Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Választás 2010 - NYT: Orbán elhatárolódott a Jobbiktól

Orbán Viktor, a jövendő magyar miniszterelnök elhatárolódott a Jobbiktól, közölve, hogy nem örül a szélsőjobboldali párt választási előretörésének - tudatta olvasóival a The New York Times.

Orbán megfogadta, hogy megóvja Magyarországot a szélsőjobb párt és fekete egyenruhás félkatonai csapata fölemelkedésétől - áll a tekintélyes liberális újság keddi cikkében.

Az új vezető bírálja a szélsőjobb párt felemelkedését című írás szerzője utalt rá: a Jobbik félkatonai ága éles kirohanásokat intézett a roma közösség ellen, és "Judapestnek" nevezte a magyar fővárost.

A Fidesz elnöke - miután pártja a választások első fordulójában vereséget mért a hatalmon levő szocialistákra - közölte: egyetlen radikális pártnak sem fogják megengedni, hogy kilépjen a jogállamiság kereteiből. "A demokrácia ebben az országban elég erős, meg tudja védeni önmagát" - idézte a lap Orbán Viktort.

Az újság fontosnak tartotta, hogy külön írásban számoljon be a Fidesz-elnök megnyilatkozásáról, miután előző napi cikkében úgy kommentálta a választások első fordulóját: a Jobbik jelentős előretörése miatt sérülhet Magyarország nemzetközi hírneve.

Max Teleki, az amerikai magyarok egyik legnagyobb érdekképviseleti szervezete, az Amerikai Magyar Koalíció elnöke a The Washington Times keddi számában arról írt: a magyarok 83 százaléka elutasította a Jobbikot és annak intoleráns politikáját.

Rövid kommentárjában megjegyezte: egyes beszámolók arra fognak összpontosítani, hogy a Jobbik erős harmadik helyet szerzett. Teleki azonban hangsúlyozta: a magyarok túlnyomó többsége a jövőre és nem a múltra szavazott, a félelem helyett a reményt választotta.

Fontosnak tartotta kiemelni, hogy a konzervatív Fidesz a második forduló után valószínűleg kétharmados többséget fog szerezni a parlamentben, így nem lesz szükség kormánykoalíció alakítására.

