Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Választások 2010 - Még két hétig lehet jelöltet állítani

Két hetük maradt a pártoknak, hogy jelölteket állítsanak az áprilisi országgyűlési választásra.

Eddig az OVI nyilvántartása szerint 14 jelölőszervezet (esetenként két párt együtt) összesen 425 jelöltjét vették nyilvántartásba a választási bizottságok.

Az országgyűlési egyéni választókerületben indulni szándékozó jelöltek március 19-ig gyűjthetik az ajánlószelvényeket, a gyűjtést a nyilvántartásba vett pártoknak és független jelölteknek be kell jelenteniük az adatvédelmi biztosnál is. A jelöltséghez a törvény szerint legalább 750, a választókerületben lakó választópolgár ajánlása szükséges, ezeket a választókerületi választási bizottságnál kell leadniuk, majd az ajánlások ellenőrzése után a választási bizottság dönt a jelöltek nyilvántartásba vételéről.

Az OVI internetes tájékoztató oldala, a www.valasztas.hu szerint 481 jelölt adta le ajánlószelvényeit az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságoknak, a 176 testület ebből 425 jelölt ajánlását már ellenőrizte és őket nyilvántartásba vette hivatalos jelöltként. A legtöbb jelöltet, 68-at Budapesten vették nyilvántartásba.

A legtöbb - 169 - nyilvántartásba vett egyéni választókerületi jelöltje a Jobbiknak van. Az MSZP-nek 157, a Fidesz-KDNP-nek 53, az MDF-nek 22, a Lehet Más a Politikának (LMP) 4, az MDF-SZDSZ-nek, a Magyarországi Szociáldemokrata Pártnak (MSZDP), a Magyar Kommunista Munkáspártnak (Munkáspárt), a Torgyán-Kisgazda Koalíciónak 2-2, a Civil Mozgalomnak (CM), a Magyarok Egymásért Szövetségnek (MESZ), a Zöld Demokraták- Zöld Baloldal - Zöldek Szövetségének (Zöld Baloldal) és az Összefogás Pártnak 1-1 nyilvántartásba vett egyéni jelöltje van. Az Összefogás Pártnak és az MDF-nek szintén egy közös, nyilvántartásba vett jelöltje van.

Emellett 10 független jelölt is megméreti magát a jelenlegi adatok szerint.

Olvasóink írták

 • 6. jánosi 2010. március 05. 13:40
  „1.
  Meglesz ! hehe...........”
 • 5. szocdem 2010. március 05. 12:48
  „4. hozzászólás laposibenö 2010.03.05. 12:36

  "Kár szocdem hogy Petrasovits nem az MSZPben politizál."

  Miért is??? Petrasovits Anna sosem volt bolsi, - úgy vélem nem is lesz az sosem. SZDP elnök volt, az 56-os szocdemek elveit vallja - az MSZP meg azok utódja, akik megakadályozták a szovjet elvtársakkal, hogy hazánk európai országgá válhasson..
  MA nem tankokkal, az IMF-el tartják sakkban az országot.

  Egyébként nem rég hallottam, hogy több komplett MSZP alapszervezet is "átállna" az SZDP-be, szóval egyszerűen a felvetésed is érthetetlen..”
 • 4. laposibenö 2010. március 05. 12:36
  „Kár szocdem hogy Petrasovits nem az MSZPben politizál. Bár Csintalannal is csak befürdés lett.”
 • 3. tejfelesszájú 2010. március 05. 12:20
  „Vona Gábor válasza Bayer Zsolt nyílt levelére

  Tisztelt Orbán Viktor Elnök Úr!

  Engedje meg, hogy kampányuk színvonalából kiindulva félretegyek mindenféle naivitást, és Bayer Zsolt nyílt levele kapcsán ne a formába öntőnek, hanem személyesen Önnek, a tollba mondónak válaszoljak. Már csak azért is, mert engem a szüleim arra neveltek, hogy ha valakivel problémám van, azt ne másokon keresztül üzenjem meg, hanem vállaljam a véleményemet mindig, és mondjam azt az illető szemébe. Merthogy tisztességes magyar ember így intézi el a problémáit. Ön mégsem ezt tette. Nem semmibevétele ez még a saját szavazóinak is, elnök úr?

  Jól látható egyébként, ahogy stratégiát váltottak a Jobbik egészpályás letámadásával kapcsolatban. Úgy tűnik, nem volt sikeres a kövéri rágalmazás. Sőt visszájára fordult, hiszen alaptalan vádjaik miatt még több ember ábrándult ki önökből, és állt mellénk. A piszkos munkát ezért most igyekeznek kiosztani a holdudvarnak, így fordulhat elő, hogy minden sajtóorgánumukban egy-egy külsős (?) megmondó ember a Jobbikot szapulja, vállalva ezzel akár saját maga hitelességének tönkretételét is. Jobb sorsra érdemes emberekkel mondatnak ki hazugságokat, csúsztatásokat. Méltó ez egy párt vezetőjéhez, elnök úr?

