Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Ungár Klára nyilvános vitára hívja Bokros Lajost

Ungár Klára, a Szabad Emberek Magyarországért párt elnökségi tagja nyilvános, a média által is közvetítendő vitára hívja ki Bokros Lajost, az MDF miniszterelnök-jelöltjét.

A vitát kezdeményező politikus ezt azzal indokolta keddi budapesti sajtótájékoztatóján, hogy az MDF vitairata szerinte hiányos: nem szerepel benne a jogállam helyreállítása, az állam szerepe, a roma integráció kérdése, valamint teljes egészében kihagyták belőle a szociál- és társadalompolitikai problémákat.

A SZEMA elnökségi tagja úgy fogalmazott: elhűlve szembesültek azzal a javaslattal, hogy az MDF azt tervezi, a családi pótlékot az iskoláknak adják a gyermekek hatéves korától. Meglátása szerint ez az elképzelés "durvább, mint a szociális kártya", és "az MDF nincs tisztában a magyar családok szociális helyzetével", mert még az átlagos keresetű családoknak is szükségük van a családi pótlékra. Másfelől ez azt is jelenti, hogy a tandíjas iskolák ugyanúgy megkapnák ezeket az összegeket, miáltal az oktatási intézmények közötti különbség nőne.

Ungár Klára szerint az MDF vitairatából "az derül ki", hogy "az 1998-2002-ig terjedő időszakhoz a pártnak semmi köze sincsen", holott Dávid Ibolya, az MDF elnöke volt abban az időszakban az igazságügyi miniszter.

A SZEMA elnökségi tagja az MDF azon álláspontjával is vitatkozott, miszerint "az emberi méltóság a végzett munka által jár", a párt véleménye szerint viszont alanyi jogon, amit még az Alkotmány is alátámaszt. A SZEMA véleménye ezen kívül is több ponton eltér az MDF-étől, így visszautasítja "a járulékok fixesítését, a magánbiztosítók bevonását az egészségügybe, a nyugdíjasok visszatérítés nélküli bevonását az egészségügy finanszírozásába, a nyugdíjrendszer rövid távú megváltoztatását, a Bokros-féle tandíjmodellt és az ügyészség kormány alá helyezését" - mutatott rá.

Ungár Klára a Jobbik választási programjából kiemelt néhány, általa ostobaságnak mondott pontot, mint például "vidékfelfogását", mert ezzel kapcsolatban nem beszélnek vidéki városokról; az államadósság-fizetés megtagadásának szándékát; a lakáshitel-kedvezmények bővítését; a személyi jövedelemadó progresszivitásának növelését, vagyis a felső kulcs felemelését.

Ugyanígy vitatta a Jobbiknak azt a véleményét, miszerint a multinacionális cégek annyi munkahelyet szüntettek meg, amennyit létrehoztak, valamint nem tartotta jó ötletnek azt sem, hogy úgynevezett szülőtámogatási életjáradékot vezessenek be nyugdíj helyett. Abszurdnak nevezte azt a Jobbik-féle elképzelést, hogy önellátó börtönöket kell létrehozni, azt, hogy a régió fogalmát eltöröljék - ezzel ugyanis megszűnne az uniós források lehívásának lehetősége -, valamint a TV2 és az RTL Klub betiltását.

