Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Választás 2010 - Fidesz: külföldi gratulációk Orbán Viktornak

Számos ország és nemzetközi szervezet vezetője gratulált Orbán Viktornak, a Fidesz-elnökének és "rajta keresztül egész Magyarországnak" az első fordulós, nagyarányú választási sikerhez - tájékoztatta Szijjártó Péter szerdán.

A Fidesz elnöki stábjának vezetője közleményében azt írta: Orbán Viktornak gratulált José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, Traian Basescu román államfő, Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő, Jadranka Kosor horvát miniszterelnök, Bojko Boriszov bolgár kormányfő, Sali Berisha albán miniszterelnök, Wilfried Martens, az Európai Néppárt elnöke, Josef Pröll osztrák alkancellár, Jyrki Katainen finn miniszterelnök-helyettes, Mahmúd Abbász palesztin elnök, a Szerb Progresszív Párt és George Pataki volt New York-i kormányzó, valamint határon túli magyar szervezetek elnökei.

A vezető politikusok, valamint szervezetek telefonon, illetve levélben gratuláltak Orbán Viktornak.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. lótusz 2010. április 16. 18:04
  „moderálva”
 • 29. Baradlay 2010. április 16. 06:39
  „Nezzuk meg a gratulalok listajat!!!!!!Csak Putyin hianyzik meg Lenin!!!!!!!!! Viva la Jobbik!!!!!!!
  P......ba likud Vikivel!!!!!!!”
 • 28. háté 2010. április 15. 23:34
  „Érdekes ismétlődésre figyeltem fel a szavazat számlálásakor!

  Ezelőtti szavazáskor: maszop jelölt Balog J. ---szadesz! --együtt összehajtva.
  Mostani szavazáskor: fityesz jelölt Borkai Zs--elempé!----együtt összehajtva. /vagy 40 szavazatnál/

  Ezt nevezik irányított szavazásnak.

  Véletlenek nincsenek!
  Főleg a fityeszes nyilatkozatok után az elempé-vel kapcsolatban.

  Vannak itt "erjesztett szagú", zsé egyének, akik itt élvezik ki magukat, --- te(ti) sose leszel otthon, neked (nektek) sosem lesz hazád!....ser.”
 • 27. pancser 2010. április 15. 22:28
  „26! Én lennelk az aki lealjasodik? Ugye viccelsz? Azok akik fennen hirdetik itt nézeteiket, embercsoportokat pocskondiáznak, azokkal szembe a fehér kesztyű nem elég hatékony. A tudatlanok uralják a hozzászólasokat, azok az ifjak akik többnyire a szoc-lib kormányzás alatt nőttek fel, ennek következtében olyanok amilyenek. Ahol erettségi tétel lehetett egy kereskedelmi tévé valóságsója, ott milyen történelmi ismereteket várhatunk. Olyat ami itt megjelenik!”
 • 26. Agent 2010. április 15. 19:03
  „25, rendesen kezdesz lealjasodni, megéri?”
 • 25. pancser 2010. április 15. 18:09
  „moderálva”
 • 24. elemér 2010. április 15. 17:53
  „Szóll a kapucsengő.
  - Halló ?
  - Szavazatokért pénzt adunk.
  - Melyik fizet jobban - az a piszkos patkány, az a kövér disznó, vagy az a szemét tróger?”
 • 23. lótusz 2010. április 15. 16:16
  „szebb jövőt! ezek a fidesz arcai:
  Kidobta irodájából a választópolgárt Pokorni

  Hiller haver sem tett volna máskéntAz ingatlaneladási botrányba keveredett XII. kerületi polgármestert szerette volna megkérdezni az áron alul értékesített Apor Vilmos téri bevásárlóközpont eladásának körülményeiről egy kerületi választópolgár péntek este a Fidesz Királyhágó téri irodájában - értesült hírportálunk.
  Ez így önmagában még nem is lenne hír, sőt, egy demokráciában így lenne természetes. Miután adófizető, magyar állampolgárként elvben ő is tulajdonosa a kerülete és az ország közvagyonának, teljesen érthető, ha tisztázni szerette volna, hogy milyen körülmények között kelt el a szóban forgó ingatlan, mi lesz a bevétel sorsa, illetve miért hazudta Pokorni az ügyben, hogy nem ígérte meg a vevőnek a beépíthető terület nagyságának növelését, amikor a szerződés 1.8.3-as pontjában egyértelműen kötelezettséget vállalt erre.
  Piciny hazánkban azonban a vörös vihar évei után a választópolgárt hasonló módon semmibe vevő narancskor évei közelednek. Mint kiderült, már a látszatra sem ügyelnek a Fidesznél.
  A szemtanúk elmondása szerint, miután a fiatalember feltette kérdéseit, Pokorni Zoltán és két férfiból, illetve három nőből álló sleppje vörösen izzó fejjel vonult a kidobott férfi után a téren, miközben a "demokratikus" polgármester fenyegetően azt üvöltötte: - Takarodjon innen, különben szétverem a pofáját!
  Tessék, magyarok: ezeknek kell a kétharmad, ezek óvnak minket a Jobbiktól, ezek ígérik hazánk rendbetételét és a magyar adófizetők életkörülményeinek javítását.
  Arra kérjük olvasóinkat, hogy a hírről beszámoló jelen cikkünket nyomtassák ki és terjesszék a választók között, ugyanis a helyes döntés meghozatalában nagymértékben segítheti a szavazót.”
 • 22. lótusz 2010. április 15. 15:43
  „Autós üldözés, tettlegesség, szavazatvásárlás, szervezett mozgósítás, tömeges kampánycsendsértés. Több tucat bejelentés érkezett a Jobbik jogi kabinetjéhez vélelmezhető választási csalásokról.

