Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Választás 2010 - Most már biztos: nem indul az SZDSZ a megyében

Noha kiválasztotta az aspiránsokat, nem indul Győr-Moson-Sopron megyében a Szabad Demokraták Szövetsége az országgyűlési választáson.

Noha kiválasztotta az aspiránsokat, nem indul Győr-Moson-Sopron megyében a Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) a tavaszi országgyűlési választáson - mondta csütörtöki mosonmagyaróvári sajtótájékoztatóján Szentkuti Károly, a párt megyei elnöke.

A kisalföldi esélyeit magabiztosan megítélő megyei MDF-vezetőséggel "volt találkozó, de nem volt eredményes" - mondta az SZDSZ megyei elnöke, de elhárította a kérdést, hogy ennek személyi okai voltak-e.

Hozzátette: szervezetten egyetlen politikai erőnek sem gyűjtenek ajánlócédulát a liberálisok, és később döntik el, hogy kinek a támogatására buzdítanak majd a megyében.

Mint mondta, a jelöltállítás után, amikor már a programüzenetek célba juttatásáról és a szavazatmaximalizálásról szól a kampány, "világos az üzenet, hogy akik ezt a demokratikus közepet támogatni kívánják, azok szavazzanak az MDF listájára, illetve az MDF-re, az MDF-SZDSZ jelöltjeire".

Személyes véleményét hangoztatva Szentkuti Károly elmondta: fontos, hogy megakadályozzák a kétharmados parlamenti többség létrejöttét, mert az "nagyon könnyen a túlhatalom felé viheti el az országot", akárcsak az, hogy megvalósuljon az MDF miniszterelnök-jelöltje, Bokros Lajos konzervatív liberális programjában szereplő olcsó, a piacnak új munkahelyek teremtését lehetővé tevő állam, így csökkenhessenek az adók.

A kisalfold.hu a hét elején adta hírül, hogy az SZDSZ valószínűleg nem indít jelölteket Győr-Moson-Sopron megyében.  

Olvasóink írták

 • 17. jörg 2010. február 08. 09:41
  „ggg

  derék dolog, de ellenzékből vajmi " csekély e kéj..."
  Lehet majd ordibálni a padsorokból, de hiába....nem lesz hozzá hatalmatok.
  Ellenzékből semmire se lesz "demokratikus értsd törvényes" felhatalmazásotok, csak pofázásra....
  csináljátok nyolc évig, mint a Fidesz, lehet 8 évig beledögleni a tehetetlenségbe!”
 • 16. ggg 2010. február 06. 17:13
  „szavazz a jobbikra! következő cél a komcsi mszp megsemmisítése!!!”
 • 15. suellen 2010. február 05. 17:27
  „Jajjistenem, kire szavazzak akkor?”
 • 14. lacim6 2010. február 05. 10:54
  „Elhalasztják az esküvőt? Bővebben a mai Magyar Hírlapban

  Demszky bizalmasának letartóztatásával elúszhat az MDF-SZDSZ-szövetség

  Demszky Gábor, Fodor Gábor és a többi királycsináló tavaly júliusban, Retkes Attila megválasztásának napján. Szerethető csapat... (Fotó: Horváth Péter Gyula)
  Demszky Gábor, Fodor Gábor és a többi királycsináló tavaly júliusban, Retkes Attila megválasztásának napján. Szerethető csapat... (Fotó: Horváth Péter Gyula)

  Felvetődött az MDF vezetésében, hogy az előzetes letartóztatásba került Mesterházy Ernő miatt kifarolnak az SZDSZ-szel kötendő szövetségből - értesült lapunk. Mesterházy volt Demszky Gábor főpolgármester legfőbb támasza, főtanácsadója, és neki köszönhetően jutott az SZDSZ elnöki posztjára Retkes Attila, mi több, a főtanácsadótól származik az MDF-SZDSZ választási szövetség ötlete is. ,,Nagyon kínos" - fogalmazott fórumos informátorunk a BKV-botrányba keveredő Mesterházyról. Az MDF-ben azért aggódnak, mert az SZDSZ újabb korrupciós ügye magával ránthatja a fórumot is. Azt több forrásból is egyértelműsítették: a kampányköltségeket fele-fele részben állták volna, ám mivel a milliárdos üzletemberként is számon tartott Mesterházy fogdába került, kétséges a liberálisok önrészének a sorsa. Eközben a BKV megerősítette azt az információnkat, hogy már nem dolgozik náluk Boruzs András fővárosi SZDSZ-elnök, aki a hűtlen kezelésben való felbujtással meggyanúsított Tóthfalusi György (SZDSZ) volt BKV-elnök kinevezésével lett tanácsadó. Tegnap az is kiderült: Somogy és Győr-Moson-Sopron megyében nem indul együtt a két párt a választáson.

  ,,Fel kell bontani a megállapodást. Ez nagyon kínos" - ezek voltak az első reakciók az MDF elnökségében azután, hogy szerdán kiderült: az SZDSZ-közeli Mesterházy Ernőt, Demszky Gábor korábbi főtanácsadóját is őrizetbe vette a rendőrség a BKV korrupciógyanús ügyletei miatt. A szövetség felbontása több forrásunk szerint lehetséges forgatókönyvként vetődött fel. Az ,,új SZDSZ" nevében ugyanis épp Mesterházy vezette a háttértárgyalásokat az MDF politikusaival. Sokan azért is lepődtek meg a rendőrség intézkedésén, mert a milliárdos, nagy befolyású Mesterházyt ,,védett embernek" gondolták. A Magyar Rádió tudósítása szerint Mesterházy a Miniszterelnöki Hivatalban is tanácsadóként tevékenykedett: még Szilvásy György volt kancelláriaminiszter felkérésére lett a MEH és a főváros közös projektjeinek előkészítője.

