Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Választás 2010: Ön melyik pártra szavaz?

A kisalfold.hu olvasói virtuálisan már most "voksolhatnak" arra a pártra, melyet támogatni kívánnak szavazatukkal április 11-én.


Nem egészen két hét van csupán az országgyűlési választások első fordulójáig.

Mint azt megírtuk: hat pártlistára lehet majd szavazni a megyében.

A szavazólapokon a következő lesz a pártok sorrendje április 11-én (mindez sorsolás útján dőlt el): 1. Civil Mozgalom, 2. Lehet Más a Politika, 3. Magyar Szocialista Párt, 4. Fidesz Magyar Polgári Szövetség – Kereszténydemokrata Néppárt, 5. Magyar Demokrata Fórum, 6. Jobbik Magyarországért Mozgalom-Párt.

A kisalfold.hu választással kapcsolatos felmérései természetesen nem számítanak reprezentatív kutatásnak.

Az elkövetkező egy hétben munkanapokon a kisalfold.hu feltesz egy választással összefüggő kérdést, ahol is Olvasóink megjelölhetik azt a pártot, mely Önök szerint leginkább meg tudja oldani az adott problémát.

Most lássuk első szavazásunkat!


Szavazzon!


Portálunk összegyűjtötte a hat legjelentősebbnek tartott közvélemény-kutató intézet kutatásait arról, hogyan is állnak, milyen támogatottságra számíthatnak a pártok jelenleg.

Gallup: az MSZP és a Jobbik fej-fej mellett küzdhet a második helyért

A Gallup közvélemény-kutató intézet márciusi felmérése szerint a Lehet Más a Politika (LMP) bejuthat a parlamentbe, míg az MSZP és a Jobbik fej-fej mellett küzdhet a második helyért a Fidesz "példátlan arányú győzelme" mellett.

A március 18. és 22. között készített, ezer ember kérdőíves megkérdezésén alapuló felmérés szerint a kampányfinis előtt a Fidesz a listás szavazatok 60 százalékát szerezheti meg, az MSZP 17 százalékot, a Jobbik pedig 16 százalékot kaphat április 11-én.

Az LMP eszerint a számítás szerint a bejutást jelentő 5 százalék környékén helyezkedik el, míg az MDF-nek, még ha végül tud is budapesti listát állítani, a 2 százalékos eredményével meglehetősen kevés esélye mutatkozik a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékos küszöb átlépésére.

Az LMP-re továbbra is jellemző a rendkívül alacsony ismertség, listavezetőjüket a szavazótáboron belül is a kérdezettek körülbelül fele tudta megnevezni, és az LMP-vel kapcsolatban, amelyekkel a potenciális rejtőzködő szavazókat próbáltuk feltérképezni, az emberek több mint fele egyáltalán nem tudott véleményt nyilvánítani.
A Gallup mérésében a megkérdezettek 66 százalékra vesz majd részt biztosan a választáson

A teljes népességben a Fidesz szavazóinak aránya 45 százalékos, az MSZP és a Jobbik iránti preferenciáját egyaránt 10-10 százalék nyilvánította ki, az LMP-re a kérdezettek 3 százaléka, az MDF-re 1 százalék voksolna. A megkérdezettek 12 százalékra azzal hárította el a kérdést, hogy nem szavaz majd, a maradék 19 százalék pedig nem közölte pártpreferenciáját: vagy megtagadta a választ vagy "nem tudom"-mal válaszolt.

A Gallup mérésében a megkérdezettek 66 százalékra vesz majd részt biztosan a választáson, de csak 56 százalékuk gondolja azt, hogy akkor is leadná a voksát, ha valamilyen halaszthatatlan dolga akadna aznap.

A vizsgálati adatok elemzése is azt mutatja, hogy nagyon kevés várható Fidesz szavazó rejti el véleményét, azonban annál többen tesznek így a kisebb pártok szimpatizánsai közül. A Gallup más kérdések alapján kirajzolódó motivációk alapján a rejtőzködőket döntő többségben a Jobbikhoz és az MSZP-hez sorolta.

