Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Választási reklám cigánybűnözéssel

A Jobbik az Országos Választási Bizottság (OVB) hétfői döntése után a korábban a Magyar Televízió és a Magyar Rádió által le nem adott hirdetésének sugárzását várja a közmédiumoktól.

Dúró Dóra szóvivő az OVB döntését üdvözölve az MTI-nek elmondta: eredetileg a hirdetések meghatározott számú lejátszásáról állapodtak meg a Magyar Rádióval és a Magyar Televízióval, a reklámfilmeknek, illetve a hirdetéseknek múlt csütörtöktől kezdve kellett volna adásba kerülniük.

A párt a választási bizottság határozata alapján azt várja, hogy a közmédiumok a szerződésben foglaltaknak megfelelő számban sugározzák a Jobbik hirdetéseit az október 3-i önkormányzati választásig még hátralévő időben - tette hozzá Dúró Dóra.

Az OVB hétfői ülésén kimondta: jogsértő volt, hogy a közmédiumok a "cigánybűnözés" kifejezés elhangzása miatt megtagadták a Jobbik hirdetésének befogadását, és a kifogásolt szót kisípolva tartalmazó verzió lejátszásától is elzárkóztak.

A testület úgy ítélte meg, hogy a reklám nem lépte túl a véleménynyilvánítás alkotmányos határát, mivel nem szólított fel bűncselekmény elkövetésére és nem volt uszító. A 6:2 arányban meghozott határozat szerint a közmédiumok megsértették a jelölőszervezetek közötti esélyegyenlőség, valamint a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás választási alapelvét; míg a kisípolt verzió elutasítását egyhangúlag jogsértőnek ítélte az OVB.

A testület mindkét közmédiumot eltiltotta a további jogsértéstől.

A határozat ellen a Legfelsőbb Bíróságon lehet jogorvoslattal élni.

A Jobbik azután fordult az Országos Választási Bizottsághoz, hogy a Magyar Rádió a személyhez fűződő jogok és egy államalkotó kisebbség méltóságának megsértésére, a Magyar Televízió pedig a médiatörvényre hivatkozva megtagadta a párt választási hirdetésének sugárzását.

Vona Gábor pártelnök ezután a véleményszabadság durva, az elmúlt húsz évben példátlan korlátozásának nevezte a közmédiumok döntését.

Olvasóink írták

71 hozzászólás
 • 71. háté 2010. október 02. 17:34
  „70. hozzászólás kolombela

  Tudod, vannak élőlények a z...k, ezek annyira sötétek, hogy ha fényt szeretnél vinni a fejükbe, mereven ellenállnak,-tiltakoznak.
  A hazátlanokkal meg egyszerűen nem lehet mit kezdeni.”
 • 70. kolombela 2010. szeptember 30. 21:39
  „69. hozzászólás pancser 2010.09.30. 16:36
  Mit vagy úgy kiakadva! Az akadémiai történészek máig a finnugor származási elméletet tekintik eredeteinek Glatzcal az élen. Már mondtam, egy kicsit tájékozódj mielőtt a másikat fikáznád.
  <moderálva>”
 • 69. pancser 2010. szeptember 30. 16:36
  „Azért az nem semmi, "kolombela" kritizálja az Akadémiát. Nem hinném hogy törődnének veled meg a hasonlókkal. Értik tudják, mit ér a szavad meg a haverjaidé.”
 • 68. kolombela 2010. szeptember 30. 13:34
  „67. hozzászólás meir 2010.09.30. 12:17
  Más egyebet még fel tudsz említeni a magyarság történelméből, vagy csak ezt? <moderálva>”
 • 67. meir 2010. szeptember 30. 12:17
  „66-os!!
  Te nagyon el vagy tevedve!!!
  eppen hogy a Kalandozo Magyar torzsek tamadtak ra mas nemzetekre!!
  ennek okabol vertek szet oket Augsburgnal!!!”
 • 66. kolombela 2010. szeptember 30. 07:57
  „64. hozzászólás pancser 2010.09.30. 00:28
  Te tudománynak nevezed azt, amit az iskolában tanultál 30-40 éve. Na ez a tudatlanság.
  Az biztos, hogy Istenem nem a Jahve, vagy a zsidók legkedveltebbje, MAMMON!
  Nehogy azt hidd, hogy az akadémiai történelem tanítás szentírás, csak arra jó, hogy ezzelm is a magyarságit tiporják sárba.
  Hogy egy kicsit tanulj is ne csak a butaságodat hajtogasd:
  A magyarok visszajövetelekor VII "Bíborbanszületett" Konstantin komoly feljegyzéseket tett róluk, sok mindenről írt (ha egyáltalán érdekel, rákereshetsz), velük kapcsolatban, csak arról nem, hogy megkísérelte megtéríteni őket. Azért nem kísérelte meg, mert már akkor keresztény hiten voltak, csak éppenséggel a jézusi kereszténységet gyakorolták és nem a katolikust. István a katolicizmust kényszerítette rá a Magyarokra, mert tisztában volt vele, hogy a pápa és a mindenkori Német-Római császár nem nézet jó szemmel, azt a "pogányságot", aminek az lett volna a következménye, hogy Magyarországot -mint már oly sokszor és eredménytelenül- megtámadták volna a fiatal magyar államot, amire egyáltalán nem volt szűksége.
  <moderálva személyeskedő>”
 • 65. meir 2010. szeptember 30. 01:40
  „Vona; a legnagyobb eloskodo a politika!
  vona mit is tsz nap mint nap? POLITIZAL!!-hiszen egy politikai part vezetoje!!
  a sajat szavaival elve,theat a konkluzio,; vona = eloskodo!!”
 • 64. pancser 2010. szeptember 30. 00:28
  „A tudományt nem ismerni az tudatlanaság, A tudatlanságból származik a butaság. Tanulj, hogy legyen Hazád amiért tenni tudsz. Az Isten nagy demokrata, mindenkit szeret aki tiszteli, a románt a zsidót a szlovákot stb, de bünteti azt aki nem tartja be a parancsoalatait.
  Se Istened se Hazád, de erről nem én tehetek!”
 • 63. háté 2010. szeptember 29. 21:16
  „62.-es

