Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Választás 2010 - Fidesz: az MSZP újra ingatlanadót akar

A Fidesz szerint a szocialisták eldöntötték, hogy ha módjuk lesz rá, újra be fogják vezetni az ingatlanadót vagy ezen, vagy egy más néven.

László Tamás, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette, az ingatlanadó megsemmisítéséről szóló alkotmánybírósági döntés óta nap mint nap jelennek meg olyan kormányzati nyilatkozatok, amelyek alapján egyértelmű, hogy az MSZP nem tett le az ingatlanadó bevezetéséről. Ha folytatódni fog a Gyurcsány-korszak, akkor a szocialisták újra be fogják vezetni valamilyen módon az ingatlanadót - mondta.

Legutóbb Oszkó Péter "buktatta le az MSZP-t, amikor elszólta magát, hogy a fiókjában van az ingatlanadó bevezetésének a terve" - idézte a pénzügyminisztert László Tamás.


Fotónk illusztráció.
Fotónk illusztráció.


A kormány közel sem nyugodott bele, hogy elbukott az ingatlanadó tervezete az Alkotmánybíróság döntésével - értékelte az ellenzéki politikus.

Mint fogalmazott, az MSZP fenyegetése továbbra is ott van az emberek feje felett. "Úgy néz ki, hogy az MSZP és a kormány újra trükközni akar, újra bosszút akar állni az embereken, és újra az emberektől akarja beszedni a teljesen feleslegesen várt bevételt" - mondta.

László Tamás szerint a kormánynak az elmaradó bevételre való hivatkozása teljesen hamis és megalapozatlan, hiszen a Fidesz már hónapok óta arra figyelmeztet, hogy a költségvetés fiktív számokon alapul.

Az ingatlanadó bevezetésének a veszélyét az emberek megszüntethetik: le kell váltani az MSZP-kormányt, le kell zárni a Gyurcsány-korszakot, mert ha folytatódik, az az ingatlanadó újbóli bevezetését jelenti - összegezte álláspontját László Tamás.

Oszkó Péter a Magyar Televízió A szólás szabadsága című vasárnap esti műsorában úgy ítélte meg, hisztérikus kampánytémává vált az ingatlanadó, ami borzasztóan káros.

A pénzügyminiszter szerint a szakértők által szükségesnek tartott kérdésről, az ingatlanadóról nem lehet beszélni Magyarországon, mivel politikai hisztéria veszi körül.

Kifejtette azt is: kudarcnak tartja, hogy az Alkotmánybíróság megsemmisítette a vagyonadóhoz kapcsolódó ingatlanadót, de a kidolgozott vagyonadóztatás koncepciója igen csekély változtatással "bármikor elővehető a fiókból".

Olvasóink írták

62 hozzászólás
 • 62. gjozsi88 2010. február 15. 16:31
  „Tóti!
  A Kaya Ibrahim ügyben köztartozásokat felhalmozott cégeket adtak el fiktiv személyeknek...!
  Mivel az eladó adóssággal együtt adta el, a fiktiv személyen nem behajtható, a köztartozás eltünt!
  Ezért senki nem ül!!!
  A Keller tudod miért nem talált semmit?
  Mert a gazdasági büncselekmény 5 év elévülési időszakáig bebetonozta Poolt Péter nevű föügyészt, aki minden beadványt elutasított, feljelentéseket visszautasított...!
  A szocik nem egymást dobják fel, hanem feltárják a visszaéléseket és nem mentegetik a megtévedt társaikat!
  Ugye látható a különbség!!!”
 • 61. Tóti 2010. február 14. 18:13
  „"Mszp sorban odalöki..." ezt úgy kell érteni, hogy egymást dobják fel az ügyfelek "ha én ülök, üljön ő is..."
  A Kaya, Ezüsthajó, stb. maszlagot már rég kiderítette volna az ügyszség, ha lett volna valami. Szegény Kellernek még a szemei is kigúvadtak az erőlködéstől - de semmit sem talált...”
 • 60. adalfold 2010. február 07. 10:53
  „Ha egy pártnak 2/3-od adsz, a jóisten véd meg csak, bármit megtehet, akár diktatúrát is bevezethet. NEM LÁTOD A VESZÉLYT???????????????????????????????????????????????”
 • 59. reális 2010. február 05. 21:11
  „Érdekes videó:Egyenlitő.blog.hu érdemes megnézni.”
 • 58. mxplanet 2010. február 05. 18:36
  „semmi baj, majd jön a Viktor és dínom dánom lesz! kérdés pár év múlva ki lesz magyarország tulajdonosa ?! ugyanis kurvaélet, hogy full csődbe megy az ország majd.”
 • 57. westminster 2010. február 05. 16:09
  „48. hozzászólás jánosi 2010.02.04. 22:22
  "- megszüntetni a PAZARLÁSOKAT, az állalmi vízfejet, az ebből élő élősködökkel együtt"
  Hát igen, a Horn-kormány a jómódúaknak megszüntette az alanyi jogon járó családi pótlékot, mert nem voltak rászorulva. De a dilettáns utód ezt visszaállította. Sőt, mégjobban bemutatott az alacsony jövedelemmel rendelkező munkavállalóknak, egy forintot sem emelt családi pótlékot, az adókedvezményt meg csak az tudta igénybe venni akitől volt mit adóelőlegre levonni.
  Nem kellett volna megbuktatni a vizitdíjat, mert az nagyon is jól jött a kórházaknak. Itt sem az olyanokra gondolok, ahol felszámolták el nem végzett vizsgálatot, műtétek díjait.