  Napokkal az első választási forduló előtt a Jobbik jelezte, hogy meglátásuk szerint sem az MSZP, sem a Fidesz nem riad vissza attól, hogy törvénytelenül mozgósítsa a szavazókat. Erre számos jel utalt, nyilvánosságra került két felvétel: az egyiken egy korábbi szocialista aktivista mutatta be tiltott adatbázisát a választópolgárokról, a másikon Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója beszélt arról, hogy olyan informatikai rendszert építettek fel a pártvezetés tudtával, amelyben nemcsak saját, hanem más politikai erőket támogatók adatait is őrzik. A két nagy párt adatbázis-botránya előtt, a Jobbik rendvédelmi kabinetjének vezetője, Volner János arra figyelmeztetett, hogy a választási informatikai rendszer forráskódjai és a választópolgárok személyes adatai hivatalosan egy marokkói állampolgár birtokába kerültek. A fősodratú média elhallgatta ezeket a figyelmeztetéseket, vagy éppen kiforgatta és úgy állította be a Jobbik aggodalmait, mintha a párt előre indokot keresne a vártnál esetleg rosszabb választási eredmény miatt.

  Április 11-e eseményei azonban igazolják, hogy számos esetben sérült a választások tisztasága. Az Országos Választási Iroda beszámolója szerint egy Békés megyei szavazókörben a választó, mielőtt bedobta szavazatait az urnába, kérte a számláló bizottságot, hogy adjon igazolást arról, hogy ő kire adta le szavazatát. Miután a szavazás titkosságára hivatkozva a bizottság visszautasította a kérést, a szavazópolgár a kitöltött egyéni és listás szavazólapokat az asztalra kiterítette, majd egy társa lefényképezte azt. A bizottság felszólította őket a tevékenység befejezésére, a két ,,fényképész" ezután szavazólapjait az urnába dobta, majd távozott.

  Cigány szavazók szervezett szállításáról más települések mellett Jászapátiról is érkeztek bejelentések és fényképfelvételek a Jobbikhoz. A jogi kabinethez Pest megye több településéről érkezett panasz, hogy vasárnap virradóra a Jobbikot lejárató kiadványt dobtak a választópolgárok postaládáiba. A főváros V. kerületében, a Bástya utcából többen telefonáltak, hogy a választások reggelén a”
 • 21. hellboy780917 2010. április 15. 14:25
  „Agent: érdekelni lehet senkit, de ez tükrözi a nemzetközi elismertségét a pártnak... :P

  Patriot: ajánlom figyelmedbe ezt: http://www.hirszerzo.hu/cikk.nemzetkozi_elfogatoparancs_egy_volt_onkormanyzati_kepviselo_ellen.130751.html jah, ha nem tudnád fideszes...

  elemér: először nem értettem primér infóként a hsz-ed, de asszem vettem a burkolt részt... ;) szép barátai vannak... :D csak az a baj, hoyg nem megy velük sokra... ;)”
 • 20. hungaricumi 2010. április 14. 22:45
  „"rajta keresztül egész Magyarországnak"

  Számos európai vezető és uniós politikai szereplő gratulált már a Fidesz vasárnapi választási sikeréhez. Elmaradt azonban egyelőre az üdvözlés Németország és Franciaország, Európa két legnagyobb néppárti vezetésű országa részéről. Barroso ugyanakkor állítólag már megkereste Orbánt.

  Joseph Daul, az Európai Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője tegnap írásban, Wilfried Martens az Európai Néppárt elnöke pedig vasárnap este személyesen is Gratulált Orbán Viktornak és a Fidesznek az Országgyűlési Választások első fordulójában szerzett eredményéért.

