Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Választás 2010 - MSZP: nincs miért bocsánatot kérni az orvostársadalomtól

Az MSZP szerint Mesterházy Attilának és az MSZP-nek nincs miért bocsánatot kérnie az orvostársadalomtól, viszont úgy vélik: a Fidesz ezzel a felvetéssel a saját koncepciótlanságáról igyekszik elterelni a figyelmet.

Kökény Mihály, az MSZP egészségügyi szakpolitikusa vasárnap az MTI-nek azt mondta: Pesti Imre (Fidesz) már legalább negyedszer követel elhatárolódást Mesterházy Attila kijelentéséről.

"Én negyedszerre is ugyanazt tudom mondani: nincs miért bocsánatot kérni, főleg akkor, hogy ha egy felelős politikus szóvá teszi a társadalom tűrhetetlen mértékű megosztottságát, a munkahelyek átpolitizáltságát, amely alól az egészségügy sem kivétel" - jelentette ki.

Hozzátette: az MSZP szerint pártpolitikának, politikai tevékenységnek, megnyilvánulásnak nincs keresnivalója a munkahelyeken, és különösen az egészségügyben sem, s Mesterházy Attila csupán erre hívta fel a figyelmet.

Kökény Mihály szerint a Fidesz azért tartja napirenden ezt a témát, mert az egészségügyről nincs más mondanivalója. Orbán Viktor annyit mondott, hogy több orvosra, ápolóra van szükség, és arra, hogy több fizetést kapjanak, de arról nem szólt, hogy érdemben milyen változásokra van szükség, miként finanszírozná az egészségügyet - hangsúlyozta a szocialista politikus.

Kiemelte: az ellenzéki pártnak nincsenek felelős szakpolitikai megnyilvánulásai, az elhatárolódásra való felszólítással pedig inkább a saját koncepciójuk hiányáról igyekeznek elterelni a figyelmet. A Fidesznek az ilyen felszólítások helyett inkább vállalnia kellene a szakpolitikai vitákat, s erre, ahogy minden területen, az egészségügyi témában is készen állnak a szocialisták - szögezte le Kökény Mihály.

Pesti Imre, a Fidesz szakpolitikusa vasárnap azt mondta: az MSZP-frakciónak a parlament előtt kell állást foglalnia arról, hogy egyetért-e a szocialista miniszterelnök-jelölt azon kijelentésével, amellyel Mesterházy Attila megsértette az orvostársadalmat.

Mesterházy Attila a közelmúltban egy fórumon azt a kérdést fogalmazta meg, rábízhatja-e magát egy közismerten baloldali beteg egy jobboldali gondolkodású orvosra.

A Fidesz a parlament hétfői ülésnapján interpellációban "készteti állásfoglalásra" az MSZP-frakciót; megkérdezik Székely Tamás egészségügyi minisztert is, hogy ő maga azonosul-e Mesterházy Attila kijelentésével.