  Fájlalják, hogy mi a teljes húsz évet szeretnénk számon kérni, és nem csak az elmúlt nyolc évet? Pedig tényleg erre készülünk, mert az, amit önök és az összes parlamenti párt rendszerváltozásnak hívnak, az egyáltalán nem volt rendszerváltozás. Egy nagy hazugság csupán. Az önök közös hazugsága, amelyet nincs értelme tovább toldozni-foldozni, mert abba csak belegabalyodik az ember. Ahogy azzal önök is jártak. Persze az önök négy éve volt a legjobb időszak, ezt nem is vitatjuk. De azért nézzük meg, hogy kikhez képest, elnök úr? Antallnál, Hornnál, Medgyessynél, Gyurcsánynál és Bajnainál nem dicsőség jobbnak lenni. És az sem válasz, ha azt mondják, az ő bűneikért önök nem felelősek. Az elmúlt nyolc év az önök bűne is. A passzivitásuk, a gyávaságuk és a háttérben történt mutyijaik bűne. Hogyan tudták mindezt tétlenül végignézni? Miért nem adták vissza a mandátumaikat már 2006 őszén, amikor látszott, hogy ebből hatalmas baj lesz? Nyolc éven keresztül bujkáltak és menekültek a felelősség elől. Lehet így bárminek is az élére állni, elnök úr?

  Azt kérdezik, miért léptem be 2002-ben az ön polgári körébe? Mert ön hívott meg, és mert én tenni akartam. Mert hittem önben, hittem a polgári körökben, hittem abban, hogy alulról építjük újjá a nemzeti oldalt. A ,,miért léptem be?" kérdésnél ezért sokkal fontosabb, hogy miért léptem ki a polgári köréből? Merthogy 2003-ban egyedüliként én mondtam búcsút annak a társaságnak. Beláttam naivitásomat, hogy amiről itt szó van, az nem a polgári körök, nem a nemzeti oldal, nem egy új korszak alapjainak megteremtése, csupán egy jobb-liberális párt újjászervezése, amelyben én nem akartam részt venni. Kiléptem, pedig az ön körül lebzselők társaságában maradva biztosan nekem is jutott volna zsíros falat. Csak hogy én egészen mást akartam. Jobbat. Jobbikat. És ez életem egyik legjobb döntése volt. A Jobbik ugyanis ma az egyetlen alulról szerveződő és nemzeti párt, ráadásul egyre erősebb. Eltakarítottuk az SZDSZ-t, és itt lenne a lehetőség, hogy eltakarítsuk az MSZP-t is. Önöknek pedig ebben a történelmi helyzetben a mi eltaposásunk a legfontosabb? Tényleg a Jobbiktól kell félteni ezt az országot, elnök úr?

  Szánalmas látni a vergődésüket, ahogy érvek és ellenérvek híján a legaljasabb eszközökhöz nyúlnak. Összemosnak engem és pártunkat emberek megverésével, vélt terrorizmussal, mindenféle szörnyűséggel. Sőt tollba mondott nyílt levelükben már egyenesen a cigánygyilkosságokat is a nyakunkba varrják. Mi közünk van nekünk mindehhez? Ezzel az erővel én is megkérdezhetném, hogy zsidó testvérpártjukkal, a Likuddal folytatott tárgyalásaik és ölelkezéseik után nem álmodnak-e az ártatlanul legyilkolt palesztin kisgyermekek holttesteivel? Szélsőséges, erőszakos, terrorista Jobbik? Azt mondják, hogy húsz millió oroszt akarunk behívni az országba? Nem szégyellik magukat? Ilyeneket Kovács Lászlótól, Gyurcsánytól és Draskovicstól hallottam utoljára. Hogyan néz majd pártja tisztességes szavazóinak szemébe, elnök úr?