Olvasóink írták

 • 15. Jandex 2010. január 27. 11:57
  „Miért akar vitázni 0% a 0%-al?A közvetítéstől vár szavazatot,nemááááááá!:)))))))))))))”
 • 14. kolombela 2010. január 27. 11:09
  „13. Csetneky 2010.01.27. 10:35
  Ő az a volt szadeszes politikus, aki nyíltan bevallotrta, hogy homosexuális. Amióta a szadesz az lett ami most egy új ballibsi formációban próbálja osztani az észt. Ugyanolyan ejtőernyős, mint rengeteg komcsi politikus.”
 • 13. Csetneky 2010. január 27. 10:35
  „Ki ez az Ungár Klára? Azt sajnos tudom, hiogy a Bokros kicsoda, bár ne tudnám. Úgy látom, eben guba mind a kettő.”
 • 12. AranyKözépút 2010. január 26. 21:39
  „akinemfél átment sci fi íróba. Pontosabban nem sci csak fi. UGyanis a jobbikról szóló írásaiban már semmi "tudományos" nincs, már annyira elszakadt tőle. Elgurult a tabletta, pedig kéne, mert a Jobbik eluralkodott elméjén.
  Mondtam már: képes voltam ELOLVASNI a 88 oldalas jobbik programot. Nem szól abortusz betiltásról, nem szól sorkatonaságról.
  Hát ennyi:)
  Ja nem: BOKROS TAKARODJ!”
 • 11. t-a-ibi 2010. január 26. 20:53
  „Bocsánat lemaradt!

  Úgy hallottam és van igazság tartalma, hogy a libsik nem nemi úton, hanem -osztódással szaporodnak.
  Így könnyű.”
 • 10. t-a-ibi 2010. január 26. 20:46
  „Szabad Emberek Magyarországért párt

  Kikre céloz ez a gyűlölködő? -szabad=liberális-drogos- ferdehajlamu-pedofil, ezekre értette? -a sorrend nem fontos.
  Avagy, globalizált zsidók (Magyarország a mi hazánk) a gyarmatosításáért?
  Nem fog menni, gazélőlények.”
 • 9. t-a-ibi 2010. január 26. 20:17
  „A két idegen érdekeket szolgáló élőlény!
  Az egyik megfojtaná a magyarságot az agyament zsidós terveivel.
  A másik eltörölné-eldózerolná még a kárpátokat is, hogy ne tudjuk ősi földünkre hivatkozni.
  Ritka két m.....s, remélem a választások után fogják a bőröndjüket (mást nem!) és elhúznak a többivel.
  Ha jobbik programja ostoba, akkor nevezett "nőnek álcázott" lény egy idióta.
  Önellátó börtön? -lehet választani: bőrönd vagy börtön. -a kajáért mindenkinek meg kell dolgozni!
  Amúgy is a munka szabaddá tesz, a sitten pedig kell!”
 • 8. akinemfél 2010. január 26. 19:11
  „De miért nem meri senki megemlíteni a Jobbik programjábol a kotelezo sorkatonaság bevezetését és kiterjesztését a nokre is,az abortusz torvényes betiltását és szigorú bortonnel súlytását még kulfoldi abortusz esetén is (= a keresztény etika által is elfogadhato magzatvédelmi torvény), az ország Katonai Allammá változtatásának konkrét tervét (hétszer tobb hivatásos katona mint Rákosinak volt + államilag támogatott Magyar Nemzeti Gárda katonai onkéntesekbol, stb. ? Pedig ott van a programban és mindez csodálatos otlet ! Hajrá Jobbik ! Jojjon a Jobbik ! Szakítsunk az Europai Unioval és legyen 20 év után újra Keleti a gazdaságunk orientácioja ! Eljen a Radikális változás programja - www.jobbik.hu !”
 • 7. kolombela 2010. január 26. 18:58
  „3. szocdem 2010.01.26. 14:41
  Szerintem a börtönek egyaltálan nem kellene bővíteni. Van megoldás és olcsóbb is mint itthon tartani a rabokat. Nem kell mást tenni, mint bérrabtartásra átadni bünözöinket pl. a volt szu. börtöneibe. Ez egy nagyon humánus megoldás.”
 • 6. kolombela 2010. január 26. 18:54
  „Mi a fene, ungár már nem szadeszos? Bár teljesen mindegy, hogy hogy hívják azt a pártot aminek tagja, egy biztos, a szabadelvűséget képviseli és a nemzetet árulja.”
 • 5. AranyKözépút 2010. január 26. 16:20
  „EZ az idióta Bokros. Remélem ezzel a hullaházba juttatja az MDF-et, de szeretném:(((
  Mi az , hogy családi pótlékot az iskoláknak. Miért is??? Azok mire is költhetnék?? Szegény iskoláknak majd ezzel az érvvel csökkenthetnék a normatíváját, így ők ott lennének , ahol a part szakad. Magyarul spórolni akar ilyen képmutató módon. Mi baja a családi pótlékkal??? Az valóban kell a magyar családok 97 %-ának. A gyerek tisztességes neveléséhez.
  A szegényebbek fűteni tudnak érte a gyereknek, a kicsit gazdagabbak számítógépet tudnak venni rajta a gyereknek, ennyi a különbség, de azt ugye Magyar Bálint óta tudjuk, hogy minden gyereknek kell az is.
  Nincs a fentivel semmi baj, nem igazságtalan. Sok hibája van az államnak, sok sok finanszírozási hiba, ilyen volt a bankkonszolidáció, ha már Bokrosra gondolok, de ez az ember egy NULLA POLITIKUS. Egy politikusnak érteni kell a TÁRSADALMI KÉRDÉSekhez, nemcsak a gazdaságihoz. EZ AZ EMBER NEM ALKALMAS POLITIKUSNAK!!!”
 • 4. Túrabakancs 2010. január 26. 15:33
  „szocdem!
  "fogvatartottak szétszórt holttestei a mezőkön"
  Ugye ezt te sem gondoltad komolyan? :)))))
  Szerinted ezt mondja /akarja/ a Jobbik?? Hm..”
 • 3. szocdem 2010. január 26. 14:41
  „"Mi baja az önellátó börtönökkel? "

