Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Választás 2010 - Áder: még a szocialisták is biztosra veszik a Fidesz győzelmét

Áder János (Fidesz) szerint ma már mindenki, még a szocialisták is biztosra veszik a Fidesz választási győzelmét, csak annak mértéke a kérdés.

Az elmúlt nyolc évben történtek bizonyítják, hogy Magyarországnak nagy változásra van szüksége - mondta a néppárti európai parlamenti képviselő szombaton Hódmezővásárhelyen, egy moziteremben tartott választási fórumán, melyen szavait filmbejátszásokkal egészítette ki.

A több mint kétszáz fős - a jelentős érdeklődés miatt részben pótszékeken ülő - hallgatóság gyakorta derültséggel fogadta a híradórészletekből összeállított filmeket, amelyek szocialista politikusoknak a 2002-es és 2006-os választási kampány során tett ígéreteit és azok későbbi cáfolatait, valamint az elmúlt években kitudódott korrupciós ügyeket mutatták be.

Áder János szerint a következő választás tétje, hogy májustól lesz-e olyan kormánya az országnak, amely csökkenteni tudja a munkanélküliséget, az államadósságot, ismét növekedési pályára állítja a gazdaságot, törődik a kis- és a közepes vállalkozásokkal, a gazdálkodókkal.

Olyan kormánya, amely nem csak beszél az adócsökkentésről, hanem adót csökkent, amely visszaszorítja a korrupciót és a bűnözést, méltó feltételeket teremt polgárainak a közös ünnepek megünneplésére, s nem fordítja egymással szembe a határ egyik és másik oldalán élő magyarokat.

Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester - aki a kampány elmúlt heteiben napi rendszerességgel tartott utcafórumokat, megosztva nézeteit az adott környékről összegyűlt emberekkel - a Fidesz és a választók összefogásával az elmúlt években elért eredmények között említette a magyar közkórházak privatizációjának és a vizitdíj bevezetésének a megakadályozását.

"Ha nincs a Fidesz, még mindig Gyurcsány Ferenc a miniszterelnök, az emberek vizitdíjat fizetnek és privatizált kórházakban kell gyógyítassák magukat" - mondta a képviselőjelölt, aki 2002 és 2006 után ismét mandátumot kíván szerezni a Csongrád megyei 6-os, hódmezővásárhelyi központú választókörzetben.

Áder János szombat este Szegeden is választási fórumon vesz részt, Nógrádi Zoltán mórahalmi polgármester, a Csongrád megyei 2-es választókörzetben induló Fidesz-jelölt vendégeként.

Az európai parlamenti képviselőként dolgozó politikus, aki a Fidesz országos listáján a 24. helyet kapta, a választási fórum előtt MTI kérdésére elmondta: jelenleg nem tervezi, hogy újra országgyűlési képviselőként politizáljon.

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. adalfold 2010. március 31. 10:15
  „a helyi. győri fidesz hozzájárul
  a széchenyi tér teljes felásásához, győr középkorának eltűntetéséhez, műemlékrongálással
  a földmunka növelése, baráti cég jelentősebb kifizetése érdekében.

  <moderálva..>

  széles gáborról beszéljetek, akit már orbán maga is szégyell.
  fidesz program? nincs benne szó az agrárpolitikáról, a szuverenitás , nemzeti önűllóság megőrzéséről, visszanyeréséről.
  fideszes számonkérés: kivétel PPP beruházások (hiszen abban vannak a nagy kifizetések haveroknak).
  ....”
 • 46. adalfold 2010. március 31. 10:14
  „a jobbikot rágalmazzák a maffiapénzelt, szülőgyilkos fideszes jelöltek is:

  http://www.indavideo.hu/video/Dobranszky_Sandor_Hajdusamsoni_Fideszes_politikus/”
 • 45. adalfold 2010. március 31. 10:14
  „A CIVIL MOZGALOMRÓL...
  BELSŐ INFORMÁCIÓM, HOGY LEGTÖBBJÜK JELÖLTJEIKNEK EGYKORI MSZP KISTAGOK VAGY AKTIVISTÁK.
  INNENTŐL KEZDVE PUFF.

  A FIDESZRŐL:
  http://www.indavideo.hu/video/Dobranszky_Sandor_Hajdusamsoni_Fideszes_politikus/

  A JOBBIKRÓL:
  http://www.youtube.com/watch?v=fGWNB8TpaHk&feature=player_embedded#”
 • 44. Jerry 2010. március 31. 08:40
  „Csornán a választó körzetbe induló képviselő jelölteket össze akarták hívni egy közös vitára, hogy a választóknak személyesen bemutatkozhassanak,programjukat,terveiket ismertessék és a jelen lévő választók kérdéseire válaszoljanak.Mindegyik jelölt vállalta vitát, csak Gyopáros Alpár a fidesz képviselő jelöltje jelezte, hogy nem vállalja. Vajon miért?Közpénzen magyarázkodó levelet tud küldeni a választóknak,de személyesen nem mer kiállni eléjük? Milyen programja van, ha nem mer vitába szállni a többi jelölttel? Várjuk a választ!”
 • 43. akinemfél 2010. március 29. 23:01
  „40. adalfold
  A JOBBIKRÓL...
  ALTALANOSAN ISMERT INFORMÁCIÓ, HOGY LEGTÖBBJÜK JELÖLTJEIKNEK EGYKORI MIEPES,MDF-ES,KISGAZDA ES MSZP TAGOK VAGY AKTIVISTÁK. IGY-UGY MEGBUKTAK,MOST ITT VANNAK. AZ OSZI SIKER IDEVONZOTTA OKET.
  INNENTŐL KEZDVE PUFF.