Ezt maguk a szimpatizánsok is megerősítik: a Jobbik szavazóinak 24 százaléka, az MSZP szavazóinak pedig 42 százaléka vélte úgy, hogy a saját táborukba tartozók nem feltétlenül szeretik kinyilvánítani a preferenciájukat mások számára - adta közre a közvélemény-kutató márciusi felmérésében.

Medián, Szonda és társaik: a Fidesz győzelem biztos, de a részvételi adatok között nagyok a különbségek

Öt közvélemény-kutató – a Forsense, a Medián, a Nézőpont Intézet, a Szonda Ipsos és a Tárki – felmérései szerint csak a Fidesz győzelme, továbbá az MSZP és a Jobbik parlamentbe jutása vehető biztosra. A választási eredményt döntően befolyásoló részvételi adatokkal kapcsolatban viszont nagy eltérést mutatnak a kutatások.

Az utóbbi hetekben nőtt a választói hajlandóság négy intézet adatai szerint is. A Medián március közepén készült kutatása azonban arra mutat rá, hogy a növekedés megállt, és továbbra is csak a megkérdezettek 53 százaléka mondja biztosra választási részvételét. A Szonda Ipsosnak válaszolók közül is csupán minden második ígéri, hogy szavazni fog.

Tárki: az április 11-i részvételi arány pedig még magasabb, 63-65 százalék körüli lesz

Ezzel szemben a Tárki mérése szerint "egy most vasárnapi választáson" 60 százalék venne részt, az április 11-i részvételi arány pedig még magasabb, 63-65 százalék körüli lesz. Ha a részvétel mégis meghaladja a 65 százalékot, a Tárki szerint az biztosan nem a Fidesznek kedvez.

Az intézet úgy véli, a középrétegek körében az MSZP és az MDF, az értelmiségiek táborában az LMP, a peremhelyzetben élők körében pedig a Jobbik profitálna a magas részvételből.

A Medián elemzésében viszont azt hangsúlyozza: ha azok az állampolgárok is részt vesznek a választáson, akik ma még nem biztosak benne, csak valószínűsítik részvételüket, az a Fidesz helyzetén javíthat.

Eltérően ítélik meg a Jobbik szimpatizánsainak hajlandóságát is a közvélemény-kutatók. A Medián szerint változatlanul a Jobbik hívei a legelkötelezettebbek, és a párt táborának választási kedve az elmúlt hónapban is emelkedett: jelenleg a Jobbikkal szimpatizálók 79 százaléka biztos szavazó.

"Félmillióan még mérlegelik, hogy a Fideszre vagy a Jobbikra voksoljanak-e"

Mást tapasztalt a Szonda Ipsos. Az intézet szerint a Jobbik szavazóinak szokatlanul alacsony az elkötelezettségük: mindössze fele részük biztos abban, hogy áprilisban a Jobbikra voksol.

Závecz Tibor, a Szonda Ipsos véleménykutatási igazgatója szerint ugyanakkor mintegy félmillióan még mérlegelik, hogy a Fideszre vagy a Jobbikra voksoljanak-e, így a Jobbik - a számára legkedvezőbb esetben - akár 900 ezer szavazatot is szerezhet, ami 60 százalékos részvétel esetén 20 százalékos szavazatarányt jelentene.

A Jobbik megerősödésének okait hasonlóan látják a közvélemény-kutatók, de következtetéseik részben eltérők. A Medián adatai azt mutatják, hogy a 40 év alattiak körében a Jobbik mára az MSZP-t megelőzve a második legerősebb párttá vált, a Szonda Ipsos pedig állítja: a 18 és 33 év közötti szavazók körében a Jobbik több mint kétszer annyi szavazatra számíthat, mint az MSZP. Márpedig mindkét intézet szerint a fiatalok körében nőtt leginkább a választási hajlandóság.