  "- megszüntetni a korrupciót, a pénzek ellopását "
  Erre a legjobb példa a vegyépszer.
  Ami ellen már csődeljárás volt, oszt hipp-hopp útépítésre kapott megbízást, noha sosem végeztek olyant, semmi géppark, mégis ők nyertek.
  Szóval ne hidd, hogy csak a baloldal sáros, a narancsos komcsik 4 év alatt milliomossá váltak. Szíjjártó például, alig harminc, de 4-5 ingatlan már van. Miből?
  Amit a viktorkirály 2002 óta prédikál, az szép mese, ha még mindig hisztek neki....”
 • 56. gjozsi88 2010. február 05. 15:16
  „Jánosi!
  48-ra!!
  "Attól tartok, hogy nem a beszedett adó kevés ( az bőven a legmagasabb az EU -ban ) hanem :
  - a beszedett adót KORREKTÜL GAZDÁLKODVA kell felhasználni
  - megszüntetni a PAZARLÁSOKAT, az állalmi vízfejet, az ebből élő élősködökkel együtt
  - megszüntetni a korrupciót, a pénzek ellopását ( lásd Kina, ahol elrendezik az ilyent )""

  Az unióban a kevesebb %-is abszolut értéken magasabb befizetéssel jár, azaz az állam több elkölthető pénzzel rendelkezik!
  Nálunk csak magasak az adó terhek, de nem fizetünk több adót a magasabb % mellett sem!
  A béreket a piac diktálja!
  A pazarlás az ingyen diploma, gázártámogatás, két ember utazik a vonaton...stb!
  Ez külföldön nincs!!!
  A korrupciót megszüntetni, elsősorban a törvényi szabályozással és nem a bünüldözéssel lehet!A bünüldözés az utolsó fázis!
  A szocik az átláthatósági törvénnyel megszigorotották volna az állami cégek ellenőrzését, de a fidesz az SZDSZ el megakadályozta és vizsgálodni, az események után akar menni, politikai hecc kampány céljából!
  Az MSZP sorban löki oda az embereit, ha azok bünt követtek el és nem akadályozza az igazságszolgáltatást! A MÁV zrt-nél a miniszter tett feljelentést!
  Egyébbként a korrupciót felszámolni sehol nem lehet, csak csökkenteni!!!
  Aki mást igér, hazudik!
  A BKV nál keresett pénzek a 3 évben kifizetett 3 milliárd, a 12 500 milliárdos költségvetésben nem számottevő!
  Ezeket a rendőrség keresi, de a nagy problémákat az ellátó rendszerekben kell keresni!!”
 • 55. load 2010. február 05. 13:12
  „15. szocdem
  ,,Mert a szocdemek szerint ez agyrém."
  Ha ez tényleg így van, akkor ez egy hülye ország.
  Hülye szocdemekkel.
  Minden országban, ahol olyan adót vezetnek be, amely a lakosság legvagyonosabb 10%-át érinti, a maradék 90% örül, hogy a gazdagok jobban kiveszik a részüket a közteherviselésből.
  Magyarországon nem.
  Itt az adót nem közteherviselésnek, hanem népnyúzásnak tekintik.
  Ne nyúzzák a gazdagokat se!
  Na ez az agyrém.”
 • 54. littlesue05 2010. február 05. 12:09
  „az ingatlanadóról meg az a véleményem, hogy akinek több ingatlanja van (vagy akár csak egy 30millió Ft-nál többet érő), meg repülője, meg hajója, az igenis fizessen.
  Bár lehet, hogy az irigység beszél belőlem, mert nagyjából egy évtizede albérletben tengetem az életem, és esélyem sincs arra, hogy saját (akár 10-15 milliós) házam, lakásom legyen? :/”
 • 53. littlesue05 2010. február 05. 12:05
  „52. Pityesz! Szavazz az LMP-re! A tisztességet nagyon fontosnak tartják, nem adták el magukat senkinek, pedig voltak megkereséseik, a kampányt is nagyon-nagyon kis pénzből kénytelenek lefolytatni - de forintra pontosan nyomon követhető a honlapjukon (lehetmas.hu).
  Engem sokáig nem nagyon érdekelt a politika, de ami mostanában (mondjuk az EP-kampány és választás óta) zajlik a Fidesz és az MSzP körül, az késztetett arra, hogy utánajárjak/olvassak a kis, új pártok, mozgalmak terveinek, mert kezdek hinni a demokráciában - hogy az én szavazatom is számít -, és hogy az egyszem kis szavazatommal tehetek azért, hogy ne olyan politikai erők irányítsák az országot, akiknek 20 éven át nem sikerült... Egyeduralmat nem szabad megengednünk, az bizony nem demokrácia (előttem van az EP-választási full narancssárga országtérkép...:/ )
  És a véleményem: a Lehet Más a Politika a legjobb! :)”
 • 52. pityesz 2010. február 05. 09:02
  „Mindenki hazudik még én is.Kire szavazzak? /aki hazudik az lop is /így hallottam egy .........Bocsi”
 • 51. Eva- 2010. február 05. 07:52
  „Sajnos itt megint elő fog kerülni, hogy a szellemi munka az munka-e?!

