Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

Választási csalás miatt jelentették fel Nagy Tamást

Választási csalás bűncselekmény gyanúja ügyében tettek írásos bejelentést az MDF képviselőjelöltje ellen a soproni rendőrségen. Nagy Tamás megalapozatlannak tartja a vádakat.


A Soproni Rendőrkapitányságon bejelentés szerint Nagy Tamás MDF-es országgyűlési képviselőjelölt olyan utasítást adott beosztottjának, hogy addig nem mehet haza, míg az általa adott kitöltetlen ajánlószelvényeket ki nem tölti, alá nem írja. A szóban forgó ajánlószelvények teljesen üresek voltak, azokat egy adatlista alapján kellett kitöltenie. A bejelentés kitér arra is, hogy a szelvények között akadtak olyanok, amelyeket pénzért vásároltak meg, darabját 300 forintért.

– Választási csalás bűncselekmény gyanúja esetében a megyei rendőr-főkapitányság az illetékes. Az említett ügyben büntetőeljárás keretében tisztázzuk a körülményeket – tudatta Kálmán Gabriella, a megyei főkapitányság sajtóreferense.

– Megdöbbentem attól, hogy a Kisalföldtől kellett megtudnom, valaki feljelentett – reagált a hírre megkeresésünkre Nagy Tamás. – Teljesen nemtelennek és megalapozatlannak tartom a vádakat, hiszen az ajánlószelvényeket két-három hetes előzetes egyeztetések után, alig három nap alatt gyűjtöttem össze támogatóimtól. Az úgynevezett kopogtatócédulákért soha egyetlen fillért nem fizettem. Az egész vádaskodás életszerűtlen, ugyanis az EP-választásoknál is kétezer ajánlást gyűjtöttem össze, most három nap alatt közel ezret a szükséges 750 helyett. Nagyon sajnálnám, ha a választási kampány már nem a programokról szólna, hanem a jelöltek megfélemlítéséről és lejáratásáról. Bibó szerint a demokrata nem fél; magam pedig demokrata vagyok.

Olvasóink írták

90 hozzászólás
 • 90. oszvald.ferenc 2010. március 01. 21:26
  „Kedves Jánosi,
  nem akarom elrontani az örömét, de lenne egy kérésem (ezt most minden cinizmus nélkül írtam, tényleg nem értem miért DI.-t támadják az UD üggyel?): a 79. hozzászólásomra SENKI sem reagált. Láthatóan tényleg van, amiben egyetértünk, de nyilvánvaló, hogy Ön nem MDF szimpatizáns. MI nem igaz abból , amit én a 79.-ben leírtam? Ha igaz, akkor meg miért ez a felhajtás? ASokan azt írják: Dávid Ibolyának a mentelmi jog miatt kell a parlamenti szék. Ez hülyeség: ha a fidesznek nem is lesz meg a 2/3, a jobbikkal együtt biztosan. És ha e két párt tűz és víz is, azért abban együtt fognak működni, hogy a "mocskos kommunistákat" eltakarítsák. Tehát akkor DI-nek ezért nem kellhet a parlamenti mandátum. Ezt is rosszul gondolom? Kérem válaszoljon Ön, vagy valaki - értelmes vitát szeretnék! (szóval ne tálibi írjon!!)
  Tisztelettel: Oszvald Feri”
 • 89. jánosi 2010. február 28. 10:30
  „Kedves oszvald,ferenc !
  Nos összeérnek nézeteink, mivel amit leírt a 88. alatt azzal azonosulni tudok. Talán ahonnan
  közelítünk ( más irányokból ) a közös nevezőhöz, az ad alkalmat vitára.
  Csak hát egyre nehezebb lesz jó helyet találni az x-emnek.
  Ez találó és még milliós nagyságrendben vannak így a polgárok ...........
  Tisztelettel !”
 • 88. oszvald.ferenc 2010. február 26. 23:22
  „Kedves Jánosi,
  előző hozzászólásomban adalfold-re reagáltam, szerinte a politikus bűnözés ez: MDF- Magyar Kommunista Párt- szerű diktatórikus pártfelépítés, szalámi-taktika. Almássy, UD ZRT,Lakitelekiek kihajtása, Budapesti szövetség kizárása. Szerintem ez nem bűnözés, maximun - ha igaza van - diktatórikus pártvezetés. Amiket én soroltam fel, az viszont bűnözés. Szóval a "Szerintem az nem méltó válasz, hogy : igaz mi lopunk de ti is loptatok" - az nem adekvát válasz ebben az esetben. Pedig ezzel a gondolatával egyetértek, csak rossz helyen sütötte el. Félreértés ne essék: én is azt gondolom, a szocialisták kényszerüljenek ellenzékbe ilyen gyenge kormányzás után. A Fidesz is ezt kapta (velünk együtt) 8 évig. Ezzel nincs is semmi gond. Magam részéről nyugodtan mondhatom: soha nem szavaztam és nem is fogok szavazni a az MSZP-re, ahhoz nekem nagyon komoly mennyiségű fájdalomcsillapítóra lenne szükségem :-). Csak hát egyre nehezebb lesz jó helyet találni az x-emnek.
  Tisztelettel: Oszvald Ferenc”
 • 87. jánosi 2010. február 26. 21:03
  „86.
  Szerintem az nem méltó válasz, hogy : igaz mi lopunk de ti is loptatok ..........
  Felhívom a figyelmet arra, hogy az egyik ( állítólag ) VOLT ! a másik meg ( ténylegesen ) ma VAN !
  Sajna de a választópolgár a voltra kevésbé emlékszik, különös tekintettel Keller nyomozó államtitkár
  sikeres tevékenységére, de mai VANt bizony jól látja !
  cuslag, BKV, Fürdők, Honvédelmi Minisztérium, Velence no és a jó kis ciprusi eladás kerülő, nem
  jöhetett volna létre POLITIKUSOK nélkül !
  Tisztelettel !”
 • 86. oszvald.ferenc 2010. február 26. 18:48
  „81. -re: Kedves Angel40 , egyetértek, de akkor tegyük ezt meg a többi párttal is, nehogy valaki kopogtatókat pakoljon át máshova (érdekes módon a munkáspárt mindig tud országos listát állítani...)