Egyedül a Nézőpont Intézet mérése mutatja azt, hogy a Jobbik a választókorú népességen belül megelőzte az MSZP-t

Egyetértés mutatkozik abban, hogy a Fidesz kétharmados parlamenti többségének gátja elsősorban a Jobbik lehet - a Medián, a Szonda Ipsos és a Tárki kutatása is erre utal. Egyedül a Nézőpont Intézet mérése mutatja azt, hogy a Jobbik a választókorú népességen belül megelőzte, az aktív szavazók körében pedig utolérte az MSZP-t. Igaz, utóbbi kategóriát - a részvételüket "két szűrőkérdés alapján is biztosra ígérő", ám pártkötődésüket nem feltétlenül megnevező aktív szavazókét - csak a Nézőpont használja.

A Medián ezzel szemben négy választói csoportot különböztet meg a szavazási, illetve a pártválasztási szándék alapján. A teljes népesség körében a Fidesz előnye az MSZP előtt 26, a biztos szavazók táborában 31, a választani tudók között 37, a választani tudó biztos szavazók körében pedig 36 százalékpont, és a szocialista párt minden összevetésben a Jobbik előtt áll.

Különösen problémás jelenleg a kis pártok támogatottságának megítélése

A Tárki adatai szerint a Fideszre a felnőtt népesség 37, a biztos szavazó pártválasztók 61 százaléka voksolna, az MSZP tábora 15 illetve 22 százalékos, a Jobbik pedig 7 és 11 százalékon áll. Hasonlók a Szonda Ipsos által mért eredmények: a Fidesz 57:20, valamint 35:12 arányban vezet az MSZP előtt, amíg a Jobbiknak a biztos pártválasztók táborában 17, az összes megkérdezett körében pedig 10 százalékot mértek.

A két kategória közötti különbség, hogy amíg a teljes választókorú népességre vonatkozó adatok azt közlik: a mintegy nyolcmillió felnőtt körében mekkora az egyes pártok támogatottsága, a biztos szavazó pártválasztók az egyes politikai erők bázisát jelentik. Vagyis utóbbiak azok, akik biztosra mondják választási részvételüket, és azt is tudják, kire szavaznak.

Különösen problémás jelenleg a kis pártok támogatottságának megítélése. A közvélemény-kutató intézetek többségének mérése szerint sem az LMP, sem az MDF nem éri el a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékos támogatottságot.

A Forsense viszont a választani tudók és a biztos szavazó pártválasztók körében is 5 százalékra teszi az LMP népszerűségét. A Tárki szerint a teljes lakosságon belül 4, a biztos szavazó pártválasztók körében 3, a pártválasztók körében viszont 6 százalékon áll, azaz elsősorban mozgósítási gondokkal küzd a Lehet Más a Politika.

Olvasóink írták

310 hozzászólás
 • 310. A8 2010. április 07. 23:26
  „PS. nem tudom,hohy a "KRONEN ZEITUNG" honnan szedi (nyeri) az informäcioit,de a 3. äpril2010.

  megjelent szämäban (6-7.)oldalän azt ällitja,hogy orbän vi. lesz az uj elnök!!

  ez mär biztos? ez meg nem minden! Baszottul aggodnak,hogy a JOBBIK bekerül a

  Parlamentbe, mert akkor ......! Isten adja,hogy igy legyen.

  S.P.”
 • 309. A8 2010. április 07. 22:57
  „Az MSZP(többször) es a FIDESZ is megkapta a lehetöseget,hogy bizonyitson!

  mindkettö bebizonyitota,hogy TUTYIMUTYI .....!

  Adjätok meg a lehetöseget a JOBBIKNAK,hogy bebizonyitsa az ellenkezöjet.