  Azt hiszem itt bújt ki a szög a zsákból. A kérdés kő kemény gazdasági, és biztonsági szakértői téma. És itt bukott minden Jobbikos - azt bizonygatják hogy fingjuk sincs a témákhoz.
  Na persze Kubában - vagy veres Khmer földön - biztos vannak, voltak önellátó börtönök, de ezek az országok nem az európai (civilizált) gazdaságpolitikájukról híresek...
  Már látszik a jobbik "börtönprogramjának" hatása.. fogvatartottak szétszórt holttestei a mezőkön, ahogy azt a Vörös Khmerek nagy "átnevelői" tették. Ezt irihgyelték meg ezek a masírozók.
  Undor..”
 • 2. Túrabakancs 2010. január 26. 14:24
  „Ungár Klára származása folytán pedzeget olyan témákat, mint a kisebbségi kérdés. Saját magukat akarja ezzel védeni, hiszen érzi, jön az elszámoltatás ideje. Ráadásul már az akarat sem hiányzik.
  Mi baja az önellátó börtönökkel? Az a baj, nem is tudja megmagyarázni. Az általa említett tv-csatornák
  védelmében pepig szintén az ott kártékonyan ténykedő fajtársait akarja védelmezni, szerencsére
  úgy néz ki hiába. "ők" a nemzetrontó dolog, nem a Jobbik. Az MDF kritizálásával kivételesen egyetértek!
  Nekem úgy tűnik, ezekkel a lényegtelen kérdésekkel akarja előtérbe helyezni az MDF-et, hiszen
  ezzel a vitával jó reklámot tud nekik csinálni. A kritizálása az MDF irányába ennek a hölgyeménynek pedig álca, és trükk.”
 • 1. szocdem 2010. január 26. 14:09
  „Kedves Klára!

  Van végre valaki aki nyakába veszi ezekkel a végtelenül egyszerű emberekkel való vitatkozás terhét.

  Meg kell mondjam: azért tisztelem a leginkább ezt a kezdeméyezést, mert esélytelen. A MDF és a Jobbik épp olyan lesz a vita után is mint azelőtt: határtalanul ostoba, akaratlanul is ország, és társadalomellenes.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: ötszáz szakértő dolgozott a pártprogramon

Komoly szemléletváltást ígér a Jobbik programja, amelyen ötszáz szakértő dolgozott tízezer munkaórán… Tovább olvasom