  Elnök úr végighallgatta, amint Bajnai Gordon önt demokratának és jó hazafinak nevezte, mondván: a hasonló a hasonlónak örül. A napokban Mesterházy Attila felajánlotta, hogy a Jobbik legyőzése érdekében hajlandók visszalépni a Fidesz javára a második fordulóban. Ha én ilyen ajánlatot kaptam volna a szocialisták kormányfőjelöltjétől, azonnal kikértem volna magamnak. Bennünket ne nevezzen Bajnai hasonlónak, a mi javunkra ne lépjen vissza Mesterházy! Ön pedig némán hallgatott. Ön képes lenne ezekkel közösködni? Persze lehet, hogy a lisszaboni szerződés együttes aláírása, a rádiófrekvenciák körüli szégyenletes összjáték vagy a titkosítások feloldásának nemrég történt közös szigorítása miatt (ami véleményem szerint az elmúlt húsz év egyik legdurvább hazaárulása volt, és a számonkérésről ezek után önök ne is beszéljenek!) nem is tehet mást. Már nem is lopakodik, hanem a háttérben megvalósult a nagykoalíció. A Jobbik megerősödése miatt egymásra fanyalodott az MDF és az SZDSZ. Most a háttérben önök is ezt teszik az MSZP-vel. Ha minden így folytatódik, ebből nagykoalíciós kormány lesz, csakhogy védjék az elmúlt húsz év közös hazugságait, árulásait és koncát. A hasonló hát tényleg örül a hasonlónak? Hát ide jutottak, elnök úr?

  Nem várok választ a levelemre, hiszen korábban sem kaptam választ soha. Ön, ha a Jobbikról kérdezték, azt mondta inkább: ,,sas nem kapkod legyek után". Csak hát észre kellene venni, hogy a világ megváltozott. Ön nem a legyek ura. És mi sem vagyunk már két pofonnal elhessegethető legyek. Tavaly júliusban közel félmillió ember bizalmát szereztük meg, és ezt folyamatosan növeljük tovább. A választások az önök pártja és a Jobbik között dől majd el. A múlt és a szebb jövő között.

  Levelük tele volt pontatlansággal, ferdítéssel és tudatos hazugságokkal. Kérem, mielőtt legközelebb ilyennel próbálkoznak, olvassák el országgyűlési programunkat, hogy ne kerüljenek hasonló kellemetlen helyzetbe. Nekünk ugyanis van bárki számára hozzáférhető programunk. És ha vállalja, bármikor szívesen ütköztetem érveimet önnel a nyilvánosság előtt. Az időpontot és a helyszínt is önre bízom. Ha mégsem meri, hát májustól az Országgyűlésben úgyis találkozunk. És akkor nem csupán a szebb jövő kezdődik el, de eljön majd az igazság pillanata is. Merthogy önnek is meg kell majd nyilatkoznia végre államadósságról, multinacionális tőkéről, uniós pusztításról, cigánybűnözésről, magyar földről, titkosított ügyekről, izraeli felvásárlókról, alkotmányról. Húsz év zsákutcája és mellébeszélése után az ország valódi problémáiról. Én már nagyon várom.

  Sportszerű emberként mit is kívánhatnék mást, mint azt, hogy győzzön a jobbik!

  És adjon az Isten szebb jövőt nemzetünknek!

  Vona Gábor
  Jobbik Magyarországért Mozgalom
  elnök

  (vonagabor.hu)”
 • 2. szocdem 2010. március 05. 12:10
  „Győrben már nem lesz több jelölt. A Fidesz az MSZP meg a Jobbik fogja megmondani hogy ki fújhatja a passzátszelet.
  A kis pártok eleve esélytelenek voltak a jelöltállításnál, mert a Fidesz baromi éhes...

  "A politikusok megnyilvánulásainak alapköve a hataloméhség. Klinikai tesztek bizonyítják, hogy az éhes élőlények kevésbé intelligens döntéseket hoznak, mint a jóllakottak. Ezért nem árt ha fenntartásokkal viseltetünk az éhező ellenzékkel szemben."

  Vagyis: 3 jobboldali párt fog versenyezni a hatalomért, ami eleve kizárja, hogy a baloldali - illetve általában véve a bérből élő- emberek érdekei is képviseletet kapjanak az új hatalom parlamentjében.

  Így - sajnos- ez is igazzá lett:

  "A munkásosztály, és a humanista értelmiség klasszikus politikai irányultsága a baloldal. Mégis lehetséges, hogy a jobb oldal kerül hatalomra egy olyan országban, ahol a lakosság majdnem teljes egészében a munkásosztályhoz tartozik. Ez kizárólag az emberek, és nem a politikai irányzatok minősítése."”
 • 1. laposibenö 2010. március 05. 11:18
  „Ejnye Fidesz! Más jelöltek is lesznek? Milyen jó is lett volna ha csak egy jelölt közül lehetett volna választani.
  Igy végre meglett volna az első választási győzelem..Ötödik nekifutásra. Ellenfél nélkül. Hú de sportos..hehe”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkahelyen nem gyűjthető ajánlószelvény

Nem változtatta meg az ajánlószelvények gyűjtésével kapcsolatos állásfoglalását az Országos… Tovább olvasom