a templomban hisznek, hanem az istenükben:)

  "hanem pl. az, hogy ne üzengessenek a sajtóban a bukott hiteleseknek, hogy "addig kell nyújtózkodni amíg a takaró ér""

  Pedig nem érdemes tovább nyújtózkodni.”
 • 19. AHA 2010. október 04. 11:07
  „knifemaster
  Mi hiányzott neked? Talán a zsidópárt?
  mert ezen kívül minden volt!”
 • 18. szocdem 2010. október 04. 11:01
  „NA igen!
  A munkhely "teremtés" - hehehehehe... Teremtenek az elvtársak munkahelyet. De az is lehet hogy elébb kőből vizet fakasztanak, vagy egy kézmozdulattal megállítjáka Duna foylását, hogy Orbán száraz lábbal tudjon átkelni rajta...

  Borkainak - meg a helyi hatalmasoknak nem az volna a doga, hogy a kormányzati demagóg baromságokat szajkózzák, hanem pl. az, hogy ne üzengessenek a sajtóban a bukott hiteleseknek, hogy "addig kell nyújtózkodni amíg a takaró ér"- hanem ésszerű, és kvihető helyi társadalim-önvédelmi stratégiákat kellene felállítani a kormányzati amatőrizmus hatásainak kivédésére...

  ezt viszont csak a profik tudják - Ők nem azok. Hinni persze lehet bennük - akár a templomban, az amúy sem olyan népszerű mint a narancs.”
 • 17. Agent 2010. október 04. 09:56
  „"semmirekellő politikusok, akik lenyúlták az adónkat és cserébe nem csinálnak semmi értelmeset, csak a saját zsebüket tömik"
  Demagóg, nem kicsit.”
 • 16. Madarász 2010. október 04. 09:54
  „Agent!

  Ha jól értem az a közteherviselés, hogy a semmirekellő politikusok, akik lenyúlták az adónkat és cserébe nem csinálnak semmi értelmeset, csak a saját zsebüket tömik, ugyanannyi adót fizessenek a tőlünk összelopott pénzből, mint mi, akik keményen megdolgozunk a fizetésünkért?

  Szép kis közteherviselés!”
 • 15. Agent 2010. október 04. 09:50
  „Nézd, ha magadra veszed a minősítést, az a te dolgod.
  Nekem teljes mértékben bejött az, amit a Borkai csinál-csinált, ha már a véleményemet kérdezed.
  "az EGÉSZ RENDSZERREL van bajunk"
  Kivándorlás?”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakony, Újkér, Und: maradtak a régi pm-ek

Szakony, Újkér, Und: Farkas Gyula István, Hettlinger Károly, Guzmits Ferenc a polgármester Tovább olvasom