  Ha el... lehet Öket is szidni,ätkozni.Ha meg nem,talän tenyleg vältozik VALAMI!”
 • 308. Jánosi 2010. április 06. 20:32
  „Vajh miért tűnt el az olvasottak közül?????????????????????????”
 • 307. háté 2010. április 03. 19:35
  „A Fidesz programja nem foglalkozik a következő fontos témákkal:
  - az államadóssággal,
  - a termőföld magyar kézben tartásával,
  - a családi adózással,
  - a családtámogatással,
  - a fiatalok elvándorlásával,
  - a lakáshoz jutás támogatásával,
  - a privatizációs visszaélések feltárásával,
  - a nyugdíjrendszer átalakításával,
  - a multinacionális vállalatokkal,
  - a környezetvédelemmel,
  - a határon túli magyarokkal és a kettős állampolgársággal,
  - a nemzetpolitikával,
  - a kultúrával,
  - a monetáris politikával,
  - a bankrendszerrel.
  Az is sokatmondó, hogy a Fidesz programjában nem fordulnak elő a következő szavak:
  - magyarság,
  - politikusbűnözés,
  - cigánybűnözés,
  - lisszaboni szerződés.
  utoljára közösen a komcsikkal-zsidókkal megszavazták a szájzár törvényt/ ne, hogy valaki azzal jöjjön nem is szavazta!)
  utoljára közösen megszavaszták a komcsikkal-zsidókkal a bűnözést-rablásokat leplező titkosító törvényt

  ha ezeket a gazembereket akarod, szavazz rájuk.

  De ha azt akarod, hogy végre megtisztuljon az ország a hazád a gazemberektől, bűnözőktől, akkor-----szavazz a Jobbikra!”
 • 306. háté 2010. április 03. 19:27
  „Látjátok hazug-semmitmondó pártok, hozzátok nem-szólnak, húsvéti írások!
  Barikádon olvastam és megtetszett.
  Kedves Jobbikos szavazók, fogadjátok szeretettel!

  Locsolóvers

  Húsvét másnapján az jutott eszembe,
  Nokia dobozát vettem a kezembe.
  Kenőpénz, csúszópénz mennyi fér el benne?
  Hagyónak, Demszkynek elég sosem lenne!

  Húsz éve rabolnak, taposnak bennünket,
  Mutyiznak, sünöznek, kilövik szemünket!
  Becsapnak bennünket hamis szép szavakkal,
  Szegfűvel, naranccsal, szabad madarakkal!

  Reszkessetek férgek, nemzetnyúzó lobby-k!
  Nyakatokra lép a radikális Jobbik!
  Feltámadás ünnepe van, Jézusnak, Hazának!
  Meglocsollak, s szavazzál a Jobbikra vasárnap!

  Szavazz a Jobbikra!”
 • 305. totel 2010. április 03. 08:42
  „moderálva”
 • 304. totel 2010. április 03. 08:40
  „http://matula.hu/index.php?section=article&rel=51&id=618”
 • 303. kolombela 2010. április 02. 18:42
  „300. hozzászólás jörg 2010.04.02. 08:06
  Mese, mese mátka, aranyos madárka.Vagy ha ez jobban tetszik: A fele sem igaz.”
 • 302. Reális 2010. április 02. 14:41
  „A bokros elvtárs nem fog haza jönni brüsszelből,minden voks feleslegesen megy az mdfre!”
 • 301. dzsi 2010. április 02. 11:01
  „laposibenö

  Te vagy illetékes vagy,vagy ennyire naív...
  Hihetetlen hogy még mindig vannak mszp rajongók...”
 • 300. jörg 2010. április 02. 08:06
  „te kolombela!

  Ismételjük csak át....:

  Mit tett az Orbán-kormány 1998-2002 között?