Olvasóink írták

76 hozzászólás
 • 76. szocdem 2010. április 15. 09:41
  „Nahát! Itt egy csomó hsz volt tegnap. Arról hogy csak kevesen hisznek ennek a dumának..”
 • 75. matezsu2 2010. április 14. 21:53
  „Látjátok??? Agresszív fenyegetés, bunkózás minden véleményetek. Na ez nem kell magyarországnak. Ezt utasította el elsősorban. Ilyen stílusban, erőszakkal, terrorrar lehet bármilyen jó a program, nem kell.”
 • 74. kolombela 2010. április 14. 10:14
  „73. hozzászólás meir 2010.04.14. 09:18
  LIkud Viktor jobban tenné, ha a zsidóktól határolódna el. persze ez csak álom. A gazdától nem lehet elhatárolódni.”
 • 73. meir 2010. április 14. 09:18
  „Orban Ur!!
  Tessek Be is tartani azt az Elhatarolodast!!!!”
 • 72. kolombela 2010. április 14. 09:13
  „Aki a fideszre, az mszp-re, és különösen az lmp-re szavazott, az erre is szavazott:
  ,,Nem riogatás csak sajnálatos tény...
  Talán, ha többen tudunk róla, még lehet esélyünk a kivédésére. Tehát küldjük tovább!
  Gondolatok az egészségügyi központokat építgető izraeliekről
  Állami népirtás formái a XXI. században - a liberális egészségügy és az Izraeli érdekek véletlen egybeesése Magyarországon
  A globális éghajlatváltozás miatt a világon, így Európában is egyre kevesebb az élelmiszer és az ivóvíz. Magyarország geopolitikai szerepe emiatt felértékelődött, bár mi erről nem tudunk idehaza. Csak mi nem tudjuk magunkról, de minden külföldi befektető tisztában van ezzel a ténnyel, és ezt titkolják előlünk!
  Az ásványvizeink aranyérmesek a világbajnokságokon, a gyógyvízben lubickolunk, mialatt Görögországban, Spanyolországban és Izraelben (!) tanker hajókkal importálják az ivóvizet! Nem gyógyvizet, közönséges ivóvizet, tankerokkal, akár az olajat! Érdekes, nem? Olaj helyett van ezer alternatív energiaforrás, de ivóvíz nélkül nincs se emberi, sem más élet a Föld nevű bolygón...
  Trianon után hazánk teljesen agrár országgá vált, ez sajnálatos tény.
  Vessük össze a két dolgot! Egy agrár ország termékeit egy globális éghajlati változás közepette nem akarják megvásárolni, vagy, ha megveszik, önköltségi ár alatt teszik meg?! Nem logikus, ugye? Dehogynem... Ebben az évben ez kezdődött a meggyel, folytatódott a gabonákkal, most folyik az almával! Szép lassan mindenki rájön, hogy az élet minden területén a magyar nemzet megsemmisítése zajlik. Nem tíz, húsz, vagy száz év múlva, hanem napjainkban. A folyamat egy előre megírt forgatókönyv alapján zajlik. ...és kik a végrehajtók? A mostani kormány már nem primitív kubikosokból, esztergályosokból áll, hanem főiskolát, egyetemet végzett janicsárokból. Mi egyre többször, egyre többen ellenállunk, mire ők hangosan méltatlankodnak, gyaláznak bennünket!
  Ők már nagyon jönnének, de a Kárpát-medence lakott!
  Nekik sürgős a kiirtásunk, belaknák már végre az üresen tátongó lakóparkokat, kellene a magyarok élettere!
  Miért írok ebben a témában?
  Az élet minden terén folyik ez a "nemzetellenes hidegháború, illetve állami népirtás. A gazdák csodálkozva mennek tönkre, azt hiszik, csak velük történik mindez!
  Tévednek. Vegyünk sorra néhány közismert tényt.
  A Magyar Orvosi Kamara néhány éve élesen tiltakozott az újfajta receptek bevezetése ellen. Azért voltak újak a receptek, mert a BNO-kódot fel kell rajtuk tüntetni.
  A BNO- kód nem más, mint a Betegségek Nemzetközi Osztályozásának jelölése, ami az Orvosi Kamara szerint stratégiai fontosságú nemzetbiztonsági adat - mondták ők - !
  Így van. Azóta pár év eltelt, gyakorlatilag Magyarország egészségügyi állapota feltérképezésre és feldolgozásra került, valakik pontosan tudják a magyar népességre jellemző betegségeket.
  Többször emelték a gáz , az élelmiszer és általában a megélhetés feltételeit.
  Borzasztóan elgondolkodtató az is, hogy folyamatosan emelik a gáz árát, és azon töpreng a kormány, melyik vezetéken jöjjön a drága gáz: a Nabuccón, vagy a Kék Áramlaton.
  Közben csak a makói árokban, több mint száz évre elég gázt termelnek ki a lábunk alól - a kanadai befektetők!
  De, nem csak ezek drágultak. A tipikusan magyar betegségek gyógyszereit több alkalommal 2-3x-ra emelték!
  Ezen gyógyszerek hiánya veszélyezteti az életet, mivel a magyar populáció tipikus betegségeiről van szó, ezért logikusan a magyarok életeit veszélyeztetik...
  Csak egy dolog, a magas koleszterinszint, vagyis a csendes halál gyógyszere igen érdekes dráguláson esett át többször, a támogatásuk lecsökkent. Furcsa? Minden recept közepén rajta van a BNO-kód helye, kötelező kitölteni, és az adat feldolgozásra kerül...
  (Aki nem hiszi, nézze meg!)
  Most teszik tönkre a gazdákat végleg, de van egy ördögi csel nálunk, az egészségügyben is.
  Egyre több munkáért egyre kevesebb pénzt kapunk. Kesztyűs kézzel teszik mindezt! ...és hogyan? A rendelőben, az alapellátásban teljesítményfinanszírozás van. Több munka, több beavatkozás - egy pontrendszer alapján - több pénzt jelent. Logikus. Mégis egyre több orvos megy külföldre dolgozni, elegük van. Aki marad, az túlterhelt, fásulttá válik!
  De miért? A magyarázat egyszerű!
  Meg van határozva, hogy egy adott rendelés alatt hány beteget láthatunk el! Kevés az orvos, sok beteget kell ellátnunk, de a finanszírozó meghatározza, egy emberre mennyi időt KELL fordítanunk! Jó sok időt, természetesen! Tehát hiába lát el az ember 25-30 beteget egy nap alatt, a finanszírozó nem veszi figyelembe, csak a töredékét, és természetesen NEM fizeti ki a kezelést. Teljesítményfinanszírozás van, de csak néhány beteg ellátását fizetik ki, ami nem fedezi a rendelő fenntartási költségeit!
  Döbbenetes?
  A rákbetegek várólistán várnak, a szívbetegekkel és a többi halálraítélttel. (Olyan ez, mintha a vízben fuldoklóhoz odaeveznének és rászólnának, hogy majd holnap kimentünk a vízből, addig maradj csendben!)
  Ez az állami népirtás egyik formája. Csak egy módja a sok alkalmazott közül!
  A súlyos betegek belepusztulnak a liberális reformba, mi, alapellátók ,,csak" tönkremegyünk.
  De! A csőd szélén álló alapellátást végző településeket befektetők járják. Rendkívül kedvező az ajánlatuk. Egészségügyi központot építenének minden nagyobb településen, a költségeket ők állják! Micsoda tőkeerősek lehetnek ezek a befektetők, ugye? Semmi mást nem kérnek, csak azt, hogy egy patikát is működtethessenek a központ mellett és az orvosi praxis jog ne lehessen az orvosé, hanem a befektetőé. Az orvosok így egyszerű alkalmazottakká válnak.
  Mi ebben az érdekes? A ,,tőkeerős" befektető egy izraeli cég, természetesen.
  Viszont van egy apróság. Az egészségügyi központok létesítését az állam támogatja!!
  Az állam ad 90% tőkét a MI pénzünkből, a befektetőnek csupán 10% önerőt kell biztosítani. Az egészségügyi központok építéséhez szükséges 90%-os állami támogatást csak egy pályázó nyerheti meg. Olyan, mintha a pályázatot testre szabták volna...!
  Ugye nem kell elmondanom, kire van szabva az egész. Itt a kirakós játék utolsó mozaikja is összeáll! Ez a gépezet, ami ellenünk működik, janicsárokat alkalmaz. Ha egy janicsár tudatosan épített hamis varázsa megkopott, teletömik a zsebét a MI pénzünkkel, és az röhögve félreáll. Jön a következő végrehajtó janicsár, az újabb hamis illúziókkal. Nem a janicsárt kell kiütni, mert azok sohasem fogynak el, hanem azt, aki küldetéstudattal ellátja és ellenünk beveti azokat!
  Mivel a másik fél szervezetten működik, mi is csak szervezetten, egymással összefogva vehetjük fel a harcot, nincs más megoldás.
  A tönkretétel szép lassan mindenkit elér, társadalmi, gazdasági helyzettől függetlenül - kivéve a politikusokat és azokat, akik végrehajtják a népirtást!!
  Mert egy harchoz két fél kell: a támadó és a védő! A harc kimenetelét valamelyik fél gyengesége dönti el!
  A magyar sohasem állt gyenge hírében.
  Akkor mi a gond??!
  Dr. Nagy Levente
  Kunhegyes"”
 • 71. kolombela 2010. április 14. 08:50
  „40. hozzászólás jörg 2010.04.13. 16:11
  Négy év múlva nagyon kicsi lesz a szád, amikor majd a fidesz- kdnp annak örül, hogy elérje a parlamenti küszöböt.”
 • 70. kolombela 2010. április 14. 08:47
  „36. hozzászólás pancser 2010.04.13. 14:56
  "kolombela! Bizony, bizony ahogy mondtam, ha nem idomultok végetek van, ha meg igen, akkor meg azért. Sikerült magatokat, az országon belül és kívül a legtökéletesebb zsákutcába belevezetni."
  Ó, te szerencsétlen ez a fityeszre igaz a legjobban. Az a sok megvezetett szavazó egy év múlva Likud Viktor lemondását fogja követelni, csupán csak azért, mert nem azt várták tőle, amire szavaztak.
  Azért csak egy év kb., mert a kommunikációjuk is akkora átverés volt, van, és lesz, hogy sokan a szemükre telepesett narancsos köd miatt nem látják az újabb hazugságokat.”
 • 69. kolombela 2010. április 14. 08:42
  „35. hozzászólás jörg 2010.04.13. 14:48
  Az lmp-ről bebizonyosodott, hogy zsidópárt, ezt nagyon jól jellemzi a budapesti bizonyos kerületek szavazásai.Miből gondolod, hogy a kipások a jobbikra szavaznának?”
 • 68. kolombela 2010. április 14. 08:40
  „33. hozzászólás szocdem 2010.04.13. 14:17
  magát az országot valahogy kifelejtetted.”
 • 67. kolombela 2010. április 14. 08:39
  „Likud nem csak a jobbik választási sikerének nem örül, hanem az lmp-nek sem sőt a szociknak sem . Egyedűl annak örülne, ha csak ő lehetne a parlamentben.”
 • 66. Umig 2010. április 14. 06:43
  „"nem ajánlatos ott a törvényekkel szórakozni, ahol a Fidesz kormányoz."
  Pancser te egy igazi mókamester vagy!
  Mennyi alvajáró van ebben az országban..<moderálva>”
 • 65. vonLichthofen 2010. április 14. 05:35
  „pancser, te nem tudsz tévedni
  64 alatti logikád szerint, ha a többezer magyart kirabló, sokakat megerőszakoló és feldaraboló, tanárembert állati módra halálra rugdosó cigányokat megilleti az emberi méltósághoz való jog, akkor nem tagadhatod meg ezt a jogot sem a nácik emlékétől,sem idesapád 44es pártjától, sem Milosevicstől sem a többi véreskezű harcostól.
  logikád igazán pancseri.
  Az emberi méltósághoz való jog az nem Isten által adott, azt ki kell érdemelni, ezt nagyon jól tudod, hiszen ez a jog egyre messzebb kerül tőled.
  Az emberi méltósághoz való jogot emberhez méltó viselkedéssel és nem állathoz való hasonulással kell megszerezni.
  Logikád igazán pancseri.

