Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

˝Valódi kampány helyett mellébeszélés folyik˝

Az MDF elnöke szerint húsz éve senki nem kapott annyi támadást, mint amennyit a kampány során megpróbáltak az MDF-re zúdítani azért, hogy megakadályozzák Bokros Lajos miniszterelnök-jelöltségét és azt, hogy az MDF programjáról essék szó.

Dávid Ibolya erről szerdán Szekszárdon beszélt újságírók előtt, hozzátéve: bár az MDF megnyerte az ellene indított eljárásokat, minden "ármánykodás" megbukott, az esélyt elvették attól, hogy valódi dolgokról szóljon a kampány.

A pártelnök értékelése szerint a támadások azt segítették, hogy "az országban folyjon tovább a mákony, populizmus és mellébeszélés".
Az MDF olyan programot fogalmazott meg, amely a három legfontosabb kérdésre választ ad: mit kell tenni a válságkezelés, a gazdaságélénkítés érdekében, és mitől leszünk versenyképesek, mi magyarok - hangsúlyozta.

A politikus kijelentette: azért nincs listavezetői vita a magyar demokrácia huszonegyedik évében, mert a miniszterelnök-jelöltek félnek tőle.
Az MDF csütörtökön 11 órakor várja a jelölteket, adjanak számot érvek és ellenérvek hatására programjaikról - tette hozzá.

"Eljött az idő a kijózanodásra, reformok nélkül nem lesz nemzeti felemelkedés, ez elől bújnak el a pártok és miniszterelnök-jelöltek" - fogalmazott Dávid Ibolya.

Kérdésre válaszolva elmondta: az, hogy a március 28-án Albertirsán tartott időközi önkormányzati választáson az MDF jelöltje a szavazatok 14,5 százalékát kapta, és az, hogy a választók Bokros Lajost tartják a második legalkalmasabb miniszterelnök-jelöltnek, azt jelenti, hogy az emberek meghallották az MDF programját.

További kérdésre: mi magyarázza azt, hogy a párt egyes közvélemény-kutatások szerint nem érné el parlamentbe jutáshoz szükséges öt százalékot, a közvélemény-kutatókkal kapcsolatos fenntartásainak adott hangot.

"Az 2009-es európai parlamenti választás után azt mondtam, hogy megbuktak a közvélemény-kutatók a manipulációikkal. Tendenciákat ki tudnak mutatni, de az, hogy ki jut be a parlamentbe és ki nem, a jóslások kategóriájába tartozik" - mondta az MDF elnöke.

Olvasóink írták

 • 18. GYMS 2010. április 09. 20:51
  „Na jó...innen már minden értelmes ember eltűnt, csak a Jobbikosok győzködik még egy ideig egymást arról, hogy szavazzanak a Jobbikra. :)
  Igazán mulatságos fiúk vagytok, de akadt egy sokkal jobb esti programom! ;-)
  KIKAPCS! SZEVASZ!
  Találkozunk vasárnap este, immáron a TÉNYEK birtokában!
  Üdv mindenkinek:
  GYMS”
 • 17. Eva- 2010. április 09. 20:49
  „Az mdf kottája jó!
  kissé drasztikus, de biztosan működne!

  egyébként az mszp és Gyurcsány kapott pont annyi támadást az amortizáció révén, mint az mdf eddig.”
 • 16. Luighi 2010. április 09. 20:27
  „Szavazz a JOBBIKra!

  Mindenki, aki valódi, és TELJES ELSZÁMOLTATÁST akar egy új erőtől, mely nem érintett az elmúlt 20 év korrupciójában.
  Aki olyan kormányzó erőt akar, mely a MAGYARSÁG ÉRDEKEIT tekinti elsődlegesnek és nem a nemzetközi tőkéjét.
  Aki megvédi a magyar földet, és vízkincset, terheket csökkent és munkahelyeket teremt, újjáéleszti a vidék mezőgazdaságát és feldolgozóiparát.