  85.adalföld
  politikus bűnözés: kaya Ibrahim, Joszif Tot, Happy End, Ezüsthajó, Tokaj-Sárazsadány. És majd a jobbik is beáll a sorba, efelől semmi kétségem nincs. Ud Zrt-vel kapcsolatosan olvassa el a 79. bejegyzésemet - nem volt az olyan rég, itt van pár sokkal lejjebb. Lehet itt 8 soronként UD-zni, de ha megtennék kedves hozzászólók, hogy ha én erre reagálok, akkor arra válaszolnak is - megköszönném. Mert még véletlenül az a kép alakul ki itt a fórumozók széles táborában, hogy nem tudnak mit válaszolni - és akkor nekem van igazam. Kellemes fejtörést adalföld, magzol, orfeusz.
  Tisztelettel: Oszvald Ferenc”
 • 85. adalfold 2010. február 26. 16:47
  „politikus -bűnözés.
  MDF- Magyar Kommunista Párt- szerű diktatórikus pártfelépítés, szalámi-taktika. Almássy, UD ZRT,Lakitelekiek kihajtása, Budapesti szövetség kizárása, maffiapénz a fővárosi mágnástól,aki sittre került (mesterházy ernő).

  http://www.youtube.com/watch?v=kfG4eiZ9rt8
  http://www.youtube.com/watch?v=9lpyeeC3zYs”
 • 84. jánosi 2010. február 26. 15:25
  „77.
  Igaz, de előfeltétel az induláshoz ! és amint látjuk nem könnyű dolog összeszedni ...........”
 • 83. ssmd 2010. február 26. 09:00
  „80. abcd.efgh >>
  Még egy: a mentelmi jogról való lemondáshoz mi köze van Dávid Ibolyának - a válasz egyértelmű: semmi. A pártelnök nevében elrejtett zsidózást újfent visszautasítom.

  Somogyi Miklós (MDF)”
 • 82. ssmd 2010. február 26. 08:56
  „80. abcd.efgh (sokatmondó, bátor név :o))
  Nem feljelentés - bejelentés történt;

  Nagy Tamás nem hazudja, hogy a sajtóból értesült - kérdezze meg a rendőrkapitányságot értesítették-e?

  Ráadásul maga a bejelentő hölgy - a bejelentésével egyidőben - a sajtónak email-en elküldte a bejelentés szövegét.

  A szembesítés teljesen jogszerű jogi aktus; ügyvéd igénybevétele is - legalábbis a jogállamban.