  Ugyanis egy informatikai megoldás nagyon sok ember munkáját képes helyettesíteni, de kevesen értenek a programozáshoz magas szinten.
  Őket aztán meg is kell fizetni a helyettesített munka értékarányában.

  No ez az irigyeknek /akik ahhoz nem értenek// már hűtlen kezelés---a mai médiaviszonyok között.ezt látjuk a MÁV Informatika Zrt esetében

  a bkv összes vitatott összege a---a jogos kifizetéseket is beleértve--4 milliárd forint

  Hogy ebből mennyit lehet majd a végén gazdaságossági i újraszámolások után kétesnek minősítőni---mennyiből lehet majd pert és büntetést megalapozni--nos az kétséges.

  Most viszont látjuk, amit látunk, olvassuk , amit olvasunk.
  Ettől még amit vissza lehet szerezni, azt vissza kell szerezni.”
 • 50. t-a-ibi 2010. február 04. 23:27
  „Vigyázat lopnak és eltüntetnek!

  ::::::::::::
  Demszky bújócskázott a hírTV stábjával

  Főtanácsadója őrizetbe vétele óta Demszky Gábor kerüli a nyilvánosságot. A Hír Televízió stábja egy ideig bújócskázott a városházán a főpolgármesterrel. Később a rendészeti vezető lett a hunyó, aki kivezettette munkatársainkat az épületből.

  A főpolgármester nem jelent meg a Fővárosi Választási Bizottság tagjainak ünnepélyes eskütételén, amire a rendszerváltozás óta nem volt példa. Demszky Gábor a helyettesét, a szintén SZDSZ-es Ikvai-Szabó Imrét küldte maga helyett, aki kiállt Mesterházy Ernő mellett. Mesterházy 2006-ban Ikvai-Szabó kabinetjében dolgozott.

  - Főpolgármester úr Nyilvánvaló elfoglaltsága miatt nem tud itt lenni, én vagyok itt és állok az önök rendelkezésére - mondta a hírTV-nek Ikvai-Szabó Imre.

  A Hír Televízió stábja úgy határozott, megvárja, hogy Demszky Gábor végezzen nyilvánvaló elfoglaltságával.

  Demszky Gábor irodáját bezárták, a dolgozók pedig úgy tettek, mintha senki se maradt volna a hivatalban. Fél órával később azonban fény gyúlt a szobában, majd egy munkatárs feltérképezte a folyosót, hogy elmentek-e már az újságírók.