  Hajrá JOBBIK! Magyarok, legyünk Európa sikernemzete!”
 • 15. akinemfél 2010. április 09. 16:40
  „HURRA ! MINDENFELE CSAKIS A JOBBIK PLAKATJAI VANNAK ! GYOZTUNK ! HURRA-HURRA-HURRA !
  CSAKIS A JOBBIKRA ERDEMES SZAVAZNI - A NEP NEVEBEN ! SZAVAZZ A KOTELEZO SORKATONASAGRA (WWW.JOBBIK.HU A HIVATALOS PROGRAM 71,OLDALAN),A GARDA FELFEGYVERZESERE ES ALLAMI TAMOGATASARA (UGYANOTT), A GIGANTIKUS ALDOZATOK ARAN LETREHOZOTT GIGANTIKUS MAGYAR HADSEREGRE (MEGLEPO RESZLETESSEGGEL A 70-72.OLDALON - TAMADAS GRIPEN VADASZGEPEKKEL ?!!) !
  A FIATALOK MA IS MIND A VERUKET AKARJAK ONTANI A HAZAERT ! ELEG A LAZASAGBOL ! JOJJON A GARDISTAK ALTAL SZERKESZTETT JOBBIK TV MINDEN CSATORNABOL (OLVASD EREDETIBEN AZ 54.OLDALON!) ! MOST SZEP LENNI KATONANAK - INGYEN KAJA-PIA-SZALLAS-RUHA = A MUNKANELKULISEG MEGOLDASA ! A NEP NEVEBEN CSAKIS A JOBBIKRA FOG SZAVAZNI MINDENKI ! HURRA !!!”
 • 14. lacim6 2010. április 09. 15:15
  „"NEM HALLGATHATUNK"

  Nem hallgathatunk. Nem hallgathatunk, mert MDF tagok vagyunk. Nem hallgathatunk, mert mi az elmúlt húsz esztendőben mindig az MDF-re szavaztunk. Nem hallgathatunk, mert szinte fájdalommal tör ki belőlünk a kétségbeesett felkiáltás: elegünk van! Elegünk van az öncélú ámokfutásból. Elegünk van az öntelt, nagyképű, pökhendi Bokros Lajosból. Elegünk van a korrupt, társadalmi támogatottságát teljesen elveszített SZDSZ-ből. Elegünk van a szellemileg teljesen kiüresedett, erkölcsileg véglegesen hitelét vesztett Dávid Ibolyából, és megmaradt, maroknyi csapatából. Elegünk van, hogy Somogyi Zoltán emberkísérleteket folytat becsületes MDF tagokon. S végül elegünk van, hogy már saját családunk előtt is titkolnunk kell, hogy MDF tagok vagyunk.

  Soha nem hittük volna, hogy eljön az idő, amikor nem azért izgulunk, hogy szeretett közösségünk, az MDF sikeresen szerepeljen a soron következő választáson. Soha nem hittük volna, hogy az MDF megtagadva értékeit, eldobva múltját, néhány vezetője mentelmei jogának megszerzése érdekében mindent képes lesz feladni. Soha nem hittük volna, hogy az MDF-ből Bokros pártot fog faragni Dávid Ibolya, csak azért, mert eszével és lelkében talán soha nem értette meg Antall vízióját és programját. Soha nem hittük volna, hogy Bokros Lajos az MSZMP egykori üdvöskéje, aki kijelentette, hogy sohasem fog belépni az MDF-be, aki az MSZP-s Horn Gyula pénzügyminisztereként nemzetrontással vádolta Antall Józsefet és Boross Pétert, nos, ez a Bokros Lajos az antalli örökségre hivatkozva, (,,brrr...") visszataszító pökhendiséggel jelenti ki, hogy aki nem borul le nagysága előtt, annak kívül tágasabb. Soha nem hittük volna, hogy az MDF valaha is képes lesz a szervilizmus ilyen megalázó mélységébe süllyedni. De ami a leg elkeserítőbb a jelenségben, hogy az MDF megválasztott vezetői, (Dávid, Herényi, Makai, Kerék-Bárczy, Viniczai) már szinte szakrális kepeségekkel ruházzák fel ezt a középszerű könyvelőt, akit ha többször hallgat az ember fia, rá kell döbbennie, hogy társadalmi víziója nincs, nemzetstratégiáról talán nem is hallott. A XXI. századi kihívásokra a jól bemagolt XX. századi, avíttas klisékkel válaszol. Mindössze azt tanulta Panamában, hogy a baloldali oszlopban olvasható bevételek összességének célszerű egyezőséget mutatnia a jobboldali oszlopban található kiadási kötelezettségekkel. A Bokros II. program ismert. Ígért a nyugdíjasoknak extra adót, a diákoknak tandíjat, a parasztoknak napszámot a nagybirtokokon, a közalkalmazottaknak átnevelő tábort, a panellakóknak vagyonadót, stb, stb. A lényeg, hogy a baloldali meg a jobboldali oszlopok egyensúlya meglegyen. Az a néhány millió ember, aki nem éli túl, az a reformok kritikus tömegének vesztesége. Ő nem lesz közöttük. Bokros is el volt az IMF-nél, miután Horn verő embereként még a leg alapvetőbb fogászati kezelést is el akarta törölni, mondván, hogy ez luxus, elvégre a puliszkát nem kell megrágni.