  1.Alanyi jogon járóvá lették a gyest
  2/ Alanyi jogon jár a családi pótlék.
  3/ Bevezették a gyedet.
  4/ Emelték a nyugdíjakat
  5/ Bevezették a gyermekek után járó adókedvezményt
  6/ Hat százalék alá szorították az inflációt.
  7/ Konvertibilissé tették a forintot.
  8/ Megszüntették a forint csúszó leértékelését
  9/ Beindították a Széchenyi Tervet
  10/ Kidolgozták a Széchenyi Plusz gazdaságélénkítési tervet
  11/ A pénznyelő Postabank élére új igazgatóság került
  12/ Felszámolták a tb-önkormányzatokat.
  13/ Először 40 ezer forintra emelték a minimálbért,
  14/ Ezt követően 50 ezer forintra
  15/ Lényegesen csökkentették a munkanélküliséget
  16/ Eltörölték a tandíjat,
  17/ Bevezették a diákhitelt
  18/ Ingyenessé tették a fogmegtartó kezeléseket, bevezették a rendszeres mellrák szűrést
  19/ Lakásépítési és vásárlási hitelt biztosítottak,
  20/ A hitelkamatot négy százalék alá csökkentették
  21/ Az autópálya-építést magyar fő- és alvállalkozóknak juttatták
  22/ A méregdrága M 1 -est matricássá tették,
  23/ Kedvezménytörvényt hoztak a határon túliaknak
  24/ Újjáépítették a Mária Valéria-hidat
  25/ Másfél évig ünnepeltük hazánk 1100 éves fennállását,
  Millenniumi zászlóátadási ünnepély volt több mint 3000 községben, sok száz műemléki felújítás történt.
  26/ A Szentkorona átkerült a Parlamentbe,
  27/ Tisza-gátakat építettek és újítottak fel.
  28/ Az árvízben elpusztult házakat újjáépítették, a károsultak segélyt kaptak
  29/ Felépítették a Nemzeti Színházat
  30/ A leégett Sportcsarnokot felépítették.
  31/ A nyugdíjakat adómentessé tették.
  32/ Az adóalapból a rászorult szülőknek is felajánlható 1 százalék
  33/ Emelték a pedagógusok, felsőoktatási dolgozók, egészségügyiek illetményét.
  34/ Gyógyszerár-stopot vezettek be
  35/ Hatósági beavatkozást tettek lehetővé az energiaár emelésben.
  36/ Az EU-csatlakozás előkészítése által egyre jobb lett az
  ország-jelentésünk
  37/ Megszüntették a diszkriminációt az egyházi iskolákkal szemben,
  38/ A műemlékvédelmet kiterjesztették egyházi objektumokra is
  39/ A mezőgazdaságban: külső üzletrészeket kifizették több százezer
  embernek, gépbeszerző hiteleket nyújtottak,
  exporttámogatás, búza, kukorica felvásárlás, bortámogatás történt
  40/ Állami közmutartozások kifizetése az önkormányzatoknak.
  41/ Erdélyi egyetem létrehozása.
  42/ Létrejött a Terror Háza Múzeum,
  43/ Mozgósítottak az olimpia megpályázására.
  44/ A bunözések számának jelentős csökkentése.
  45/ Létrehozták a Nemzeti Földalapot
  46/ Támogatták a családi gazdaságokat