  Stábunk láttán egy biztonsági őrt a bejárathoz vezényeltek. Ezt követően több személy is megfordult a főpolgármester irodájában. Volt olyan is, aki papírokkal érkezett.

  A főpolgármester előszobájában jöttek-mentek az alkalmazottak, míg végül a rendészet vezetője kivezettette stábunkat az épületből.

  (hírTV)”
 • 49. Primax 2010. február 04. 22:28
  „"...98-02 között ennek a töredékét sem lopták el!" ( patriot #45 )
  Miért, akkor - is - loptak ?
  Ki gondolta volna...?
  Egy becsületes polgári kormány idején ? ? ?
  Amúgy : dehogyisnem.
  Vagy : még többet...”
 • 48. jánosi 2010. február 04. 22:22
  „Attól tartok, hogy nem a beszedett adó kevés ( az bőven a legmagasabb az EU -ban ) hanem :
  - a beszedett adót KORREKTÜL GAZDÁLKODVA kell felhasználni
  - megszüntetni a PAZARLÁSOKAT, az állalmi vízfejet, az ebből élő élősködökkel együtt
  - megszüntetni a korrupciót, a pénzek ellopását ( lásd Kina, ahol elrendezik az ilyent )
  No ez lenne ! bár a feltételes mód nem véletlen ...............”
 • 47. barcog 2010. február 04. 21:36
  „A FIDESZ mit akar, honnan vesz pénzt az államadóság csökkentésére jövőre, mert az ÁLLAMKASSZA SZOKÁS SZERINT ÜRES LESZ? Az IMF, meg a többi hitelező, pedig követelni fogja a tartozás törlesztését.
  Csak az új pártok és a jövő nemzedék fogják tudni rendbe rakni a gazdaságot NEM EGY NAP ALATT, MINIMUM 10-20 ÉV és akkor újabb magyar csodának kell örülni. Mert a realitás inkább újabb 40 évet kér, mire elérjük, az osztrák életszínvonalat. A többi nyugati országról lehet álmodozni.”
 • 46. Patriot 2010. február 04. 20:36
  „Kóka is hamarosan mint gyanúsított tér vissza a médiába! :))

  BKV-hoz hasonló módszerrel szivattyúzhatták ki a közpénzt az állami vasúttársaság egyik leányvállalatától. A MÁV Informatika Zrt. székházában szintén hűtlen kezelés gyanújával tartottak házkutatást a gazdaságvédelmi nyomozók. Ott is a tanácsadói szerződések, az ügyvédi megbízások és a végkielégítések sérthettek törvényt. A TV2 úgy tudja, hogy az eddig lefoglalt iratok alapján a BKV-nál kifizetett pénzek sokszorosa folyt el a MÁV Informatika Zrt.-nél. A rendőrségi közlemény szerint a cég vezetője, Hosszú Sándor jelentős kárt okozott a társaságnak. Hosszú Sándort Kóka János minisztersége alatt nevezték ki vezérigazgatónak.”
 • 45. Patriot 2010. február 04. 20:23
  „98-02 között ennek a töredékét sem lopták el! A Keller üvegzseb miniszter az elköltött százmilliók ellenére egyetlen egy bizonyítékot nem talált amiből vádat emelhetett volna.
  Ellenben a sorra lebukó és vezetőszáron vezetett szocialista típusú emberrel. .))”
 • 44. Jandex 2010. február 04. 20:13
  „A lényeg,hogy valami elkezdődött,ha végigmennek a többi cégen is és le is merik ültetni a korrupt vezetőket,na és ha a következő kormány folytatja és magára nézve is kötelezőnek tartja/nem úgy mint 98-02 között egy vizsgáló bizottságot sem volt hajlandó felállítani !!!/ azt amit most elvár,akkor el fogunk indulni a jó irányba!!!”
 • 43. Patriot 2010. február 04. 20:08
  „------------
  "Veres Janinak igaza van. Lehet még egy picikét itt tesza-toszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen"
  ------------------

  Senki ne higgyen szocialista politikusnak, illetve ezek mellett agitálóknak! Minden amire hivatkoznak hazugság a számok mögött meg nincs semmi.”
62 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választás 2010 - Most már biztos: nem indul az SZDSZ a megyében

Noha kiválasztotta az aspiránsokat, nem indul Győr-Moson-Sopron megyében a Szabad Demokraták… Tovább olvasom