  A legfőbb gondot most az jelenti, hogy Mesterházy üzleti kapcsolatain keresztül a kampány finanszírozásából is nagyban kivette volna a részét. A pánik emellett azért is lett úrrá a két párton, mert az SZDSZ jelenlegi vezető politikusainak mindegyike Mesterházy csapatába tartozik, így már azt sem zárják ki, hogy a dominó tovább dől majd. A volt főtanácsadó ,,találta ki" például Retkes Attila pártelnököt, de a csapatába tartozik Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes, John Emese fővárosi képviselő és Boruzs András kampányfőnök is. Közülük többen az elképzelt fővárosi és az országos listán is előkelő helyet kérnek maguknak.
  Pindroch Tamás”
 • 13. Nooormális? 2010. február 05. 00:37
  „Legalább ezek a parazita férgek nem rontják tovább a világot.
  Marad még elég...”
 • 12. jánosi 2010. február 04. 22:03
  „Azért jó lesz vigyázni ! Ibolyka a trójai faló ( kanca ) akiben megbújva akarnak visszatérni ........”
 • 11. Huligan 2010. február 04. 21:43
  „van Isten !”
 • 10. Révfalusi-szúnyog 2010. február 04. 21:37
  „Na végre, hogy ezt is megértem! Ez a nyamvadt szentkuti meg a legsötétebb figura, akivel életemben találkoztam. Tavaly egy társaságban voltam kénytelen vele vacsorázni, végig sasolt, figyelte a jó kis antiszemita dumát. Aztán másnap hajnalban jöttek a rendőrök és megbilincselve elvittek hazulról.
  Most majd fordul a kocka karcsi! A Nemzeti Számonkérő Szék fog téged elvinni otthonról hamarosan, egyenesen a vesztőhelyre.”
 • 9. Diák 2010. február 04. 20:10
  „Jobb is!”
 • 8. Phobos 2010. február 04. 19:44
  „"Nem azzal fogom tölteni az időmet, hogy keressek valamit Demszky ellen, álmatlan éjszakákat okozva neki"

  A Fidesz fővárosi frakcióvezetője az MTI-nek adott interjújában az újabban a pártja által is sokat emlegetett elszámoltatásokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: "nincs benne vad vágy" az iránt, hogy például Demszky Gábor főpolgármesterről "előásson valamit", ha felhatalmazást kap Budapest vezetésére. Na kb. ennyire gondolják komolyan a Jobbiktól ellopott jelszavak gyakorlatba ültetését.
  A sokat emlegetett, Fidesz-győzelem utáni elszámoltatással kapcsolatban Tarlós előrebocsátotta ha főpolgármester lesz, nem azzal fogja tölteni az idejét, hogy keressen valamit Demszky Gábor ellen; "bennem nincs olyan vad vágy, hogy minden áron előássak itt valamit, és valakiknek álmatlan éjszakákat okozzak. (...) Ezt nem tervezem, erre nem vagyok alkalmas". Ugyanakkor leszögezte: megválasztása esetén egy nem túl nagy, de szakmailag nagyon erős jogászcsapatot állít fel, hiszen "ha valami a munka során a fejemre esik, nem akarom, nem is tudom elfordítani a fejem".”
 • 7. Phobos 2010. február 04. 19:27
  „http://www.youtube.com/watch?v=6xm_YbmU3PA&feature=player_embedded

  kötelező videó !!”
 • 6. gabmaster 2010. február 04. 17:38
  „Azert jo volna ha karteritest fizetnenek mielott lelepnek!!!!!!!!!!!!!!”
 • 5. VJack 2010. február 04. 17:00
  „Ez borzalom!!! Szörnyű! Hogy történhetett meg ez a gyalázat? Az SZDSZ? Aki mindig csak az emberek jobb életéért küzdött, egyéni érdekeit a végtelenségbe tolva hátrébb?! Fáj ez, nagyon fáj...”
 • 4. arrabonem 2010. február 04. 14:40
  „1. és 2.
  Miért veszitek el a kedvem? Kezdtem örülni, hogy végre egy jó hír...”
 • 3. Csetneky 2010. február 04. 14:29
  „Úgy döntöttek, hogy nincs elég vásárlási utalványuk a kopogtatócédulákra, egyben felhívták az összes érintett drogos és buzeráns figyelmét, ezek után szavazzanak az Mdf-re.”
 • 2. Túrabakancs 2010. február 04. 13:23
  „Így van! Méghozzá nem kicsit, nagyon. Magyarország lakosságának az új ellensége az MDF mint párt.
  És nem csak a megszigorításos csomagja miatt.”
 • 1. Reális 2010. február 04. 13:19
  „Tévedés!Az szdsz-mdf szövetkezet radikális,szélsőbaloldali politikát folytat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Etikai kódexet írtak alá Mosonmagyaróváron

Választási etikai kódexet írtak alá csütörtökön Mosonmagyaróváron az áprilisi országgyűlési… Tovább olvasom