  A FIDESZRŐL:
  www.fidesz.hu

  A JOBBIKRÓL:
  www.jobbik.hu - a Gigantikus Magyar Hadseregrol szolo rész a 70-72.oldalon van a Radikális változásban.

  a programja messze értékesebb a fideszénél,Vona Gábor miniszterelnokjelolt szerényen így ír rola a 7.oldalon : "A Jobbik programja minden értelmes, tisztességes és igazságszerető
  magyar ember programja." ...”
 • 42. laposibenö 2010. március 29. 22:13
  „csak ugy mondor jerryke hogy a te pártod inentöl hogy politikai terepre lépet épen ugy párt mint a töbi. Csak egészen kicsike. te is ugyanojan pártpropaganda szöveget nyomsz it mint a töbi. Ez nem is baj mert te meg ezel a pártal szipatizálsz. csak már a sok civilezésel igencsak kilóg alóláb. Mert ez a szöveg inentöl már a jogosullatlan elönyszerzésre tet kisérlet. Az meg nem egy szimptikus tevékenység!”
 • 41. Jerry 2010. március 29. 21:33
  „adalfold,kár mindenhova bemásolni ezt a szöveget, mert rosszak az értesüléseid.Nézz körül kicsit a jobbik táján,ahol Morvai néni pl a megyesi kormánynak szakértőként dolgozott,a fidesznél ov kisztitkár volt, kövér pártag stb stb.A Civil Mozgalomban nem pártagok vannak, hanem civilek,akik valami értelmeset szeretnének csinálni a parlamenti pártok 20 éves országrombolása után.A jobbik programjának végrehajtói a gárdatagok,akik pornóznak, bankot rabolnak, gyilkolnak stb.stb. Tényleg szép példamutató csapat,és ezekből lesz a Gigantikus Magyar haaahadsereg?”
 • 40. adalfold 2010. március 29. 19:27
  „A CIVIL MOZGALOMRÓL...
  BELSŐ INFORMÁCIÓM, HOGY LEGTÖBBJÜK JELÖLTJEIKNEK EGYKORI MSZP KISTAGOK VAGY AKTIVISTÁK.
  INNENTŐL KEZDVE PUFF.

  A FIDESZRŐL:
  http://www.indavideo.hu/video/Dobranszky_Sandor_Hajdusamsoni_Fideszes_politikus/

  A JOBBIKRÓL:
  http://www.youtube.com/watch?v=fGWNB8TpaHk&feature=player_embedded#
  www.mitigernek.hu

  a programja messze értékesebb a fideszénél...”
 • 39. vanessa 2010. március 29. 08:02
  „szép jó reggelt kivánok!tegnap a Hirtv-én olvasta, hogy a Fidesz több rendört akar, és szigorubbakat a jelenleginél, na erre varrjatok gombot,akkor miről is beszéltek?”
 • 38. Jerry 2010. március 29. 07:55
  „Miniszterelnöki vitát mindig a kormányon levővel szoktak folytatni a miniszterelnök jelöltek! Ez így tévedés.A miniszter elnökjelöltek szoktak egymást közt vitát folytatni.Az egy dolog., hogy eddig a kormányon lévő elnök is újra indult a választáson,most pedig új jelölt van.Orbánnak bizony le kellene ülni a hat induló párt miniszter elnökjelöltjeivel egy nyilvános vitára.Amennyiben ezt nem teszi meg, az megfutamodását, vitaképtelenségét, végső soron a miniszterelnöki posztra való alkalmatlanságát jelenti.Ugyan ez vonatkozik bármelyik jelöltre is.Sokan várják a vitát,és sok ember szavazata éppen attól függ, hogy az induló párt vezetője mit fog mondani, hogy szerepel itt.A vitától távol maradás, rossz szereplés az egyéniben indulóknak is szavazatvesztést jelenthet, sőt sok embert távol is tarthat a szavazó helyiségektől.Nem magyarázkodni kikel, hanem ki kell állni közönség elé és vállalni a kérdéseket is nem csak a pozíciót és a vele járó fizetést, hatalmat.”
 • 37. Arturo 2010. március 29. 00:18
  „Szeretnem meghallgatni Ader Ur felszolalasat angolul dadogas nelkul az Eropa Parlamentben.”
 • 36. creat 2010. március 28. 22:25
  „jánosi 2010.03.28. 20:24
  Arany poszátám! A hozzászólásban benne volt, de még egyszer leírom, én konkrétan arra lennék kiváncsi, hogy a fidesz milyen megoldásokat javasol a feltett kérdéseimre. tudod választások jönnek és szeretnék eligazodni az igéretek közt.
  Köszi előre is!”
 • 35. háté 2010. március 28. 21:44
  „Egy kis adalék--- a fityeszhez.
  A sor hosszú! Százmilliók és milliárdok repkedtek, de a FIDESZ, a 2002-es elcsalt választások miatt sem emelte fel a hangját. Az újraellenőrzés előtt megsemmisített szavazóívek egyértelműsítették a csalást, Budaházy bűneként felróva, hogy szóvá merte tenni, de az MSZP-ben már az Apró (Klein) klán által futtatott Gyurcsány követelte a trónt! Medgyessy, mint pénzügyi szakember, csak előkészítette Gyurcsány számára az ország teljes kifosztását! Mindez a FIDESZ jóváhagyásával, és beleegyezésével, mert a Siotourt sem az ellenzéki szerepükért kapták! A FIDESZ ugyanúgy kisöpörte az államkasszát - csak a robbantás helyett a trezorra nemzeti színű pántlikát kötött, mielőtt kirámolta azt -, ugyanolyan tolvajpárt, mint a MSZP.