  47/ Földvásárlási hiteleket nyújtottak a mezőgazdaságban
  48/ Megmentették a Danont, a Mizót, megszüntették a garéi
  hulladéklerakót
  49/ Kiépítették a PHARE-pénzek felvételéhez szükséges
  intézményrendszert
  50/ "Bursa Hungarica" ösztöndíj-támogatásban részesítettek 12 ezer haIlgatót.
  51/ Ösztöndíj támogatást kapott 13 ezer cigány tanuló
  52/ Ingyenes internet-használatot biztosítottak iskolákban,
  kollégiumokban.
  53/Iskolák, pedagógusok kedvezményes számítógéprendszerhez jutottak.
  54/ Beindult az Arany János tehetség gondozási program.
  55/ Határon túli magyar szervezetek, iskolák támogatáshoz jutottak, könyvellátás.
  56/ A felsőoktatás fejlesztése, hallgatói létszám majdnem kétszeresére növelése
  57/ Új felsőoktatási intézmények létesítése, pl.: Szent István
  Egyetem, Miskolci Bölcsész Egyetem
  58/ Iskolaépítés Erdélyben; templom-újjáépítés a Drávaszögben, hídépítések Boszniában.
  59/ Vidékfejlesztési, felzárkóztatási programok
  60/ A Millenniumi Park létrehozása
  61/ A Sándor-palota újjáépítése.
  62/ A tankönyvek és iskolai étkeztetés áfa-mentessé tétel.
  63/ Jégkármentesítés a mezőgazdaságban...”
 • 299. Jerry 2010. április 02. 07:19
  „Portálunk összegyűjtötte a hat legjelentősebbnek tartott közvélemény-kutató intézet kutatásait arról, hogyan is állnak, milyen támogatottságra számíthatnak a pártok jelenleg.Ezzel kapcsolatban kérdésem az, hogy ezek az intézetek miért nem kérdeznek rá a Civil Mozgalomra ? Ez a párt sehol nem szerepel.Tudomásunk szerint felsőbb utasításra le van tiltva, nem kérdezhetnek rá, úgy kell kezelniük, mintha nem is lennének.Na hát ennyit a független közvélemény kutatókról. Mint köztudott,a közvélemény kutató intézetek is párt függőségben vannak, és igy a pártok szája íze szerint kell alakítaniuk a "közvéleményt"Nem jól jönne ki, ha kiderülne, hogy a CM-nek van társadalmi támogatottsága.Ahogy lesöpörték a pártok 600.000 ember aláírását, elnyomták a népszavazást, hogy továbbra is számolatlanul verhessék el az adófizetők pénzét, most igy akarják elnyomni az egyetlen tényleg alulról szerveződött, hiteles pártot,melynek tényleg joga lenne,és meg is tenné, hogy elszámoltassa a pártokat országromboló munkájuk miatt.Úgy kezelik,mintha nem is lenne,hogy továbbra is büntetlenül garázdálkodhassanak a közvagyonnal. A pártok egymástól csak tartanak, de a CM-től félnek. Különben miért hallgatnak róla.Amitől félünk,arról nem beszélünk,igaz fidesz,jobbik,mdf ,mszp,miép ország romboló pártok ?”
 • 298. jörg 2010. április 02. 00:00
  „Honfitársaim!