  Az eredmény ismert, az MDF fennállása során, soha nem volt ilyen rettenetes állapotban. A tagság nagy része kilépett. Mindösszesen 89 választókerületben tudtunk képviselő jelöltet állítani. (Még az LMP is megelőzött!) Ahol van jelöltünk, ott nagy számban büntetőeljárás folyik ellenük, választási csalás gyanújával. (Szégyen!) Összesen 17 területi listát tudtunk állítani a 20-ból. Az MDF kampánya szinte csak a botrányokról szól. Ma a közvélemény kutatással foglalkozó intézetek egy kérdésben mutatnak szinergiát: az MDF nem jut be a Parlamentbe. Az MDF helyzete reménytelen.

  A szomorú bukás következményeire azonban készülnünk kell. Nem engedhetjük meg, hogy e törpe, erőszakos kissebbség, akik idáig züllesztették az MDF-et, egy percig is a helyükön maradhassanak. Minden MDF tagnak egy emberként kell követelnie, a soron kívüli tisztújítást. Fel kell szólítani Bokros Lajost, hogy haladéktalanul adja vissza EP mandátumát, és ne rombolja tovább Antall pártját, melyhez neki soha semmilyen köze nem volt.

  Kedves MDF-es Tagtársaink!

  Készüljünk a változásra! Zárjuk le egyszer s mindenkorra ezt a rémálmot, amit az elmúlt egy - két évben meg kellett érnünk MDF-esként. Támasszuk fel együtt az MDF-et. Sokan várják és sokan szeretnének tenni érte.

  Magyarország, 2010. április 6-án

  Budapesti és vidéki MDF tagok az ország minden tájáról"”
 • 13. FREDDY/S 2010. április 08. 20:38
  „Legelőszőr azt kellene eldönteni, hogy az állampolgárok-szavazók érdekébe mit lehetne tenni az életszínvonal javítása érdekében, mivel az elmúlt húsz év alatt erre még nem gondoltak, nemde...”
 • 12. totel 2010. április 08. 20:04
  „moderálva off”
 • 11. totel 2010. április 08. 16:51
  „moderálva off”
 • 10. Reális 2010. április 08. 13:27
  „Nincs is pártjuk,aztán ezek hőzöngenek!Nincs egy tisztességes lépésük,aztán ők akarnak dirigálni!”
 • 9. LAZA 2010. április 08. 13:09
  „4.Ennyi?
  Ne haragudj de ezzel a megszólalásoddal egy kicsit megleptél.
  Ennél azért Te jóval többre vagy képes.
  Milyen MDF ről is beszélsz?
  Csak nem a "lakitelki hősökre" gondoltál?
  Mert ők aztán vastagon benne vannak az ország vagyonának az elherdálásában.
  Persze a szavazók meg is büntették érte azt az MDF-et mivel nem sok hiányzott abból hogy kizuhanjanak a parlamentből.1998-ban a Fidesszel megkötött alku mentette meg őket.
  A jelenlegi párt már teljesen más.
  A hős sátorverők már régen áttelepültek az egykori liberális pártba a Fideszbe!
  Többségük tette ezt úgy,hogy közben a lehető legnagyobb pusztítást végezte (végzi azóta is)egykori pártja ellen!”
 • 8. ssmd 2010. április 08. 09:41
  „Az MDF soproni szervezetének javaslatai a körzetből bejutó képviselőjelöltek számára: mit kellene támogatnia minden bejutott soproni képviselőnek - II.:

  3. Javasoljuk, hogy a következő kormány az ÚMFT következő akciótervek (2011-2012.) felülvizsgálatakor csoportosítson át forrásokat (GOP és ROP-ok) a turisztikai kkv szektor fejlesztésére: egy turisztikai beruházás-ösztönzési program meghirdetésével, amely a kisléptékű (10-20 m Ft), minőségjavító beruházásokat támogatná a kiemelt üdülőkörzetekben.

