Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Választások 2010 - Mesterházy: nem lehet az elmúlt nyolc évet kidobni

Mesterházy Attila szerint nem lehet az elmúlt nyolc évet kidobni a kukába és az ország közös sikere, ahogy a gazdasági válságot kezelni tudták az elmúlt tíz hónapban.

A szocialista frakcióvezető a miniszterelnök hétfői parlamenti felszólalására reagálva azt mondta, hogy "valódi nemzetmentő munkát" végeztek közösen, akik támogatták a kormányzati intézkedéseket. Sokan most nem ismerik el ezt a teljesítményt, de a történelem a miniszterelnököt és a szocialista pártot fogja igazolni - mondta és köszönetet mondott Bajnai Gordonnak.

"Az elmúlt tíz-tizenkét hónap, amit válságkezeléssel töltött a kormány sikeres volt" - fogalmazott.

Szólt arról is, hogy az Orbán-kormánnyal szemben hét kilométer helyett hétszáz kilométer autópályát építettek, az egészségügyre költött kiadásokat megkétszerezték, az átlagfizetés és nyugdíj szintén hasonló mértékben nőtt, a fejlesztések során Debrecen több pénzt kapott, mint amit a Fidesz kormány a Széchenyi-terv során teljes egészében elköltött.

Történelmi lehetőség előtt állunk és korszakhatárhoz érkeztünk - mondta, hozzátéve: Navracsics Tibor egyetlen pozitívumot sem említett az elmúlt nyolc évből. Márpedig ezt az időszakot - bár a Fidesz szeretné - nem lehet kidobni a kukába. Ezt nem lehet megtenni a magyar nemzettel, a magyar emberekkel - mondta.

"Azt is tudom, hogy ebben a házban egy igaz politikus van, aki még soha nem hazudott. Ez Orbán Viktor, aki még soha életében nem hazudott, akkor sem, amikor hétszázalékos gazdasági növekedést ígért ennek az országnak, amikor négyszáz százalékos béremelést az orvosoknak" - tette hozzá.

Mesterházy Attila szerint az ellenzék képviselőit semmilyen más cél nem vezérli, mint hogy hogyan tudják beledöngölni a másikat a betonba, hogyan tudják levadászni és megtizedelni másik párt képviselőit.
Azt mondta, ő mást ajánl, érdemes lenne sok esetben az ország és a nemzet érdekében összefogni.

Mesterházy Attila hiányolta a Fidesz frakcióvezetőjének hozzászólásából, hogy a szélsőjobboldalról és Jobbikról semmit nem mondott. Megismételte, hogy itt az idő, hogy a demokraták a parlamentben összefogjanak a szélsőjobboldal és a nemzeti radikalizmus ellen. Azt kérte, hogy Orbán Viktor és Navracsics Tibor "csatlakozzanak a szocialista párthoz, hogy együtt küzdhessenek".

A nemzet önbizalmának rombolása nem jó stratégia, itt az idő, hogy változtassanak ezen a stratégián és valóban a nemzeti érdeket képviseljék.

A kormánypárti politikus bírálta a Fidesz frakcióvezetőjét, aki felszólalását szerinte nem most, hanem két-három hónapja írta. Azt ajánlotta, máskor jobban figyeljen a kormányfő beszédére, "hátha tanul belőle valamit". Szerinte elvárható lenne, hogy Navracsics Tibor a pozícióját tisztelve beszéljen a miniszterelnökkel.

Olvasóink írták

 • 15. miracle. 2010. február 25. 13:29
  „http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/02/25/kevesen_elnek_nyomorultabban_mint_mi/

  Kevesen élnek nyomorultabban, mint mi
  Megjelent az éves misery index - nyomorultsági mutató - amely szerint Magyarország a világ szegényházában tanyázik. A nyomorultsági indexet évente számítják, s a munkanélküliségi ráta és az infláció összege alapján rangsorolja az országokat.
  Magyarország helyzete világviszonylatban is elkeserítő, hiszen a felmérés szerint olyan harmadik világbeli országok is megelőznek minket, mint Kolumbia vagy Marokkó.”
 • 14. szocdem 2010. február 25. 10:19
  „12. lacim6 2010.02.24. 15:12