  Nincs rosszabb egy hazátlan senkinél.
  Minket nem utáltak, nekünk nem kellett menekülni. De van egy faj, akiket elzavartak, Franciaországtól-Németországig,--Galíciától-Oroszországig, vajon miért?
  Ha mi nem lettünk volna olyan hülyék, hogy befogadunk ilyen <moderálva..>, ma tenger mosná Nagymagyarország partját!

  Semmiféle európai föltámadásról nincs szó, egyes egyedül MAGYARORSZÁG föltámadásáról!

  Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
  Hiszek egy isteni örök igazságban,
  Hiszek Magyarország feltámadásában! "
  Amen.”
 • 62. pancser 2010. szeptember 29. 18:23
  „Tisztázzunk valamit "háté". Egy emberi faj van, ez tudományosan igazolták, nézz utána a faj fogalmának, hasznodra válhat.
  A másik Magyarország feltámadása alatt azt kell érteni, hogy Hazánk újra az európai fejlődés fősodrába akar tartozni, ez nem egyenlő az un. Nagymagyarország feltámasztásával. Ez egyrészt rajtunk kívülálló okok miatt nem lehetséges, de ha lehetséges volna is nem kívánatos. Senkinek sincsen kedve 20 millió más nyelvű más kultúráju nép bajával foglalkozni, van nekünk is elég. Lásd a csehek bölcsességét békében talán örömmel engedték a szovákokat, hadd járják a maguk útját. Az idő mindkét népet igazolta.
  "Kolombela"! ha érdekel a történelem iratkozz be valahova, mert amit tudsz, sajnos egyáltalán nincsen köze a tudományhoz, csak maszlag. Egyébiránt a múlt elmúlt, fontosabb az ország építése minthogy ellenségeket szerezzünk!”
 • 61. kolombela 2010. szeptember 29. 15:25
  „58. hozzászólás pancser 2010.09.28. 20:01
  Esztelen az, aki a zsidók történelmén nevelkedett, amit úgy alakítottak, hogy az számukra megfeleljen. A világ legnagyobb hazugsága a zsidók "történelme", még a tót és az oláh történelmi hamisításokon is túl tesz.
  Az amit te esztelenségnek tartasz, mert nem tudsz róla, mivel tudatlan vagy (a tórából ezt nem olvasod ki, legfeljebb azt, hogy hogyan bántsd a keresztényt), az a te hibád.
  <moderálva személyeskedő>”
 • 60. háté 2010. szeptember 28. 21:44
  „Hamarosan eljön az idő, hogy újra büszke nép lesz a magyar.
  Egyes fajok, úgy járnak mint a róka, behúzzák fülüket-farkukat, és ilyen pózban tűnnek el a sötétségben.
  Szavazz a Jobbik jelöltjeire, szavaz a Jobbikra.
  Vona Gábor leendő, nemzetünk vezetője.

  "...Magyar, legyen hited és lészen országod,
  Minden nemzetek közt az első, az áldott,
  ...Isten amit néked címeredbe vágott.