Olvasóink írták

56 hozzászólás
 • 56. gjozsi88 2010. február 18. 17:35
  „csiga_biga!
  Melyik lehetőségről beszélsz??
  Amelyiket a Fidesz népszavazással megakadályozott???
  A szándék nem lehet elegendő, ha 2/3 os törvényeket elutasítja az ellenzék, népszavaztat!!
  Miközben az orvosok , bizonyítva, hogy nem lehet a reform, indokolatlanul sürgősségi betegeket utaztattak, holott ezt a rendszert nem érintette az átszervezés!
  A H1N1 körül kialakult fideszes mást mondok most, mint 2 héttel korábban, embereket sodort veszélybe!!
  Aki cserben hagyta az országot, betegeket a reformoknak keresztbe fekvő ellenzék, mely most arcátlanul veletek együtt kiabálja, hogy a szocik nem tudták véghez vinni az egészségügyi reformot!!
  Arról nem beszélnek, hogy azért, mert a fidesz sikeresen megakadályozta!!!”
 • 55. csiga_biga 2010. február 18. 14:43
  „Az elmúlt 8 év lehetőséget adott az MSZP-nek, hogy rendbe tegye az egészségügyet. Neki is állt, de olyan kétbalkezes módon, ahogy azt nem lehet ráerőltetni felülről a magyar állampolgárokra (mert lényegében az egészségügyi változtatások az állampolgárokat érintik leginkább). Tehát rosszul álltak neki és azt sem csinálták végig. Ezek után, hogy szarban hagyták az egészségügyi dolgozókat, szarban hagyták az állampolgárokat én már nem csodálkozom azon, hogy politikai elfogultságról beszélnek orvosokról (akiket nem is ismernek). Mit várunk az MSZP-től?”
 • 54. gjozsi88 2010. február 17. 16:29
  „ValóSág!
  Egy adat:
  "Az elmúlt években 25 önkormányzat közel 400 milliárd forint értékben bocsátott ki kötvényeket, és mindenféle közbeszerzési eljárás nélkül egy budapesti céget bíztak meg az értékpapírok forgalmazásával."”
 • 53. gjozsi88 2010. február 16. 21:37
  „Valóság!
  Az 1 milliárd mennyivel jobb, azt sem a szocik vették fel, mégis a nyakukba varrod!!
  A Bajai polgármester megvalósult befektetésekről beszélt, nem megitélt pályázatokról!!”
 • 52. ValóSág 2010. február 16. 20:35
  „Pályázaton nyert pénzekről beszélsz! A megitélt támogatás nem egyenlő a kifizetett támogtással. A kifizetés 2012 évre szól. A következő kormány idejére. Könnyen igérsz a medve bőrére!”
 • 51. ValóSág 2010. február 16. 20:30
  „1 milliárdért bocsátott ki kötvényt a csornai önkormányzat. Punk-tum. Ne beszélj félre, A nagyokos őrület határán vegetáló M.cs.haverod biztosan megerősít ebben.”
 • 50. gjozsi88 2010. február 16. 20:28
  „még annyit!
  A legtöbb önkormányzat nálunk működik, amit a fidesz nem engedett ésszerüsíteni!!!
  A normatív támogatások iskolákban, óvodákban az infláció felett nőttek, az iskolák, közintézmények hatalmas fejlődésen mentek át!!!
  Nézd meg a Magyar Nemzetben nyilatkozó Bajai fideszes polgármestert, hogy mennyi pályázaton nyert pénzről beszél, persze elfelejtve, hogy azt a háborús állapotokat előidéző szoci kormány támogatásával kapta!
  Amely támogatások önrészeit Gyurcsány tárgyalta le az ajánlott 50%-ról az elérhető 15-20% alá!!!

  o Elindult a Nemzeti Iskolafelújítási Program, amelynek keretében közel 500 intézmény újul meg.
  o Eddig közel hatezer kollégiumi férőhely újult meg, további 12 ezer pedig előkészület alatt áll.”
 • 49. gjozsi88 2010. február 16. 20:20
  „Való Ság!
  Nem szabad összetéveszteni a kibocsátott és megvásárolt kötvényeket!!!
  A csornai önkormányzat 20 milliárd forintért bocsátott ki kötvényt, aminek a költsége terheli a kibocsátót, a kötvény piacon azonban csak 1 milliárd forint értékben adott el!!!
  Ez az 1 milliárd forint kötvénynek nem csak a kibocsátási költségét, hanem a hozam kamatait is fizetnie kell!!
  Az adóssága 20 milliárd forint, mert ezt a kötvényt jegyzik!
  Ha te veszel most belőle, akkor nem az 1 milliárdból veszed, hanem a piacon lévő 19 milliárdból!!!
  Két dolgot tehettek volna???
  Szerinted miért van az, hogy bezzeg szlovákiába hasonló méretű városban (Móvár-Dunaszerdahely vonatkozásban) fele annyi közalkalmazott van, képviselői tiszteletdijak töredékei a miénknek!
  Arról nem beszélek, hogy csornaiak elött is itt a lehetőség, hogy munkahelyeket, ezzel iparüzési adót szerezzen!!”
 • 48. ValóSág 2010. február 16. 19:55
  „... gjozsi88!
  Megint lebuktál! A csornai kötvény kibocsátás 1 milliárd forintról szól. Miért kellett kötvényt kibocsátani vajon? Azért, mert a Fideszes önkormányzatok megterhele eszméletlen sok plusz feladattal, amihez persze egy fillér nincs hozzárendelve két dolgot tehettek volna: bezárják az iskolákat, a kórházakat, majd feloszlatják magukat. Vagy kötvényt bocsátanak ki működtetik a településeket.
  <moderálva sértő>”
 • 47. Eva- 2010. február 15. 22:33
  „mi több:
  nincs törvényi felügyelet ma az önkormányzatoknak, mert 2009-ben megszünt a törvényességi ellenőrző rendszer néhány eleme és a regionális központok pedig nem kerültek a fidesz jóvoltából kompetenciába.