  4. Szintén az ÚMFT forrásain belüli átcsoportosítással (TIOP, TÁMOP) kell lehetőséget teremteni arra, hogy a magyar felsőoktatási intézmények (NYME erdő- és faipari képzés) legjava az eddigieknél lényegesen nagyobb mértékben tudjon részt venni a felsőoktatási exportban: kihasználva a világszerte ugrásszerűen növekvő hallgatói mobilitást, jelentős számban tudjon külföldi hallgatókat a képzéseire vonzani.”
 • 7. ssmd 2010. április 08. 09:40
  „Az MDF soproni szervezetének javaslatai a körzetből bejutó képviselőjelöltek számára: mit kellene támogatnia minden bejutott soproni képviselőnek - I.:

  1. Az M85-ös gyorsforgalmi (2x2 sávos) út Sopron-Pereszteg közötti illetve csornai szakaszainak a következő ciklusban való biztos befejezése (a KözOP keretében). Mindent megteszünk azért, hogy Sopron közlekedését segítő Észak-nyugati elkerülő út megépüljön a határátkelő és az Ágfalvi út között.

  2. A következő ciklusban elodázhatatlan az önkormányzati reform végrehajtása. Ennek során a túl sok feladattal ,,ellátott, ám az ezek ellátásához szükséges forrásokat meg nem kapó önkormányzati rendszert konszenzussal kell átalakítani: újra kell gondolni a feladatok elosztást, és ehhez rendelni a szükséges forrásokat. A reform részeként mindenképp növelni kell a helyben maradó adóhányadot.”
 • 6. ssmd 2010. április 08. 09:37
  „Nagy Tamás, az MDF soproni képviselőjelöltje több javaslatával is a nyilvánosság elé állt, miután az általa kezdeményezett többpárti egyeztetésre a közös Sopron-minimum kapcsán két nagypárt jeöltje nem jött el.

  A sajtótájékoztató videója:

  http://www.youtube.com/watch?v=EUv8RVWxJKI”
 • 5. load 2010. április 08. 09:35
  „4. szocdem
  Ne csinálj úgy, mintha nem tudnád, azt Kádár János kezdte!
  Az MDF 1990-ben megörökölte a rendszerváltást is és a közelgő államcsődöt is, amiből 1995 után a Bokros-program segítségével vakarták ki az országot.”
 • 4. szocdem 2010. április 08. 09:31
  „Remélem nem lesz parlamenti párt ebből a parvenü bagázsból.

  Az MDF akkor is felelős az ország helyzetéért, ha nem volt kormányon - mert ez kezdte az eladósítást, a nemzeti vagyon nyakló nélküli elherdálását. Csak ezt sokan elfelejtik!”
 • 3. matezsu2 2010. április 08. 08:25
  „Azert nincs miniszterelnökjelölti vita, mert a megfontolt normális hangnemű, tényekkel, érvekkel alátámasztott beszélgetésnek, nem partnere, a gúnyos vigyor, a fröcsögő hazugság a nemzet hülyéneknézése, az ország lekurvázása, sem a harsány képünkbeordítozó meggondolatlan rombolás, diplomácia helyetti fegyverkezés(ki akarja fegyverrel támadni ma magyarországot, hogy fegyverekkel, grippenekkel kell azt megvédenünk????)”
 • 2. GYMS 2010. április 07. 22:41
  „Ibó! Te inkább azon izgulj, hogy meg van-e még a könyvtárosi állás a kalocsai női börtönben! Államtitok-sértésért ugyanis bőkezűen szoktak osztogatni ám! :)”
 • 1. Agent 2010. április 07. 21:00
  „"Az MDF elnöke szerint húsz éve senki nem kapott annyi támadást, mint amennyit a kampány során megpróbáltak az MDF-re zúdítani azért"

  ugyan ugyan:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schiffer András életrajza

Az 2010. évi parlamenti választásokra hat párt állított országos listát, köztük a Lehet Más a… Tovább olvasom