  Mindjárt Nagypéntek.... ideje lenne Nagypéntek felé fordulnunk.... ássuk el talán a csatabárdot...

  "Van úgy, hogy a remény köddé válik, de ez nem ok arra, hogy beletörődjünk eltűnésébe......
  Van úgy, hogy az álmok zátonyra futnak, de ez nem ok arra, hogy hagyjuk őket elsüllyedni.........
  Van úgy, hogy az élet zord és kegyetlen, de ez nem ok arra, hogy elrúgjuk magunktól.........

  Mi magyarok a saját történelmünkben bizonyítottnak láthatjuk, hogy a túlélt megpróbáltatások, az elszenvedett igazságtalan hátratételek, a meghaladott kudarcok és a behegedt sebek erőssé tettek bennünket.
  A kíméletlen próbatételek megedzik a nemzetet.
  Minden, amivel közösen szembenéztünk és megküzdöttünk, valójában felvértezett bennünket.

  Tudjuk, hogy az élet nagyszerű dolgokat tartogat a magyarok számára.
  Csak azt a hitet nem szabad feladnunk, csak azt kell hangosan és közösen kimondanunk, hogy mi magyarok nem azért jöttünk a világra, hogy elszenvedjük az életet, hanem hogy értelmet adjunk neki."”
 • 297. lacim6 2010. április 01. 23:34
  „Te szegény hát senki nem kíváncsi a lajosra. Március 15.én is kiröhögték mikor úgy kezdte a beszédét hogy köszöntöm az ünneplő tömeget, aztán voltak vagy 50en:DDDDDD.”
 • 296. ssmd 2010. április 01. 22:22
  „Bokros Lajos a köztévében ismertette az MDF programját:

  http://videotar.mtv.hu/Videok/2010/04/01/21/Magyarorszag_valaszt_2010_aprilis_1__MDF.aspx”
 • 295. hannibal78 2010. április 01. 21:55
  „Elmondom most, hogy árad a Duna, Miért fullad vízbe a Pannon Puma Óh igen, igen-igen! Igen, igen-igen! Én nem igérem hogy a könnygáz kikerül, Ha viperával ütlek, a fogad is kirepül Óh igen... Az Oktogonra mentem egy sárga Combinoval, Jobban jártam volna egy sánta pónilóval Óh igen... Hova süllyed Magyarország, Meddig t?rje a lakosság? Elemészti az adósság, Mi lesz véled, Magyarország? Száz vasutat, ezeret, megszüntethetek Hogy az egyre drágább vonatjegyt?l megkíméljelek Óh igen... Demszky bizonyítványa gyenge elégséges, Neki metróépítésb?l soha nem lett meg a négyes Óh igen... Én nem festhetem át neked az eget, De házad falán csak a fülem három emelet Óh igen... Hova süllyed Magyarország, Meddig t?rje a lakosság? Elemészti az adósság, Mi lesz véled, Magyarország? Csorbát szenved az igazság Nem ezt várta Magyarország Nekünk tetszik ez az ország Lehet menni, Feri, viszlát! Dübörög a jólét, hisz megmondta a Kóka, Örülj hogy van gazdaságos vodka a Teszkóba´ Óh igen... Öregecsked? feleségem unalmas már énnekem, A pedofil-törvényt módosítom, pipihúsra éhezem igen... A körgy?r?k ura nemsokára én leszek, De az útelágazódásoknál gyakran eltévedek Óh igen... Csorbát szenved az igazság Nem ezt várta Magyarország Nekünk tetszik ez az ország Lehet menni, Feri, viszlát! http://www.bestofgyurcsany.hu/news.php?extend.4 http://www.youtube.com/watch?v=NTt681GDJYk http://www.youtube.com/watch?v=uwCFNjtTpVE&mode=related&search=”
 • 294. hannibal78 2010. április 01. 21:52
  „Látom megjöttek a fizetett kommentelők! :)))”
 • 293. kolombela 2010. április 01. 21:51
  „285. hozzászólás jörg 2010.03.31. 21:27
  Te jörg! Jó lenne, ha nem csúsztatnál ennyire.
  A Kisalföld kérdése: "Ön melyik pártra szavaz?", a MNO kérdése: "Ön szerint ki nyeri meg a 2010-es országgyűlési választásokat? ".
  Óriási a különbség a két kérdés között. Az előbbire egyértelmű a válasz, az utóbbi csak feltételezés. Még azok a válaszadók is a fideszt teszik győztesnek, akik nem rájuk fognak szavazni.
  Olyan összehasonlítást mutass, ahol a kérdés azonos a Kisalföld ével.”
 • 292. laposibenö 2010. április 01. 18:51
  „Aki nm békétlenséget akar nem széthuzást nem akar félni meg akarja örizni a nyugdíjak vásárlóértékét az szavazzon az MSZPre!”
 • 291. villámcsapás 2010. április 01. 17:58
  „Nem vagyok köpönyegforgató,nem is voltam!Arra szavazok akire szoktam!Az bíztos,hogy nem a jobbbbbbbixxx!”
310 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtámadták az MDF országos és budapesti listáját

Megtámadták a bíróságon az MDF országos és budapesti listájának nyilvántartásba vételét - mondta… Tovább olvasom