  ,,Tegnap éjjel gratuláltam Orbán Viktornak a fantasztikus eredményért, amit a Fidesz a választások első körében ért el Magyarországon" - mondta Martens tegnap (április 12.). ,,Alig várom, hogy a választások második fordulója után Orbán az EU 14. néppárti miniszterelnökeként csatlakozzon hozzánk." - tette hozzá.

  Joseph Daul szerint a Fidesz által a választásokon elért 53 százalék történelmi eredménynek számít, amely az Európai Unióban is ritkaságszámba megy.

  ,,Tegnap, a magyar polgárok egyértelműen kinyilvánították a változás iránti akaratukat. A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt Szövetsége, a szavazatok mintegy 53%-ának megszerzésével elsöprő győzelmet aratott. Ez nemcsak a demokratikus Magyarország történetében történelmi eredmény, de ez az elsöprő mértékű támogatás az Európai Unióban is példátlan." - mondta a frakcióvezető.

  Csak a szomszédok figyelnek?

  A néppárti vezetőkön kívül egyelőre csak az osztrák párok, és a határon túli magyar pártok reagáltak az eredményekre nyilvánosan. Néhány üdvözlő szó és reakció érkezett az EP-képviselők, és más európai pártok köréből is, de az Unió hivatalosan még nem kommentálta az eredményeket.

  Az Osztrák Néppárt (ÖVP) elnöke, Joseph Pröll is üdvözölte az ,,elsöprő választási eredményt" és úgy vélte, hogy abban a választók ,,megbízhatósága" tükröződik. ,,Örülök, hogy a jövőben is folytatódik a szívélyes és barátságos együttműködésünk" - írta közleményében Pröll.

  Heinz-Christian Strache, az esetenként a szélsőjobb határát karcoló Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke is üdvözölte a Fidesz győzelmét. Strache szerint Magyarország ,,tegnapi döntésével hitet tett a haza, a demokrácia és az önrendelkezés mellett, és egyben leszámolt a szocializmussal és a neoliberalizmussal". Hozzátette, evvel Magyarország egész Európa számára ,,példát mutatott."

  Az FPÖ vezetője szerint egész Európában érezhető a ,,hazatudatos" pártok győzelmét elősegítő tendencia.

  Az osztrák szocialisták (SPÖ) európai parlamenti képviselője, Hannes Swoboda felszólította Orbánt, hogy ne akadályozza a Bajnai-kormány által elkezdett reformokat. Véleménye szerint a Fidesz eddig megtorpedózta az ,,előző kormány által tett és nemzetközi elismerésben részesült reformokat", ezért a pártnak ,,radikális irányváltást" kell végrehajtania ahhoz, hogy a azokat továbbvigye.

  Hozzátette, a ,,választási eredményeket akkor is el kell fogadni, ha fennáll a veszélye, hogy az negatívan befolyásolja Magyarországnak az európai egységesülés folyamatában tett erőfeszítéseit".

  Az osztrák zöldek (Die Grünen) ,,nagyszerű eredmények" nevezték az LMP parlamentbe jutását, és szóvivőjén keresztül reményüket fejezték ki, hogy az LMP ,,a zöld jövő erős hangja lesz, mind Magyarországon, mind Európában."

  Ausztriában mind a Grünen, mind az SPÖ aggodalmát fejezte ki a Jobbik választási sikere miatt. A Grünen szerint a Jobbik eredménye a választási siker egyetlen ,,gyászos pontja", Swoboda pedig ,,ijesztőnek" nevezte, hogy a jobboldali radikális párt ilyen jól szerepelt.

  A szlovákiai magyarok két képviselője nem csak az üdvözlő üzenetekre tette a hangsúlyt. A Magyar Koalíció Pártja (MKP) szóvivője, Dunajsky Éva az MTI-nek eljuttatott közleménye szerint ,,az MKP felhívja a figyelmet arra, hogy a Fideszre nagy kihívások várnak Magyarország szociális és gazdasági problémáinak megoldása terén. Továbbra is elvárjuk az Országgyűlés pártjaitól, valamint Magyarország jövendő kormányától, hogy a határon túli magyarokkal kapcsolatos kérdések megoldása során a Magyar Koalíció Pártját partnerként kezeljék".

  Az MKP-ból nemrég kivált, és Híd névvel új pártot alapító Bugár Béla is üdvözölte a vasárnapi eseményeket. Levélben gratulált Orbán Viktornak a ,,magabiztos választási győzelméhez" - közölte Czuczor Nóra, a párt szóvivője az MTI pozsonyi tudósítójával. Elmondta, a párt elnöke reméli, hogy a júniusi szlovák választások eredményeképpen Szlovákia ,,vezetéséből eltűnik a szélsőséges nacionalizmus".