  Az embereken önzetlenül segítő Magyar gárdát pocskondiázod furton furt, és megtagadod tőlük az emberi méltósághoz való jogot.
  A gyilkos etnikai réteget meg elfogadod, és felruháznád őket olyan jogokkal amiért nem dolgoztak meg, nem érdemlik meg, és mindent megtesznek azért nap mint nap, hogy az emberi méltóságnak még nyoma se látszódjék rajtuk.
  Ez mindent elmond rólad....”
 • 64. pancser 2010. április 13. 23:48
  „62! Késő van, csak véletlenül néztem a gépbe, de örülük, hogy valamiben egyetértünk. A másik mondatoddal nem.
  Bűnözésmentes nép, ország nem volt és nem is lesz. Miért kell a tisztességes életet élő cigányokat, zenészeket, kereskedőket, teknővájókat , gyári melósokat, napszámosokat stb a cigánybűnözés szóval alázni? Nekünk is fájna, ha mondjuk a dunaszerdahelyi maffia gyilkolászási ügyeket a szlovák oldalon valaki magyarbűnözés szóval "tisztelné" meg! Az emberi méltósághoz való jog a cigányokat is megilleti! Majd holnap este folytatjuk, jó éjt!”
 • 63. pancser 2010. április 13. 23:38
  „Ja és én sem jóvátételből élek, nem is segélyből, sőt az itt szájukat járatók egy részével szemben, soha nem közpénzből kaptam és ma sem így szerzem a jövedelmem. Dolgozom a versenyszférában, adót fizetek, büntetve soha nem voltam, keresztény vagyok....... kell még valami?”
 • 62. Goldmund 2010. április 13. 23:35
  „"ebben az országban nincsenek a cionizmusnak áldozatai"