  Pl.: A Siotour 2003. június 25-ig részvénykibocsátás folytán 70 milliárd 868 millió 750.000.-Ft névértékű részvényei értékét a FIDESZ-MPP 500 millió forintban határozta meg.
  Mennyi is az állam vesztesége?--”
 • 34. jánosi 2010. március 28. 20:24
  „33.
  Minden kérdésed tökéletes !
  De kérem úgy is írd le, hogy az összes " lesz " helyére " van " -t írjál ! Mert most a van az élő .....”
 • 33. creat 2010. március 28. 18:56
  „ValóSág
  csiga_biga
  Azt már tudjuk, hogy az mszp hogy csinálta rosszul. Most lehetne arról beszélni, hogy a fidesz hogy fogja jól csinálni?
  Hogy lesz az az azonnali és nagyarányú adócsökkentéssel? Legutóbb az azonnali már 4-6 év volt Orbán szájából. Hogy lesz 1 millió munkahely? Mi lesz a hitelekkel? Mi lesz a külföldi cégekkel? Hogy lesz a gyes, a gyed, a nyugdíj? Mi lesz a kkv-k támogatásával? Mi lesz az állami tulajdonnal? Mi lesz az egészségüggyel? ÉS végül mi lesz a szocializmussal?”
 • 32. laposibenö 2010. március 28. 17:50
  „Ugy tudom már Schifter ur is vitára hivta a listavezetőket. Érdekes hogy senki nem fél a vitátol csak Viktor vitéz! He-he”
 • 31. ValóSág 2010. március 28. 17:13
  „Mégis kivel kellene vitázni Orbán Viktornak? Szerinted? Miniszterelnöki vitát mindig a kormá nyon levővel szoktak folytatni a miniszterelnök jelöltek! Bajnai nem indul! Mesterházi egy báb! Lassan bebábozódhat, aztán majd lesz belőle valami, de addig egy senkiházi!”
 • 30. laposibenö 2010. március 28. 17:09
  „Azt tudtuk hogy nem egy bátor gyerek meg papirból olvassa még a semitmondo szólamlokat is de ennyire tartani egy nyilvános vtátol?? Mi ebbe a lejáratás? az hogy lasan kiderül zsákbamacska a Fidesz programm valodi cime? Azt hitte a Fidesz most már elég a zembereknek a semmi is ha narancshéjba van bugyulálva?”
 • 29. ValóSág 2010. március 28. 16:59
  „laposibenő! Miről beszélsz, vagyis irsz? Válságkezelő program? aztán mit oldott meg? A válság az már elmúlt! Országunk még mindig a gödör alján van! Köszönhető mindez kedvenc pártodnak, és kormányodnak!!! Válságból kilábalás csak a FIDESZ kormányra kerülésével lesz lehetséges!”
 • 28. csiga_biga 2010. március 28. 15:21
  „laposibenő: most az a gond, hogy a Fidesz nem tesz olyan betarthatatlan választási ígéreteket, mint az MSZP? Tényleg ez a baj? Az a baj, hogy az MSZP nem tudja túllicitálni a Fideszt, tehát akkor most ez a baj... Értem. Meg az is a baj, hogy már most előre látják, hogy nem lehet mit tenni, ezek szerint szavazzanak az emberek - mert ugye a szavazás még nem volt!
  Tényleg csak fogást kerestek a Fideszen és nektek tényleg csak az a fontos, hogy beszólhassatok? Akkor Lendvai miért mondja folyton, hogy ne legyen lejárató kampány?
  Miért mondta Gy.F. azt a 2006-os miniszterelnöki vitán, hogy nem lesz gyógyszerfelírási díj? Miért kell feltétlen miniszterelnöki vitát tartani? Nem kötelező úgy tudom. Ezenkívül a 2006-os vita megmutatta: az MSZP-vel nem lehet észérvekkel vitázni.”
47 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: az első lépés az embereké, a második a leendő kormányé

A válságból való kilábalás első lépését az embereknek kell megtenniük azzal, hogy elmennek… Tovább olvasom