  Szíved is dobogja, szavad is hirdesse,
  Ajkad ezt rebegje, reggel, délben, este,
  Véreddé hogy váljon az ige, az eszme:

  Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
  Hiszek egy isteni örök igazságban,
  Hiszek Magyarország feltámadásában! "


  "Ne tagadd meg a fajt miből eredtél, lángoló vért miből születtél, a föld mely éltet s eltakar, ha magyarnak születtél, hát maradj MAGYAR !”
 • 59. pancser 2010. szeptember 28. 20:15
  „51! Ilyen eszetlenséggel hogyan lehet élni? Eddig is tudtam nem az eszesek gyűjteménye ez a csapat.
  Ezeknek tök mindegy, tudomány vallás egyre megy, mennek a saját tudománytalan agyalmányaik után. No ezek az igazi élősködők, antimagyarok, nemzetvesztők.

  Ezt a sötétséget még közzé is lehet tenni! Hát lesz dolga Fidesznek annyi szent. "Kolombélát" be kell iratni az általános iskolába, mert azt hiszem az Ecserin vette a papírjait!”
 • 58. pancser 2010. szeptember 28. 20:01
  „51! Ilyen eszetlenséggel hogyan lehet élni? Eddig is tudtam nem az eszesek gyűjteménye ez a csapat.
  Ezeknek tök mindegy, tudomány vallás egyre megy mennek a saját tudománytalan agyalmányaik után. No ezek az igazi élősködők, antikmagyarok, nedmzetvesztők.”
 • 57. Kenner 2010. szeptember 28. 18:23
  „Hogy lehet az, hogy Győrben ROMÁN ! kisebbségi képviselőjelöltnek echte , tőzsgyökeres újvárosi magyar cigányok jelöltethetik magukat ( Karika, kolompár, meg ilyesmi)? Vagy ez szabályos?”
 • 56. Sanyi32 2010. szeptember 28. 18:19
  „Gond a cigánybűnözés fogalmával van. Az nem lehet, mert akkor magyarbűnözésnek is kell lennie. Úgy tudom az nincs...”
 • 55. kolombela 2010. szeptember 28. 17:11
  „54. hozzászólás Sanyi32 2010.09.28. 17:01
  Senki sem akar a cigányok ellen hajtóvadászatot. Az ilyet csak az eszement megélhetési fajvédők vizionálnak, meg azok, akik ezt a dumát megeszik.
  Igen, a cigányok is magyar állampolgárok, ebből kifolyólag őrájuk is ugyanazok a törvények vonatkoznának. Csak vonatkoznának, mert ők pozitív diszkriminációban részesülnek, kezdve a közigazgatástól a szociális támogatásig. SAJNOS!!!”
 • 54. Sanyi32 2010. szeptember 28. 17:01
  „A Legfelső Bíróságnak helyén lesz az esze, és nem engedi, hogy a cigányok ellen "hajtóvadászat" induljon. Ők is magyar állampolgárok...”
 • 53. Mankapunka 2010. szeptember 28. 16:10
  „Túra

  Amúgy énc csak a 80 kooentig voltam,hogy a maradék 40-ben mi volt,azt már nem tudom sajna!!!! :))))
  Legalább hoztam a honlapnak egy kis olvasottságot,lehet a végén még egy köszönöm is kijárna!!!!!

  Majd mikor kihal a mostani vezetés,akkor majd másképp lesz megközelítve ez a kör. Simán lehetne szanálni a 30 éves korosztályt a purdéknál,mert csak visszakellene nézni a munkaviszonyát,meg mennyi adót TB-t,nyugdíjat fizetett eddig.

  De majd arra leszek kíváncsi,mikor majd elérik a nyugdíjkorhatárt a mostani 50 éves körüli pl. batyús asszonyok,hogy nekik miből lesz nyugíjuk???? Akkor majd sajnálni kell őket,mert csak a 28000 Ft-ot kapja,és miből fog megélni.

  Ezzel nem foglalkozik egyik nagy párt sem,hogy mi lesz itt 10-15 év múlva a sok segélyessel,miből fogják fent tartani őket.”
 • 52. kolombela 2010. szeptember 28. 16:06
  „46. hozzászólás Túrabakancs 2010.09.28. 14:54
  Csak nem a zsidók egy bizonyos rétegére gondolsz?
  Miért nem szólítod nevén a gyereket?”
71 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rongálják a Fidesz plakátjait Szombathelyen

A Fidesz köztéri választási plakátjait megrogálják a vasi megyeszékhelyen, a képviselőjelöltekről pedig rágalmakat tartalmazó szórólapokat terjesztenek. Tovább olvasom