  Viszont a cigánybűnözésnek vannak!”
 • 61. pancser 2010. április 13. 23:33
  „60! Csapjál fel egy lexikont és kimerítő információkat nyersz. Minden esetre ebben az országban nincsenek a cionizmusnak áldozatai, amannak jó néhány százezer, meg mérhetetlenül sok magyar könny és fájdalom, a Haza vagyonának beleértve az állampolgárokét is, nagyobb részének elpusztítása. Ez elég meggyőző nem?”
 • 60. A8 2010. április 13. 22:13
  „re57

  Pancser! värom a välaszodat. Lassasn este 10(22)ora van!

  Szeretnek mär lefeküdni,de a välaszod hiänyzika jo alväshoz.

  kerlek igyekezz,mert en nem jovätetelböl elek.

  Nekem reggel fel kilenckor fitten a munkahelyemen kell lenni es dolgozni!!”
 • 59. A8 2010. április 13. 22:01
  „moderálva off”
 • 58. Agent 2010. április 13. 21:58
  „57, ne hergeld magad:) a végén maga Lendvai "Botox" Ildikó fog nálad tanácsért könyörögni, hogy miről rettegjen holnap:)”
 • 57. pancser 2010. április 13. 21:50
  „moderálva off”
76 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választás 2010 - Sme: Orbán feltűnően tartózkodó

Továbbra is nyitott a legfontosabb kérdés: hogyan fogja Orbán Viktor kezelni az ország legfontosabb problémáit - írta a szlovák lap. Tovább olvasom