  Jó kis cikk, kár hogy összemos dolgokat a jobboldali kommunikáció érdekei szerint.
  Ti: az ország tönkretétele 1989-ben kezdődött, és 1993-ra fejeződött be úgy, hogy a privatizáció a maga ostoba mivoltával visszafordíthatatlan károkat okozott az országnak. A jobboldalnak persze esze ágában sem volt ezt megakadályozni, (úgy nem volt meg hozzá a szükséges "agyállománya", ahogy most sincs) pedig hatalmon volt épp akkoriban!!!!!! Most meg az egészed az álbaloldali MSZP-re keni, ami egy kommunikációs fogás, de sajnos nem igaz!!!! Mindenki BŰNÖS aki az elmúlt 20 évben hatalmon volt!!
  Természetesen a hasonlatok, hogy a 70-es évek romániájához hasonlítunk, meg egyebek teljesen igazak, épp ezért volna itt egy szocdem koalíció ideje ami képes volna nyugateurópai színvonalú országot csinálni ezekből a romokból.... (Az MSZP-ben nincsenek szocdemek, csak olyanok akik azt állítják magukról hogy azok)”
 • 13. szocdem 2010. február 25. 09:59
  „"Ne higgy a szemednek, ne hidd, amit látsz, amit tapasztalsz, amit átéltél. Ez a lényege a szocialisták kampányhazugságainak. Mindig is ez volt a jellemzője a kommunistáknak, a baloldalnak."

  Mindíg is ilyen ostobaságokat fírkáltak össze a <moderálva> "jobboldali" fírkászok..akik azt sem tudják hogy az MSZP, a komunizmus, meg a baloldal nem egy és ugyan az a fogalom..
  De nem baj ennek a népnek ők is megfelelnek, ide nem kell minőségi tudás, ismeret, csak jelszavak. Azt eszi ez a nép miközben csendben éhen döglik..hehehehehehehehe”
 • 12. lacim6 2010. február 24. 15:12
  „Vírus Bővebben a mai Magyar Hírlapban

  Álláspont
  Ne higgy a szemednek, ne hidd, amit látsz, amit tapasztalsz, amit átéltél. Ez a lényege a szocialisták kampányhazugságainak. Mindig is ez volt a jellemzője a kommunistáknak, a baloldalnak.

  A napokban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jártam. Az utam a Nyírségen keresztül, Mátészalkán, Vásárosnaményon, Panyolán, Fehérgyarmaton, Szatmárcsekén át Túristvándiig vitt. Víz alatti vagy parlagon hagyott földek, tönkrement vállalkozások, üres ipartelepek, bezárt üzletek, boltok, vendéglők sora, félig kész, vakolatlan házak előtt tanakodó férfiak, sáros utakon szatyrokat cipelő asszonyok. Ide már a segély sem elég. Mintha a múlt század hetvenes évekbeli Romániájában jártam volna. Ez az elmúlt nyolc év szocialista-szabaddemokrata kormányzásának eredménye: a tizenharmadik havi nyugdíj megvonása, az eszement adózás miatt a vállalkozások tönkretétele, a gazdálkodók pályázati pénzekből való kirekesztése, az önkormányzatok állami támogatásai­nak minimálisra csökkentése, kórházak, iskolák, postahivatalok bezárása, az egészségügy, az oktatás, a közszolgáltatások tönkretétele, kistérségi vasútvonalak felszámolása, a lakáshitelek banki kamatainak manipulálása, a családok szociálpolitikai támogatásának megszüntetése és a soha nem tapasztalt munkanélküliség. Ja, és a közvagyon ellopása, elherdálása. Ez a valóság. Ezt higgyük el, és ne higgyünk az MSZP és a hozzá kötődő, a semmiből felbukkanó választási pártocskák hazug, félrevezető ígéreteinek.

  Ők, a kommunisták, a rablott magán- és állami vagyonból építkező, magukat baloldalinak nevezett szocialisták a gyökértelenek, akik mindig ígérnek, ígértek a népnek - amiből semmit sem tartanak, tartottak be. Ezt tették 1918-19-ben, amikor békét, megbékélést, egyenlőséget hirdettek, majd kifosztották a bankokat, végiggyilkolták a fővárost és az Alföldet. Részben nekik, a hazaárulásuknak tudható be a történelmi Magyarország kétharmadának elvesztése. Nem történt ez másként az elvesztegetett negyvenöt évben, a második világháború, majd 1956 után - a felbecsülhetetlen károkat a különböző köntösökben megjelenő kommunisták okozták; ami nekik ,,köszönhető": börtön, akasztófa, megtorlások, kivégzések, az ország eladósítása. Holott ígértek földtulajdont, szabadságot, demokráciát. Mindent elvettek. Mint a vírus, úgy terjednek. Az ideológiájuk fertőz. A hozzájuk keveredett valamikori rendes embereket is megfertőzi - korrupttá, tolvajjá válnak mindahányan. Most bülbülszavú miniszterelnök-jelöltjük, Mesterházy Attila ígér fűt-fát a választóknak. Most azt ígéri, hogy ők - a tőkéssé vedlett szocialisták - rendbe hozzák az (általuk csődbe vitt) országot. (Persze, hogy ők vitték csődbe, azt nem vallotta be.) Mindent, amit eddig elrontottak, tönkretettek, most helyrehozzák, megcsinálják a lehetetlent, s megvalósítják a rendszerváltás álmát: növekedni fog a gazdaság, emelkedik az életszínvonal... blabla. Ki hisz már nekik?