  Cseles!”
 • 46. gjozsi88 2010. február 15. 17:33
  „Valóság!
  A Fideszes önkormányzatok is részesei az adósságfelhalmozásnak!!!
  A csornai pl 20 milliárdos kötvényt bocsátott ki működésre, az esztergomi 22 milliárddal adós...!
  Ezek mind benn vannak az állami szektor adósságállományában!
  Tehát nem csak a kormány...!
  Pedig ti mindent a szocikra kentek!!!”
 • 45. ValóSág 2010. február 15. 17:24
  „A HÍR-TV-t nézem. A Molnár Cs örjöngve üvöltözik arról, hogy a Fideszes önkormányzatok adósították el az országot. Ez a harc már a végső. A tehetetlenség üvölt belőlük. Remegnek már a gondolattól is, hogy ki kell vonulni a hatalomból. Még ők mondják, hogy a Fidesz hataloméhes. Többen közülük bele fognak őrülni a hatalom elvesztésébe. Csak kevés a diliház. Sebaj, építünk nekik egyet-kettőt. Igény szerint.”
 • 44. Eva- 2010. február 15. 17:07
  „"Vojnik Mária válaszképpen Székely Tamást idézi, aki miniszteri meghallgatásán arról beszélt, hogy meg kell szüntetni az orvosi világ átpolitizáltságát. Mesterházy pedig nem tett más, érvelt az egészségügyi államtitkár, csak felhívta a figyelmet, hogy a társadalom átpolitizáltságától már az orvosok sem mentesek. Aztán Vojnik egy orvosi honlapról idéz, ahol Mesterházyt arra szólították fel: szokja az 1956-ban a Köztársaság-téren megölt ávósók látványát."