  Bugár Béla néhány kritikus megjegyzéssel arra is utalt, nem egészen volt megelégedve a magyar kormány eddigi szomszédságpolitikájával. Hangsúlyozta, olyan kormányt szeretne látni Budapesten, ,,amelyik érteni fogja helyzetünket, valós gondjainkat, és amelyik az érdekünkben, nem pedig ellenünkben igyekszik majd segítségünkre lenni".

  Édler András György, a Romániai Magyarok Demokrata Szövetségének (RMDSZ) parlamenti képviselője a Transindex szerint elmondta, örül a Fidesz-KDNP elsöprő győzelmének. ,,Végre hosszú idő után, Magyarország újra élni fog, a kereszténydemokrata irányzat új erkölcsi alapokra helyezi a magyar társadalmat" - nyilatkozta a Kovászna megyei képviselő.

  Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke az Új Szó szerint "jó végkifejletnek" nevezte az eredményeket.

  Barroso is megkereste Orbánt

  Bár az EurActiv szerkesztősége az interneten nem talált további üdvözlő üzeneteket, a Fidesz sajtófőnökétől úgy értesültünk, hogy ,,számos ország és nemzetközi szervezet gratulált a Fidesz elnökének, és rajta keresztül egész Magyarországnak az első fordulós nagyarányú választási sikerhez."

  Havasi Bertalan e-mailben közölte, hogy José Manuel Barroso is gratulált a sikerhez, igaz a Bizottság elnökének honlapján nem található ilyen információ.

  Telefonon vagy levélben azonban Orbán Viktor szerencsekívánságokat fogadhatott még Jadranka Kosor horvát miniszterelnöktől, Traian Basescu román államfőtől, Bojko Boriszov bolgár miniszterelnöktől, Sali Berisha albán miniszterelnöktől, és Mahmúd Abbász palesztin elnöktől is.

  Elmaradt azonban a gratuláció egyelőre Angela Merkel és Nicolas Sarkozy részéről is, igaz, mindketten Washingtonban tartózkodnak, hogy a nemzetközi atombiztonsági konferencián vegyenek részt számos más európai vezető társaságában.

  ( Forrás: euractiv.hu )”
 • 19. elemér 2010. április 14. 22:37
  „8. h.sz. hellboy780917
  Gratuláltak, madarat tollárol embert barátjárol lehet felismerni.”
 • 18. hungaricumi 2010. április 14. 22:23
  „Ez a "rajta keresztül egész Magyarországnak" szöveg nekem nagyon tetszik.”
 • 17. Patriot 2010. április 14. 21:47
  „Elítélték a volt szocialista alpolgármestert
  Három év tíz hónap börtönre és a juttatott 17 millió forintos kenőpénz visszafizetésére ítélte a Fővárosi Bíróság Kaszab Csabát, Kőbánya egykori MSZP-s alpolgármesterét üzletszerűen elkövetett vesztegetés miatt.

  miracle, itt a mai desszert a szegfűs buktádhoz.”
 • 16. Patriot 2010. április 14. 21:38
  „Szegfűs bukta zabálás elvtársak, végeláthatatlan sorozatként meg ott van a szoclib börtön teleregény.
  :))”
 • 15. Truder 2010. április 14. 21:11
  „14. hozzászólás háté 2010.04.14. 21:01
  Milyen kampányról beszélsz??
  A komcsik maguk alatt vágták a fát!!”
 • 14. háté 2010. április 14. 21:01
  „Gratulálok likud-Viktor a mocskos, kampányodhoz!
  Méltó volt pártodhoz és tagjaidhoz.

  Nem tudom mikor kezdődik el, -----én nem is ezekre szavaztam!--- a sok hülyéje, hamar megkapja az ébresztőt!”
 • 13. miracle 2010. április 14. 20:51
  „Ez csak a kezdet, de te csak vígasztald magad.
  Lassan kibújik a szög a zsákból, hazugság hazugság hátán.
  Neked javaslom a rohadt narancsot.”
 • 12. Patriot 2010. április 14. 20:40
  „miracle, amíg nézegeted addig zabálhatod a szegfűs buktát! :DD

  Ennyi örömötök volt az elmúlt nyolc évben.”
 • 11. miracle 2010. április 14. 20:22
  „Fidesznyikok !
  Íme, egy határozott ember
  Isteni videó arról, hogyan makog az alvezíretek, ha hazudozni kell.
  http://www.youtube.com/watch?v=MNP6F09yuTc&feature=player_embedded
  Kósa 1-2 hablatya asszem szállóige lesz.
  Ugye, milyen sz.r, ha nincsenek előre lezsírozva a kérdések. Nagyon égő.”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választás 2010 - Volt szlovák nagykövet: a kettős állampolgárság európai norma

Szlovákia volt budapesti nagykövete szerint a kettős állampolgárság normális európai jogszabály,… Tovább olvasom