  A balliberális többség még a választás előtt néhány héttel, az Országgyűlés utolsó napján is jól belerúgott a nemzetbe, belepiszkított a lelkébe. A Btk. módosításával megszavazta, hogy három év börtönre ítélhető, aki tagadja a holokausztot, ugyanakkor elutasította a fideszes képviselők módosító indítványát, hogy a kommunista rémtettek tagadása is bűn legyen. Mindezt tették a kommunizmus áldozatainak - minden év február 25-én tartandó - emléknapja előtt. Ezzel a kettős mércével az MSZP és az SZDSZ továbbra is megosztja az országot. Mert vajon nem ugyanolyan fájdalmas nekünk és a hozzátartozóknak a szovjet Gulag rabtelepein, kényszermunka-táboraiban elpusztult több mint háromszázezer magyar, mint a szintén több százezer magyar zsidó halála a náci koncentrációs táborokban? Vagy tagadni kellene az 1945 és 1956 után Magyarországon elkövetett kommunista gazemberségeket, embertelenségeket? Akkor magát 56-ot tagadnánk meg! Így sohasem lesz béke, sohasem lesz kiegyezés. Ez az eszme, ez az ideológia, ez a morál, amelynek eredője a bolsevizmusban keresendő, megmarad vírusnak, és felmérhetetlen kárt okoz az embereknek, az emberiségnek, de most elsősorban nekünk, magyaroknak.
  Stefka István”
 • 11. Eva- 2010. február 23. 18:23
  „7=hez

  kepzeld magad vissza az idoben
  a kornyezetedet is

  akarnad vissza?”
 • 10. iq 2010. február 23. 13:49
  „NEM KIDOBNI KEL HANEM ELSZÁMOLNI ,ÉS ELŐ A LÓVÉVAL AMIT SZÉT LOPTATOK VILÁGOS!!!”
 • 9. adalfold 2010. február 23. 13:16
  „ORBÁN ÉS GYURCSÁNY ÁLL KÖZEL EGYMÁSHOZ, AMIKOR A FŐ ELLENSÉGNEK A JOBBIKOT MONDJA KI.
  AZT A JOBIBKOT, AMELY TETTLEGESSÉGÉBEN BŰNTELEN, NÉPI SZERVEZŐDÉS, AZT NEVEZI ELLENSÉGNEK, S
  NEM AZ ORSZÁGOT TÖNKRETEVŐ KÖZELLENSÉGEINKET.

  NA EHHEZ MIT SZÓLTOK. NESZE TETTLEGESSÉG, NESZE FIDESZ MORÁL.”
 • 8. szocdem 2010. február 23. 09:30
  „Az elmúlt 8 évet nem kidobni kell, hanem kilőni egy konténerben a világűrbe!!

  HA megtalálná egy értelemes civilizáció, vélhetően azt is elpusztítaná. Csak mi vagyunk ilyen szívósak...”
 • 7. jörg 2010. február 23. 08:34
  „A veszélyes hulladék c. gyűjtőbe kell tenni és megsemmisíteni”
 • 6. kolombela 2010. február 22. 19:38
  „Még hogy nem lehet, egyenesen ki kell dobni.”
 • 5. Goldmund 2010. február 22. 19:01
  „1.hsz-ra:
  Én is ilyesmire gondoltam! :-))))
  Nem lehet kidobni az elmúlt 8 évet, pedig de jó lenne!”
 • 4. Agent 2010. február 22. 18:28
  „huhu, beteg egy beszéd volt ez is....”
 • 3. FREDDY/S 2010. február 22. 18:19
  „Csak a hazudozásokat és a valótlan állításokat kellene abbahagyni, nemde...”
 • 2. akinemfél 2010. február 22. 17:42
  „Es nem vitték el a pszichiátriára ? Komoly tudathasadásos állapotban szenved az MSZP és a miniszterelnokjeloltje.”
 • 1. makacs 2010. február 22. 15:20
  „Nem lehet kidobni valóban. SAJNOS”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Debreczeni fellebbez a megsemmisítés miatt

Debreczeni Józsefnek (MDF) meg kell semmisítenie a könyvtárban gyűjtött ajánlásokat. Tovább olvasom