  itt egy leírás róla"”
 • 43. Eva- 2010. február 15. 16:43
  „39-hez

  most teljesen egyetértek veled--bármely szakma behelyettesíthető

  Vojnik Mária államtitkár válasza után:
  miszerint csak regisztrált hozzószólóknak fenntartott orvosi honlapon nyílt komenistázás és azok likvidálási módjai jelentek meg---
  Pesti Imre viszontválasza 2 mondat volt.
  Hallgasd vissza, vagy olvasd el ezt jegyzőkönyvben.”
 • 42. load 2010. február 15. 16:42
  „33. jörg
  Elolvastam, de abban egy szót nem írtál arról akinek te az "egyenes következmény"-e vagy.
  Vegyem úgy, hogy nem tudod, vagy nem akarsz válaszolni?”
 • 41. gjozsi88 2010. február 15. 15:53
  „kolombela!
  Mint kiderült, nem a rendszerrel volt a hiba, ugyanis a sürgősségi ellátás nem változott, hanem az orvosok követtek el hibákat, minő véletlenül, zömében jobboldali vezetésű városokban (pl Hódmezővásárhely) és ezek az esetek, noha a kórház átszervezések ,beteg irányítás nem lett visszacsinálva, a népszavazást követően , hirtelen megszüntek!!!”
 • 40. kolombela 2010. február 15. 15:44
  „1. gjozsi88 2010.02.14. 17:21
  A beteg utaztatás azért van, mert ilyen szar a betegellátás szabályozása. HA nem az illatékes ellátó fogadja a beteget, akkor nemcsak nem kapja meg a költségtérítést, hanem meg is büntetik.
  Jó lenne, ha ezzel foglalkoznál és nem mosdatnád. elvtársaidat. Az is igaz, hogy a brossurákból ilyent sohasem olvasol ki.”
 • 39. kolombela 2010. február 15. 15:40
  „Ha a maszop nem érzi Mesterházy mondatainak súlyosságát, akkor az erkölccsel óriási gondok vannak. Mesterházy "aranyköpése" gyakorlatilag bármilyen mesterségre ráhúzható, csak be kell írni a szakma nevét.
  Ellenkező esetben már kigyót-békát kiabálnának bármelyik jobboldali jelöltre.
  Undorító egy társaság, az egyszer biztos!”
 • 38. gjozsi88 2010. február 15. 14:21
  „jörg!
  Pesti Imrének arról kellene beszélnie, hogy miért kellett meghalnia embereknek az orvosok népszavazás elötti bojkottja miatti sürgösségi betegek utaztatása, rossz diagnózisok miatt, melyek zömében jobboldali városokban pl. Hódmezővásárhelyen történtek!
  Mely esetek a népszavazást követően, noha a beteg utalási renden ,kórház bezárásokon nem változtatott, hirtelen megszüntek!
  A H1N1 védőoltás körüli fideszes propaganda ellentmondásairól is érdemes lenne beszélnie, mellyel elöbb azt terjesztették, hogy rossz az oltóanyag, a baloldaliak csak imitálták, hogy beoltatták magukat, a tulajdonosi szerkezetet vizsgáltatták, mellyel ők is szerződtek...!
  Majd miután sorba halltak meg az elbizonytalanított emberek, kismamák, csoda történt a Fidesz is fontosnak látta, a nagy Viktor is beoltatta magát és elkezdték szidni a szocikat...!

  Te tényleg nem látod, hogy a Fidesz össze vissza beszél???
  Az 1-es hozzászólásba már érzékeltettem!
  A Mádi féle vagyonadó, Varga féle nyugdij modell, az oktatási anomáliák...stb!
  Csupa-csupa ellentmondás!
  Ti meg azt tartjátok helyesnek, amit éppen hallotok, közbe nem emlékeztek, hogy korábban a teljesen ellentétes véleményeket hangoztatták!
  Az meg a ti lenézésetek a Fidesz részéről, mikor azt mondták, hogy megakadályozzák a magánnyugdijak privatizációját!!!
  Egy magánt nem lehet privatizálni, mert már privát!!!”
 • 37. Eva- 2010. február 15. 07:20
  „próbáljátok ki!

  1. nagyon nagy a baj!
  ...A szakmai tudás felólír mindent, cselekszenek az orvosok, ahogy kell!

  2.nem sürgős a baj:
  ...a pénz felülírja a természetes sorrendet --több minden vonatkozásban.

  3.nincs pénz
  ...akkor viasszaáll a természetes sorrend---de semmiféle orvosnál ne nyilváníts véleményt, ha az illető
  ...orvos az egészségügyet szidja, ha sok az adminisztrálni valója.Ha helyeselsz , azzal, ha nem azzal máris kifejezed párthovatartozásodat.”
56 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: hiteltelen az MSZP terve

Hiteltelen az MSZP javaslata az állampolgári jogon elérhető gyors internetről - mondta Nyitrai… Tovább olvasom