  Somogyi Miklós (MDF)”
 • 81. Angel40 2010. február 25. 15:33
  „Nagyon egyszerű lenne kideríteni a korábban már általam javasolt írásszakértők bevonásával az ajánlószelvények hitelességét, továbbá az ajánló választópolgárt megkeresni, hogy valóban neki adta-e.
  Tegye meg a rendőrség, mind a 900 ajánlószelvényt írásszakértők bevonásával ellenőrizzék le a választások tisztasága és hitelessége végett.”
 • 80. abcd.efgh 2010. február 25. 14:59
  „Nagy Tamás azt hazudja a nyílvánosságnak, hogy a sajtóból értesült a feljelentésről. Ez is egy nagy hazugság, értsd mai szlengben "terelő duma". Ugyanis aznap mikor a beosztottját beidézték a rendőrségre és megtörtent a kifaggatása és később a szembesítés, akkor Nagy Tamás ott leskődott egy fekete autóban a rendőrség előtt, hogy kikémlelje ki is a feljelentő. Aztán az igéretek ellenére, a rendőrség mégse tartotta be a feljelentő személyének védelmét és "szembesiítették" a feljelentőt a vádlottal, aki nem maga Nagy Tamas volt, hanem az a beosztott, akinek Nagy Tamás megparancsolta, hogy kövesse el nevében a törvénytelenséget és töltögesse ki a kopogtató cédulákat! A "vádlott" már a Nagy Tamás által odarendelt ügyvéd jelenlétében tett vallomást. Kinek is az ügyvédje ez? Vagy inkább a Nagy Tamás által odarendelt porkolab?? Akit azért rendeltek oda, mert félnek a "vádlott" beismerő vallomást tesz? És azelőtt megfenyegették a "beosztottat" 3 év börtönnel, mert Nagy Tamásnak ugyis mentelmi joga van.
  Nagy Tamás csak ajánlgatja, hogy lemond a mentelmi jogáról, de a pártoknak nevezett bűnszövetkezetekben ez is csak egy a sok játékszer között. Ugyanis Dávid Csillag Ibolya nem fogadja majd el. Ez is csak a csordának kitalált terelő duma.”
 • 79. oszvald.ferenc 2010. február 25. 12:58
  „Kedves Orfeusz,

  tényleg ne nézzük hülyének az embereket: Dávid I. gyanúsított lenne kényszerítés miatt - írja Ön. Érdekes. Almássy lemondott..vajon miért? Ön zsarolható lenne azzal amit nem követett el? Ugye, mennyire el tud hatalmasodni a hülyeség a szánalmas igásló látásmód miatt, kedves Orfeusz? Bezzeg arról nem ír, hogy "terhelőket kerestek Dávid Ibolyára". Arról sem, hogy mindeki elismerte a hangfelvétel valódiságát. és az ott elhangzottakat. Miért nem ezt vizsgálják? Baráti társaságban Almássy már nyár végén beszélt a 2 milliárdról, amit betolna a kieső Tisztelet társasága helyett. Válaszát várva maradok tiszteletteL: Oszvald Feri”
 • 78. Orfeusz 2010. február 25. 12:33
  „67. ssmd(f): Arról beszélek, hogy az UD Zrt ügyben Dávid és Herényi gyanusított lenne, ha a T. Parlament nem menti meg őket a kiadatástól. Nem baj, majd júniusban ...... Kérem, azért ne nézzük ülyének az embereket!
  Ha az MDF parlamenti párt lenne, a prompt bejutókon kívül a második vonalnak is van esélye a bejutásra, amikor kiszállítják az első vonalat. Így lesz ez az MSZP-nél is.”
 • 77. load 2010. február 25. 11:58
  „76. jánosi
  A megfelelő számú cédula csak jelöltséget jelent, nem mandátumot.
  A mandátumhoz még a szavazást is meg kell nyerni.”
 • 76. jánosi 2010. február 25. 09:56
  „Ez azért történhetett meg mert nem fogadták meg Nagy Tamás úr javaslatát, hogy a már parlamenti
  pártoknak ne kelljen cédulát gyűjteni, ők örökölnék mint a királyságot. Ezt Dézsi úr még az időközi
  Budapesti választáson nem tudta, ezért indult a fénymásoló ............”
 • 75. load 2010. február 25. 09:32
  „68. Angel40
  Nem ez volt a kérdésem.
  Én arra lennék kíváncsi, hogy - szerinted - melyek az egészségügyi ellátással "köszönő viszonyban lévő" jövedelmek.
  Vagy fordítsuk meg a kérdést!
  Melyek azok a jövedelmek, amelyeknek haszonélvezője nem szorul (szorulhat) gyógykezelésre?”
 • 74. ssmd 2010. február 24. 18:00
  „Nagy Tamás sajtótájékoztatója, videón:

  http://sopron-mdf.hu/news/news.php?id=559”
 • 73. t-a-ibi 2010. február 24. 17:27
  „Jól mutatnak a választási plakáton a Győri Jobbik képviselő jelöltjei!”
 • 72. magzol 2010. február 24. 16:29
  „Antallt tényleg egy sorba sorolom az általad felsoroltakkal. Mivel halott nem gyalázkodom rajta, de a tények maradnak.

  Ő is csak egy politikusbűnöző!
  Népítélet: 20 évet a 20 évért!”
 • 71. Angel40 2010. február 24. 15:54
  „Ez a 10 perces video Oscar díjat érdemelne, szórakoztató film kategóriában.:D
  Az elmúlt 20 év legjobb 10 perces filmje.:D
  Az egészséges erotika című magyar film jutott róla eszembe, azon is ehhez hasonlóan végig lehetett nevetni. :D”
90 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az MSZP országos elnöksége támogatja Horváth Csaba főpolgármester-jelöltségét

Az MSZP elnöksége hétfői ülésén egyhangúlag támogatta Horváth Csaba főpolgármester-jelöltségét -… Tovább olvasom